Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Bez medu to nejde
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Jsou tam dva projekty.
1. 2006 - 2010 - ve výši 6,2 mil. Kč v poměru 50% EU, 20% ČR a 30% ČSV.
2. 2010 - 2013 - z 50% EU, z 30% SZIF a z 20% ČSV. Celkově byly vynaloženy finanční prostředky ve výši 26 mil. Kč. - O tom píše Cafourek výše.
3. ČSV stopla ... kdyby Vám někdo nabídl 70% na barák - vy byste nestavěli???
Já bych byl osobně rád, aby se celé ČSV pročistilo od starých funkcionářů, toto handrkování, zdali je horší, že si pan Cafourek přihrával něco do své kapsy, nebo že ho pan Dvorský špatně kontroloval v tuto chvíli nemá sebemenší význam. Copak si pan Dvorský nebyl schopen najít, kdo je vlastníkem firmy Reklamax? Pokud se neudělá nějaké opravdové zemětřesení, budeme se tu takto handrkovat do soudného dne. Podle mě selhali všichni a měli by za to nést zodpovědnost. Osobně si myslím, že by měl dotyčný setrvávat ve funkci max. dvě volební období a uvolnit místo nové krvi, toto zabetonování svazu, kdy tam vidíme stále ty samé lidi umožňuje právě to co se děje (a nejen bezmedu, začalo to Předbojem a pokud vím poslední průšvih je NVT repro a ve všem jedou stále ti samí lidé).

Citace:Hlavním cílem projektu bylo zvýšit povědomí o kvalitním domácím medu....
Sekundárním cílem projektu bylo zvýšení spotřeby medu v rámci ČR a tím i podpora místních producentů
Jak to tedy bylo, celou dobu jsem slyšel, že se v rámci tohoto projektu musí propagovat med jako takový a nesmí se zdůrazňovat, že med vyprodukovaný u nás je lepší, než dovážený a najednou čtu toto?

A v neposledí řadě by mě zajímalo, co po tomto projektu vlastně zbylo? Vím akorát o tomto
a to je asi vše. I ta doména www.medeu.cz již nefunguje. A to mi přijde trochu málo, na to kolik to stálo. Když to porovnám např. z výstupy z projektu Včelař-Farmář, který stál šestkrát méně, tak mi to přijde trochu málo.
(22.04.2015 10:24)Mlha napsal(a): [ -> ]A v neposlední řadě by mě zajímalo, co po tomto projektu vlastně zbylo? ...
Dědečkův med, Miloši ... Sad
http://www.vcelpo.cz/cs/eshop/medy/dedec...pochoutka/
http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_z...a--1453056
http://byznys.lidovky.cz/cesky-med-inspe...y-trhy_jzl
Brzy dospějeme do stavu, kdy se na to bude hodit Simovova Bookends-theme, jakkoli bych to přeložil trochu jinak. Zejména poslední verš, jenž vyzývá k uchování vzpomínek, protože to bude to jediné, co nám zbyde ...
Jiří
Abych řekl pravdu, ta akce je tak stará že s eporbírala na vcely.or.cz.

Už tehdy to bylo podezřelé, divná shoda jmen paní na SZIF a paní co toprezentovala jak to udělají atd, firma co to měla dělat - byly tam poměrně nejasné věci. Níkdo nevěděl co to vlastěn bude, že budou létáčky u dokotrů na zdravý med a další vize.

A jediný kdo to tehdy prokazatelně rozkrýval se dočkal "soudní žaoloby" nebo mu bylo podoběn vyhoržováno. O hrdinové dnešní doby, nějak si moc nevzpomínám.
(22.04.2015 8:49)JKL napsal(a): [ -> ]On to je asi důsledek dobře utajených dokumentů a umlčení Leoše, který je měl k dispozici ze strany vedení.
Již toto stačí, k tomu podezření to to není až tak křišťálově čisté a dává za pravdu těm co to kritizují.
Odpověď na otázku "Odkud berete informace?" sis vlastně zodpověděl sám - je to pocit, že někdo za sebou dobře zametá ty informace a pak vykřikuje, že žádné nejsou a odkud je berete - asi potřeba zjistit koho ještě umlčet a kde co skartovat.

Nevím čemu věřit, ale skutečnost, že si p.Cafourek založil před první akcí propagaci medu reklamní agenturu, která vlastně jako jeden z prvních větších zakázek dostala od ČSV zakázku o které opět rozhodoval p.Cafourek a řídil ji coby ředitel za ČSV (jak to vyšlo někdy v časopise) je prostě taková podezřelá malá domů. A od toho se to vyvíjí.
Přečti si co píšeš - to jsou smyšlenky, dohady, divné konstrukce. Dost těžko si agenuru mohl založit po první akci ...
NApř. zde je jasně vidět, kdy Reklamax vznikl : https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-fi...&typ=UPLNY
Tedy v r. 2005. A zase jsme u toho - pokud bylo nefér výběrové řízení - kdo ze svazu to realizoval? Osočujte ty lidi, co tam tenkrát seděli. NApř i Leoše, ke kterému evidentně vzhlííš jak k pánubohu, aniž bys bral v potaz, že v ČSV seděl dlouho, pak v PSNV, pak vystoupil/nevystoupil ze svazu ale zato jakou pompou..., co?
TAkže jak jsem psal - věcněji.
A když už píšu - třeba ten alkohol - pokud vím, šlo o pivo k obědu, kvůli kterému vyhodili doklad za celý oběd. Nebo o přípitek medovinou s novináři, kvůli kterému vyhodili doklad za celé občerstvení. Nebo "neznámí lidé na hotelech" - šlo o dobrovolné pomocníky, kteří pomáhali s organizací akcí ebo dělali "včeličky" - rozdávali na akcích propagační předměty a podobně. Jen nebyl správně podepsán papír (nebo správný papír - chtěli to mít od něčeho oddělené, nebo tak nějak). Svaz všechny tyto doklady přijal, odsouhlasil, proplatil. Až později (mnohem později) se začali na Cafourka ohrazovat, že je zloděj, že to ukrad a má špatně. V takovémto duchu tu komunikujete často i vy Sad.

