Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Přehled výkupů medů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
(09.05.2018 10:01)Kosta napsal(a): [ -> ]No co, květový vrátím na podzim zpět včelám......

Rozhodně ani nevytáčet a nechat ve včelách v plástech.

Za 35,- ani kilo. To se asi někdo zbláznil, nebo už se umí prodat čínskej a ukrajinskej med jako "Český med"....a Včelpo byla jen taková "generálka". Big Grin Nu což - bude míň práce s vytáčením a včelám med na zimu jen prospěje. Takže je to vlastně velice pozitivní zpráva. Wink
(07.05.2018 21:04)radyne napsal(a): [ -> ]Tuhle informaci jsem dostal přímo od výkupce medu a on od svých nadřízených. Takže počítejte, že to nebude jenom u nás, ale v celé v ČR. Pak jsem zvědavý za kolik se med bude prodávat ze dvora. Nechci ještě dělat poplach má dostat ještě jeden dopis s pokynem ceny, ale první byl za tuhle cenu 35,-Kč za kilo. Za tuhle cenu to odmítnul vykupovat, že mu budou lidi nadávat. Pokud to někdo u mně kopí za těch 100,-Kč tak mu nechám všechno. A bylo mi řečeno, že za vše může včelpo. Takže jsem nasraný protože od ledna makám na rámkách každý den od března je vyplétám natavuji mezistěny atd. Stavím nové stanoviště makám jako blbec a navíc jsem investoval letos cca 150 000,-Kč do včelaření a teď tohle. A další investice jsou rozjeté jako nová hala na uskladnění a další věci. Mám chuť za to někomu rozbít hubu.

A o Ukrajině jsem taky slyšel máme medu dost není potřeba ho vykupovat. Takže k čemu nám je svaz včelařů? Uvedl včelaře na milost-nemilost zmetkům co si Vás najdou v LPIS, kteří Vám rozkopou nebo zapálí stanoviště jako p. Sedláčkovi z Bučovic 38 včelstev v oploceném areálu. Nebo svaz zničí výkup svých včelařů a nabídne Vám cenu 35,-Kč pro nějakého soukromníka, ale budou nás poctivé včelaře kritizovat?
No pokud jsi takhle makal a investoval pouze s kalkulací výkupní ceny medu tak je mi tě líto, no vlastně ani není a možná ti to vše dojde.
Medu za tři pětky kilo se vozí mraky a bude stále víc a kdo prodá svůj med do výkupu za 35Kč, protože ho neumí prodat za min trojnásobek, tak ať se živí u soustruhu (to je blbé přirovnání to se musí taky dost umět). Já jsem včelař a vím kolik mojim včelkám to kilo medu dalo práce a pokud nebudu mít odbyt medu za reálnou cenu, tak to zužitkuju v medovině (což taky není jen tak se naučit), nebo to vykryju jinou produkcí. Včelky mě neživí, a když občas zabřednu do myšlenek,že by mohly tak uvažuju obráceně, a výkupní cena medu v tom není.
(09.05.2018 23:50)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]
(09.05.2018 10:01)Kosta napsal(a): [ -> ]No co, květový vrátím na podzim zpět včelám......

Rozhodně ani nevytáčet a nechat ve včelách v plástech.

Za 35,- ani kilo. To se asi někdo zbláznil, nebo už se umí prodat čínskej a ukrajinskej med jako "Český med"....a Včelpo byla jen taková "generálka". Big Grin Nu což - bude míň práce s vytáčením a včelám med na zimu jen prospěje. Takže je to vlastně velice pozitivní zpráva. Wink

