Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krystalizace medu
Autor Zpráva
Korous Offline
Member
***

Příspěvků: 106
Připojen(a): 13.12.2009
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #1
Krystalizace medu
Kdysi jsem kdesi četl poznámku, že "nízkofrekvenční magnetické pole /0-200kHz/ oddaluje krystalizaci medu" má někdo bližší informace či praktickou zkušenost?

Lang 1/1+ 3/4 . Singr Plzeň-jih 366m
03.01.2010 17:10
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Korous Offline
Member
***

Příspěvků: 106
Připojen(a): 13.12.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #2
RE: Krystalizace medu
před uložením tohoto tématu k ledu prosím nově registrované uživatele fóra o případnou odpověď.Díky.

PetrM upravil 26.02.2011 23:42 tento příspěvek z důvodu:

Zbytečná citace odstraněna


Lang 1/1+ 3/4 . Singr Plzeň-jih 366m
26.02.2011 23:15
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
goro Offline
Moderátor
*****
Moderators

Příspěvků: 1.187
Připojen(a): 23.04.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání

Facebook
Příspěvek: #3
RE: Krystalizace medu
mikrovnná rúra med stekutí ale podľa prednášok v Dole ho okamžite zabíja...
(mikrovlnka funguje na pricípe ohrevu medu pomocou mikrovĺn,mikrovlny sú druhom elektromagnetického žiarenia definovanej frekvencie. V mikrovlnných rúrach sa používa frekvencia 2450 MHz)

zrejme získaš použitím magnetického poľa niečo čo bude sladké a tekuté ale med to už nebude....Confused

..."ži a nechaj žiť"...
27.02.2011 21:56
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Korous Offline
Member
***

Příspěvků: 106
Připojen(a): 13.12.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #4
RE: Krystalizace medu
Ale já uvádím "magnetické pole 0-200kHz" a to je někde jinde než mikrovlnka.
A to mag. pole by mělo oddálit krystalizaci a nikoli ohřívat med.

Lang 1/1+ 3/4 . Singr Plzeň-jih 366m
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 27.02.2011 23:39 od Korous.)
27.02.2011 23:37
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Tomáš Blecha Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 595
Připojen(a): 03.02.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #5
RE: Krystalizace medu
No mohlo by to fungovat jako ultrazvuk, co rozbiji krystaly..
27.02.2011 23:41
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Korous Offline
Member
***

Příspěvků: 106
Připojen(a): 13.12.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #6
RE: Krystalizace medu
Popřemýšlejte někdo,já nejsem zrovna silný v kramflecích, o tom zda by se nedal použít jako zdroj indukční vařič.Ten má kmitočet kolem 25kHz a výkonu asi dost.Nikde se mi nepodařilo objevit nějaké konkretní elektrické schema a nebo to neumím.
Díky.

Lang 1/1+ 3/4 . Singr Plzeň-jih 366m
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 28.02.2011 0:03 od Korous.)
27.02.2011 23:53
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
donmifo Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 36
Připojen(a): 18.09.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #7
RE: Krystalizace medu
Chlapi, neviete prečo mi med skryštalizoval takýmto spôsobom? Cukor tam byť nemôže, na to som si dal extra pozor. Vo fľaši mám dve vrstvy medu. Jednu viac, druhú menej skryštalizovanú. Med nebol nijakým spôsobom pastovaný, ani miešaný, po vytočení ihneď naliaty do pohárov.
[Obrázky: 20160921_082130.jpg]

[Obrázky: 20160921_082152_1.jpg]
21.09.2016 13:36
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
LPS1 Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 270
Připojen(a): 30.10.2013
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #8
RE: Krystalizace medu
Take to mam v nekterych sklenicich. Jedna se o misto s jinym rustem krystalu (velikost ). Vysvetluji si to tim, ze to muze byt jiny med. Nevim jak u tebe, ale mne to nejvice dela smesny jarni kvetovy med. Nic se nekazi, misto nechutna jinak, vse je OK, osobne bych to neresil. Je tez mozne sklenice pozvolna rozpustit a prodat med v tekutem stavu (pokud by to zakaznikum vadilo). Ciste kosmeticka vada...

- Adamec na 39x24, Čechoslovák na 37x30
- 295 m.n.m lehké podkrkonoší
- Komplet volná stavba - Stanoviště pole a les
Hlasování: Tom-Z (+1), gusto (+1)
21.09.2016 15:21
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
donmifo Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 36
Připojen(a): 18.09.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #9
RE: Krystalizace medu
Presne tak. Je to jarny med.Nebudem ho nijako rozpustat. Nemam ho vela, necham ho pre seba
21.09.2016 15:46
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
JKL Offline
Moderátor
*****
Moderators

Příspěvků: 5.282
Připojen(a): 07.06.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #10
RE: Krystalizace medu
Již se o tom psalo zde a zde
Někdy po otevření víka sklenice vidíš v povrchu medu malinkatý otvor, kudy se tam ten vzduch dostává.
Je zajímavé, že ten květ mívá tvar podle skládání medu při stáčení - tedy kopíruje vrstvy dle vln při skládání - důkaz, že ani stočený ještě tekutý med není ve sklenici zcela homogenní.
Hlasování: LPS1 (+1)
21.09.2016 15:51
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Rozpouštění medu v plastu vilda 80 14.411 Včera 22:47
Poslední příspěvek: Louky
  Cena medu Havelka Jan 4.289 1.173.717 17.07.2018 11:54
Poslední příspěvek: goro
  Obsah vody v medu PetrM 761 239.766 11.07.2018 16:13
Poslední příspěvek: Olbi
  Kvalita medu petrmachac 915 294.238 09.07.2018 4:09
Poslední příspěvek: Merkuri
  Prodej medu ze dvora Toma5 91 40.335 25.06.2018 10:36
Poslední příspěvek: Kamik
Wink Kolik jste letos vytočili medu? koubin007 2.008 615.133 22.06.2018 21:54
Poslední příspěvek: glums
  Přehled výkupů medů slapetka 131 49.660 24.05.2018 6:15
Poslední příspěvek: gupa
  Prodej medu Jan Pavlů 446 34.655 28.01.2018 20:08
Poslední příspěvek: milan.hula
  Měření vodivosti medu S-ladek 82 36.381 30.06.2017 7:17
Poslední příspěvek: Rudolf III.
  Cena medu - Ekonomika vytáčení medu KaJi 192 79.942 27.12.2016 10:54
Poslední příspěvek: Merkuri

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies