Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.

Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Návrh vyhlášky o veterinárních požadavcích na chov včel a včelstev
Autor Zpráva
JKL Offline
Posting Freak

Připojen(a): 07.06.2011
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #270
RE: Návrh vyhlášky o veterinárních požadavcích na chov včel a včelstev
Přístup by měli oprávnění státní úředníci, žádní včelaři.
Jedna evidence - to je jasné, nikdy jsem o žádném duplicitní nepsal jen že by se to do ní mohlo zadávat na CzechPoint kontaktních místech.
Není mi jasné, že číslo pozemku vám nevadí a GPS ano, vždyť by ta informace byla vlastně na stejném místě v registru a úplně stejně zabezpečená. Je prakticky jedno zda pokud už unikne z jednoho mista GPS nebo ta identifikace pozemku - pomocí obojího lze v nahlížení do katastru dostatečně přesně určit, kde úly jsou. V tom nevidím naprosto žádný rozdíl. Jedinými rozdíl je ve daleko lepší využitelnosti GPS pro hromadné zpracování a navigaci úředníků státní správy.
Mimochodem pokud uniknou data z CISu o těch parcelách tak bude zlodějům cesta k úlům volná. Tam vzhledem k tomu, že s ním pracují opravdu amatéři zápasící s klávesnicí na kdo ví jak zabezpečených počítačich, je to pravděpodobnost téměř rovnající se jistotě.

Dej mi GPS a do minuty vím, kde to je. Dej mi číslo katastru a parcely a vím do 5ti minut kde to místo je. Pravda, zloděj bude mít o 4 minuty více práce.

(23.10.2014 20:33)vlcek napsal(a):  A jak bys tedy řešil když přijdeš na stanoviště ,pěkný bordel, Hradišsku nic nahlášeno ?Veterinář na mapě nic nevidí,tak že ti žádná
GPS ani mapa nepomůže?
Proto si myslím,technika ano,ale co nejjednodušeji.I ty se dostaneš do té pozice kdy na tebe budou druzí pohlížet jako na člověka
který nejde s dobou.Chce to jenom čas a zbytek přijde sám.Můj vnuk toho o počítačích ví víc jak já a nebudeš tomu asi věřit,ale když
začali první počítače /Atary/,byl jsem king a piškvorky bylo moje hoby.F.V.
I já na studiích hrál na Atary letecké bitvy. Jen s těmi počítači stále pracuji a učím se je používat a využívat. Myslím, že náš věk nebude příliš odlišný.
A teď k té otázce jak řešit stanoviště, kde je binec a kolabující včelstva a nevím, zda jsou nahlášeny v UE. Pro mne zcela jednoduše. Vyfotit mobilem (zdokumentovat), určit tímto mobilem GPS. Napsat na tom mobilu zprávu adresovanou KVS, kterou si pomocí toho mobilu najdu, a připojit tam tím mobilem nafocené obrázky.
Pokud by na KVS měli přístup do UE, tak si již uvedeným způsobem pomocí GPS a té mapy na http://www.katastr2.cz zjistí číslo katastru a číslo parcely + majitele a adresu, spárují to s UE, zjistí zda je registrováno nebo zda bylo registrováno v minulosti (předpokládám, že záznamy v UE se nemažou jen zneplatní). Takto ziskám dost údajú kam a na koho se obracet. Pracovnik KVS zadá to nahlášené GPS do navigace a jede to místo proveřit. No a nakonec kontaktuje vlastníka pozemku nebo majitele či dědice, které zjistí z historického záznamu v UE.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23.10.2014 21:52 od JKL.)
Hlasování: Medak (-1)
23.10.2014 21:05
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Návrh vyhlášky o veterinárních požadavcích na chov včel a včelstev - JKL - 23.10.2014 21:05

Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Ošetřování včelstev ekologicky? PetrM 99 74.500 13.03.2022 12:23
Poslední příspěvek: ZuzanaJ
  Zootechnika při ošetřování včelstev pavel.t 1 2.481 03.01.2020 21:52
Poslední příspěvek: goro
  Důležité:  Návrh vyhlášky o veterinárních požadavcích na chov včel a včelstev 2018 PetrM 90 210.741 08.03.2018 11:18
Poslední příspěvek: vlcek
  Termíny léčení včelstev karelretik 36 61.171 15.11.2016 20:32
Poslední příspěvek: Pavel Holub
  Návrh vyhlášky o veterinárních požadavcích na chov včel a včelstev 2016 glen 63 25.965 17.03.2016 2:22
Poslední příspěvek: Medak
  Ošetřování včelstev proti roztoči V.D. zvýšenou koncentrací CO2 Pavel Holub 7 7.724 26.02.2016 18:57
Poslední příspěvek: Víťa Vydra
  Zajištění Veterinárních léčebných prostředků (VLP) a dotací na ně vlcek 53 138.334 19.12.2015 13:10
Poslední příspěvek: Albert Gross
  Důležité:  Návrh na změnu vyhlášky č. 299/2003 Sb. Zdeněk Klíma 268 129.823 28.04.2013 8:52
Poslední příspěvek: JKL
Lightbulb Návrh nové Metodiky ošetřování včelstev proti roztoči PetrM 8 14.149 02.11.2012 23:06
Poslední příspěvek: Debora
  Smysluplnost současné metodiky ošetřování včelstev proti roztoči Radek Krušina 504 228.735 30.01.2012 10:23
Poslední příspěvek: PetrM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies