Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Bez medu to nejde
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
U vína musí být označen obsah alkoholu %, u čokolády se uvádí obsah kakaa %, u medu se jen podvádí. ČSV si tahá triko, jak nám pomáhá a s jeho 97 % vlivem není schopno zajistit povinné uvádění obsahu vody v medu v %. Refraktometr není nic nedostupného pro kde koho a není tak problém si to zkontrolovat. Místo toho veřejnosti vědečtí pracovníci radí, jak poznat kvalitní med přes sklo, jak sklenicí otáčet,....
(17.11.2013 12:16)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Místo toho veřejnosti vědečtí pracovníci radí, jak poznat kvalitní med přes sklo, jak sklenicí otáčet,....

Vědečtí pracovníci se má rovnat = předsedovi ČSV v podobě VŠ Big Grin





Něco jsem od něj postřehl v TV - RADA NAD ZLATO!!! Naproti tomu jsou staré BABSKÉ RADY úsměvné! Wink
Přátelé, záležitosti, které jsem popsal, tedy ony tiskovky apod. jsem organizoval či spoluorganizoval a neměl jsem za to krom svého platu ani Kč. Za jejich pravdivost a účinek ručím.
Sledovat výsledky jsem musel z i hlediska funkcionáře své novinářské asociace a mého postavení v ní. Pokud jsem psal o něčem, o čem nejsem zcela přesvědčený, vkládal jsem vždy slůvko prý nebo asi. Za co utratil projekt 30 mio za tři roky, opravdu nevím. Nedovolím si ani naznačovat. Nebo možná jen opravdu malinko. Ten největší vývar asi skončil na talíři jiných, než zrovna C. Ale to už je asi jiná pohádka, jak už to tak ve svazu bývá. Angel
Možná by stačilo naznačit, jaké firmy pro projekt "bez medu" pracovaly, my už si zjistíme ostatní na justice.cz Wink
Každopádně v tuto chvíli je známá pouze jedna realizující firma a tou je Reklamax, s.r.o. u které je provázanost mezi majitelem agentury a ředitelem projektu známá. Tedy naprosto logicky je na stole podezření, že těch 30 miliónu za první běh, plus 34,5 miliónů za druhý běh skončilo pouze v této firmě. I v časopise Včelařství 2/2012 pan Dvorský a pan Šturma píší, že se peníze platily pouze reklamní agentuře (sice neuvádějí které ale předpokládám že pouze té Cafourkově). O žádné jiné firmě, která by inkasovala miliony z toho projektu jsem nikde nic nenašel a pokud jsem dobře pochopil výše uvedený článek tak by bylo jedině dobře, kdyby spoluzhotovitelem byla ještě nějaká firma, která není plátce DPH, neboť by se nemuselo tak moc pustit žilou SF. Ale vypadá to že Reklamax je výhradní dodavatel reklamních služeb.
To že agentura umí udělat akce velmi levně je pěkné, ale podle toho kolik peněz ten projekt spolykal to vypadá, že je umí i draze prodat. Jestli víte, že to je jinak, popř. ještě nějaký jiný subjekt se na tomto projektu přiživuje, tak to prosím řekněte, nebo aspoň naznačte.
My, jak jsem se dnes dozvěděl, kteří jsme byli odposlouchávaní (probůh, proč zrovna já?!), nesmíme ani naznačovat. Ale nešť. Podle mých pocitů šlo nikoliv o firmy, ale o jedince. Schválně si položte jinou otázku. Kdo celou akci schvaloval? Já i býv. taj. jsme z obliga. Když jsme přišli, vše už běželo.
I já považuji za důležité sdělit že jsem z obliga.
Začíná se větrat ve skříních. Co mi to jen připomíná.Smile

http://ekonomika.idnes.cz/jurecka-stopl-...ntent=main
Takhle se měl představit včelí svět DĚTEM A VEŘEJNOSTI místo BEZ MEDU TO NEJDE!

OBJEVÁRIUM - BZZUKOT
(11.02.2014 17:57)KaJi napsal(a): [ -> ]Začíná se větrat ve skříních. Co mi to jen připomíná.Smile

