Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Bez medu to nejde
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
(05.07.2014 23:52)MartinP napsal(a): [ -> ]Ani členům ČSV to není jedno, pokládají otázky na příslušná místa, ale třeba nemají důvod to ventilovat např. zde na ZAUJATÉM foru.

Kdyby vše bylo průhledné, čisté, jen ne křištálově čistéBig Grin, nebylo by zaujaté fórum.Tongue
To bude dobrý, dokud si členové nepoloží tu základní otázku. A na to jsou dostatečně přesvědčení, než aby si ji položili. Smile Pak by z nich byli zaujatí. Smile Lepší je když jsou apatičtí a neinformovaní.
Z otázek si málokdo dělá problém. Nepovedený podnikatelský záměr, ale (vy)mysleli to jistě dobře.
(05.07.2014 23:52)MartinP napsal(a): [ -> ]Ani členům ČSV to není jedno, pokládají otázky na příslušná místa, ale třeba nemají důvod to ventilovat např. zde na ZAUJATÉM foru.

No jo u mafie se také nesmí nic ventilovat, jinak ...
Jako stále ještě člen jsem zaujatý a opravdu mě zaujímá jak se s prostředky vyraženými do včelařství zachází.
Mimochodem i toto forum bylo vytvořeno a je spravováno členy ČSV. Tím doufám nerozpoutám nějaký hon na čarodějnice.
Dokonce se tu i občas chválí časopis a kritizuje PSNV v některých tématech. Tu zaujatost bych tedy bral s rezervou - tedy toho fóra, nevím jak Martine tebe.
Ber toto forum jako společenské zrcadlo věci včelařských, poradenskou službu a výměník nápadů. Třeba se ti pak uleví a otevřou se ti oči.



Jo a ještě něco Martine. Než se člověk začne ptát, musí vědět na co. Když neví nepta se. A to "CO" najde často tady. Mimochodem odkud si se ty dozvěděl, že tu doménu pro "Bez medu to nejde" střelili?
Ale jsou i povedené podnikatelské záměry. Jako ten důchodce s autobusem co slíbil že sní chrousta když se nedostane do parlamentu. Shrábl peníze za víc než tři procenta hlasů, kousl si do potemníka a vrátil se do důchodu. Nepovedený záměr by to byl kdyby se do toho parlamentu dostal a musel chodit do práce.
(05.07.2014 23:52)MartinP napsal(a): [ -> ]Ani členům ČSV to není jedno, pokládají otázky na příslušná místa, ale třeba nemají důvod to ventilovat např. zde na ZAUJATÉM foru.

Jojo kazeň musi byť. Správný svazák má právo si v nezaujatém časopise Včelařství 7/2014 na stránce 205 přečíst že stránky medojedi.cz jsou skvost našeho svazového včelařství, a pak má právo si položit velmi kritickou a nezaujatou otázku: Který včelař je nejčestnější a proč je to právě Jiří Cafourek? Vždyť kvality tohoto velikána ocenil i samotný trucpředseda Václav Švamerk (toho času soudící se s ČSV), a projekt "Bez medu to nejde" byl úspěšný, jak píše soudružka Marie Kysilková ve zmíněném článku. Tak velí vedení, tak píše svazový časopis a tak je to správně. Svazák pak není zbytečně zmaten, hned ví co si myslet a jaké otázky si klást.
A pokud si někdo dovolí takovou buržoazní ohavnost a sám se přesvědčí jak zmíněné stránky vypadají, nebo si dokonce dovolí konstatovat že na těch stránkách nic není, tak je to zaujatý rebel, rozvratný živel a odporný oportunista placený PSNV se kterým by se mělo pěkně po soudružsku zatočit. To by tak hrálo aby nějaký přisluhovač temných sil, snažících se rozvrátit naší šťastnou svazovou budoucnost, začal klást zaujaté otázky, kde že jsou ty stránky, které po dobu osmi let nás stály 10 milionů ročně? Takhle bychom ten socialismus nevybudovali!! Tak taková je pravda soudruzi. Zpátky ni krok. Seznam povolených otázek v příštím čísle...

