Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Ankety Buckfast - dovoz, chov
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Mám nyní také ins. matku Singer z Jabloňan její potomstvo je pouze šedivé. Kolega včelař mě obdaroval dvěma matečníky, než jsem pořídil svoji, od obou vznikly růžové včely po oplodnění po mých trubcích, přitom on měl a má pouze šedivé. Trubčí včelstvo, po kterém to nejen u mne vzniklo je od prodejce kraňky také šedivé.
Pro odlehčení tématu:
Babička měla taky Singer, ale byl to tuším šicí stroj. Taky velice píchal.
Milí JrM opovím tvojí taktykou...ty jsi byl u všech ulu a mas to zkontrolovane že je všude pouze Kranka??Je to pouze jenom písmo anonymního Nicku na netu....Taky neuvádís zdroj ani jména,,nic.....takze asi tak.

Prosím co to je výše zmíněná originál Kranka???

Pokud zbírá info že se to jesště nikde nereklo a nenapsalo....

Bohuzel ja nemuzu za to ze zjevne bud nechces hledat nebo neumis Německy nebo jsi línej.....Ty neumis cist???co zkousej dat do kupy????to je vpohode toho se nikdo neboji???Hlavne ze se bojite BFka.

Pokud by byl tak skvele vyvazenej chov Kranky u nas tak by ins.Matky z ruznych mist republiky mely mit podobne vlastnosti,nebo bych se mel dozvedet jake jsou...Toho se tady nedockam...to mi reknou pouze takový jako je Milan Havelka a jp....

Ja se od chovatele BF hned na rovinu dozvim v cem uprednostnuje vlastnosti sveho chovu a veskere dalsi info....

A HLAVNĚ VÍŠ CO BY JSI SE DOZVEDEL OD VCELARU V NEMECKU????krouti hlavou nad tim co se tady deje ohledne Kranky a BF a tak...nechapou ze tu vcelari nedokazou spolu koexistovat bez problemu a utoku....

jenze po masirce nekolika desetileti je tu osvicenych jenom poskrovnu....viz pristup k osetrovani včelstev,moru atd....

NECHAPUZ PROC SI PORAD U NAS VETSINA MYSLÍ ZE TO TU DELAME NEJLIP A SPRAVNE........
Jsou tohle Buckfast? Matku jsem dnes taky viděl, neoznačená a skoro celá rezavá. U mne sou letos jedny z nejlepších.

[Obrázky: DSC_0034.jpg]
Tezko ric ale vypada to ze jsou krapet lízlí ale my BF trubci maji mnohem vyraznejsi zbarveni vcetne vcel.......ja bych podle barvy nehadal.....



Tohle je F2 prirozene sparena pres den,,trubci jsou uz namixovaný ale zlaty prouzky maj vsichni...takovej nadech....

Trubec je po inseminovane Matce...jsou celkove hodně zlatý.....

[Obrázky: 20160520_213306.jpg] [Obrázky: 20160520_213229.jpg]
To mě na tobě milý KTM mrzí , ale zároveň i fascinuje , jak dovedeš zkreslovat informace , říkat věci tak , aby ještě byly trochu pravdou , ale zároveň zkreslovaly obraz věci a donutily reagovat a vytvářet dál rozpor o ničem . Ty jsi jistě prodejce či obchodník a velmi dobrý .
Včelaři neumějí tak dobře formulovat slova a opravdu dobří včelaři , ti od kterých lze opravdu něco obkouknout , ti pomalu ani mluvit neumí , člověk musí dlouho čekat , než se vyžvýknou .

--Neuvedl jsem nic o nějaké ,, originál" kraňce , napsal jsem kraňka . Jaká ? Zeptej se jeho . Třeba si u něj můžeš vylít srdéčko jak se ti křivdí a ubližuje , když nemůžeš jen potichu pytlačit , ale brání se ti ve tvé veřejné snaze co nejvíc nejefektivněji ostatním včelařům zasahnout do života .

