Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Odstředivka na získávání vosku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Možná by to šlo, ale trvalo by to sakra dlouho. Takže rozvařit a klasicky odstředit břečku.
(14.02.2019 6:00)Kamik napsal(a): [ -> ]
(13.02.2019 20:05)Louky napsal(a): [ -> ]nabídl mi, že až jí vyrobí, tak mi jednu pošle, abych jí otestoval......bohužel zatim nedorazila a už jí prodává, takže nemůžu ani napsat zkušenosti.....jaká škoda
Podle datumu na fotce výše ti zapůjčení odstředivky slíbil ještě před tím, než si po začal házet jedovaté sliny na Facebooku kvůli MS. Asi není správný křesťan a neřídí se heslem: "Kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem".

To se trochu pleteš. Bylo to před tím, než se mi od něj začalo vše vlnit to ano.....ale já s tim vyšel ven až někdy na podzim a právě poslední kapka právě bylo to, že začal na fb tu odstředivku nabízet k prodeji......
Testování dopadlo skvěle, jeden včelař nedaleko má odstředivku od jiné firmy, takže jsme je postavili vedle sebe a mohli jsme porovnávat provozní vlastnosti..jelikož nemám sluneční tavidlo, vyřezal jsem několik rámků a voští nalámal to sáčku a nechal v odstředivce jenom pod párou..nebyl jsem z toho nějak nadšený, trvalo to sakra dlouho..pokud se všechno povede, máme s jedním pánem domluvenou ještě jednu akci. Pán má parní vyvařovák (tu nerezovou kostku) a jak bude dělat další rámky přijedu za ním s odstředivkou a zkusíme košilky z kostky hned sázet do odstředivky..jsem na to velmi zvědavý..
Ideální je však kombinace rozvařeného voští k kotli a odstředivky..tady máme skvělé výtěžnosti vosku i z košilek i klasického voští..ale vždy rozvařujeme v kotli..
Stran: 1 2 3 4 5 6
Referenční URL's