Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Vzdělávání a samovzdělávání včelařů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Bavím se o soukromých rybnících, bez veřejného rybolovu, chytat v nich může jen majitel a nebo s jeho povolením, bez rybářské povolenky. Jde o soukromý pozemek a nikdo tam nesmí, někdy jsou i oplocené. U takových mám včely, přikládám foto - je tam 7 rybníků.

[Obrázky: rybn_k.jpg]
co to zase meleš?? jaky prokazovani umeni manipulace se zbrani??vys vubec co je zbrojni prukaz??tam se rozhodne neposuzuje pouze manipulace se zbrani,vime.to by to dopadlo kdyby vydavaly mys.spolky zbrojaky.navic znam hodne myslivcu co zbrojak nemaj nebo o nej prisly...presto jsou dal myslivci
Nerad se moc rozepisuji, proto to bylo jen krátce a stručně. Netvrdil jsem, že je to jen o manipilaci se zbraní.
Dělal jsem sportovní střelbu (už špatně vidím), na vojně jsem měl 1třídu "zbrojíř", to neměli ani vojáci z povolání. Až vystřílíš tolik nábojů co já, můžem pokračovat.
myslim ze moc neuspejes,,,,strilel jsem od 12 let za nasi fabriku,,vis ta jak se jmenuje Sellier&Bellot....a vsadim se ze v nedavne dobe jsem v praci vystrilel dvakrat tolik naboju a ze zbrani o kterej se tobe muze jen zdat..SA je peknej kram,spolehlivej levnej ale kram....mas to psat srozumitelne ale to sem nepatri...tak jak jsi to napsal je blbost viz:
Myslivci: ti chodí na veřejném prostranství se zbraní a dokonce tam s ní i střílí. Nedokážu si představit, že by si sami od sebe koupili zbraň(ě) a jen ohlásili(tak jako mi včelstva) kolik těch zbraní mají !!! Je třeba prokázat určité znalosti s manipulací se zbraní.

a navíc pokud to nevis tak nosenim zbrane na verejnosti tak jak ji klasicky myslivci nosi zlomenou pres rameno je prestupek a mozna ztrata ZP.,muzes zajet sem k nam jeden od motorizovaný je vylozene vysazenej na tohle a hodne zelenej pripravil o zbrojak protoze zbran nemeli v pouzdre ale viditelne coz se nesmi.

navic myslivci strili v Honitbe nikoli kdekoli na verejnem prostranstvi tak jak to tu prezentujes,,se asi teda nerozepisuj kdyz pises koniny...
Mozna umis dobre strilet, ale zase postradas elementarni vychovani. Merkurimu se treba clovek aspon zasmeje, ale z tvych vyblitku mam smisene pocity.
A jestli sleduji správně zákony /honitba/, tak něco nadhazoval ministr Jurečka o zákaz vstupu,na určitý čas do honiteb/důvod - střelba/.
Ale to odbočujem od tématu,.
Prostě a jednoduše,ať se to někomu líbí, nebo ne,jsou státy kde to je samozřejmostí /kurzy i třeba se zkouškami / a dobrovolně se toho zúčastňují včelaři i nevčelaři.
I za své, nemalé peníze!!!!
A jsou státy kde si myslejí /včelaři/ ,že je to zbytečnost - když jim dělají ten servis a vedou je za ručičku...........a přec, od včel potřebují
jen med.Tak co by kdo chtěl víc !!!!!!!!!! F.V.
(14.07.2016 16:41)joseff napsal(a): [ -> ]Nerad se moc rozepisuji, proto to bylo jen krátce a stručně. Netvrdil jsem, že je to jen o manipilaci se zbraní.
Dělal jsem sportovní střelbu (už špatně vidím), na vojně jsem měl 1třídu "zbrojíř", to neměli ani vojáci z povolání. Až vystřílíš tolik nábojů co já, můžem pokračovat.
Mal si Makarova s tlmičom? Ja mal keď som bol na štábe a robil u KR, pekná šikovná zbraň na zabíjanie s blízka, nebolo problem streliť do hlavy na 40m pekne medzi oči. Cool
Jo, s Makarovem(bez tlumiču) jsem střílel, dobrá zbraň.
koncim tuhle nesmyslnou debatu,nepatri sem ale ty stefanos689,joseff a jini k vam se budu chovat jak se patri,jste nic jen anonimni nick ipcislo a vsichni mate dojem ze se k vam ostatni maji chovat uctive.pro me jste jen ubozaci co se stydi za sve jmeno,chudacci co se boji verejne ric svuj nazor proste jste pro me zero ..nic jen vzduch co se rozplyne..muzete byt klidne 17 lety pubertaci,takovejch jako ty je na netu plnej pytel nakakano.tak nepoucuj posero co se stydi i za to kde bydli...mam te totalne v rektalu..Big Grin Takovej Kocour co do nej furt vsichni sijou ma proti tobe koule jak Brno,s nim si klidne sednu u stolu i kdyz by nase debata byla urcite horliva on narozdil od valny vetsiny tady z vas ma svuj nazor sekne sem klidne svoje fotky kde je a nevadi mu to.ty jsi nic,vzduch tak si neleci svoje bolistky z detsvi takhle papacek zero...
No vidis, tak ses nam tu zase pekne vyblil. Jesteze mas forum, kde muzes ukazovat svoje svalnate frustrovane ego. Je rozhodne dobre, ze muzes sve psychopaticke sklony ukojit virtualne. Je to vlastne terapie. Fandim ti.
Ja anonymnim buznam jako jsi ty rozhodne nefandim,chudacku co se nam tu stydi prozradit jmeno,bydliste atd.krasne jsi tu popsal svoje pocity.....moje ego je dost velky na to abych nebyl jen ZERO.....na tebe proste nema cenu reagovat posero.
Tak tohle byla lekce ze samovzdelavani vcelaru jak vysita z ucebnice ... Sad
UFF -DodgyHuh
By mě zajímalo z čeho všeho byste chtěli včelaře zkoušet.
Potřebuje znát jen pár povinností - Registrace v ČMSCh, nahlášení stanoviště na obecní úřad, Vyhlášku č. 299/2003 Sb, Zákon č. 154/2000 Sb, Zákon č. 326/2004 Sb a vědět kde najde aktuální MVO...