(22.04.2015 11:34)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]
(22.04.2015 10:24)Mlha napsal(a): [ -> ]A v neposlední řadě by mě zajímalo, co po tomto projektu vlastně zbylo? ...
Dědečkův med, Miloši ... Sad
http://www.vcelpo.cz/cs/eshop/medy/dedec...pochoutka/
http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_z...a--1453056
http://byznys.lidovky.cz/cesky-med-inspe...y-trhy_jzl
Brzy dospějeme do stavu, kdy se na to bude hodit Simovova Bookends-theme, jakkoli bych to přeložil trochu jinak. Zejména poslední verš, jenž vyzývá k uchování vzpomínek, protože to bude to jediné, co nám zbyde ...
Jiří
Jirko, předpokládám, že zde narážíš na zkostnatělost a neschopnost svazu jako takového, nikoliv příspěvek - dopis Cafourka. S tím to dle mě ani trochu nesouvisí. Ano, je možno se bavit o tom, že vedení svazu to mohlo udělat jinak a peníze využívat jinak a že se svazem vlastněná organizace neměla dát nachytat s "nekvalitní?, špatně deklarovaným?" medem.
Kdysi jsi psal, že Cafourkovi "včeličky" asi až tak velká reklama není ... o tom všem se dá bavit. Ale Cafourek toho dělal víc. Ty články, televizní šoty, akce, informace na netu byly. Ale komentovat Cafourka - že to dělal blbě, maximálně zmínit Švamberka, že za vše může on, je hodně zůžené téma - dokonce to vypadá na rozmáznutí čehosi, hlavně aby nebylo vidět na ty ostatní, co tu línii a průšvihy spáchali. Howgh.
Petře, snažil jsem se v mírné nadsázce naznačit své vidění souvislostí, kam až došla tahle drahá kampaň mající zviditelnit med v režii ČSV, v jejímž finále je značný, ale opravdu značný průšvih podniku vlastněného týmž sdružením a postaveného na hlásání kvality a země původu. Čili vidím tu širší souvislost, jež naplňuje mou duši smutkem.
Konkrétní věci kolem těch pánů, co se do toho namočili, neřeším, protože to musí udělat jiní. Když se Miloš zeptal, co z projektu vlastně zůstalo, okamžitě mi naskočila tahle souvislost. Trochu mě z ní mrazí v zádech, protože podobných souvislostí je v našem oboru, bohužel, více.
Jiří
Petře, ale tohle naprosto sedí, první běh "propagace spotřeby medu" začal v roce 2006 a pan Cafourek si založil Reklamax na podzim 2005, tedy dle mého dosti podezřelé. Každopádně by mě zajímalo zdali od začátku dostával všechny propagační zakázky výhradně jen Reklamax, nebo se o tyto zakázky nějak soutěžilo? Aby tu nebyla causa NVT Repro II (a s ní další pokuta). Jak je vlastně možné že nikomu z RV nepřišlo divné že ředitel projektu a majitel agentury, realizující všechny zakázky v tomto projektu je jedna a ta samá osoba. Pokud toto prošlo tak mají na hlavě máslo všichni, včetně pana Dvorského a Brucklera.
Tedy znovu říkám, že všíchni, Mandíkem počínaje, přes Peroutku, Švamberka až pod Dvorského by měli konečně přiznat svoji zodpovědnost a zmizet z ČSV, protože všichni tito lidé spolu zakopali již dost mrtvol a nikdy se nedočkáme napřímení současného stavu, jen budou vypadávat další a další kostlivci ze skříní a ČSV bude platit další a další pokuty. A pak by se měly nastavit pravidla aby zakázky na projektech ČSV nemohly dostávat firmy vlastněné funkcionáři ČSV či jejich rodinnými příslužníky. Reklamax, NVT Repro atd. nám budiž výstrahou.
Aha ... to může být ... říkám, je to o tom, jak se vybíralo. A první koo se evidentně líbilo, tak bylo druhé. Kdo co tedy dělal špatně? To je Cafourek takový mafián, že všechny ty naše vůdce ovlivňoala oblboval???
CAfourek se nabídl (možná ho oslovili) a dělal co umí. Proč se tu angažuji - ano i já jsem zadarmo se některých akcí zúčastňoval a pomáhal. A nepřipadá mi, že by to dělal draze. Čímž se samozřejmě nabízí otázka, kam ty peníze šli. Nejezdí v drahých autech (ale mhd) ani jinak nepozoruji nějakou rozhazovačnost. Dle mě šlo vše vesměs na akce pořádané svazem. A rád bych tu tedy viděl konkrétní údaje co se koupilo a kdo to schválil - určitě se tím pádem nebavíme jen o Reklamaxu a Švamberkovi. A plky o tom, že někdo zametal stopy, utrácel za cizí osoby a alkohol - sorry, pokud se to dělo, tak v tom jede někdo jiný Sad.
Karle díky za info. Takže nejdříve tu kampaň měla dělat firma Protocol Service Česká Republika, s.r.o. (která vznikla 25. července 2005) a kterou vlastníl pan Luděk Nezmar a tato firma skončila v roce 2009 v insolvenci. Dle OR pan Nezmar měl těch firmem více např. PS Holding, s.r.o., Nadace Pražské děti, Protocol Catering, s.r.o., TOMMY DISTRIBUTION s.r.o., TF výroba s.r.o., FCA spol. s r.o, GROOVY PROMOTION s.r.o. atd. (viz rejstřík), většina těch firem je v likvidaci.
Firma REKLAMAX, s.r.o. vznikla až 7. září 2005.
Víte tedy někdo proč skončil Protocol Service a začal Reklamax?
Každopádně na první pohled je vše křišťálově čisté a pánové v RV odvedli kvalitní práci, na kterou mohou býti hrdí.
Firma Protokol atd se na to vykašlala a vyúčtovala a spolupráci řádně ukončila (tedy s vyúčtováním). Prý ji to za ty nervy při ne/spolupráci nestálo. A nastoupil Reklamax když mezitím vznikla Včelí stráž. A možná je v tom nevině, ČSV potřebovalo někoho kdo to pojede dál. Moje domněnka. Neberte když dávají.



