Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výroba úlů z PUR pěny litím do formy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Tak to napiš do Moderního včelaře.
uz to ze si to vyvijal 1,5 roka kazdy aspon trochu znaly vyvoja vie ze to nemohlo byt vobec jednoduche lebo inak by si to zvladol za par tyzdnov.... verim ze si vela chybnych veci odstranil a vznikali stale nove a nove zadrhely. Dalsia vec je ako kazdy vnima kvalitu.... pre vlastnu spotrebu OK ale na predaj... tuto vec si tu ale uz spominal.... viem uplne presne o com si pisal... proste na predaj potrebujes mat vyrobok uplne prefektny a chybovost 10% je velmi vela.....
fandil som vlastíkovi, ale toto je sortiment, kde to naozaj chce mrskať vo veľkom, aby sa vstupné náklady vrátili...
teraz mi už nejaké to kilo medu, o ktoré je koplenový nadstavok drahší než drevený (ospravedlňujem sa šikulom, ja kupujem aj drevené Blush)... ) nepríde až tak veľa...Wink
Čo to tedy je? Od koho, za kolik, . . .?Wink
Karel, konkrétne nadstavky sú od dánskej firmy Swienty, u vás ju zastupuje Miro Sedláček...
Zháňal som mnou používaný 2/3 LG, koplen je material super, ľahký, pevný, pri poklepaní prstom "zvoní", v nadstavkoch kde sa ukladajú pliecka rámikov je kovová lišta aby ich neprilepovali, dno má miesto sita perforovaný plech, nie sú očka...
No k cene, za drevený dávam skoro 2 kg medu, tento z koplenu som mal za tri kg kvalitného, lesného, vo veľkom by to bolo určite lacnejšie, zachytil som že už ich možno dostať aj za tretinu z tejto ceny...
ale ja som hobby včelár, včielky si doniesli, dostanú nové úly,
(to je len na porovnanie s tenkostennými drevenými, ktoré spokojne používam rokyWink)
Ale petrov odkaz je super, máte doma výrobcu koplenových úľov na české miery už roky....
Díky, zdály se mě profi.
Mně víceméně šlo o to, vyzkoušet si na nějaké větší skupince úlů izolované. Tak se tak rozhlížím, ten Fin sice sliboval zastoupení, Pak Vlastík začal ještě lepší matroš, . . .

Ale momentálně mám jiný experiment. A dřevěných nástavků přebytek. Až jak exp. dopadne, pořídím nějak deset, dvacet izolovaných.

Na těchto, nebo podobných je mi sympatické že mají falce a jsou snadno kočovatelné.
Vyrábět a vyzimovat si v tom oddělky by mohlo být jednoduché.
Zdravím přátelé.
Stále mi chodí do zpráv a emailů velké množství poptávek po PUR úlech i přes to, že nikde už dlouho nic nepíšu.
Všichni by chtěli kupovat.
Ale zatím se nenašel žádný v celé naší krásné zemi, co by chtěl tento kšeft rozjet!!!. Já už to určitě nedám, jsem na max vytížený svojí firmou na dodávky pivovarů!!!!!
Takže je zbytečné u mne úly poptávat. ?
Ovšem kdyby někdo měl opravdu vážný zájem úly takto vyrábět. Moje nabídka stále platí.
Tel: 777080766
Ze nikdo nevyrabi uly z polyuretanu neni uplne tak pravda. Jsem myslel ze vyrobu nekdo prevzal http://www.flugo.cz
tohle je tahný někde zvenku - tipuju ukrajina nebo tam někde - stačí se podívat na výpis na justici
Viděli jste to video na stránkách flugo? Zimovat oddělek na jednom plástu to je teda něco. Asi si jeden koupím a vyzkouším, možná je ještě lepší jak Loukyho polské úly.
(24.09.2017 12:13)pavell napsal(a): [ -> ]Viděli jste to video na stránkách flugo? Zimovat oddělek na jednom plástu to je teda něco. Asi si jeden koupím a vyzkouším, možná je ještě lepší jak Loukyho polské úly.

jj mělo by to bejt ještě o něco tepelně lepší jak to co mám já........ale nelibi se mi, že na hranách nástavků neni nic tvrdšího......já mám horní a dolní hrany potažený tvrdým plastem a je to nezničitelný, zatimco tohle tam nemá nic, takže když budeš chtít dva nástavky od sebee rozlepit, tak se bojim, že se tam budou vytlačovat díry.....
Doplním Vlastíka Svobodu, pro ty, kdo si to nepamatuje.
Nějakou dobu si "hrál" s vývojem výroby úlů z PUR pěny, dotáhl to do vítězného konce, ale vlastní komerční výrobu díky vytíženosti prací hlavního směru jeho firmy od výroby upustil, prostě na to neměl čas. A nabídl předání forem a hlavně zkušeností někomu, kdo by se tím vážně chtěl zabývat. Historii jeho příspěvků najdete v tomto tématu, stačí jen číst.
Škoda že to Vlastík nakonec nevyrábí, měl to pěkně vychytané.
Zdravím přátelé.

Na hranách nástavků není potřeba nic tvrdšího. Bez jakéhokoliv náznaku zničení rozpěrákem s nimi pracuji druhou sezonu. Co se týká tvrdosti, je to srovnatelné se dřevem.
A za další, co jsem vypozoroval v praxi: Je to zvláštní, ale ty včelky nemají jaksi vůbec potřebu to lepit propolisem. Mám 5včelstev se kterými jsem začínal v dřevěných úlech a 35včelstev v těch PUR. Rozdíl je naprosto zásadní.
Nejen nástavky mezi sebou, ale hlavně nástavek a rámek. V PUR nástavku nemám problém posunout klidně pět rámků aniž bych je musel jeden po druhém rozpěrákem dávat od sebe, což mi hodně usnadňuje práci ve včelách.
Další velkou výhodu vidím ve váze, ve svém kočovném voze sem tím ušetřil 250kg. Což není vůbec zanedbatelné.
No asi bych těch výhod mohl napsat víc. Ale tyto výše popsané vlastnosti stačí aby pro mne z PUR nástavku udělali jasného favorita.
Tomu, že se do toho nikdo nehrne se vůbec nedivím. Není to práce na přivýdělek, ale na hlavní pracovní činnost, která bude v začátcích vyžadovat nemalé oběti v podobě větších investic, obrovského úsilí a samozřejmě velké množství času.
Přeji všem krásný pátek a slunečný víkend. Smile

[Obrázky: IMG_2946_640x480.jpg]
To ti musim dát za pravdu, mě sice rámky lepí k těm plastovejm lištám co jsou na drážce, ale k samotnému nástavku už ne. A ještě by jsi mohl říct, zda je pravda, že včely v takovýchto úlech obsedají nástavek v daleko menším počtu a není to tím, že máš slabá včelstva, ale že tomu tak chtějí.
Tam je nejake video????? http://www.flugo.cz


Mapa serveru

Úvodní stránka
Včelí úly
Nástavkové včelí úly
Jak nakupovat
Kontakty
Obchodní podmínky
Novinky

sem su neake videjka o poliuretanovich uloch po polsky
https://www.youtube.com/channel/UC0NIIf_..._8w/videos
sem este jedno
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Referenční URL's