K té tebou uvedené nepravdivé informaci , že svaz udajně podporuje chovy BF --nevymlouvej se , a uveď zdroj .
Jestli jsem dnes anonymním Nickem není podstatné , neuvádíš že to jsi také i ty .
Ta spousta slov a nevyžádaných informací na odvedení pozornosti , má za jen za cíl zakrýt to, že nemáš skutečné opravdu odborné argumenty .To co předvádíš , to nejsou argumenty , ale reklama na prací prášek , soustavná , neměnná , na nic nereagující , nic nechtějící slyšet , stále se znova opakující .
Uveď zdroj této nepravdy .
(20.05.2016 20:42)homole napsal(a): [ -> ]Pro odlehčení tématu:
Babička měla taky Singer, ale byl to tuším šicí stroj. Taky velice píchal.

Když neumíš šít s jehlou,
Nenaučíš se to ani se šicím strojem.Cool

PS: sorry Milane,ale nedalo mne to.



Pod žlutými proužky už uvádíme, jen BF, ale tak to není, Muže se jednat i pozůstatky jiných plemen.
K BFkam, u včela , které se chovají volně a nelze jasně udržovat oplozovací efekt. Tedy že se mohou oplozovat s kýmkoliv z okolí, by mělo u včelařu nastat trocha tolerance. Zde neplatí demokracie. Zde tím co chováte ovlivňujete souseda.

Mluvil jsem s několika chovateli matek, a přesně odpověď co byla napsaná výše kvitovali, a přitom si poklepali na peněžence.
"až zde bude vše pokříženo a budou chtít čisté kranky, tak to bude o jiných penězích! "

To už si neuvědomujeme, že vše co je přirozenější, je lepší než mix genu z několika plemen. Hybrid ,který nyní je odolný, ale co v budoucnu, neotvíráme Pandořinu skřínku.

Uvědomme si že kdo chova to co u něj v okolí je po několik desetiletí je lepší než varianta BF. A tam kde to již nejde, použijme nekřižene plemena. V naších podmínkách Kranku.
(21.05.2016 7:30)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]Uvědomme si že kdo chova to co u něj v okolí je po několik desetiletí je lepší než varianta BF.

A proto mě vadí ti "kraňkaři" co sem pořád vozí rakouské a další jižní Kraňky.
A ještě mají tu drzost okřikovat jiné.
(20.05.2016 18:00)JrM napsal(a): [ -> ]...Pouze jeden , a je to přez 20 let pořád jeden a ten sámý stále stejný , má k pokusným a výzkumným důvodům 5 či 7 včelstev a musel si to celá dlouhá léta obhájit , byl pod drobnohledem ...

Dá se někde zjistit, co za více jak 20 let pokusů pod drobnohledem vyzkoumal?
Dá se někde zjistit, jaká byla metodika výzkumu?
Dá se někde zjistit, kde BF sehnal? Jaký je původ? MZem. nikdy neudělilo souhlas s dovozem BF. Dokonce i na většinu dovezených matek šlechtitelských chovů kraňky souhlas není.
V těchto souvislostech je možný zdroj výzkumu u nás již zdomácnělá BF, nebo jde o nelegální dovoz, který se tak intenzivně odsuzuje. Každopádně, výzkum na 5-7mi včelstvech moc statisticky průkazný není.
[Obrázky: rasyevropa.gif]

Na obrázku je pôvodné rozšírenie rasy včely medonosnej. Dá sa povedať, že celé Čechy sú včela tmavá a tam patrí aj Buckfast.
Jirko , vy máte být u včel , 200 včelstev . Točit , přidávat matky z Petrušova . Vždyť jste to slíbil , že se ukážete až na podzim. Věnujete pozornost tomuhle , a potom si v stěžujete , že vám třeba unikne ve včelách hlad , který vám zeslabuje včely .
To jste velmi zdatný jedinec , když víte a máte přehled o tom , že na většinu dovezených matek ve šlechtitelských chovech souhlas
není .
Taková šedá eminence v pozadí .

