Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Elektrický děrovač rámků
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Dvě najednou? No jo no, ty jsi zase o krok vpřed Smile
Výhoda toho mého postupu je v tom, že vrtám sesponkovaný rámek a nemůžu si provrtat prsty Rolleyes, protože držím rámek zhruba uprostřed horní a spodní loučky. Výhoda je také v tom, že se dají vrtat rámky hoffmannova typu (tím, že jsou tam dvě latě, které rámek zvednou). Ale musí se do spodní zeslabené loučky vložit jaká si redukce (vyfrézovaná drážka do pomocné latě) tak, aby srovnala šířku horní loučky. Dále je dobré, že piliny padají mimo kluznou plochu s pravítkem a nenadzvedávají rámek při vrtání.
Jinak ten držák se dá perfektně seštelovat, to máš pravdu.

Podívej se na toto video, kde je kolem 4té minuty vidět aplikace zděří pomocí jakéhosi "chlupatého" šídla. Myslím, že by bylo lepší než pinzeta.
(16.12.2010 12:29)Míra.P napsal(a): [ -> ]No vidíš, ty to máš vlastně ještě lepší díky tomuto držáku, protože s tím kloubem nastavíš vejšku, jak potřebuješ.
Ty vrtáš hotovej rámek. Já už vrtám ne jednu, ale dvě boční loučky najednou, takže to jde ještě rychleji. Wink
Ten držák je dobrej - líbí se mi. Já dávám ještě ty kovové průchodky do dírek. Je s tím trošku víc práce, ale s větší pinzetou to jde dobře.

Pod jakým názvem mohu koupit v obchodě ty "kovové průchodky"?
(16.12.2010 15:07)jiri.tesar napsal(a): [ -> ]Pod jakým názvem mohu koupit v obchodě ty "kovové průchodky"?

Zděře do rámků.
(16.12.2010 15:07)jiri.tesar napsal(a): [ -> ]Pod jakým názvem mohu koupit v obchodě ty "kovové průchodky"?

Zděř pro drátkování rámků
http://www.vcelarenihrou.cz/8.005-zder-p...vani-ramku

Včelka Májka

Zdravím ostatní,
já jsem si letos udělal přípravek z držáku vrtačky. Koupil jsem plastový držák od Bosche (asi 20€), mezi poloviny vložil 4mm tlustý plech (slabší se kupodivu prohýbal) a na něj kolmo trámek. Ten je tak vysoký, aby střed loučky byl přesně proti 1,5 mm vrtáčku. Na trámku mám čáry pro kraje spodní a dolní loučky, takže rychle můžu posouvat loučkou proti vrtáku a vrtám jiný rozteče pro dolní a spodní loučky, drátek tak jde křivě a nesjíždí mezistěna. Je to skladný, upíná se do svěráku na ponku, nebo by to šlo i přímo na stůl, má kličku od spodu jako třeba mašinka na maso. Pokud bude zájem, mohl bych to nějak nafotit.
V.M.
Nafoť Wink
Díky
(16.12.2010 11:18)Jan Pavlů napsal(a): [ -> ]Přátelé, mám na Vás otázku... Kolik ročně budete děrovat rámků? (nový rámek vydrží minimálně 5let)
Mám pro vás nejlevnější a nejjednodušší způsob jak tuto činost provést za "babku". V tomto, byl mojím vzorem Míra P. (nesehnal jsem ale držák jako máš ty Míro) a youtube.com.
Včera jsem se pustil do navrtávání a drátkování rámků. Koupil jsem si držák na vrtačku za 127 Kč, upevnil jsem vrtačku (tu má doma každý), 2,5mm vrtáček a jednu prebytečnou desku........

