Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Ankety Buckfast - dovoz, chov
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Tak to jsem uplně namydlenej....a nejspíš skončím se včelama.
Hmmmm, blbej den. Včely tutově kvůli NB1 nosej černej pyl! Tongue
jaký názor máte na toto???Myslím že se nejedou pouze inseminovat matky BF do Německa....Že by jim tam došly Inseminátoři nebo je za tím skryto něco víc......

http://www.buckfast-bayern.de/besamungst...2016.phtml
Koukám že ZARYTÍ odpurci Buckfastek najednou mlčí....divné asi je to vpořádku........

A já tu dostal pocit že v ČSV je Buckfast možné říc jen pod pokutou,,,alespon tou slovní.......
Peníze přeci nesmrdí. Cool

Byli jsme v Polsku na farmě. Nakupují ročně 1000 kraněk a 300BF. BF protože mají rychlý rozvoj a používají je na oddělky.
Sami hned uvedli bez ptaní že s bodavostí nemají žádný problém.
JJ tomu rozumim jen nerozumim tomu ze je dle ČSV zakázáno dovézt cokoli kromě Kranky a pritom samo vedení si už řadu let vozí inseminované BFka...zajímal mě třeba názor toma.50 jestli souhlasí že vedení dováží tajně BF matky......samozřejmě se vymluví že z pokusnych ucelů a tyhle lidi mi chtej diktovat co mam chovat?????

jsem zvedav jestli se vyjadri odpurce BFka kterých je tu hromada......

nebo mi vážně chce nekdo namluvit ze tam vyrazej naiseminujou matky a jedou domu???

Ne vlastne mate pravdu oni se tam jezdi presvedcit o tom jak strasne jsou vcelstva BF a radej jim at kupujou jejich Matky z Dolu ze ty jediny jsou ty pravy...
Co ČSV činí, dobře činí.
To nepochopíš, to je prostě loalita a duch stanov.
Jasny tomu uz rozumim mne hlavne zajima nazor clenu CSV na tuto vec
(18.05.2016 8:58)KTM napsal(a): [ -> ]jaký názor máte na toto???Myslím že se nejedou pouze inseminovat matky BF do Německa....Že by jim tam došly Inseminátoři nebo je za tím skryto něco víc......

http://www.buckfast-bayern.de/besamungst...2016.phtml

Jsem zaryty Anti BeeFkač. Co znamená slovo Besamer? Možná odpověď naznačí o co jde. Neboť ing. Titěra jezdi na pozvaní. Např. na včelnici Adamcové.
Pokud KTM víš o koho jde - tak jasně jmenuj. Nevím proč by měly být kranky pomalejší ma rozvoj. Mohu za sebe jen říci že naše Singer má rychlejší Rozvoj než třeba Linie Vigor.
(18.05.2016 19:56)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ][Mohu za sebe jen říci že naše Singer má rychlejší Rozvoj než třeba Linie Vigor.

A proč mi insemin. Singer z Jabloňan kladl cca 50% část dělnic, které měly žlutý pruhovaný trikot?
Ins. matka to být nemohla ale její dcera F1 ano polovina růžových, po ro schování všechny se žlutými pruhy.
(18.05.2016 19:56)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]Jsem zaryty Anti BeeFkač. Co znamená slovo Besamer? Možná odpověď naznačí o co jde. Neboť ing. Titěra jezdi na pozvaní. Např. na včelnici Adamcové.
Pokud KTM víš o koho jde - tak jasně jmenuj. Nevím proč by měly být kranky pomalejší ma rozvoj. Mohu za sebe jen říci že naše Singer má rychlejší Rozvoj než třeba Linie Vigor.
Ing Titěra zřejmě ne, jinak by nedělal něco proti svému přesvědčení, ne?Cool
Jako pokud si to nedokážete přelozit uz chapu....


Iseminátor-Pan Dalibor Titera a kolega (ČESKÝ VČELAŘSKÝ INSTITUT-VČELYDOL CZ

co na tom nechápeš????chces me snad obvinit ze jsem si ty webovky udelal ja????