Co vyzkoumal , to musíte nejspíš vše u něj . Zda měl vždy toto množství BF včelstev , to taky u něj . Já myslím , že ne .
Jak to měl právně ošetřeno , to běžte taky za ním , Veselý a svaz testy cizích plemen v 60 letech asi také neprováděl bez povolení , ta BF tam taky byla, ale jiné byly lepší , rozhodně ale to co má či měl , určitě není a nebyla jakási údajná dnes už zdomácnělá BFka . Ta startegie bourá sály .
To už jsou perly , že to není možné . Opravdu Vám to někdo jí , či konzumuje ? Já se přiznám , že pan Jiruš je už pár let můj nejoblíbenější bavič , když nepomůžou nejlepší film. komedie , tak zaberou některé jeho mnou zaznamenané a za tím účelem uložené výroky , ale Vy si v tomto začínáte výrazně zlepšovat svou pozici . Ale chápu, že kdo nezná souvislosti a nemá o tom podrobnější znalosti , ten do křečí nepadá . Nesmíte mě uvádět to takových stavů .
Zkuste si nejdřív vybavit třeba ,,Hoří má panenko" 1967 , než něco napíšete . Přitom úžasné je , že vy to myslíte zcela vážně .
Milí JrM,,,tak pěkně pomalu aby jsi v tom nemel neporadek.......

Opravdu nejsem a nikdy jsem nebyl prodejce ci obchodnik.....jsem obycejny zamestnanec,,nyni konkretne delam na Zasahovce a nic tu fakt neprodavame...divne coz???delam dve deni dve nocni pak 4 dny volna tak te zadam dopredu aby jsi me nepoucoval jako Jirku co má zrovna delat,,to je jeho vec jak travi cas a tvoje Otcovske rady nejsou na miste.....

Ta kranka nebyla na tebe to se mi tam omylem dostalo....

Tady mas prvni odkaz protoze bud jsi linej cist nebo proste neumis nemecky...http://www.nemecky.net/jak-se-efektivne-naucit-nemecky/

potom si najdi odkaz ktery jsem sem daval drive a tam se vse dozvis to jen k tem odkazum ktere porad chces......mimochodem ty jsi hooodne dlouho nedal vubec zadny a chces to po ostatnich????

Jak svaz pomaha chovum BF????na jedne strane se neopravnene snazi branit dovozu vcel medonosnych mezi ktere BF patri a pritom tise souhlasi s tim aby lide kteri jsou v nejvyssich funkcich inseminovali a mezi sebou pomahaly krizit plemena vcel(to najdes prave v tom Nemeckem kalendari).
tim ze svaz nedokaze nastavit jasna pravidla a jde tu jen o dotace na matky tim pomaha nakrknout chcovatele a ty zkousi neco jineho.penize proste nesmrdi...

S nickem se omlouvam ze jsem to neuvedl na pravou miru,,jiz nemam profil vyplnen.rozdil je v tom ze ty jsi ho nikdy vyplnen nemel ja ano.donedavne doby jsem mel krome jmena a bydliste i telefon coz si zde mnoho vcelaru naslo ale po telefonatech pomatenych vcelaru jako jsi ty jsem to smazal nemam cas se dohadovat s lidmi kteri maji poruchu osobnosti,,,jen tak pro zajimavost ja bych nikdy nezapalil vcelstva jinemu vcelari jak bylo me vyhrozovano(nechtel jsem to sem tahat tomu se smeju protoze vim ze takovyto jedinec by me to z oci do oci nerekl a rad bych ho chytil u vcel a zcela urcite bych ho tam chytil....Dost lidi tu ma muj telefon a zjistili si ho jednoduse z profilu ty jsi ho nikdy neuvedl..

Uvedl jsem odkaz kde je to jasne napsano sezen si nekoho kdo umi rec a at si napise do toho zdruzeni ty stejne nebudes verit tomu kdyz to bude tvrdit nekdo jiny a ostatni opravdu nemuzou za to ze jsi hloupej na jazyky.....to je jen tvuj problem nikoho jinyho....opakuju pro pomalejsi jedince odkaz mas par prispevku vyse.....

a pokud se tyka tveho psychologickeho zaveru ktery jsi urcite podlozil soukkromým dlouholetym vyzkumem mnoho lidi tady ti to vyvrati,,,,je spousta skvelich vcelaru i kdyz nejsou zastanci BF co si dokazou cely den pekne o vsem kolem vcel vcelareni a vubec debatovat..tvuj nazor na vcelare je silne scestny...ale budiz je tvuj....

