Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Falšovaný med
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Tak stačí se podívat na čínské shopy a můžete mít med v sudech z jemenu, číny, omanu, argentiny, brazílie, atd ... za směšné ceny.
Od 1.20 dolaru za kilo. Možná by se dal sehnal i levnější.
realita, med dovoz do EU
https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C15...robki.html
V súčasnosti sa už prevažne vozí do EU „zahustený sirup – sladidlo“ nie je to deklarované ako med, kde následné skonči to už nikoho nezaujíma.
Dôležité je že v supermarketoch sa to predáva za 3,50€ a ľudia sú šťastný ako lacno kúpili med.
A nás poctivých včelárov osočujú, že sme „nenažraný podvodníci“ keď predávame svoj kvalitný včelí med za 7,5€ až 10€.
ja predávam za 12€ eur kvetovy a ešte sú nasraní ze uz nemam (lebo vraj nechcem dat lebo ho je málo). takže som viac skúpy ako nenezrany hehehe. Min. mesiac mi doslova povýšene a s vysmechom susedov známy povedal ze kúpil v lidli za 4.35€ krasny a hlavne tekutý tmavý med. Som s úsmevom tiež odpovedal ze ved OK nenútim kupovať môj... len ten z lidlu je dobrý na rakovinu pankreasu tak buchol dvermi na aute a odfrcal... chacha
Tak EU otevře hranice pro bezcelní dovoz "medu" z Ukrajiny (Ciny) a pak se chlubí tím jak bojuje proti prodeji falsovaneho medu přesnější etiketou?
U nás v Peny byla před nedávnem akce med za 109kč , Nyní bude znova akce med za 106kč. Dodavatel Medokomerc. Lidi to berou jak divý. Nemyslím že by ten med byl pančovaný. To je potom těžké vysvětlovat a
prodávat lidem med za 200kč
No nevim, zrovna vcera prisla pani pro 3 sklenice ~a 240kc a neco povidala o Penny a manzelovi, jsem to nepochytil uplne. Asi ji s tim vyhodil nebo co
jinej kraj, jinej mrav.

ono totiz mozná je to tak, že se toho ti velkobaliči potřebujou honem rychle zbavit kvůli tomu novýmu nařízení, proto to dávaj v těch řetězcích za takovýhle ceny.
je potřeba vydržet, až vyprodaj ty směsky, tak pak budou muset mít to značení podle novýho nařízení, a možná to s tou cenou trochu pohne směrem nahoru, za předpokladu, že do těch směsek přestanou míchat z podstatný části medy dovezený buhvíodkud.
Cože?? Balicum je úplně jedno co bude stát na etiketě. Stejně tak jejich cílové skupině zákazníků. Pro ne je důležitá cena. Balic potřebuje funkcni demolicni cetu v EU, tedy bezcelní styk s Ukrajinou, kudy sem teče co nejlevnější med po kamionech. Jeho zákazník, vychovaný německými supermarkety, zase kupuje a potrebuje pouze slevove produkty.

Přesně kvuli těmto dovozum jsou blokované dálnice v Německu, hranicni prechody Slovenska, Polska, Brusel i francouzská města. Potraviny co se sem tlačí nemusí splňovat skoro NIC. Pochází z urodnejsiho klim.pasu, jsou jinak zatížené nepřímými daněmi, chemii, způsobem krmeni, statni podporou, byrokracii, dětskou práci atd..

Naše zboží je pak nekonkurenceschopné a casem i neduveryhodne. Proč by mel včelař vykuk držet 100vcelstev, když mu jich stačí 15 + 10soudku medu z Činy? Proč by mel byt nezdaneny prodej medu ze dvora, když medu z importu je nadbytek? Zemědělství je poslední částečně funkční věc tomto státe
Nevím jak kdo, ale já nemám problém s prodejem. Důležitá je kvalita a chuť. Kdo si vezme med ode mě, nejde do supermarketu a často i slýchám, že z nižších poloh jim nechutná. Dříve jsem i nechával známým co med vozili do Německa a Holandska a Dánska. Jen jsem měl v posledních letech spíše nedostatek medu jak nadbytek.
Etiketa "smes ze zemi EU a zemi mimo EU" mi prijde tak silena, ze si nedokazu predstavit jeste nejakou vic odstrasujici variantu. Dela to dojem, ze je to takova slatanina, ze to ani nelze konkretizovat.
Pokud budou muset a objevi se misto toho: 71% Cina, 10% Cesko, ... a dalsich 20 miniaturnim pismem, aby se to tam veslo, tak to uz nepusobi tak desive, protoze to vetsina lidi ani nebude louskat.

j-k, otakza je kolik. my co mame par vcelstev, tak to nejak pojme nase okoli. prodavat metraky a tuny medu, to uz chce jiny kanaly a uz se hraje i na cenu
Kdo o tom něco ví, koupí si med od včelaře. A ti ostatní si kupují s dobrým pocitem tu levnou sračku z marketu. Každého volba.