Máme tu téma Kouzla s mednou komorou, při takové nabídce bude určitě aktuální.
Vy už jste někdo viděl, že by nějaký výkup inzeroval výkupní cenu pro rok 2018 - 35 Kč, že tu takhle blbnete? Já zatím ne! Všude mají zatím loňské ceny.
Ja bych to nehrotil vykyp jeste neni a oni rychle otoci..holt to zkusily a nic..
Je divné, ze v dnesni době počítačů, rychlých zpráv a centrální evidence včelařů někdo nedomluvi "jako" zavaznou cenu pro vykup. Co na to csv. Stacilo by jen rozeslat pred vyročkou vsem spolkum, ze vykupni cena pro rok 2018 je stanovena na .... Spolek je od toho, aby se lide spojili a spolecne pracovali v zajmu sveho konicka. Chyba je, že plno sefu csv jsou vykupci a zpracovatele medu, nebo jsou do toho jinak zainteresovaný. A s kartelem na spolek nechoďte, je to nevýdělečná organizace a pracuje v zajmu svých členu. Mimochodem, nabyla by cena závazná, ale doporucena. Az tohle projde, tak zacnu verit, ze sefove zacinaji neco delat pro malovcelare.
Aááá.. Plánované hospodářství... to jsem zažil. Nefungovalo to.
(10.05.2018 8:41)maci01 napsal(a): [ -> ]Je divné, ze v dnesni době počítačů, rychlých zpráv a centrální evidence včelařů někdo nedomluvi "jako" zavaznou cenu pro vykup. Co na to csv. Stacilo by jen rozeslat pred vyročkou vsem spolkum, ze vykupni cena pro rok 2018 je stanovena na .... Spolek je od toho, aby se lide spojili a spolecne pracovali v zajmu sveho konicka. Chyba je, že plno sefu csv jsou vykupci a zpracovatele medu, nebo jsou do toho jinak zainteresovaný. A s kartelem na spolek nechoďte, je to nevýdělečná organizace a pracuje v zajmu svých členu. Mimochodem, nabyla by cena závazná, ale doporucena. Az tohle projde, tak zacnu verit, ze sefove zacinaji neco delat pro malovcelare.
Pořád ještě mají Včelpo, byli by tam nahoře sami proti sobě.
Plánované hospodářství... to jsem zažil. Nefungovalo to proč to hned shazujes? Tak napis proc se vlasne spolcujem? Zatim to vypada ze jsme jen vysavač dotaci, distributor leciv jedne firmy, sberatele meli, vykupci medu a mnozirna te spravne matky. Na vse dotace a jen tem spravnym firmám.
Úžasné ako sa niekto dokáže pozastavovať nad výkupnou cenou medu. Vo svojich začiatkoch som tiež uvažoval spôsobom, že chcem len včeláriť, med predať naraz a mať zvyšok roka mať pokoj. Vyliečila ma však cena 45 vtedy Sk za kilo vo výkupe. A vy vôbec reagujete dnes po 15 rokoch na výkupnú cenu 35 KČS? To by som sa výkupcovi nie že vysmial, ale by som si aj pred ním poklepal po čele.
A netreba ani žiaden veľký marketing, ak produkujete skutočne dobrý medík, predáte z dvora všetko (ak ho pravdaže nemáte 5 ton). Je pravda, chce to čas. Ale zákazníci, ktorí predvlani brali 10 kg, brali vlani 50 kg. X krát sa mi už stalo, že kúpili med po 3,5 € v akcii v tesku a potom mi prišli povedať, že to akosi nie je ono. Pýtali sa prečo, keď je tam napísaný slovenský "balič" medu?
(10.05.2018 9:03)maci01 napsal(a): [ -> ]Tak napis proc se vlasne spolcujem? Zatim to vypada ze jsme jen vysavač dotaci, distributor leciv jedne firmy, sberatele meli, vykupci medu a mnozirna te spravne matky. Na vse dotace a jen tem spravnym firmám.

Já nevidím důvod se moc spolčovat. Výměna zkušeností je fajn. Pro ty si ale chodím sem. Nepotřebuju na to oficiální organizaci. Možná bych našel i nějakou další výhodu.

Jako začínající včelař jsem se stal členem svazu včelařů. Ale že by mi to k něčemu podstatnému bylo.. No to taky říct nemůžu.