Prý na to samy přišli (Protokol serv.) a vymysleli to, když koukali na co všechno EU dává peníze a přišli s tím, že by to mohlo být dobré. Když je ryba domácí, proč ne včela domácí.

Pokud půjdete do Včelařství té doby - stojí to za to - tak ta paní co to prezentovala měla pojkud s enepletu stejné příjmení jako jedna paní co do toho byla zapojená se SZIFu. Ale asi náhoda.

Madra má myslím víc infa, prodával panu Nezmarovi med - info zde z VF. :-.)
Jen malá perlička - tato firma měla dělat PR i LIDLU. Smile Ve stejné době přibližně.


To jen tak lovím z paměti. A myslím že autor článku čelil žalobě za poškození cti či tak něco. Smile
(22.04.2015 15:49)Mlha napsal(a): [ -> ]...první běh "propagace spotřeby medu" začal v roce 2006...

Nejsem pamětník. Do roku 2006 včelařům doma zbývalo významné množství neprodaného medu?
Do roku cca 2003 včelaři neprodávali v malém a rvali všechno do výkupu a když česká máma chtěla pro děti, tak buď to chytila v červnu, zbytek šel ven. Kurz USD byl i 40 a medu nebyl přebytek, tak se všechno valilo ven.

Pak přišlo tlustý do tenkých, USD za 20, medu nadbytek a protže Špaček, Straka atd platili víc jak Včela co patřila včelařům tak včelaři dávali tam a pak lehla Včela a ceny šly dolů, - med zArgetiny se vyvážel za 2USD a USD byl i za 16.

Takže začal šílený řev že konkurence nekalale položila Včelu, obchodníci je okrádají a dovážejí čínu atd.
A prodej ze dvora tehdy propagoval nějaký Texl a jiní a říkali že by mohla být jednotná chráněná sklenice na med jako je v NSR atd.
Jiruš ze zoufalství napsal článek Prodej medu (jak začít s propagac a prodjeem medu - včetně dnes znovu vytažených okresních stáčíren medu atd.) co mu neotiskli, tak je na jen na webu. Sklenice, porpagace, prodej ze dvora bylo označeno za blbost aby si za tři roky mohl koupit sklenice dokonce s ochranou známkou kdejaký překupník v Dubí. V Dubí tomu dodnes nerozumí, s jinými značkovými sklenicemi mají problém, že musí zákazníkům dokladovat opatření že se sklenice nedostanou jinam než k zákazníkovi.

Je to taková tragikomická historie do hospody které by jsi nevěřil ani po 5 pivech. Cool
(22.04.2015 19:43)KaJi napsal(a): [ -> ]Do roku cca 2003 včelaři neprodávali v malém a rvali všechno do výkupu.

Dělal jsem tenkrát v tom výkupu, medu jsem měl tenkrát nadbytek.

(22.04.2015 19:43)KaJi napsal(a): [ -> ]Jiruš ze zoufalství napsal článek Prodej medu...

