Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Med z obchodních řetězců
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Tím jsem chtěl říct, že etikety nesplňují zákonné normy - např. označením "lesní med", "luční med", "včelí med" apod.
Při prodeji ze dvora nemusíš mít žádnou etiketu. Je to jen dobrý způsob, jak se prezentovat, jak nabídnout něco navíc.
Nechápu,že JSG stále podniká.Každý rok má pořád problémy.Asi se to vyplatí,zaplatit pár pokut a stále vydělávat.
V podstatě jen vyhovují zákazníkům co považují tmavý med za lepší a nešizený.

Ta posedlost tmavým medem je asi z dob, kdy včelaři vytáčeli světlý med z cukru.

Osobně na barvení medu nevidím nic zas tak hrozného, barví se kde co, protože to zákazník vyžaduje.

A přítomnost jiných cukrů, počkejte až se tady rozšíří víc krmení "tekutými krmivy".
To začne mazec. Takže šetřete slovy a chtějte vědět kolik že tam toho inspekce našla. Možná za chvíli to začneme požadovat, až uvidíme titulky - český včelař falšoval med, v jeho medu byly detekovány cizí cukry. Smile
Med má být medem a jakákoli úprava je nepřípustná. Zákazníci musí vědět,co si kupují.
KaJi snad není zaměstnancem této firmySmile
Kdyby úřady med zabavily a zlikvidovaly, tak je po problemu. Takhle to jenom stáhnou a vrátí výrobci. Ten v lepším připadě med naředí a v horším jen přelepí etiketu. Je to chyba úřadů.
další "úspěchy" pro JSG a Medokomerc..
http://www.novinky.cz/ekonomika/339467-k...trofa.html
(14.06.2014 10:38)maci01 napsal(a): [ -> ]Kdyby úřady med zabavily a zlikvidovaly, tak je po problemu. Takhle to jenom stáhnou a vrátí výrobci. Ten v lepším připadě med naředí a v horším jen přelepí etiketu. Je to chyba úřadů.

Jen bych opravil to, že to není chyba úřadů, ale zákonů, jelikož úřady se musí řídit zákony, narozdíl od podvodníků. A protože podvodníci píší zákony a normy, jsou úřady na podvodníky krátké. Naše normy byly nastaveny velice dobře, avšak vstup do EU si vyžádal úpravy norem, případně jejich úplné zrušení, aby nám sem mohly korporace navážet své dobroty za mrzké výrobní náklady, a korporátní ceny. Hlouběji to raději rozebírat nebudu, protože bych opět sklouzl k nějaké konspiraci, třeba té o depopulaci. Je jistě jen shodou náhod, že Češi trpí rakovinou tlustého střeva více, než dříve a kupodivu více, než jiní, nekrmení chemickými stabilizátory, konzervanty a dalšími éčky, GMO nevyjímaje. A co se týče GMO je to vidět na skvělém zdravotním stavu mládeže v USA. Ale na druhou stranu, být takovým lékařem na onkologii, eventuálně lékárníkem, tak mám úsměv od ucha k uchu. Big Grin
A jak byly upraveny naše normy na med aby korporace mohly dovážet nekvalitní med? Asi málo, když je musí porušovat. Smile

Pro Szturc: Nejsem zaměstnancem "té firmy" ale natolik dlouho jsem obchodoval, že naprosto jistě vím, že si zákazník prosadí to co chce.

Když chce laciný buřt, tak jej dostane, když chce tmavý med, tak je dostane taky. Je to skoro jako přírodní zákon, když těleso nevytlačí víc vody jak váží tak se taky potopí, kdo nevyhoví zákazníkům, potopí se taky, i kdyby dodržoval všechny zákony.

K čemu by bylo prodejci mít kvalitní med, když by jej neobarvil a tudíž neprodal? Za pár dnů by byl na pultě jiný od jiného, který by vyhověl touze zákazníka po tmavém medu.

Jak myslíte že se do toho tmavého od českého včelaře (jak je tady někde info na VF) se dostalo těch 100 HMF? Prostě zákazník chtěl med od včelaře a tmavý ke všemu. Néé?
A takových včelařů jéé. Hodně. Smile
Nejde jenom o med.
Tak jsem si početl ten konkrétní článek a čtu:
Pokuta míří za prodejci, ne výrobci
Inspekce s prodejci zahájila správní řízení o uložení pokuty, nemůže ji totiž uložit přímo výrobci. „Pokud se u kontrolovaných subjektů pochybení opakují, přihlížíme k tomu při navrhování výše pokuty,"


Tady jsou dokopnce dva zákazníci - první si to vědomě objednává protože to chtějí jeho zákazníci (to je obchod) a pak je to ten koncový co je happy. Kdyby nebyl, tak to není na pultě.
Tak jako u špekáčku za 50 Kč/kg asi nečeká maso, tak v medu pod 100 neočekává 100% med a je si toho vědom.
Osobně považuji trestání prodejce za rozumnější = menší zlo. On si domlouvá podmínky a kdyby supermarket v tomto případě chtěl kvalitní zboží, tak si to jistě zajistí tak že mu dodavatel podruhé nedodá nekvalitní. Obvykle proto, že bude v konkurzu.

