Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Elektrický děrovač rámků
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Tyto věci beru zásadně po e-shopech. Pokud není po ruce špičkově zásobená prodejna, stejně to objednávají, trvá to déle a často i dráž než z e-shopu i s poštovným.
Mám 4 vřetenovou vrtačku několik let ale minivrtačky už dosluhují. Koupil jsem nově silnější (cca 20 W) a na kuličkových ložiscích (cena včetně dopravy je 15 USD). K tomu je i držák k mání. Jako zdroj používám spínaný zdroj 24V DC - zatavuji s ním mezistěny (can asi 500 Kč)
http://www.aliexpress.com/item/12-24V-DC...80028.html
Myslím ,že na trhu nemají tyto minivrtačky konkurenci. Pokud máte zájem, mohu poskytnout další informace.Wink
pechacku: Super. Zajímalo by mě zda-li jde sklíčidlo bezpečně sundat z motorku, abych mohl motor přišroubovat zepředu za přírubu?
Objednal jsem 4 ks motorků se sklíčidla a k tomu 10 držáků, sada držáků byla levnější než 4 jednotlivé kusy. Přišlo to v demontu, motorek má jen hřídel, zvlášť zabalené sklíčidlo, klička ke sklíčidlu a pak mosazná redukce na sklíčidlo jde na kužel a na hřídel motorku se nasadí (jde to ztuha) a k tomu je na zajištění 2 ks miniaturních červíků na imbus a imbus klíč je součástí dodávky. Takže to jde kdykoli sundat. V motorku jsou M3 dírky na držák. Přikládám foto z různých stran.
[Obrázky: 20160131_165056.jpg]
A co ložiska? Drží to? A na kolik to vyšlo celkem?
Ahojte,

Pouzivam toto zariadenie uz 2 roky. Bezproblemove a vrtam 450 ramikov rocne.

vyzerá to fakt luxusne aj cena sa mi zdá primeraná.dajú sa zohnať aj rezervné motorčeky ?
nelo84,
Tie sklučidla majú stopercentnú úroveň. Nakoľko je to jednoúčelový stroj, tak netreba veľký rozsah upínacieho priemeru...
Keby som nedieroval pretláčaním, tak by som išiel po tomto.
nelo84: Můžes dát pls odkaz na komponenty? Ty držáčky vypadají luxusně.
Zdravim Vas,

Motorceky sa daju bez problemov kupit. Ja ich kupujem v modelarskom obchode.
Drziaky si davam vyrabat na CNC obrabacom centre.
V sucasnosti robim na silnejsich motoroch 6-12 V s trosku upravenymi drziakmi.
Vedenie posuvneho stolika bude loziskovy plnovysuv co zaruci presnejsie vedenie.
Ked dokoncim, dam foto.
Načo potrebuješ presnejšie vedenie? Ja by som ho práve zjednodušil na vedenie zo šuflíkov - zásuviek. Zbytočne to predražuje...
škoda že na tom videu není vidět jak se to pere se dřevem. Ty vrtáčky právě vypadají že jsou tak na plast a nebo tenké materiály.

Ty motorky z toho odkazu vypadají že mají "krouťák". Jsem zvědav jak si poradí s lípou.

(01.02.2016 21:50)Vojtech Langer napsal(a): [ -> ]Načo potrebuješ presnejšie vedenie? Ja by som ho práve zjednodušil na vedenie zo šuflíkov - zásuviek. Zbytočne to predražuje...
Podle všeho má krátké vedení na té kulatině a příčí se mu to. Nás učili na průmce že poměr má být maximálně 1:6. Dodnes slyším prof. Jelínka jak to do nás hustil. U mostového jeřábu. Smile
(01.02.2016 21:52)KaJi napsal(a): [ -> ]... Podle všeho má krátké vedení na té kulatině a příčí se mu to. Nás učili na průmce že poměr má být maximálně 1:6. Dodnes slyším prof. Jelínka jak to do nás hustil. U mostového jeřábu. Smile

Presne tak, nevyužil ani "priestor" pod tým suportom. Také púzdra (aké tam sú) mali byť štyri, po dve na každej gulatine na vzdialenosť celej šírky toho suportíku.

Je to veľmi pekne urobené, ale tá strojárska logika tomu chýba.

Ja by som tie púzdra nahradil trubkovými púzdrami a mohli by aj vytrčať spod toho suportu dopredu aj dozadu. Veď posuv potrebuje najviac 40 mm. 19 mm na hrubú hornú latku, plus rezerva 20 mm.

Keď bude vrtať len latky, mal by tam byť "rychloupinák" aby nemusel držať latku v prstoch a skrížením pri spätnom pohybe - vysúvaní nelámal vrtáky.

Keď bude vŕtať hotové rámky, mal by mať suport väčší, aby na ňom ležal celý rámik a nekrížil (nezvesoval) sa.
Jasně, Destaco co to chytne, upne i posune. Do fabriky na linku s ním, ať ví co je produktivita práce. WinkSmile
http://www.destacoclampstore.com/index.p...ort=normal
Opäť zbytočné predažovanie... a komplikovanie. Big Grin Odpor dreva pri vŕtaní nie je tak veľký, aby to bolo treba upínať. To, čo navrhujete, je síce pravda, ale nepodstatné. A upínač bude pri práci zdržiavať.Za vedenia a upínač o 50-60€ navyše? SurprisedConfused
(01.02.2016 23:21)Vojtech Langer napsal(a): [ -> ]Opäť zbytočné predažovanie... a komplikovanie...

KaJi to sem zrejme hodil len ako príklad. Myslím že tam by stačil a bol nevyhnutný taký systém že suport tvorí jednu čelusť a rukoväť je na čape a jej druhý koniec tvorí druhú čelusť "zveráku".
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Referenční URL's