Včelařské noviny. Použil jsem ho když jsem pomáhal Kohoutové se seminárkou.
Tak co tady provokuješ, když víš. Smile
Mám info, že první komunikace mezi Svazem a Reklamaxem nastala po problémech s firmou PS Holding, která měla projekt na starost od r 2006 a neplnila zadání. Odsouhlaseno Sojkou, Peroutkou. Oficialně na SZIF mělo být odesláno 20.3.2009. Jednání s Reklamaxem začal R. Šmied. Na SZIF měl koncem března představit paní Poláčkové p. Cafourka. Cafourek měl za úkol do 15 dnů se seznámit se všemi zúčastněnými a začít práci na projektu. Vypadá to, že Cafour tahal horký kaštany z ohně ...
No ono to, že někdo neplní zadání a kamarád plní je dost běžná praxe.
(22.04.2015 20:39)petrmachac napsal(a): [ -> ]Mám info, že první komunikace mezi Svazem a Reklamaxem nastala po problémech s firmou PS Holding, která měla projekt na starost od r 2006 a neplnila zadání. Odsouhlaseno Sojkou, Peroutkou. Oficialně na SZIF mělo být odesláno 20.3.2009. Jednání s Reklamaxem začal R. Šmied. Na SZIF měl koncem března představit paní Poláčkové p. Cafourka. Cafourek měl za úkol do 15 dnů se seznámit se všemi zúčastněnými a začít práci na projektu. Vypadá to, že Cafour tahal horký kaštany z ohně ...

Tehdy jsem se o to ze setrvačnosti zajímal - tak se řehtám - jaké zadání???

S projektem přišli oni a zadání si udělali oni. Ten tandem a hlavně Sojka co zmiňuješ nebyl do té doby schopen nic vymyslet natož udělat a zadat.
Jen kritzovali a nazývali chytrolíny ty co měli nápady jak s problémem prodeje hýbnout. A hlavně zametali stopy po Včele atd.

Takže že se pak zjistilo, že regule nedovolí to co si logicky mysleli tehdy včelaři - že dostanou za své peníze propagační materiály na svůj med atd - i když od samého počátku jim nikdo z PS nesliboval to není neplnění zadání. Takové zdání pouze vzbuzovala K8 když ten tunel na vytažení peněz propagovala aby byl schválen.

Od samého počátku bylo zadání jasné - vytáhnout z EU a SZIFu peníze a to se plnilo.
Petře, když vidím profil pana Nezmara, tak proti němu je i pan Cafouek svatý. Jen mě to utvrzuje v tom, že akce na propagaci medu byly od samého začátku vedením ČSV brány jako příležitost k tunelu. Pan Dvorský píše, že to Reklamax dělal nejdříve bez smlouvy a pak neplnil smlouvu s ČSV, docela by mě zajímalo jaké vlastně bylo zadání ČSV. Každopádně jediné co mi z toho vychází je, že ČSV je naprosto nekompetentní jak udělat jakoukoliv kampaň, tak vše správně zprocesovat, tak podnikat. A jak jsem již psal, pokud Reklamax (a před ním Protocol service) opravdu vybrali bez výběrového řízení, tak se můžeme zase těšit na nějakou tu pokutičku.
(22.04.2015 15:14)petrmachac napsal(a): [ -> ]
(22.04.2015 8:49)JKL napsal(a): [ -> ]Nevím čemu věřit, ale skutečnost, že si p.Cafourek založil před první akcí propagaci medu reklamní agenturu, která vlastně jako jeden z prvních větších zakázek dostala od ČSV zakázku o které opět rozhodoval p.Cafourek a řídil ji coby ředitel za ČSV (jak to vyšlo někdy v časopise) je prostě taková podezřelá malá domů. A od toho se to vyvíjí.
Přečti si co píšeš - to jsou smyšlenky, dohady, divné konstrukce. Dost těžko si agenuru mohl založit po první akci ...
Taky by sis mohl přečíst co píšeš a co jsem napsal.
Ale souhlasím - divné konstrukce to tehdá byly.
Viz článek na svazových stránkách:
Citace:Čtvrtek by se dal označit jako včelařský den, který zahájili zástupci našeho svazu a který později pokračoval dětským včelařským trojbojem, který současně s MVDr. Miloslavem Peroutkou, Jiřím Cafourkem, ředitelem projektu Bez medu to nejde
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Referenční URL's