Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kyselina šťavelová + glycerin
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
V novém katalogu LISON pod katalogovým číslem 3516 je nový produkt. Jakýsi nosič kyseliny šťavelové v papírpvé buničině. Jsou to takové podlouhlé hranoli a májí se dávat do každé druhé plodové uličky. Myslím že to je Šťavelka v glicerýnu 20 nosičú stojí asi 150kč. Chtělo by to zjistit kolik té šťavelky tam je. Já sem odkaz neumím dát.
300 g šťavelky, 500 ml glycerinu F, smíchej to, seber papírové utěrky a plastové sáčky na zip, da každého dáš jednu utěrku a k tomu 12 ml roztoku. Poté během roku dáváš nad plodiště, ale pouze nasáklou utěrku bez toho sáčku. Účinnost cca 50%, je možné provádét i vícekrát za rok. Včely to nekonzumijí,pouze vynášejí pryčWink
Kde optimalne sehnat glycerin ?
Diky
Chose
Josefe, já ho kupoval přes internet na: https://www.nadines.cz/Glycerin-bezvody-...-d2989.htm

Pravděpodobně ale půjde sehnat i v nějakých drogeriích (těch starých, chemických).
Ahojky Pepo. Já kupoval glycerin v Semtíně přes známého, byl za babku. Menší množství Ti do Holohlav klidně přivezu, občas tam jezdím. Jarda
@Jaroslav
Hoj,
jestli jsi nekde pobliz, treba 1kg bych snesl, pro letosek na zkousku.
A muzem i hodit rec...
Dikas
Chose
Já jsem kupoval glycerin krmný 80% na krmiva Hulín.
Je nažloutlé barvy, používá se také pro rybolov.

https://www.krmivahulin.cz/p/glycerol-kr...nuCollapse
Ahojky Pepo, poslal jsem Ti email s tel. číslem, tak se ozvi.
Já kupuju glycerin i KŠ u firmy Fichema Brno za ceny: glycerin čistý 1,25kg - 83,-Kč, Kyselina šťavelová 0,7 kg - 99,- Kč.
Spotřeba na včelstvo je různá podle použité metody, ale je to skoro zadarmo...
Používáte tyto nosiče kyseliny šťavelové i při snůšce ?
Podle Z. Klímy je to možné použít každý měsíc, a to kdykoliv i během snůškySmile. On sám to používá při každém zásahu ve včelstvu...
Šťavelka+glycerin by si zasloužila samostatné vlákno. Je to úplně jiný způsob aplikace, než pokap. A půjde dopředu, má budoucnost.

Frojta: těch 50% jste hoodně podcenilSmile.
Otázka, jestli účinkuje za každého počasí, ale je tu možnost střídat ze sublimací.
(26.02.2020 22:21)frojta napsal(a): [ -> ]Podle Z. Klímy je to možné použít každý měsíc, a to kdykoliv i během snůškySmile. On sám to používá při každém zásahu ve včelstvu...

Proč teda potom vyndavá ze včelstev plod, když léčí skoro celej rok?
(26.02.2020 22:21)frojta napsal(a): [ -> ]Podle Z. Klímy je to možné použít každý měsíc, a to kdykoliv i během snůškySmile. On sám to používá při každém zásahu ve včelstvu...

I doc. Přidal doporučuje používat utěrky s glicerynem a šťavelkou i v plné sezoně a to opakovaně dokut hrozí nebezpečí přemnožení brouka. Řídí se spadem na podložkách.
Při té příležitosti se zmínil o mravencích kteří vám klidně odnášejí z podložek roztoče a vy si pak myslíte že spad není.
Spady nám zkreslují mravenci a vosy, zkouška smyvem by mohla být objektivnější. Letos chci vyzkoušet .Loni padalo málo a na podložce se objevovaly vosy, tak nevím..
To jsou zase rady. A to, ze opakovane uzivana stavelka lepta vcelam vnitrnosti uz nenapisete? Jaky ma vliv na matky taky ne?
to je z vlastní zkušenosti? tento názor je již dávno překonán.
Mě ty ubrousky napuštěné KŠ+glycerin nefungovaly, některá včelstva to během dvou dnů rozcupoli na velké kusy a vynesly. Další se pak tomu absolutně vyhýbala. Budu zkoušet i letos, třeba jsem udělal v něčem chybu.
Ale účel toho je, aby to včely rozcupovaly a vynesly ne? jinak to nefunguje.....
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Referenční URL's