Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Nákupy včelařských potřeb v zahraničí - AliExpress a další
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Na další svoje blbosti jsem si na alíku koupil různé komponenty sonoff dá se to připojit k wifině, vzdáleně ovládat drobné spotřebiče na 230V, nastavovat časovače. K dispozici je i vícekanálové provedení.
Teď mi na poště leží HD POE kamera přes aplikaci v mobilu se pak můžete vzdáleně dívat třeba na úly. Já mám na zahradě wifinu za 200/měsíc. Ještě si nemůžu vynachválit čelovku s akumulátory 18650 konkrétně tu, co jsem kupoval již není k dispozici, ale při troše klikání se obdobná za dobrou cenu dá najít.
Ked budes mat tu kameru doma a ochytas si ju, napis sem prosim ta kratke info, ci vie ukladat zaznamy (fotky, video) aj na nejaky lokalny storage v sieti (nemyslim microsd kartu na kamere), alebo vie pracovat len s nejakym platenym cloudom.
Podívám se, já už takové kamery mám, ale záznam na síťový disk nevyužívám, nevím, jestli to podporují, mrknu na to. Využívám on-line prohlížení, teď budu přidávat NVR usafeqlo, podporuje onvif.
Ale pánové! Tohle vlákno je o nákupech!
V nastavení kamery jsem našel možnost ukládání na lokální úložiště i když nepodporuje paměťovku, nastavení ukládání na síťové úložiště tam není.
Přidám jeden poznatek z nákupu na Ali. Objednal jsem si dvě nové kamery. Jedna něco málo přes 50US ze skladu v Polsku, kterou jsem zakoupil 8.112019. Dnes mi ji veze PPL a místo odeslání je Německo. Druhou do 20US jsem koupil 11.11.2019 ve skladu v ČR a dnes mi přišla informace, že zásilku převzala GLS v Madridu - Španělsko, kdy dojde to uvidím. Tak nějak to chodí, když zadáte v Ali místo odeslání v některé zemi EU (pokud je ta možnost) Smile
Tak to závidím, objednal jsem teď 11.-12. na alíku HD (1080) kamery v kovovém dome provedení s POE, za 22USD, jedna už je odeslaná, dvě ještě ne, takže čekám tak za 3-4 týdny. Nehodíš linky?
Na to není potřeba link, stačí si vyhledat obecně třeba "IP camera" a až se zobrazí nabídka IP kamer tak na řádku, kde je možnost upřesnění Rychlé odeslání, Doprava zdarma a pod., je i záložka dopravovat z (Ship from) a zde si zatrhneš třeba Poland, Czech Rebublic a pod. a zobrazí se ti kamery, které lze odeslat ze skladů v jiných zemí. U českého skladu jsem si při výběru všiml, že zboží třeba stojí 10US a poštovné 65US Big GrinBig Grin, tak to raději objednám z Polska tam je to levnější Big GrinBig Grin

Příklad tady
Přesně tak.
Já ted vybírám nějakou fotopast a ta doprava je hodně zajímavá. Z ČR doprava třeba za 400 Kč a má to dojít začátkem prosince, ze Španělska doprava za 75 Kč a má to dojít do 14 dnů.
A pak vidíš, že to odeslali z Francie Big Grin
Zajímavé, díky.
Mě skončil mikroskop poslaný z Irska ve Švédském skladu a na měsíc si tam odpočinul, než jsem se začal pídit, kde vlastně je Sad
Už dlouho nakupovat nebudeme dph

Něco ke značení matek, jak se aktuálně diskutuje udělátor

A jestě jeden, u nás za 250Kč
Jak to ti soudruzi v Číne dělaj Huh
Objednával jsem teď rukavice a odpařovač na šťavelku. Jen tak ze zajímavosti jsem se podíval po medometech, lisech na vosk apod. K mému údivu už Číňani využívají sklad v ČR, s celkem rozumnou cenou. Snažil jsem se dohledat, jestli je to zboží proclené a nebo jestli to dodávají z celního skladu, informace jsem nenašel, ale vypadá to, že to je již proclené. Ale popis a parametry, to je tragédie, respektive čínská klasika. Většinou uvádí velikost bubnu (v palcích), počet rámků, pohon. Maximální velikost rámku aby si člověk spočítal sám. Hlavně že je tam fotka, jak šťastný Číňan cpe do medometu nový rámek s navařenou mezistěnou Big Grin.

A ještě jedna věc mě pobavila, to je spíš do vlákna včelařské anekdoty, viděl jsem to už dřív, plastový rámeček kompletně s buňkami a mechanizmem na "vytáčení". Rámeček má nahoře dírku na klíč (něco jako imbus), tím otočíte, buňky se sklopí a zespoda už z trubičky teče med Big Grin. Zajímalo by mne, jak dlouho ten verk bude fungovat, když to holky zapatlají propolisem. Pak čištění takového rámečku zabere víc času než odvíčkování a vytočení klasického rámečku v medometu. A cena té plastové nádhery 700Kč za jeden rámeček, no neberte to! Snad kdyby to dali do teleshopu Horstu Fuchsovi, to by se objevilo začínajících medařů!
Bral jsem z Aliku medomet (maly, triramkovy, na par vcelstev) a vsechno bylo ok. Cena kolem 3.000,- vcetne vseho + 400,- doprava. Medomet nerez, provedeni, prevody klika ok. Dorucene pred dvere DHLkem do tydne (ten muj posilali z Nemecka, maji sklady i v Polsku a neco pry i v CR).
To co mají číňani uvedené že je v EU (Německo Francie ...) tak to je již proclené a s DPH a nic se neplatí. Již jsem toho takto kupoval více naposled líheňBig Grin.
Dej odkaz na tu líheň, možná jen pro zajímavost.
Jenom pro ilustraci. Kupoval jsem respirátory v dubnu. Objednáno ze skladu v Polsku. Placeno do banky v Lucembursku, dodáno ze skladu na Moravě. Uváděná dodací lhůta 16 dní. Realita 8 den doma. Smile
Tak asi tak .....
Já mám tuto líheň
https://www.ebay.com/itm/96-Egg-Incubato...SwNj5dHeKG
Zrovna dnes se líhnou kuřata Big Grin
Stran: 1 2 3 4 5 6
Referenční URL's