Vše ostatní ve včelařství je jen lidová tvořivost, na jednu otázku padesát tisíc správných odpovědí.
Včelárom môže biť len ten čo má na to, nie vidina penazí, lakomosť a hlúposť.
Souhlas. Hlavne tady nezaznel jediny relevantni duvod. Jake riziko muze predstavovat neproskoleny zacatecnikSmile Smile Smile.
Ve srovnani treba s chovatelem psu.

Ja za tim proste vidim tzv. Ucitelsky mindrak lidi co se minuli povolanim a maji potrebu byt dulezity. A najednou se rysuje moznost, ze by mohli vypadat chytre.Smile
Ahoj Karle,
ja bych rozhodne nehazel uplne vsechny do jednoho pytle, ne vsichni jsou zamindrakovani komplexen nanaplneneho ucitelstvi, jsou mezi nimi lidi, kteri svoje vedomosti a ziskane znalosti proste davaji dal a chteji davat dal, aby tem, kteri stoji na tom samem zacatku, na kterem stali pred "x" lety oni, pomohli v prvnich krocich, protoze v nich treba vidi i ten opravdovy zajem o vcely a zivot kolem nich.
Ja jsem take teprve na samem zacatku a muzu s klidnym svedomim odpovedet na Tvoji otazku tykajici se rizika neproskoleneho zacatecnika. Moje odpoved je, ze riziko predstavovat muze, nejen pro sve okoli diky napr. zanedbane peci v oblasti leceni a zdravotniho stavu vcelstev, ale i riziko pro sve vlastni vcely, pokud s nimi nebude umet zachazet a to uz je myslim vazne napovazenou...
Z oblasti Tobe blizke-drive platilo, ze kdyz sis chtel koupit "Lambo", tak ikdyz jsi mel na ne penize, neprodali Ti ho, dokud jsi neprosel skolenim, jak s timto nadhernym krasavcem zachazet, protoze si jednak vazili sve vlastni prace a na druhe strane si uvedomovali, jak nebezpecnou zbrani se takove auto muze stat pro sve okoli v rukou cloveka, ktery bez proskoleni dostane do rukou takove "zihadlo". Ted k tomu pristupuji podobnym zpusobem i napr. BMW pri nakupu R8.
Hezky den
Honza
No, já měl na mysli ty co požadují povinné školení včelařů.

Jinak je to jako na VŠ. Tam na přednáškách ti dobří nedělali prezenci - měli narváno i bez toho a ti jejichž přednášky stály informačně za ..... prezenci dokonce osobně kontrolovali - namátkově, zda někdo nepodepsal spolužáka.

Skutečně tady nepadl jediný důvoc přoč školt včelaře povinně. A vůbec už z čeho. Tedy co je ten nutný obsah.

Moje odpoved je, ze riziko predstavovat muze, nejen pro sve okoli diky napr. zanedbane peci v oblasti leceni a zdravotniho stavu vcelstev, ale i riziko pro sve vlastni vcely, pokud s nimi nebude umet zachazet a to uz je myslim vazne napovazenou...

Tohle je totiž klišé.

O jakých chorobách můžeme mluvit?
Ja jsem nemluvil o povinnem, to se omlouvam. Vsem. Smile
(15.07.2016 6:37)Kohout napsal(a): [ -> ]By mě zajímalo z čeho všeho byste chtěli včelaře zkoušet.
Potřebuje znát jen pár povinností - Registrace v ČMSCh, nahlášení stanoviště na obecní úřad, Vyhlášku č. 299/2003 Sb, Zákon č. 154/2000 Sb, Zákon č. 326/2004 Sb a vědět kde najde aktuální MVO...
Vše ostatní ve včelařství je jen lidová tvořivost, na jednu otázku padesát tisíc správných odpovědí.
No, vždyť to přece víme. Začíná to požadavkem definovat správnou včelařskou praxi ... Big Grin
A pak některé body z Desatera ... Jen některé ... Wink
Jiří
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Referenční URL's