05.03.2018, 17:04
Stran: 1 2
05.03.2018, 22:42
ja dávám půl 4litrové láhve víček a zaliju slivovicí. To je tak květen no a v únoru si vzpomenu, že jsem to udělal tak to najdu, přecedím, nalahvuji a piju.
06.03.2018, 0:19
Na to není potřeba žádný recept, stačí víčka, med, alkohol a už jen ochutnávat.
Mám zákazníky kterým jsem dal ochutnat a protože s tímto neobchoduji, poradil jsem míchat med s alkoholem a tak pravidelně pro med jezdí.
Mám zákazníky kterým jsem dal ochutnat a protože s tímto neobchoduji, poradil jsem míchat med s alkoholem a tak pravidelně pro med jezdí.
06.03.2018, 7:32
Základ jsou kvalitní vstupní suroviny, ze slivovice s ocasem nic dobrého nebude.
06.03.2018, 9:34
Tak se zadařilo...
06.03.2018, 13:45
Blahoprejeme. Tez se muzes pochlubit se zarucenym receptem..
06.03.2018, 14:23
Nejlepší recept podle mne: Udělat dobrou medovinu.Nechat ustát. Vypálit.Vzít víčka .........
Ještě pro představu :Z 200 l medoviny je 20 - 30 l alkoholu /záleží kolik chceš procent/.
Ale nedávat nikomu ochutnat - jinak se jich nezbavíš !!!!!!!!!!!!!! F.V.
Ještě pro představu :Z 200 l medoviny je 20 - 30 l alkoholu /záleží kolik chceš procent/.
Ale nedávat nikomu ochutnat - jinak se jich nezbavíš !!!!!!!!!!!!!! F.V.
06.03.2018, 14:55
Správně se tomu říká medovec ???.....jakým způsobem se to dělá. Necháš proběhnout bouřlivým kvašením a potom destiluješ? Nebo necháš kvasit, stočíš, podruhé stočíš, necháš zrát atd..........a teprve destiluješ?
06.03.2018, 16:29
by mě zajímalo, jak tu medovinu destilujete... jestli se nepletu, v pěstitelské pálenici se smí pálit pouze ovocné kvasy



06.03.2018, 16:44
Myslíte ,že ten kotel to v palenici nějak pozná, že je to medovina a ne třeba trnkový kvas ?



06.03.2018, 19:22
Ta medovina byla dvouletá.
Kvalita taková ,že mi ji nechtěli vypálit,že prý je to škoda.
Radime - víš co se u nás dříve říkalo? Voják se stará - voják má!!!!!!!!
Pálil jsi někdy? Asi ne. Proto ,že bys věděl jak to chodí. A letos tuplem. Nebylo z čeho . F.V.
Kvalita taková ,že mi ji nechtěli vypálit,že prý je to škoda.
Radime - víš co se u nás dříve říkalo? Voják se stará - voják má!!!!!!!!
Pálil jsi někdy? Asi ne. Proto ,že bys věděl jak to chodí. A letos tuplem. Nebylo z čeho . F.V.
06.03.2018, 23:07
možná proto jsem se tak hloupě ptal, protože vím jak to funguje
a k té zbytečné poslední větě, nevím jak se destiluje, rád se nechám poučit! konečně se dozvím jak se to dělá... ještěže jsem ze srdce Slovácka, za barákem mám skoro hektarovou zahradu plnou modrého. Ale v jednom jste měl pravdu, voják se stará, voják má - a klidně i s deseti vykřičníkama
jsem myslel, že te ten vysmátý smajlík dá jasně najevo, jak jsem to myslel - bohužel nedal

jsem myslel, že te ten vysmátý smajlík dá jasně najevo, jak jsem to myslel - bohužel nedal
07.03.2018, 7:15
(06.03.2018 16:29)RadimŠ napsal(a): [ -> ]by mě zajímalo, jak tu medovinu destilujete... jestli se nepletu, v pěstitelské pálenici se smí pálit pouze ovocné kvasy![]()
(06.03.2018 16:44)Pepíno Trike napsal(a): [ -> ]Myslíte ,že ten kotel to v palenici nějak pozná, že je to medovina a ne třeba trnkový kvas ?![]()
Kotel to nepozná, jen to zakazuje zákon. Takže je to na odpovědnosti provozovatele palírny. Ale když ten medovec je tak dobrej ...

07.03.2018, 9:20
Desítky let jsem pil slivovici slazenou medem, jak bych ji nazval, tu tekutinu nevím. Pře 14 dny jsem s tím přestal, prý to neni dobré na plíce.
07.03.2018, 10:05
Nesmíš to filtrovat přes plíce, ale jen přes žaludek.
PS: selským rozumem si myslím, že to mohla vymyslet jen něčí manželka, aby muž nechlastal tak často
PS: selským rozumem si myslím, že to mohla vymyslet jen něčí manželka, aby muž nechlastal tak často

07.03.2018, 10:38
Ono prý to sice jde do žaludku, ale jak to prochází jícnem, který jde kolem plic, ty plíce prý mají schopnost, osmózou nebo jak to nazvat, hltavě, jako alkoholik, ten alkohol nerozumně vstřebávat-ukrádat a to bez ohledu že si ničí své zdraví.
07.03.2018, 19:49
Radime , promiň ,jestli jseš ze Slovácka tak víš jak ,co a kde se pálí.
Moje zkušenost je jen taková : Dobrej palírník pozná kvalitu.A sám rád ochutná to co není běžné ..........
A jsou i palírníci kteří ti řeknou jen- Vylij to tam a pustí čerpadlo.
A odůvodní to - Kdybych měl se dívat na některé sračky které lidi dovezou......tak by mi z toho bylo
zle.
A jeden příklad - Dostal jsem za práci 0,5l slivovice.Když mi to dával tak říkal : Na
celou stavbu mi stačili dva demižóny.
Později jsem se dozvěděl - sbíral švestky podél cest na rozteklém
asfaltu.
I ti největší ...........zvládli jeden hlt..... F.V.
Moje zkušenost je jen taková : Dobrej palírník pozná kvalitu.A sám rád ochutná to co není běžné ..........
A jsou i palírníci kteří ti řeknou jen- Vylij to tam a pustí čerpadlo.
A odůvodní to - Kdybych měl se dívat na některé sračky které lidi dovezou......tak by mi z toho bylo
zle.
A jeden příklad - Dostal jsem za práci 0,5l slivovice.Když mi to dával tak říkal : Na
celou stavbu mi stačili dva demižóny.
Později jsem se dozvěděl - sbíral švestky podél cest na rozteklém
asfaltu.
I ti největší ...........zvládli jeden hlt..... F.V.
07.03.2018, 19:54
Ja si pamatuju,jak sokovany palirnik vytahl ze sudu s macem gumak a retazek na kozu.Extra kvalita vysledneho produktu,byt byl do kvasu pridan med.
07.03.2018, 20:27
Souhlas. U nás v palírně /Hrabová/ dokonce existovala sbírka předmětů kteřé tam nepatřily. F.V.
07.03.2018, 23:05
(07.03.2018 10:38)František Němec napsal(a): [ -> ]Ono prý to sice jde do žaludku, ale jak to prochází jícnem, který jde kolem plic, ty plíce prý mají schopnost, osmózou nebo jak to nazvat, hltavě, jako alkoholik, ten alkohol nerozumně vstřebávat-ukrádat a to bez ohledu že si ničí své zdraví.
je o tom napsáno někde více? nic takového jsem nenašel.
Stran: 1 2