Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Jak jsme se odloučili od ČSV aneb návod pro zdatné a pokročilé :-)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Jsem rád, že jde o exekuce jen ve prospěch těchto dvou osob (osoby+spolku). Měl jsem totiž strach, že se někdo může snažit svaz vytunelovat.

Jen je pro mně nepochopitelné chování vedení svazu. Exekucí si jen přidělali spoustu problémů. Zvláště, když jde o tak malé částky (v porovnání s majetkem svazu).
To asi nebude brat hlava vic lidem...Ale nebyt exekuci,zase vedeli clenove PRD!!!
Ona tahle Exekuce jen malá /i když je v porovnání s majetkem svazu /je dobrá v tom ,že ukazuje jak se měly kauzy /Včela předboj ,
Bez medu to nejde ,zašité peníze v NASA ........./ vézt a hlavně ukázat viníky, kteří v nich figurovali.
A ne je ještě znovu volit.
Kdekoliv jinde by to každý platil ze svého /zde v téhle kauze třeba p. Machová + tajemník, /.....
Ruku na srdce - kdo máte takové zaměstnání , že i když něco zvoráte,nebo " Malá domů ",i třeba neohlídáte tak jak má být,
ještě vám zvednou plat a plácaj po zádech jak jste dobrý........ F.V.
Včelpo je obchodní společnost a ručí jen tím co vlastní.
Nevzniklo ze vzduchoprázdna veškerý kapitál na vznik a provoz byl převeden s příspěvků jednotlivých členů spolku.
Část vložených peněz vklad se má vrátit prodejem a to je budoucnost.
K exekuci se dá pouze poznamenat, že její dopad do členstva ČSV bude nulový, akorát jste dali účinnou zbraň k vytváření dezinformací a omlouvání ke křížové výpravě na spolek pro Mladou Boleslav.
Proč vlastně vedení svazu nezaplatilo a dělá mrtvého brouka.
Není se čím chlubit a pokud to ještě členové nepochopili tak je zajímají jen vlastní kšefty a svaz mají na placení složenek a případné převádění spolkových peněz na mzdové prostředky.
Prostě máte co jste si zvolili a pěkně dál se nechte stříhat jako vovceUndecided
(31.12.2018 11:54)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]. . .
Proč vlastně vedení svazu nezaplatilo a dělá mrtvého brouka.
. . .

Odpověď je neskutečně jednoduchá. Protože absolutní většina členů se o toto nezajímá, často ani netuší, že nějaká kauza Včelpo existuje a že je jim to vlastně jedno. Důležité je, že dostanou včas "léčiva", dotace a veškerý servis, který jako stádo očekávají.
ČSV je něco jako Rakousko-Uhersko, jako První a Druhá republika. Jako ČSSR, jako dnešní Česko.
Vstupujeme tam, ani mnozí nevíme jak a proč. Ale prostě jsme najednou tam.
A co se s námi děje, na to máme pramalý vliv.
Házet, jako velkou vymoženost, nějaké papírky do uren, jak je vidět, nic na ničem nemění.
Odloučeným včelařským spolkům zdar!
(31.12.2018 12:34)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]
(31.12.2018 11:54)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]. . .
Proč vlastně vedení svazu nezaplatilo a dělá mrtvého brouka.
. . .

Odpověď je neskutečně jednoduchá. Protože absolutní většina členů se o toto nezajímá, často ani netuší, že nějaká kauza Včelpo existuje a že je jim to vlastně jedno. Důležité je, že dostanou včas "léčiva", dotace a veškerý servis, který jako stádo očekávají.

Honzo, ta exekuce ale není o Včelpu. Je to o nezaplacení soudních výloh prohraného sporu.
Možná si tím nezaplacením vedení ČSV vytváří nějaké argumenty, nebo se to plivání na vedoucí odloučených spolků, kvůli propadu spolkové pokladny bude hodit jako maskování větších průšvihů. No uvidíme co nám politicko-kamuflážní vedení spolku v tomto roce předvede.