[Obrázky: IMG_1357.jpg]

Dnes jsem se věnoval shánění držáku na vrtačku, který používáš, ale nikde jsem neuspěl. Nebyl v železářství ani žádný jiný. Prosím Tě, dej typ, kde se dá ten držák sehnat. (jeho název) Díky Jiří
(31.01.2011 18:17)JiříM napsal(a): [ -> ]Dnes jsem se věnoval shánění držáku na vrtačku, který používáš, ale nikde jsem neuspěl. Nebyl v železářství ani žádný jiný. Prosím Tě, dej typ, kde se dá ten držák sehnat. (jeho název) Díky Jiří

Zdravím já jsem ho koupil v Liberci v železářství letná za 127 Kč.

Nebo zkus zbozi.cz --> tady jsem ti našel inspiraci
http://www.brufus.cz/drzak-na-vrtacku-ot...p43380.php
Hodně štěstí do pořizování Smile
Díky za www stránky, taky jsem už něco našel, zítra jedu do Ostravy snad se mi to tam podaří sehnat. Jiří
Taky přidám malí příspěvek výrobní.cena 1000 - 2600 Kč záleží kde co a za kolik sezenete. Cool

Včelka Májka

Tak konečně posílám fotky, výška hranolku pro loučku 25 mm je 5 cm, značky podle toho, kde chcete vrtat. Na značku se přikládá krajní hrana loučky.
Ahoj! V.M.

[Obrázky: DSCN8765.jpg]

[Obrázky: DSCN8767.jpg]

[Obrázky: DSCN8768.jpg]
neco si potrebuju vyrovyt jak resite upnuti vrtahku hlavicka na vrtacku je docela draha ?
Ta hlavička, kterou jsem použil na své zařízení stojí 120,- / ks. Upínací rozsah je tuším 0 - 6mm.
nahodou nejakej kontakt na eshop nemas hledam a sou samy drahy okolo 300 min
Např. tady se dá koupit. Je trošku dražší, než u nás v železářství, ale pořád je to únosné. Ale pozor, sklíčidlo má stopku na nějaký unašeč, tu jsem vyhodil a ve sklíčidle je závit. Bohužel i přes velkou snahu se mi nepodařilo zjistit druh závitu. Nechal jsem proměřit jeho profil a je to něco specifického, žádný druh metrického závitu, UNF, UNC . . . prostě nic. Tak jsem na soustruhu přírubu sklíčidla převrtal a vyzávitoval na M12x1 a podle toho vyrobil hřídele na vrtání. Je potřeba to dělat na soustruhu, ne ve svěráku vrtačkou, vznikl by problém se souosostí a tím pádem házivostí vrtáku.
Vyrábím pětiosí přípravek na vrtání rámků, bez hlavičky, ve vřeteni pouze dvojka dírka, zajištěno červíkem. Pro přenos tak malého výkonu je to dostačující a levné.
Je to použitelné řešení, levné a funkční. Ale co po zlomení vrtáku v dutině, nebo potřebě vrtat jiným průměrem. Navíc je takové řešení poměrně náročné na přesnost výroby. Možná jsem přehnaně puntičkářský, ale co jiného od strojaře čekat.
Jsem také strojař. Vrták je ze dvou materiálů, pokud necháte venku z vřetýnka i kousek stopky, tak ve stopce vrták nezalomíte,ale pouze ohnete. Přesnost výroby bych neřešil nijak přehnaně, je to otvor ve dřevě, které je živý materiál, ktekže neustále pracuje.
Je pravda, že vrták se zlomí vždy max. na konci šroubovice. Řešit otázku přesnosti a náročnosti vrtacího zařízení je věc každého uživatele a bylo by to na dlouhou debatu a na fórum to jaksi nepatří. Někdo je holt náročnější a chce mít vše super, jiný tyto detaily považuje za podružné a ve výsledku mají oba vyvrtané rámky Tongue.
Děrovač rámků. Mám obdobný a fungoje bezvadně. Hřídelka musí být skrz provrtána tam kde není vrták větším průměrem. Pak se jenom prasklý vyšťouchne dozadu aje to. Ono v jednoduchých věcech je dokonalost. Ten můj už má za sebou přes 10 000 rámků a bez jediné poruchy a přitom je to pár prkének a den práce na soustruhu, což ovládám nic moc. Zdraví R. Stonjek
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :