Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výroba úlů z PUR pěny litím do formy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Ano, mám je a dá se usadit i na běžné varoa dno, jsou velmi pěkně provedené. Jediné, co mě zarazilo je, že na stránkách píší, po cca půl roce natřít. Pokud je mám se včelami venku, půjde to těžko, jedině nechat po koupi polyuretan "zestárnout" a natřít před osazením. To mi ovšem nevyšlo, šly rovnou do provozu. Tak uvidíme na jaře.Jinak nic špatného jsem na nich nenašel dodání začátkem léta v podstatě obratem, na záludnost v ceně nástavků/úlu mě upozornili předem . Za mě tedy spokojenost, i když otázka žovotnosti je na zodpovězení až po několika sezónách
Dobrý den,

Od března Flugo ma naplánováno spustit výrobu 39x15 39x17 a 39x27,5.
Dobrý den.
A co 39x30?
Beriem späť, tvrdia, že vyrábajú na Slovensku. Mohli by dať obrázky z výroby, aby neboli pochybnosti.
Mohli by vyrábet slovenskou míru 42x27,5 to je dobrá míra.
Tak dnes mi přišlo e-mailem, že Flugo nabízí nástavky 39x15, 39x17. Od konce března i 39x27
(30.11.2020 23:14)Andrej napsal(a): [ -> ]Veď vravia, že robia , aj 42x17.

http://www.apisbox.eu/kategoria/polyuret...ul-tatran/

Dobrý den,pozor na firmu apisbox.eu,objednal jsem u nich dva úly včetně větracích mřížek a krmítek.Dodávka na dobírku přišla nekompletní a úly poškozené a pan Bobek nejdříve slíbil že vse vyřeší a teď už ani nezvedá telefon.Teď nemám zboží ani peníze.

Rumcajs
Asi jsem to tu nepsal, ale mám podobnou zkušenost. Nechal jsem si od něj poslat jeden úl. Dodnes mi neposlal fakturu, takže jsem ho měl tedy zadarmo. Chtěl po mě, abych jeho úly prodával v ČR. Nicméně úly se mi nelibí, tak jsem to veřejně na svojí fb skupinu napsal, že se mi nelíbí, jeden mi dokonce v těch velkých únorových mrazech prasknul. Nijak jsem ho neurážel, nenapadal, prostě jen napsal svůj pohled na jeho produkt. V tu ránu se začal chovat arogantně, vyhrožovat mi atd. Takže díky za to, že jsi mi jen potvrdil, co to je zač.
Je to škoda, že v české kotlině se vše rodí tak těžce. Úly z pevného polyuretanu táhnou vítězně Evropou a u nás nic. Stačí navštívit nějakou zahraniční výstavu a je vše jasné. No možná někdy v budoucnu! R. S.
Zřejmě je problém to stačit do přijatelné ceny.
rumcajs Zrovna min. tyden jsem tam volal ze bych si objednal na zkousku jeden ul.A kdyz jsem se zeptal na kvalitu a zpracovani tak pan rikal ze vzdycky se tam neco najde tak jsem to vzdal.Myslim ze inzeruji v MV.
Jo je tam obrovský množství bublin....a on se dušuje, že je to normální.
A zkoušeli jste úly od Flugo ? Za mě tedy spokojenost a fajn jednání
Koupil jsem i Apisbox a kvalita dobrá, někde je bublina, ale není jich moc a na funkci živočicháře to nemá vliv Big Grin
Cena taky dobrá.
Ja to chtel vyzkouset protoze to pasuje na Lysone ktere nejake mam.Ten apixbox spolu pry jdou take dohromady.Vastoil ted momentalne nema nastavky ktere jsem si objednal.Nevite kde se daji koupit nastavky Lyson 39x24 a striska?Dna kupuji u Sedlacka.
(20.04.2021 15:33)Rudolf Stonjek napsal(a): [ -> ]Je to škoda, že v české kotlině se vše rodí tak těžce. Úly z pevného polyuretanu táhnou vítězně Evropou a u nás nic. Stačí navštívit nějakou zahraniční výstavu a je vše jasné. No možná někdy v budoucnu! R. S.
A co když se zákazníci jednou začnou zajímat o původu medu, dnes se mnozí zajímají o zdravou výživu, bio atd. a med z polyuretanového úlu se jim určitě nebude líbit, já sám jsem s polyuretanem pracoval a vím co je to za svinstvo, z takového úlu bych si jako zákazník nekoupil ani kilo medu.
(20.04.2021 20:56)Abaddón napsal(a): [ -> ]z takového úlu bych si jako zákazník nekoupil ani kilo medu.

No tak to bych se zeptal, jestli spí na slamáku. Protože molitan nebo polyuretan jsou stejné komponenty, jen jiné tvrdidlo pokud vím dobře.

Dále jestli nevadí, pokud ho dýchá v bytě, jde o běžné stavební lepidlo.

Samozřejmě ho má v autě, sedí naněm, dýchá ho pokud si koupí novotu.

Nábytek.

Já bych to viděl jinak, jednou nám tu chemii dají včely pěkně sežrat. To je ten správný pohled. Ale možná to zase tak jedovatý není, prý se jen hlídají červené krvinky kdo stím dělá. Co to znamená nevím.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Referenční URL's