a vis co ???tohle plkani je uz o nicem BF tu davno je a bude....strasite porad jen tady u nas jak se budou dit strasne veci ale v cele Evrope se to nepotvrdilo vis???odkaz ti nedam protoze na to se musis dle odkazu vyse naucit cizi jazyk nikdo to pro tvuj klid nebude prekladat a ac si tu vetsina mysli ze u nas je vcelareni na nejvyssi urovni zarucuju ti ze se nikdo Česky ucit nebude.........
Líbí se mi jak pěkně manipulativně se předpokládá že k chovu jiných plemen než Kraňky musí být povolení. Smile
KTM - promiň že to nečtu , na květen je to moc dlouhé, nezáživné .
Jen se zeptám : - To křížení a jeho výsledek u kterého je Titěra konečně přítomen , to je zařazováno do naší kraňky a Dol to potom prodává naším včelařům ?
To mě zajímá . Mi připadá , že ne , ale když - tak mě oprav . Ale jinak nic , neplýtvej slovy . Ano , Ne .
Zvolils dobrou taktiku ČSV dělas mrtveho brouka.Nejednou te nebavi cist???chudaku....dotet jsi psal romany........

JSI PROSTE BLBEC...........JINY SLOVO PRO BLBA JAKO JSI TY NENI....

UMIS UZ NEMECKY???NE???TAK SE NEPTEJ JE TO VSECHNO V TOM ODKAZU BLBE Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

UZ JSI TO POCHOPIL?????

UMIS UZ NEMECKY????TAK SE NEPTEJ BLBE VSECHNO TAM NAJDES.....

CHCES TO JESTE ZOPAKOVAT NEBO UZ JSI TO POBRAL???? BLB ZUSTANE BLBEM.......

az ty budes jasne psat ANO ne budu i JA do ty doby jsi u me BLB......
Pane KTM nechci Vám skákat do milého rozhovoru, ale trocha slušnosti by neškodila. Domnívám se že jsem nahlédl na Váš včelín přes rybníček pěkná fotka. Nebo se pletu.
JrM a proč se nezeptáš přímo u zdroje tj. Titěry? Třeba ti řekne i pravduWink. Moc bych na to ale nesázel, na jednom kurzu v Dolu byla informace, že si tam s BF hrají, či nedávno hráli. Takže hoši klid, však se z toho nikdo nepos....
PN.
Bohuzel slusnost u nekterych dosla.pokud se nekdo neustale pta na vec ktera je nekde napsana neni muj problem te si to nedokaze prelozit.navic na otazky ktere zde uvadi musi hledat odpovedi u zdroje a kdyby nebyl BLB chapal by kde ten zdroj je.
JrM opět nezklamal.
Abych to shrnul. JrM konstatuje něco, co nedokážete doložit. Odkazem na třetí osobu ve všech bodech přiznal, že ví úplný … nenapadá mě společensky únosný výraz pro to, co bych rád napsalAngel.

(21.05.2016 15:59)JrM napsal(a): [ -> ]...To jste velmi zdatný jedinec , když víte a máte přehled o tom , že na většinu dovezených matek ve šlechtitelských chovech souhlas
není .
Taková šedá eminence v pozadí ...

Na to, abych se dozvěděl, kdo žádal MZem. o dovoz matek a jak bylo s žádostí naloženo, nepotřebuji být šedá eminence v pozadí.
Stačí jednoduše podat na MZem. žádost. Té musí být podle zákona č. 106/1999 Sb. vyhověno. Kdo nebude línej a udělá to, zjistí, že na jeden rok připadá 1,4 schválené žádosti o dovoz. Zjistí, že žadatelům o dovoz kraňky bylo vždy vyhověno. Ostatním nikdy. Zjistí třeba také to, že existují kritici dovozů, kteří mají postavený svůj chov na dovozech (na registračním lístku k dodané matce lze doložit). A světe div se, ani jednou o dovoz nežádali. Takže onen kritizovaný nelegální dovoz.
(21.05.2016 15:59)JrM napsal(a): [ -> ]... Zkuste si nejdřív vybavit třeba ,,Hoří má panenko" 1967 , než něco napíšete . Přitom úžasné je , že vy to myslíte zcela vážně .

Jsem si vybavil tu scénu jak komise hodnotí nejkrásnější dívku. Ponekud mi to připomnělo jak Svaz a MZe hodnotí BF - hezky za zavřenými dveřmi a styl stejný, úroveň obdobná. No a situace s tombolou - asi jako ve Včelpu.
Dik za připomenutí.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Referenční URL's