Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Nové včelařské spolky v ČR
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Zde bychom měli dávat informace o nových včelařských spolcích v České rep. tak ,ať si může včelařská komunita udělat představu kolik nových spolků vzniklo. Jaké informace by se tu měli přidávat např. název , IČO, kde spolek působí kraj případně okres , počet členů , odkaz na webové stránky atd.
Možná tyto pravdivé a ověřené informace pomůžou včelařům v ZO se rozhodnout pro založení nového spolku , tak aby ti co stále váhají se mohli rozhodnout.

Tak že začnu

1. Včelařský spolek pro Mladou Boleslav a okolí z.s
2. Včelařský spolek Moravy a Slezska z.s
3. Včelařský spolek Budišov nad Budišovkou z.s
4. Včelařská spolek Kobeřice a okolí z.s
Včelařský spolek pro Prahu a okolí, z. s.
Jiří
Už i PrahaSurprised
Praha už rok a půl minimálně.
Spolek krušnohorských včelařů
http://www.vcely.cz/2016/06/noviny-spolk...elaru.html
František Vlček jistě doplní něco o spolku Dubická včela.
Jiří
No nějak ta svazová jednota pokulhává Big Grin
Myslím stále ještě existuje už dlouholetý Spolek včelařů Zlatníky.
To je zvláštní příběh p. St. Kodoně (http://www.dolnibrezany.cz/vcelarske-sdr...iky/d-4487 ).
Jiří
V rejstříku jsou vedeny další, jejichž název začíná: Včelařský spolek
VS pro Frýdek, Dobrou a okolí
VS Kunštát
VS v Brně
VS ve Strakonicích
VS Apicentrum (vzdělávací - České Budějovice)
Určitě bude řada dalších, které mají jiný název, např. Mája
Jenže podle NOZ musí být jasné o jaký spolek se jedná třeba včelařský spolek ...., veslařský spolek atd... přeregistrace byla možná do 1.1.2017 potom tyto spolky jsou zrušeny příslušným krajským soudem.
No a ještě my, Včelařský spolek pro Prahu 6 a 7.
(12.02.2017 14:07)Hyju napsal(a): [ -> ]Jenže podle NOZ musí být jasné o jaký spolek se jedná třeba včelařský spolek ...., veslařský spolek atd... přeregistrace byla možná do 1.1.2017 potom tyto spolky jsou zrušeny příslušným krajským soudem.
Podle názvu de facto nelze soudit. Většina z nich jsou myslím vlastně ZO ČSV, nikoli samostatné spolky. Podobně i Mája, což je další zvláštní případ.
Zasložení spolku předchází jistá administrativa a pak registrace u tuším rejstříkového soudu, kam se podávaá i zápis z ustavující schůze, stanovy a snad i další věci. (http://www.i-servis.cz/webdesign/zalozen...o-zakoniku )
Pak samozřejmě MSVV, z. s., a PSNV-CZ z. s., což je ale obecně známo, neb existují už delší dobu a jejich činnost je známa.
K tomu i zatím hnutí Šance pro včely.
Tu se ale jedná o sdružení, která sice existují samostatně, leč řada členů je členy i jinde, např. i v ČSV. Což je aspekt, který je k další diskusi.
Já osobně jsem ve třech sdruženích a čtvrté připravuji (příliš dlouho už, žel Sad).
Jiří
Jen namátkou po prvním hledání ......

[Obrázky: spolky.jpg]
VÚVč, s. r. o. není spolek.
Jíří
Cesky vcelarsky ustav sro.se taky moc spolkove netvari...
Jasně, ale nikomu to neříkejte...... Big Grin , Dol vyjel jako podobné heslo při vyhledávání. Jen se mi ten printscreen nechtělo víc ořezávat nebo to přepisovat. Snad tam spolky převažují nad jinými nežádoucími subjekty...
ne bavíme se zde o vzniku nových včelařských spolků....dol mě nezajímá.....Cool
Tak doplňuji požadované odkazy na webové stránky.
Včelařský spolek pro Mladou Boleslav a okolí z.s. má web http://www.vsmbo.cz Smile zde najdete v "Dokumentech" vše, co je potřeba pro osamostatnění se Wink
To jo,ale jenom pokud vlastnite pokladnicku a nic vicSad
Je zde popsáno i vyvedeni hmotného majetku a drobného hmotného majetku (dříve DKP). NEJDOU vyvést pozemky, nemovitosti. Na to je nutný souhlas RV ČSV.Je zde vidět názorně, že ZO jsou pouhými pobočnými spolky tj. pouhými správci majetku. A to přesto, že ty nemovitosti koupili či zbudovali předcházející generace včelařů za peníze spolků, které tady fugovaly i více než 100 let. A dnes o tyto majetky a jejich našetřený podíl ve Svépomocném fondu je hlavní spolek ČSV z.s., Křemencova 8, Praha 1, připraví.
To je stinná stránka nového občanského zákoníku, který bohužel uzákonil toto okrádání spolků, původně samostatných a zákonem bez ptaní se na jejich postoj a volbu, konvertovaných na pobočné.
Bohužel snad jen ústavní stížnost by mohla tuto nepřímou krádež nějak v zákoně zrušit.
Tady asi poslanci něco nedomysleli nebo lobbovali představitelé hlavních spolků s cílem pohltit a uvázat pobočné spolky na řemen.
Možná by poradil ombudsman.
asi si děláte srandu
Stran: 1 2 3 4 5 6
Referenční URL's