P.S.: Martine to co jsi napsal jsi myslel vážně, nebo jsi jen trollil Smile
P.P.S.: Vzhledem k tomu že tuto diskusi jsem rozjel já svým příspěvkem, tak se tě ptám na jednoduchou otázku. Co je ZAUJATÉHO na konstatování, že stránky projektu "Bez medu to nejde" přestaly existovat?
P.P.P.S.: Martine kdyby jste o těch stránkách medojedi.cz nepsali ve Včelařství 7/2014 na stránce 205 tak mě ani nenapadne se na ně koukat... Řekl bych že jste si tentokrát naběhli na své vlastní vidle...
(05.07.2014 23:52)MartinP napsal(a): [ -> ]Ani členům ČSV to není jedno, pokládají otázky na příslušná místa, ale třeba nemají důvod to ventilovat např. zde na ZAUJATÉM foru.

No jo, Martine, kdyby šlo o privátní prachy, tak v pohodě ... Jenomže tu jde o veřejné peníze ... Takže se nás to všech nějak týká, v tom je to naše "zaujetí" ...
Zkuste to ventilovat i zde Wink, v tomto "horkém" prostoru. A Hlavně jakou jste dostali odpověď ...
Jiří



(06.07.2014 9:52)Mlha napsal(a): [ -> ]...
A pokud si někdo dovolí takovou buržoazní ohavnost a na zmíněné stránky se podívá, nebo si dokonce dovolí konstatovat že na těch stránkách nic není, tak je to rebel a rozvratný živel a zaujatý oportunista ...

Jo, jo, ty analogie ... Vzpomínáte na onu skvostnou scénu z filmu Bílá paní? Jak se tam s pompou otevírá ten most, který ale jaksi není ... A tak všichni vstoupí do řeky, jen jeden ztroskotanec a samozvanec praví: "Vždyť tu ale žádný most není ...". Odpovědí mu je tuším: "Nekecej a plav ... ".
No cement ...
Jiří
(06.07.2014 10:00)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Jo, jo, ty analogie ... Vzpomínáte na onu skvostnou scénu z filmu Bílá paní? Jak se tam s pompou otevírá ten most, který ale jaksi není ... A tak všichni vstoupí do řeky, jen jeden ztroskotanec a samozvanec praví: "Vždyť tu ale žádný most není ...". Odpovědí mu je tuším: "Nekecej a plav ... ".

Jo Jirko, přesně na tuto scénku jsem si také vzpomněl, chtěl jsem tu scénku z toho filmu přiložit a nenašel jsem jí, ale ono je v tom filmu plno
stále aktuálních. Nechci se tu zbytečně navážet do Martina, (když si tu tak pěkně zatrolil) ale replika: "co furt máte", "povídám, vždyť to není pravda", "ale vždyť on to taky ví, ale copak von to může říc" je taková hodně nadčasová. Takže Ať žije soudruh předseda!!!
To nemá chybu, Miloši, díky za doplnění ... Big Grin Návrat k tomuto filmu mi pomohl v řešení mnoha současných osobních dilemat. Totiž jak se furt mluví o těch společných jednáních a tak ... Bezva ...
Jiří
Mlho, Mlho, opět opakuji, komu tím sloužíš.
Tuhle koukáš na vynikající včelín postavený za dotace.
Řádný a nezaujatý člen - tomu stačí ty fotky v časopise, ale tobě ne. Tobě to furt není dost dobrý, ty ho chceš vidět na vlastní oči.
A ty stránky navíc nebyli určené členům, ti med nenakupují. Tak cos tam vlastně hledal?

A protože nebyli pro členy, tak vlastně žádná škoda členům nevznikla.