PS: Žádné opatření EU nezabrání falšování medu.
Ti co to mají v menším prodají bez problému doma, půl tuny není problém. Ti co to dělají ve větším 200-500 včelstev chodí do trhu a po vytvoření klientely také nemají problém. Takto to alespoň tady funguje.
Tie etikety mi pripominaju vylosovanie majstrovstiev sveta vo futbale.. Ukrajina,chile,ceska republika,mexiko,uruguaj Cool otazne je ako budu kontrolovat ked niekolko štatov spracovatel zataji.. to budu robit uhlikovu anlyzu pri kazdom kontrolnom odbere? Ukrajina ma modernu fabriku v ktorej odfiltruju dokonale pel z cinskeho medu,tym padom odpada moznost zistit kp pelovou analyzou..
Důsledná celni politika je opatření k zabraneni dovozu většiny falsovaneho medu. Celni správa nema měřit rychlost na dalnicich nebo provádět exekuce samosprávám,ale regulovat dovoz,který škodí zemědělcům zdanovanym v tomto státě!

EU bude jen upravovat etikety. CZEXIT = návrat k racionálnímu státu. Zemedelska politika EU ma víc nevýhod, než výhod
Frey
Pohybuji se v a okolo zemědělství od 80let a mohu říci jediné, pokud nějaký blb prosadí vystoupení z EU zemědělství bez dotací padne na hubu do půl roku. Neříkám že to je v současné době ideální, to ani zdaleka. Jen pro představu před měsícem jsem dával 3letou krávu na jatka a výkupní cena v živém 27Kč, při výtěžnosti 50% a odpočtu za likvidaci odpadu je cena masa za kg 75-80Kč + práce řezníka jsme na 100Kč. Kdo se tedy přiživí zpracovatelé a obchodníci. Pak je cena na krámě kde je. Máte představu kolik by stály potraviny bez dotací? To bych to mohl dávno zavřít a jít do fabriky. Taková je bohužel realita a to nedosahujeme ani zdaleka takových dotací jako na západě. Není dnes malá farma na zbohatnutí, ale přežít se nechá teda ve fabrice jsem měl mnohem více, ale na farmě jsou zase jiné výhody.
A dotace se berou kde? Z čeho? Zrušení dotací znamená zrušení přerozdělovacích penězovodů i se všemi úniky z "potrubí" pro přisáté pijavice = obrovská okamžitá úspora. Pánové, vždyť proto byly vynalezeny. Zemědělství a vše ostatní normálně bude fungovat dál i bez dotací, jen se podmínky a ceny narovnají. Méně peněz pro pijavice a více zbude pro producenty i zákazníky. Nechápu, že někdo nechápe tak jednoduchou matematiku.
Dotace tu máme už více jak 100 let v Evropě. Důvod vzniku dotací je v tom, aby byly levné potraviny. Před dotováním potravin dělníci téměř neměli ani na to, aby se najedli, protože výplata jim nedávala. Proto z peněz průmyslu, respektive firem co ty peníze nemíní dát zaměstnancům se zdaní a zadotují potraviny. Proto se to vymyslelo a ne na boční penězovody. Proto se u nás dotovali potraviny za druhé světové, aby Hitler měl dostatek potravin. Pokud se přestane dotovat jen u nás, zemědělství padne, taková je realita. Nevím jak by jste koukali na chleba za 200,- máslo za 250,- a kg masa po 1000,-. To by se asi nikomu nelíbilo, ale byla by to zhruba reálná cena. Za kolik si myslíte, že se nechá vypěstovat pšenice a kolik stojí vychovat kus dobytka v našich podmínkách? Až když se to začne počítat tak se nestačíte divit. Jestli si někdo myslí že by firmy přidali na výplatách tak je hodně naivní.
To že se dotace zneužívají je věc jiná. V tom souhlasím, že by se taková praxe měla napravit.
Dneska jsem uz videl etiketu podle noveho narizeni. Ale jednodruhovej med! Konkretne lipovy med a na nem seznam 4 zemi, ze kterych je dovezeny. To je tak neduveryhodny...
A byl v tom nejakej podil z cech nebo vsechno dovoz?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Referenční URL's