Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Nové včelařské spolky v ČR
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Ale přátelé, to jak Křemencova ulice "znárodnila" nemovitý majetek základním organizacím schválením nových stanov a vytvořením koncepce pobočných spolků s odvozenou právní subjektivitou od spolku hlavního, tak tento postup si nedovolil ani Hitler a Gottwald. Ale lidé původem ze sekretariátu ano a ještě jim za to pito..ci typu uvědomnělých členů svazu tleskají. Platí pralela, že každý národ má takovou vládu jakousi zaslouží.
Josef,ono totiž kdyby se šlo do důsledků /proto honem ta změna stanov/,tak ČSV ani tak nejde o ty dropty /snad jenom to Stražisko/.
Ale dovedeš si představit to kdyby měli vracet Cechu profesionálních včelařů....
Ale to furt nic není.Vrať se o kousek dál - co Moravská včela ,jenom co jsem včera četl jejich výkaz za 1941 - melouny v bance+ akcie
další,dům v ulici ......,Rosice i knihovna by hodně zchudla o historické kusy,jejich muzeum.......
To už by potom nebylo 95 % včelařů.....
To se totiž hraje o daleko větší peníze a hlavně aby se pár Moraváků nerozhodl trhnout a žádat o vrácení nezpochybnitelného.....
Ono o tom dokumenty stále existují .....F.V.
Vážení včelaři byl bych opravdu rád kdyby jste zde psali o nových spolcích nebo informace ,že někde něco vzniká. 6e v tom českém rybníce plave nový rybka Smile
Ne jenom jeden sumec....co si myslí ,že vše sežer......
(15.02.2017 14:39)Ing. Jiří Šturma napsal(a): [ -> ]Ale přátelé, to jak Křemencova ulice "znárodnila" nemovitý majetek základním organizacím schválením nových stanov a vytvořením koncepce pobočných spolků s odvozenou právní subjektivitou od spolku hlavního, tak tento postup si nedovolil ani Hitler a Gottwald. Ale lidé původem ze sekretariátu ano a ještě jim za to pito..ci typu uvědomnělých členů svazu tleskají. Platí pralela, že každý národ má takovou vládu jakousi zaslouží.

Spíš bychom měli poděkovat poslancům že něco takového schválili jako NOZ
K8 a jiné hlavní spolky využili toho co jim dovolil zákon a naši politici.Spíš bychom si měli položit otázku kdo ty p....ce furt volí.
Omyl, NOZ takovou úpravu pouze umožňuje, je na každém spolku, jak si nastaví stanovy. Pouze pokud stanovy danou věc neupravují, nastupuje zákonná úprava. Legislativec v tomto případě zpracoval velmi dobře.
Nejsem právník ale pokud vím tak hodně pobočných spolku vystoupilo s hlavního spolku kvůli NOZ Junák atd.
V rejstříku se objevil další včelařský spolek v Praze.
… včelaříme bez funkcí …
(20.03.2017 15:02)Kohout napsal(a): [ -> ]včelaříme bez funkcí …

Hlavně aby to nemělo vliv na
....
Mají tam bohužel drobný překlep, heslo mělo znít:
...bez funkcí nevčelaříme...

Stalo se takovou pěknou tradicí, že zhrzení předsedové ČSV zakládají své vlastní spolky.
Tuto tradici založil komunistický tajemník Kodoň, který poté co ho z trůnu sesadil Miroslav Peroutka založil Včelařský spolek Zlatníky.
V tradici pokračoval Václav Švamberk, který poté co byl sesazen založil se svoují věrnou fotografkou spolek pro shromažďování dotací Mája. Ironií osudu je, že ještě rok předtím, než si Švamberk založil vlastní včelařský spolek, tak chtěl z ČSV vylučovat za tzv. "dvojí členství". Holt zásadovost nade vše, s Májou se pak rád za ČSV schoval.
Následuje Václav Sciskala, který po neúspěšné kandidatuře zakládá Včelařský spolek Moravy a Slezska.
No a nyní Machovou sesazený předseda Karel Brückler si zakládá spolek Včela plus.

Jak by řekl Julius Cezar "Raději budu prvním v poslední vesnici, než druhým v Římě."

Takže bychom mohli začít uzavírat sázky za jak dlouho založí nový spolek Peroutka s Machovou. Samozřejmě bez funkcí a dotací... jak jinak.
Nedalo mi to a rychle jsem proběhl stránky nového spolku Včela plus.
Kdo je zřizovatelem resp. správním orgánem jsem se na stránkách nedozvěděl. Nikde žádné jméno. I mail je pro jistotu "zašifrovaný". Asi mezi včelaři vládne opravdu slušná paranoia.