A už vůbec nechápu, proč chcete nějakými předpisy zakazovat chudým lidem jíst laciné jídlo.
Když je někdo chudý tak si nebude kupovat uzeniny a bude celý týden štřit šetřit aby si v neděli mohl dopřát kvalitní svíčkovou. Nebude sladit medem, protože na kvaltní za 280Kč nebude mít peníze?
Myslíte si, že chudý člověk nepozná kvalitní maso, uzeninu a med? Jenže má svůj rozpočet a musí vyjít do výplaty či důchodu.

Vy byste mohli jít rovnou dělat předpisy do Bruselu. Smile

Kdyby byly supráky chyrý, tak to nazvou "Zdravou medovou pomazánkpu" a je klid.
A určitě bude zdravější ten "med" jak jiné pomazánky z laciných tuků. Takže lhát nebudou.

A bude to v loji úplně. protože až tam přidají i vitamíny a minerály, tak kam se pak na to bude hrabat med. Smile
Tak jako u špekáčku za 50 Kč/kg asi nečeká maso - někde jsem četl, že ani dnešní nejkvalitnější špekáčky nemají na špekáčky vyrobené dle normy ze šedesátých let. Když za kvalitní chtějí 110kč/kg, tak proč si rovnou nekoupit maso?
Tady máte menší pohled do zákulisí výroby jídla. http://www.stream.cz/porady/jidlo-s-r-o
Možná to bylo tím, že na maso a další dle normy se nejen v šedesátých letech chodilo stát fronty.
Po měně a zrušení přídělového systému v 1953.

Zajímavé že v Itálii vůbec neřeším, podle jaké normy tam vyrábějí potraviny a uzeniny zvlášť.

To že nevyhovví něco normě neznamená že to je horší méně chutné a nezdravé.
Někomu by taky tehdejší špekáček nevyhověl, lidi "tlustému" odvykli a špekáček ze kterého teče tuk je pro někoho dneska nestravitelný.

Že "ČSN" umožňuje vyrábět medovinu z cukru a jen zlomek tam je medu, tak to neva? A taky je to norma


A mám takový pocit, že naprostá většina aut by normám z let šedesátých prostě nevyhověla. Jsou proto horší?
(16.06.2014 23:33)maci01 napsal(a): [ -> ]... někde jsem četl, že ani dnešní nejkvalitnější špekáčky nemají na špekáčky vyrobené dle normy ze šedesátých let...

Omlouvám se, ale pravděpodobně jsi nic takového nikde nečetl.
Kohoute Maci pravděpodobně naráží na poslední článek časopisu d-test:
http://www.dtest.cz/clanek-3623/test-spe...b73cc5ef2d

Ale jak píše Karel, zajámalo by mě kolik těch špekáčků bylo tehdy na pultech. Léto jsem většinou trávil s babičkou v Jižních Čechách, kde byla jedna jediná mastna, kam vozili maso tuším v úterý a pokud si babička nešla stoupnout do fronty minimálně hodinu před, tak nic nedostala. A i tak jsme byli rádi, když se opékal točeňák, neb ty špekáčky dle norem nebyly.
Tam píšou že na normu z šedesátých let neměly žádné z 15 v obchodech nakoupených. Nepsali že nakoupili ty nejlepší.
(17.06.2014 11:09)Mlha napsal(a): [ -> ]Léto jsem většinou trávil s babičkou v Jižních Čechách, kde byla jedna jediná mastna...

A teď tam je masen kolik?
Teď to řídí ruka trhu. Je jich tam tolik kolik se jich uživí. Obvykle žádná, Češi se nechtějí nechat okrádat místními, tak jezdí do města, je to tam levnější. Tedy tak dlouho, dokud na vesnici nezanikne konkurence.

U nás máme díky nadšení jedné famrářy jednu prodejnu Framářskou a díky tomu že důchodkyně bydlí ve s"své" prodejně a nemá co dělat tak je tam i prodejna - stará "Jednota".
Tipněte si kolik trží a to v té farmářské je opravdu maso a jiná kvalita po které se tady tak zaníceně volá.

Nejlepší je, když mi ze sousedství podobných prodejen, naštěstí jich tady máme po různu více, chodí majly "nespokojených důchodců" kde jsou takové ty různé slinty jak bylo dřív dobré maso atd.
A kde nakupují? No nenechají se okrádat místními, nakupují tu kritizovanou nekvalitu v supermarketu, aby mělli večer co spamovat. .-)
(17.06.2014 13:15)Kohout napsal(a): [ -> ]A teď tam je masen kolik?

Tak naštěstí ta zmiňovaná mastna tam již není, ale když končili měl jsem možnost se tam juknout, vzadu byl jakýsi stroj na řezání kostí a pod ním asi 20cm žluklého loje.
Dnes si tam můžete maso či uzeniny na území obce koupit buď v Coopu, nebo ve Flopu, dále je tu soukromý řezník, který dělá vlastní uzeniny, sekanou, jaterničky... a jezdí k němu nakupovat i lidi z okolí a v případě nouze je možné zajít do dvou vietnamských večerek, ale to vážně na vlastní nebezpečí. Pokud by Vám to nevyhovovalo, tak je možné zajet do blízkého Vimperka, kde je Tesco, Billa, Lidl, 2x Coop... tedy vybere si každý v jakoukoliv denní či noční dobu.
No opravdu perfektní zákony!Angry Jen se divím že po opakovaných problémech ještě daná firma nepřišla o licenci.Zřejmě je dost času dokud to pár lidí zdravotně neodskáče.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Referenční URL's