Je to mezinarodni kalendar inseminace včel BUCKFAST???chces mi tvrdit opet se ptam ze tam dojede nainseminuje a nic si nevezme????ze si jen tak pozvou nekoho odsud aby tam jel????si tam napis ja uz tam psal...

takze ČSV káže vodu a pije víno?????nebo už neví jak s nasi suprovou ČESKOU Krankou dál tak si pricmrndnou trochu genu BFka???

Pak kdo to sem taha co???Volal jsem znamemu a sice to je jedna bába povídala ale odvážejí si inseminovane matky???Jen jsem zvedav jak z nich dostanou ty prouzky nebo to URCITE SVEDE ČSV na mě a mě podobný co????

navic se tu nehadam co ma rychlejsi nebo pomalejsi rozvoj,kazdej at ma co vyhovuje jemu,ale napomahat za oponou necemu proti cemu bojuju,,,hmm co mi to pripomina???

Včela Předboj???Reklamka????Český Med jen podle etikety????
90% Čechů má plnou pusu řečí sil na rozdávání všechno zná a umí Morálku kterou zaritě hájí,,,ale stačí zašutit ba co víc jen se zmínit o Dukátkách a vše je jinak.......
(18.05.2016 19:56)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]... Mohu za sebe jen říci že naše Singer má rychlejší Rozvoj než třeba Linie Vigor.
Jindřichu, Vigor není linie, nýbrž kmen ...
Na tom kalendáři je zajímavé, jak zkoušejí trubce z kombinace Elgon a Primorski. ...
Jiří
A Dol zapojen do výzkumu rezistence BF na roztoče. Že by BF mohl být bez blech? Smile
Máte někdo zkušenost z některým z chovatelů v Polsku ? Kdo zasílá poštou do ČR ? Jen se ptám.
Jestli by nestacilo se domluvit nekde v pohranici s DE, aby pustili trubce v dobe proletu nasich matek? Pak se to po tech 10 km dostane za par let i k nam, na Moravu Big Grin Big Grin
Jiří a KaJi koukali pořádně jako jediný....Že by se DOL zapojil do projektu stvoření nové super včely aby pak mohl prodávat Matky s dotací???

Karle BF bohužel není bez blech......Mnozstvi ale nedokažu urcit,,ale urcite jsou....

Pro Lusata ,,,mel jsem kontakt na Polaka co posilal matky,objednaval znamej ale neoplozene musel bych se ho preptat webovky prej uz nema a je jenom na FB.

Tak ty bys bral Trubce BF???si prijed ja jich vyřezávám cely stavebni ramky a davam je mravencum na prilepseniBig GrinBig GrinBig Grin,porid si Matku a nemusis cekat az se k vam dostanou ve větším množství......Škoda že jsi daleko podaroval bych tě matečníkama BF za odvoz.
(18.05.2016 20:52)JAREK255 napsal(a): [ -> ]Ins. matka to být nemohla ale její dcera F1 ano polovina růžových, po ro schování všechny se žlutými pruhy.

Tak to maximálně že jsem byl z Jabloňan (a nejen od tud při ins. Singer) podvenen stejně jako to měli zákazníci u Včelpa.
(19.05.2016 11:16)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]
(18.05.2016 19:56)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]... Mohu za sebe jen říci že naše Singer má rychlejší Rozvoj než třeba Linie Vigor.
Jindřichu, Vigor není linie, nýbrž kmen ...
Na tom kalendáři je zajímavé, jak zkoušejí trubce z kombinace Elgon a Primorski. ...
Jiří
Vramci Vigor jak piše sam Čermak je několik nepopsanych linii. Jen jsem chtěl napsat. že jsem měl vogory od rozchovatele Vigorek, tento chovatel měl několik ruznych kmenu matek, aproto si myslim že se nejdena o čiste vigorky. Proto jsem napsal Linie---- stačí na vysvětlenou.,
K BF jak jsem se dočetl na VF,ale i z telefonatu s chovatelem BF, dozvedel jsem se že BF je stále šlechtěna, a proto se stále jeji stav mění.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Referenční URL's