Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Jak jsme se odloučili od ČSV aneb návod pro zdatné a pokročilé :-)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Dnes náš spolek - Včelařský spolek pro Mladou Boleslav a okolí z.s. vyhrál soudní spor s ČSV, z.s. ohledně náhrady škody ve výši 157500 Kč. Až vše nabyde právní moci a budu mít všechny materiály (žaloba, protokoly ze soudních jednání, rozsudek) pohromadě, vše zde zveřejním. Potvrdilo se tak, že náš postup zveřejněný na http://www.vsmbo.cz/uploads/mediafiles/128/1322.pdf byl legální a v souladu se zákony. Jde o to nebát se, a jednat!
Gratulace.Znarodnovaci metody stanov CSV jsou ostuda.
Nebylo by vse jednodussi nebyt dotaci? Smile
Bylo,to by v CSV byla desetina lidi,cast v dalsich spolcich a valna vetsina by si jela na vlastni triko.Dotace przni prostredi,a nekteri si na tom postavili karieru.Bez dotaci by po nich pes nestekl.
Pod to se ti i podepíšu .
Jenom že jsi možná neviděl jací jedinci umí jet v dotacích úplně mimo ČSV či jiné .
Neviděl jsi ten skvělý tah na branku , tu tichou schopnost přežít , najít neobjevitelné informace či kontakty a tlačit se drze třeba ke vzdělávání jiných a přitom sám nic neumět , nevědět ani že jarní nátěr plodu se doplňuje fumigací atd.
To bys viděl , nebo možná uvidíš , ty tiché jednání na ministerstvu i jinde o zavedení něčeho jiného .

Říká se , že když zastřelíš vůdčího vlka ze smečky která škodí , tak docílíš opačného efektu .
Místo abys snížil počet škodících , tak jejich počet zvedneš , protože vůdčí vlk brání ostatním párům smečky aby měli mladé a namnožili se nad úživnost loviště .
Tento regulující prvek jeho úmrtím padá a začnou se množit všichni .
Nedivim se,EU je vyplodem urednicke lobby a ti nasi ouradi se s tim popasovali velice rychle, a mnozi se jak kralici. Vcelarstvi ma byt o vcelareni a o vcelach,ne o dotacich,poplacavani se po ramenou a lezeni urednikum do zadku.
Dnes jsem se dozvěděl, že se ČSV z.s. odvolalo proti rozsudku Okresního soudu Mladá Boleslav a tudíž nemohu nepravomocný rozsudek zveřejnit. O průběhu dalšího sledu událostí vás budu informovat. Zatím mohu jen konstatovat, že poslední den lhůty pro odvolání ČSV podal písemné odvolání s tím, že do 30 dní sdělí rozklad a zdůvodní důvody odvolání.
Již dnes to na právnících bude stát cca 146 tis. a tak věřím, že to bude stát Svaz dalších 100 tis. Smile.
V tomto případě nejde až tak o vaše majetky, ale o precedent, jakož to první rozhodnutí v dané věci.
Tohle je velmi dulezity precedent.Soudy u nas rozhoduji podivne,snad zvitezi zdravy rozum a pravo na odchod i s vlastnim majetkem.Clenove ZO si jej buduji pro sebe a ne pro ustredi.To svuj majetek prosustrovalo.(Vcela Predboj,Vcelpo)
Bohužel v Čechách není právo stavěné na precedentech, ale na soudci, dva různí soudci v podobné věci mohou vynést rozdílný rozsudek.
Je velice zajímavé že se o tomto na webu csv člověk nedocte. A pak zajímavá by byla i hodnota majetku vůči ceně právníků.
K soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek.
Ano Honzo, přesně tak hovoří jeden starý právnický bonmot. Každý soudní spor má totiž dvě strany, a každá z nich si jde pro spravedlnost. Přísloví tak navádí k závěru, že vyhrát může jen jeden. A co je nejhorší, že slohové práce právníků mnohdy problém ještě více prohloubí Big Grin
Soudy unás fungují jen samy pro sebe, člověk je až na dalších místech důležitosti. Tak fungují právo a zákony. Nějaká spravednost je někde hodně dole ukrytá v nějaké žumpě pod tím celým. Tak to funguje a je.
Vážení přátelé, komedie našeho soudního sporu s ČSV, z.s. má další pokračování.
Wink
Dnes jsem se od našeho společného právního zástupce dozvěděl, že "hlavní komedianti" nařídili "zpětvzetí návrhu na odvolání", což v řeči neprávníků znamená, že odvolání proti rozhodnutí soudu prvního stupně bylo staženo. Původní rozsudek z 1.8.2018 bude proto krajským soudem potvrzen. Na doporučení právníka máme se zveřejněním všech materiálů ale počkat až do rozhodnutí tohoto krajského soudu. Tehdy nabyde vše právní moci. Nejvíce jsou smutní právníci, protože si nepřijdou na další lehce vydělané peníze Big Grin
Že by někdo dostal rozum? To není možné...
(31.10.2018 9:54)Madra napsal(a): [ -> ]Že by někdo dostal rozum? To není možné...
To asi bude pragmatismus nebo nezájem.
Nejzajimavejsi asi bude,na zaklade kterych pravnich predpisu platnych v CR podal CSV zalobu o penize,ze to projel.Ze by jednaci rad o znarodnovani kasicek clenu byl v rozporu se zakonem?
nikdo z nich není tak dobře placenej,aby se tím dál otravoval....
prostě to pustili k vodě....
(04.11.2018 10:37)pavelA napsal(a): [ -> ]nikdo z nich není tak dobře placenej,aby se tím dál otravoval....
prostě to pustili k vodě....
Tak je to bude stát přes 146 000,- Kč. A není to "porušení povinností při správě cizího majetku" ? Zbytečně utratili peníze členů ČSV. Až budu moci zveřejnit soudní rozhodnutí (po nabytí právní moci), uvidíte, že to bylo zmatečné od samého počátku.
Jak jsem slíbil, zveřejňuji na našem webu na adrese http://www.vsmbo.cz/soudni-spor-tykajici...-od-csv-zs podrobnosti celé kauzy soudního sporu našeho Včelařského spolku pro Mladou Boleslav a okolí z.s. s Českým svazem včelařů z.s. a ČSV z.s., okresní organizací Ml. Boleslav. V tomto sporu požadoval žalobce ČSV z.s. náhradu škody ve výši 157 500,- Kč. Před tímto sporem však bylo na několik členů bývalého vedení ZO Ml. Boleslav podáno trestní oznámení. Je zde i výsledek v podobě exekučního obstavení majetku ČSV z.s. - dle listu vlastnictví v katastrální území Rosice, protože strany, které v soudním sporu prohrály nezaplatili do dnešního dne náklady advokátního zastoupení ve výši 146 103,41 Kč. Po započtení nákladů na exekuci, budou proto finanční výdaje ještě vyšší. To vše způsobilo nynější vedení, ve kterém je v čele "právník", není však pro svoji zaslepenost a nenávist vůči odstoupivším bývalým ZO a jejich členům, zhodnotit reálné postavení a provedení "odluky" všech vystoupivších subjektů z našeho dominantního spolku včelařů. SNAD to ostatním členům ČSV z.s. už konečně přestane být jedno, jak s jejich majetkem současné vedení nehospodárně manipuluje. Je to Váš majetek, ne nějakých potentátů v Praze. Braňte se včelaři, máte to ve vlastních rukách. Nebo je vám to jedno?
Našim následovníkům přejeme úspěchy a tento prcedens je jim k dispozici.
Big Grin
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Referenční URL's