Jojo přesně tak, podobnost čistě náhodná. Jen by měl zajímalo kolik takových projektů jako daňový poplatník ještě platím:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomi...-i-penize/
Tak koukám, že stránky projektu Bez medu to nejde přestaly existovat:
První doménu přesměrovali
http://www.medojedi.cz/
a druhou doménu:
http://www.medeu.cz/
kterou dodnes propagují, dokonce nechali expirovat a už jí má zašlápnutou nějaký spekulant.
No tedy, jsem zklamán, zmaten a zdrcen. Stránky, které měly za úkol propagovat spotřebu medu v ČR, které nás každý rok stály pouhých 10 milionů si najednou zmizí jak pára nad hrncem. Kdo teď bude spotřebu medu propagovat? Nevylétly ty miliony tak trochu komínem? A co nějaká zodpovědnost?
Pro všechny, kteří tento skvost českého včelařství nestačili zarezistrovat malé připomenutí zde.
JJ, bejvávalo dobře ... (http://www.vcelarstvi.cz/clanky-akce-z-p...liky..html ).
Co si my teď sirotci počneme? No, asi si to budeme muset odpracovat sami. A ty výtečníky hnát ... K odpovědnosti ... Big Grin
Nedávno jsem byl v prodejně pro včelaře a měli tam peroutku. Protože tu poslední mi ukradl kočič Kryštůfek, zajásal jsem a nějak bez vnitřní konroly a uvědomělé discipliny ze mě vypadlo: "bez peroutky to nejde ... ". Paní za pultem propukla v huronský smích ... Poetické, ne? Big Grin
Jiří
Nojo koukám asi penězovody vyschly, když se na těch stránkách dovídáme:
Citace:UPOZORNĚNÍ AKCE ZEMĚ ZASLÍBENÁ 2014 BYLA ZRUŠENA hledá se sponzor pro rok 2015
tak Jirko můžeš se přihlásit a něco přihodit Smile

Ale teď vážně mě by zajímalo zdali je možné, že si někdo vezme milionové dotace na tvorbu www stránek a při první příležitosti je zruší. To neni v podmínkách, že ty stránky vytvořené z totačních peněz musí fungovat řekněme 5-10 let?
Čemu se divíte, čeští včelaři nejsou již několik let schopni uspokojit tuzemskou poptávku po kvalitním medu, tak co vlastně propagovat? A velice ochotně dávají med do výkupů, odkud tak jako dříve končí v zahraničí. Kde je najednou péče o zdraví českých dětí a matek? Smile Když jde o peníze, ....
Karle odhlédněme od medu, mě jde o princip, jak je možné, že někdo v rámci propagace čehokoliv, vyinkasuje od EU desítky milionů, následně vytvoří (v případě Reklamaxu splácá) www stránky, na tu doménu dělá všude reklamu (samozřejmě za dotační peníze) a ve chvíli, kdy penězovody vyschnou, tak veškeré dílo, které měl za peníze EU vytvořit a mělo sloužit veřejnosti, ze dne na den smaže a doménu, kterou za peníze EU propagoval (tedy je známá, z mnoha stránek na ní vede odkaz, je zapsaná na prvních místech ve vyhledávačích atd.) střelí nějakému spekulantovi. Nad tímto faktem se pozastavuji. Přijde mi to jako kdyby někdo z dotačních peněz postavil most, ten sfušoval a aby se na to nepřišlo, tak v den co mu byla proplacena faktura by ho zase strhnul a materiál ještě navíc prodal jiné stavební firmě.
Nebojte se, pánové, on to autor celého toho projektu zajisté čte, jen z vrozené mu skromnosti se tu nepresentuje. Ale na tohle určitě otevřeně, ale naprosto otevřeně odpoví.
A kdyby náhodou ne, tak proč členové ČSV a zejména ti, kteří tu za to vše tak bojovali, nekladou tyto logické otázky těm, kteří za vše nesou odpovědnost? Nebo kladou a my o tom jen nevíme? Asi to tak bude ... AngelBig Grin
Jiří
Mlho, Mlho. Kdo říkal že to dílo mělo sloužit veřejnosti??? Prober se. Prostě se potřebovalo uljt pár desítek mega a povedlo se to navzdory různým škarohlídům, kteří to od počátku tvrdili. A někteří dostali i vážné napomenutí od právníků. Už na začátku.
Ale pánové, za tu doménu stejně jako za údržbu mostu se musí platit. Cca 200kč/rok na to už asi ČSV nedostává dotace a sama na to asi nemá. V vlastně to vyjadřuje stav v jakém je. Další možnost je, ze se někdo z důvodů, že se cítí zhrzený, tak si řekl, že z togo alespoň nakonec něco trhne.
Ani členům ČSV to není jedno, pokládají otázky na příslušná místa, ale třeba nemají důvod to ventilovat např. zde na ZAUJATÉM foru.
Já bych o ty desítky miliónů strach neměl. Ty se neztratily. Ty někde jsou.
co blázníte vždyť je to obyčejný kšeft,akorát by mohl svaz zveřejnit co se do této utajené kampaně vrazil a co za to v oblasti propagace vzešlo.
Existuje vůbec nějaká správa to se snad musí,ne Undecided
Prohlížel jsem zveřejněné výstupy svépomocného fondu a vůbec jsem tam nenašel údajně převedené peníze na tuto úžasnou akci,je to vůbec pravda Huh
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Referenční URL's