Jinak ohledně Včelpa jsem stále nezaregistroval dokončení prodeje, nic nového v rejstříku firem - aneb stále kvoká, stále kvoká.
Dluhy rostou, kdy bude dluh větší než hodnota je otázka času - pak už dojde u na soukromý majetek jednatele a majetek ručitelů.
Mrtvý brouk - ticho po pěšině - mrtvý svaz. Patrně nová strategie vedení pro rok 2019, založená na hloupostí a pasivitě pobočných otroků.
To jsou zajímavé zprávy, díky za ně. Vedu s ČSV také soudní spor, u mne pro změnu za zneužití autorských práv. Vývoj kauzy je dost podobný. S tím rozdílem, že na začátku by mi bývalo stačilo, aby se alespoň omluvili. Místo toho mne poslal do pr.. arogantní svazový právník, takže se uvidíme taky u soudu Smile. Tak je dobré vidět, že je víc lidí, kteří se nedají.

Bohužel situace je ve svazu celkově tristní, na řadě ZO o těchto věcech nemají vůbec ponětí, resp. ani o spolkové činnosti, a tak jen každý rok recyklují staré zápisy ze schůzí a přenáší direktivy z okresu a ústředí, aniž by se nad čímkoliv pozastavili. Dokud to bude takto, tak se ve svazu nic nestane, protože vedení bude krásně chráněno nečinností a nezájmem běžných členů.
Copak,ze se exekuci jeste nechytil Blesk???
Climaxi naopak bych čekal, že informaci o tom, že ústřední včelařská budova je v rukou exekutorů přinese někdo z ČSV. Třeba že o tom budeš jako funkcionář ČSV s právním vzděláním informovat Ty a vysvětlíš všem co se vlastně stalo, jaké byly učiněny kroky aby se podobná situace neopakovala a jaké byly na základě této události provedeny personální změny.
Místo toho sem napíšeš ničím nepodloženou konspirační teorii o spiknutí a účelovce a podivuješ se, že je někdo schopen dohledat veřejně přístupnou informaci na netu. S Jirkou Šturmou jsem se opravdu nebavil. Navíc jsem dal pouze odkaz na veřejně dostupný zdroj, závěr si každý čtenář může udělat svůj.

Dále bych rád připomenul, že budovu č.p. 177 v Křemencově ulici (tehdy bylo číslo orientační 6, po válce přečilováno na 8) kupovala valná hromada Zemského ústředí včelařských spolků pro Čechy v roce 1933. Prostředky pro nákup této budovy byly z fondu "pro školu a dům" do kterého se naši dědové přes 40 let skládali. Tato budova sloužila všem spolkům, tehdy o existenci nějakého ČSV nikdo nevěděl. V této budově pak sídlilo zmíněné Zemské ústředí včelařských spolků, dále zde byla redakce časopisu "Český včelař - každoměsíční rádce včelaře", byla zde knihovna, vydávaly se nové knihy (viz. např. zde.), byla zde včelařská prodejna, distribuoval se odsud "daněprostý cukr", sídlila zde Medokomise (nákupní a prodejní družstvo českých včelařů) atd. Budovu pak nejdříve sebrali nacisté, pak komunisté.
Rozhodně si tedy nemyslím, že nečlenům ČSV do toho jak se z budovou nakládá nic není, naopak si myslím, že naši dědové, kteří tu budovu tehdy kupovali by velmi nelibě nesli, jak ČSV hospodaří a že díky špatnému hospodaření na tu budovu sahá exekutor.
Trochu naivní představa, že ten kdo svým přístupem způsobil vícenáklady na exekuční řízení přinese nějakou relevantní informaci a tak přizná svůj podíl na nesmyslných výdajích.
Díky exekuci na všechny bankovní účty a majetek včetně Křemencárny, jsou náklady na právní zastoupení zaplaceny. Co není zaplaceno jsou náklady exekuce. Pokud nebudou zaplaceny do 15 dnů, budou asi následovat další kroky. Jsem zvědav i na to, jak se podělí ČSV, z.s. a druhý žalující OO Mladá Boleslav o tyto zbytečně vyhozené peníze členů, když dle platných Stanov čl.41 Zásady hospodaření Svazu, bod 11. "Svaz neručí za závazky pobočných spolků a pobočné spolky neručí za závazky svazu."
Nebo by to mohlo být i "porušování povinností při správě cizího majetku? Exclamation
Big Grin
viz též náš web
http://www.vsmbo.cz - sekce Dokumenty - podsekce Jak jsme se odloučili od ČSV aneb návod pro zdatné a pokročilé Smile , dokument "Příkaz k úhradě nákladů exekuce ČSV"
Správný odkaz na dokument je
http://www.vsmbo.cz/uploads/mediafiles/128/1658.pdf
omlouvám se.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Referenční URL's