Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kontakt na ZO
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
Ten jihlavský projekt je docela škoda... Je vidět, jak hodně úsilí obyčejných včelařů se do něj vložilo - a nejspíš přijde vniveč. Ale upřímně - je hodně kostrbatý a nepřehledný, struktura menu je taková ... zvláštní a ručně značené mapy jsou v hraničních částech hodně nepřesné. Aplikace na celou ČR by asi byla obtížná a s rozporuplným výsledkem - i proto, že ignoruje využití databází Sad

Existují kódy a názvy katastrálních území a databáze. Pokud by se toto propojilo spolu se zveřejnitelnými kontakty, je vyhráno. A mapy ani není potřeba - nahlašuji-li stanoviště na obec nebo stavy na Hradištko, musím hlásit i k.ú. - a podle toho bych pak dohledal i ZO. A když už mapy, tak existují mapy administrativního členění ČR, kde jsou katastrální hranice přesné - ty by bylo potřeba použít. Ale podle mě by s tím bylo zbytečně moc práce v porovnání s databází k.ú. a ZO a odkazem na nahlížení do katastru nemovitostí. Zvlášť když se použije i ortofoto pro přesnou lokalizaci.

Ale to opravdu musí udělat někdo na úrovni ústředí, s databazí a se štábní kulturou. A hlavně pak tu databázi udržovat aktuální za co nejmenšího úsilí...! Za celou republiku.
Webové prezentace jednotlivých ZO by pak měly být plně v jejich režii - nároky totiž budou různé od nulových až po velmi vysoké. A leckde stránky mají - jistě nebudou chtít všechno předělávat pod jednotnou strukturu.

Upřímně tento projekt Dlabovi nezávidím. Je potřeba ho namyslet hodně do budoucna, hodně zautomatizovat pro lamy. A taky proto, že se na něj budou sypat jen výtky, když se někdo někde nedovolá apod. Že to funguje se bude brát za samozřejmost.
Ale už by byl potřeba jako sůl...!
Mě by stačil i jednoduchý přehled ZO s kontakty (mailová adresa na někoho z funkcionářů / tel. apod.) bez nějakých map a jiných technických parádiček, hlavně aby byl. Některé jiné zájmové organizace mají seznamy ZO na svých webech skoro 10 let, já nechápu v čem je na ČSV problém, že to nejsou schopny na web dát.
Kdyby se někdo chtěl inspirovat tvorbou webu s kontakty, tak na severní Moravě se mi líbí okresy Frýdek Místek a okres Karviná. Oba weby, co se týče kontaktů považuji za zdařilé...
Když už o těch ZO a OO CSV, tak na webu OO CSV Uherské Hradiště dopisy na CSV a jejich odpověď. Zajímavé.
Neví prosím někdo, jestli je na webu k dohledání struktura základních organizací ČSV a seznam katastrálních území obcí, která pod jednotlivé ZO spadají? Hledal jsem na stránkách ČSV, ale nedohledal. Asi mají mnoho jiného na práci, ovšemže činorodou a záslužnou. Díky.
pokud myslíš jako celou ČR tak to sem nikde neviděl. Pokud by ti stačilo ZO Jihlava tak tady http://www.zo-jihlava.csv-os.cz/ záložka územní působnost Wink

pokud celý kraj Vysočina tak tady http://www.oo-jihlava.csv-os.cz/ záložka územní působnost Wink
Něco je ukryto na svazových stránkách, ale je to silně neúplné: http://www.vcelarstvi.cz/kontakty.html
A jsou to jenom náhodně zadané kontakty, žádná struktura, žádné katastry.
Jiří
Přesně jak je to hezky rozděleno na jednotlivé ZO v případě OO Jihlava bych to potřeboval i pro ostatní okresy. Škoda. Každopádně díky.
Sháním telefon nebo email na kohokoliv ze ZO Praha 8. Na ČSV mi dali po telefonické urgenci (na email bez reakce) pouze jméno a adresu, což mi přijde mírně řečeno v dnešní době neoperativní.....Díky Surprised
Zkus pana Josefa Slavíka - 603 435 688, aquadete@volny.cz
Zdravim, podle instrukci zde jsem nenasel ani jednoho clena z Česke Kamenice. Nemate nahodou nekdo nejaky kontakt? Predem dekuji.
Když nevíš, nejlépe se zeptat. A to vždy těch nejpovolanějších.
Zajdi na poštu, nebo obecní úřad a kohokoli se zeptej, kdo tam má včely. Ten Ti pak vyjmenuje celou organizaci.
Platí všeobecně - pro jakoukoli organizaci (nejen) ČSV.
iRP
Pane Pešek,
přidávám ještě hospody, hlavně na vesnicích! Rolleyes
Honza
Česká Kamenice - Děčín??
Na to stačí google... Nebo chápu špatně dotaz?...
http://rejstrik-firem.kurzy.cz/65650492/...icky-urad/
http://www.zocsvdecin.estranky.cz/
Nebo si zavolat do Křemencové?
http://www.vcelarstvi.cz/kontakty.html
Šlo mi o Českou Kamenici. Spíše o tel. číslo, adresu jsem měl ale tel. ne. Nebydlím tam a předsedu jsem nezastihl na poprvé, ale již je to vyřešeno. Díky
(11.02.2014 22:06)Robert.. napsal(a): [ -> ]Ok nechám to na přírodě,
Ještě bych potřeboval poradit nejbližším včelarskym svazem pro obec Jenštejn (Středočeský kraj)

V 21. století bych se podíval na net a pokud tam nebudou a pokud se zároveň nezajímáš o národopisné soubory žijící v 19. století, tak bych dál radši nepátral.

Věnuj se včelám, uděláš líp.
Rada dobrá, ale ne všechny ZO mají stránky, takže na ně kontakt na webu neseženeš. Nebo jsem něco přehlédl?
Kontakty na ZO na webu jsou minimálně - osobní zkušenost, doporučuju se poptat buď v okolí a tím myslím i sousední obce, nebo na obecním úřadě.

Dle zkušenosti se informace nejlíp shánějí v hospodě, nebo ženy u kadeřnice - tam se ví o všem.

Nebo ještě zkus p.Diviše z Radonic - viz. odkaz (strana 10) - http://www.jenstejn.info/Jenstejnsky-Obc...2013-8.pdf
(11.02.2014 22:06)Robert.. napsal(a): [ -> ]Ještě bych potřeboval poradit nejbližším včelarskym svazem pro obec Jenštejn (Středočeský kraj)

Tak vytvoření seznau OO a ZO bylo již novým vedením přislíbeno, bohužel zatím nesdělili na kterou pětiletku to naplánovali. Tak počkej třeba to bude brzo Smile Do té doby si zkus nastudovat stanovy ČSV abys věděl k čemu všemu se vstupem do ČSV zavzuješ.
Pro Miko: Napište dotaz na info@vcelarstvi.cz
Stran: 1 2 3 4 5
Referenční URL's