OT: Když jsem se na VF registroval, hned jsem byl to schytal, že jsem určitě dlouholetý včelař, který tu chce jen kalit vodu. Angry
Tenkrát jsem psal, že jsem se s podobným chováním dosud na žádném fóru nebo v zájmové skupině nesetkal. Ani u jachtařů, běžců, na fóru citro(e)nářů, ani v mezi kanoisty. (Chvíli mě /úplnýho amatéra/ trénovala mistryně světa v raftingu na divoké vodě. Surprised)
Do dneška nechápu, proč zrovna včelaři se vzájemně tak nesnáší. Že by za tím byly prachy, které se na různých dotacích dají trhnout?

Vlastně to s tím jménem není úplně pravda. V článku "Rady začínajícím – 1 aneb RRH" je uvedený MUDr. Radek Hubač. Tak to bude asi jeden z otců zakladatelů a je tam avizo na přednášky Milana Havelky (otce č. 2?).

Škoda že hned po začátku se zdá, že své dobré úmysly nebudou stíhat naplňovat. V "Radách začínajícím" píšou:
Zde bude pro vás každé úterý přichystáno pár dobrých rad, které jsou „prožité“.
Březen 7, 2017

Od 7.3. už proběhly další dva úterky a pokračování jsem nenašel. Confused

P.S. Oddíl Včelaření není z menu na úvodní stránce dostupný. To je asi jen chyba vzniklá přejmenováním Včelaření na RRH (kde není nic) a opomenutím opravit odkazy. Wink
S Milanem jsem se jednou krátce setkal a byl to fajn zážitek. Nezbývá než věřit, že ho to spolkování nepoznamená.
(23.03.2017 22:16)Bubo napsal(a): [ -> ]Nikde žádné jméno. I mail je pro jistotu "zašifrovaný". Asi mezi včelaři vládne opravdu slušná paranoia.

Ale místopředsedu už odhalili.
(23.03.2017 12:22)Mlha napsal(a): [ -> ]Mají tam bohužel drobný překlep, heslo mělo znít:
...bez funkcí nevčelaříme...

Stalo se takovou pěknou tradicí, že zhrzení předsedové ČSV zakládají své vlastní spolky.
Tuto tradici založil komunistický tajemník Kodoň, který poté co ho z trůnu sesadil Miroslav Peroutka založil Včelařský spolek Zlatníky.

Jenže se Zlatníkama se to má dnes trošku zajimavě, zakladatel Kodoň již po letech skončil a převzal to Roman Bílek se kterým občas kecám nad včelami. Dokonce jejich členem byl do podzimku i nynější tajemník ČSV herr Šerák, který je na podzim zhrzeně opustil, když se mu nepodařilo je přesvědčit, aby se vrátili do lůna svazu, ale jinak nevidím rozdíly mezi ZO ČSV a jejich uskupením, Roman to vše táhne, píše počty lečiv, žádá o proplacení dotací za léčiva a je rád když někdo dorazí na schůzi.
Takže klasika jeden dva lidé to táhnou a ostatní se vezou....
je hodně smutný, že sotva se založí spolek hned se musí hledat negativaHuh

Co spíš najít společné téma a v dnešní době je zcela standartní funkce spolku jako servis pro členy.
To jsou Milane takové bláboly o ničem! Aktivní člen čehokoliv žádný servis nepotřebuje. To potřebuje jen neschopný lempl. Jenomže se skupinou neschopných lemplů veškeré ušlechtilé cíle a vysoko položená laťka jsou nedosažitelné. Jsem ten poslední, kdo by chtěl zrazovat od bohulibých cílů ale doufám, že historie doloží, kdo měl pravdu! Zdraví R. S.
Ani čert spolky nemiloval!
Spolok je aj národ, rodina, alebo hospoda. Nedá sa to odmietnuť - iba ako Robinson Smile.
Do rodiny, národa se rodí, do spolku vstupuje nebo nutí.
(24.03.2017 7:26)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Co spíš najít společné téma a v dnešní době je zcela standartní funkce spolku jako servis pro členy.

Mohu se zeptat pro koho dělá servis spolek o třech členech, kdy každý z členů je zároveň funkcionář? Sám máš zkušenosti s jedním takovým nejmenovaným spolkem u nás, který také účelově zakládal bývalý předseda ČSV a který i tu dotaci 1D získal podvodem.
Ano spolky jsou od slova spolčovati se a takto před těmi 100 a více lety spolky opravdu spontálně vznikaly. Bohužel v současné době vidím, že mnohé spolky vznikají jen jako "automaty na dotace". Bohužel nesmyslné dotace křiví i spolkovou činnost. Já osobně si myslím, že by spolky měly mít max. nějaké daňové úlevy (či byrokratické úlevy, aby si nemuseli kvůli pár knížkám, které prodají svým členům pořizovat EET), ale pokud nejsou schopni ten servis (vzdělávání, či nákup spolkového medometu) pokrýt z členských příspěvků, tak holt ať toto nemají.
Miloši, mám to brát jako oficiální vyjadření radního PSNV k Včele plus?
Stran: 1 2 3 4 5 6
Referenční URL's