A medojedi, no ti přeci pocestovali po světě, pojedli čekého medu a když už med není, nejsou přeci stránky. Smile
Troufam si rici, ze silene...
Pokud nebude nikdo dohnan k zodpovednosti, neni tady o cem... Sad
Honza
(06.07.2014 10:00)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]"Vždyť tu ale žádný most není ...". Odpovědí mu je tuším: "Nekecej a plav ... ".

Tak jsem to Jirko nakonec našel, buď
, nebo celý kus o
.
Myslím, že ta odpověď je jiná, ale neni tomu rozumět...
Napíšu jen tolik, akci Bez medu to nejde nyní hodnotí kontrola ze SZIFu. To jako informace od informovaného člena musí stačit.
Teď jde jen o to jestli po kontrole dojde k plnému zveřejnění - nebo to jen jak je obvyklé vyšumí do ztracena.
F.V.
Kontrola SZIF jjistě shledala "Rybu domácí" jako bezchybnou. Byla to podoba "bez medu" jen s větším rozpočtem.

Nezabývala se logikou ani přínosem.

Ja2ý smysl má propagace vyšší spotřeby medu když jej včelaři nejsou schopni dodat na trh? Ta Ryba domácí alepoň propagovala tuzemskou produkci ryb, ale Bez medu propagovala všechen med - a jistě mnohým pomohla. Komu? - podle tržního podílu.A tohle SZIF nezkoumá. Jen formality.

RYBA DOMÁCÍ - byla zrušena a označena jako ukázkový případ, kdy se někdo balíkuje bez ohledu na smysluplnost projektu.
Tak když to běží tak to kritizujete, že je potřeba to zastavit. Když to zastaví tak křičíte, proč to už neběží. Smile
Nevím proč se takové chování připisuje ženám Smile

Nic ve zlém jen jsem se hlasitě zasmál, ikdyž uznávám, že pohřeb může být pro někoho skličující.
Definujte, prosím, Petře, ten termín "běží" ... Wink
Myslím to tak, že pokud je něco z principu špatné, pak že to "běží" je taky špatně. A když se to zastaví tímto způsobem, ač to bylo na veřejné (tedy mé i Vaše) peníze, tak to asi taky není dobře.
A nevím, proč do toho pletete ženy ...
Díky předem.
Jiří
Petře tady se nekritizuje, to že se to zastavilo a už neběží. Jenom není jasné proč poslední vydání časopisu vynáší do nebe stránky, které byly uloženy k ledu.
Pak se tu ptáme proč je nutno po sobě spálit všechno vytvořené - obrazně řečeno letáky, knihy, weby související s touto akcí - zahlazení stop (že by měl někdo pocit že je pachatel nekalé činnosti)?
Běží? Zřejmě od toho jak peníze jak peníze utíkaly. Smile
(08.07.2014 10:20)roslp napsal(a): [ -> ]Tak když to běží tak to kritizujete, že je potřeba to zastavit. Když to zastaví tak křičíte, proč to už neběží. Smile

Mohl bys prosím rozvést co si pod pojmem TO představuješ a co má běžet a co se má zastavovat?
Za sebe mohu jen říci, že jsem rád, že se zastavlilo lití 10 miliónů ročně do soukromé agentury Reklamax s.r.o. Za osm let, co projekt běžel z něj toho moc nevypadlo, dnes již ani ta doména medeu.cz (které se z výše uvedených peněz dělala reklama) není ve vlastnictví zmíněné agentury.
Pokud ovšem běží vyšetřování tohoto tunelu ze strany SZIFu (jak nás informoval Martin) tak jsem tomu rád, ale jsem zvědavý na výsledek té kontroly. Pokud opravdu dojde k pojmenování a potrestání viníků budu rád. Bohužel zde panují obavy že se buď nic nevyšetří a konstatuje se že vše proběhlo v pořádku, nebo ještě hůře vina bude hozena na ČSV a svaz bude vracet prostředky i s nějakou pokutou navrch, což by ho položilo a připravilo prostředky, které se dají využít lépe. Ani z jedné z těchto nastíněných variant bych já osobně neměl radost.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Referenční URL's