A rozhodně nepotřebuju nikoho nahoře, aby mi nařizoval za kolik můžu prodat med. Bavíme se tady vlastně o založení cenového kartelu že?
A rozhodně nepotřebuju nikoho nahoře, aby mi nařizoval za kolik můžu prodat med. Bavíme se tady vlastně o založení cenového kartelu že? - máš pravdu, musel by jsi zaplatit včelařům více a to by tě asi štvalo. Odhaduji Tě na toho výkupce-zpracovatele. Nikdo ti nic nenařizuje, jen doporučuje. A věřím, že většina včelařů by to dodržela. Tady máš kalkulačku inflace. Když zadáš v roce 2000 100Kč tak v roce 2017 to je 142Kč
https://www.penize.cz/kalkulacky/znehodn...ce#inflace

[Obrázky: inflace.jpg]
Nechápu...

Já med nevykupuju. Mám to v podpisu. Začínající chovatel s pár včelstvy.

Ale nepotřebuju, aby nade mnou někdo držel ochrannou ruku. Abych s někým vytvářel cenový kartel. Aby mi někdo nařizoval za kolik prodám med. Když se rozhodnu, že ho budu prodávat za 35, tak je to MOJE rozhodnutí. Sice velmi blbé rozhodnutí, ale moje. Ty mi chceš nařizovat, za kolik můžu a nemůžu prodávat svůj med? Jakým právem?

Protože nejsi schopný najít odbyt pro svůj med? Nejsi ho schopný prodat za víc? Tak začneš svobodným lidem nařizovat co mají dělat, aby to tobě vyhovovalo?

Ani omylem příteli.

A já vím, kolik dělá inflace. Dokonce na to ani nepotřebuju nějaký kalkulátor. Ono koneckonců průměrná inflace nemá s dnešní cenou až tak moc společného. Jednak je tady něco jako spotřební koš, z kterého se počítá. A hlavně. Cena je otázkou nabídky a poptávky. Bez ohledu na inflaci.

Já se nepotřebuju spolčovat kvůli tomu, aby mi někdo něco nařizoval. Jestli ty máš tu potřebu, tak to tak dělej.. Ale ostatní do toho netahej.
No, Špaček má inzerát na výkup 2018 v MV. "Výkupní ceny budou kopírovat světové ceny".

Nejníž je tam Thajsko 50. Ukrajina slunečnice 55, Moldávie květ 60, Česko řepka 70, Čile řepka 70, Čile polyflora 80, Rumunsko lípa 95, Španělsko medovice 130.
Já nic nenařizuje. Jen když to prodáš za 35 tak kazíš cenu všem okolo. Hlavně profikum, kteří jsou na tom závislí. Pak se nediv, že chtějí zdanění pro malovcelare. Měl by jsi mít aspoň nějakou čest a stavovskou hrdost a nekurvit cenu všem okolo. Včelaření je můj koníček a produkci mám pro svoji rodinu a zbytek prodám, nebo udělám medovinu. Kdo vlastně dneska dělá za 35 Kč? Podle mého by měla cena být, jako hodinová mzda průměrného platu.
Můj děda mě učil kilo medu jako kilo másla, ale než bych šel pod cenu tak udělám raději medovinu, vypiju ji s kamarády a minimálně chvíli budu mít dobrý pocitSmile
(10.05.2018 16:54)maci01 napsal(a): [ -> ]Já nic nenařizuje. Podle mého by měla cena být, jako hodinová mzda průměrného platu.
Potiahnime tuto myslienku uz iba o maly kusok dalej, aby sme dosli k absurdite a zistili, ze bola hlupa hned od zaciatku. Darovat rodine med kurvi stavovsku cest, lebo inak by si kupili od profesionala.
(10.05.2018 17:08)Kohout napsal(a): [ -> ]
(10.05.2018 16:54)maci01 napsal(a): [ -> ]Já nic nenařizuje. Podle mého by měla cena být, jako hodinová mzda průměrného platu.

Jaký mají včely průměrný plat?
2 kačky za jednu točku Smile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Referenční URL's