Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelí pastva a pesticidy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Na moridlá s obsahom neonikotinoidov EK pripravuje zákaz. Je to dobrá správa pre včelárov. Dúfam, že to prejde.
S příchodem sucha a chemického zemědělství včely přichází o pastvu:
http://www.times-standard.com/breakingne...ry-weather
Docela by mě zajímalo kolik zdejších uživatelů dokáže ocenit tvé četné odkazy. Já bohužel ne,neb nevládnu AJ. Chápu,že to je má vina,ale nebylo by pro nás spozdilé občas něco v mateřštině?
Díky technice - automatickým překladům si alespoň orientačně dokážu udělat představu o čem v těchto odkazech jde, takže díky za ně. Holt ta absence Aj je i u mně.
Snažím se jednou dvěma větami stručně říci o čem článek je, nebo vypíchnout nějakou zajímavou hlášku či přísloví (a občas sám mám problém vše přeložit úplně přesně, že Karle Smile), pokud to ale lidi nezajímá a spíše otravuje tak toho samozřejmě zanechám a ušetřím sobě námahu a Vám čas.
Tak radši toho nenechávej, i když některým věcem neporozumím, už jsem si na těch tvých odkazech párkrát prohlédl věci, které mne zaujali. Takže je to určitě zajímavý i pro další. Big Grin
To jsi mě nepochopil,neotravuje mě to,jen jsem zkoušel,zda by nebylo něco i v češtině či slovenštině.
Tak až zase na něco pěkného narazím, tak se podělím. Také jsem si myslel, že když je zde na fóru prostor pro příspěvky, kde se někteří chlubí kolik tun medu z jednohu úlu dostanou, nebo jak včelařskými rukavicemi stahují kočky a podobné nesmysly, tak že odkaz na zajímavý článek o včelách by neměl vadit... Smile
Tak na články v češtině či slovenštině mohou upozorňovat všichni uživatelé. Na ty v aj. upozorňuje Mlha a dělá to dobře. Ne všechno čtu a občas se některé články (jak je to v médiích běžné) opakují, nicméně důležitým aspektem je ten střet s "globálními informacemi". Pokud vám dělá problém si článek přečíst v originále, přeložte si jej pomocí translatoru - překlad sice bude dost krkolomný, ale minimálně podstatu věci pochopíte.
Je to ok. Já používám google chrom, nahoře zmáčku přeložit a je to. Je to občas tatarština, ale to podstatné vidím a čtu. Takže, já takové články uvítám.
U sousedů to opět trochu vře, opět se diskutuje o tom zda nepovolit pesticidy na monokultury. Rozhodovat se bude brzy a možno je přidat hlas (Appell):
https://www.campact.de/bienensterben-sto...eilnehmen/
Já co aktivista a ekoterorista přidal ...Wink
Jiří
Tak už mají přes 100 000. Včera odpoledne kolem 50 tis. Narůstá to opravdu rychle Angel
Ve Sněmovně je legislativní návrh, podle kterého by měli být lidé předem informováni o tom, že pole v jejich blízkosti budou stříkána pesticidy.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...tra-415798
Že Mz pod vedením p. Jurečky bude konat opatření vůči ČSV v aféře Včelpa, jak naivní!
Už mi psalo několik kolegů, že vidí včely, jak se motají pod česnem na zemi a nemůžou domů. Já to letos na jaře měl u několika úlů (pokaždé u jiného), nic moc, ale bylo to viditelné. Přešlo to brzy. Zjevně se holky zalítaly na něco, co nějakej chemickej Ali něčím stříknul. Začínám uvažovat o brutální kampani: chcete med? Máte ho mít. Ovšem i s residuy Vašich postřiků. Chcete ho?
Jiří
A máš med?
Hmmmm ... dobrá otázka. Nejradši bych odpověděl ve stylu, který se tu poslední dobou ujal: vím, ale neřeknu.
Ale myslím to upřímně: mám. Wink
Zdá se, že to je spíš z lokálních "zdrojů", okolo není moc polí a řepka, která je tak 3 km daleko, už snad teď stříkaná nebyla. Nepředpokládám, že by obec takto ošetřovala ty zbytky akátů, které přežily štěpkovací nájezd. A ani zbylé lípy, které ostatně ještě ani nekvetou a medovice na nich nebyla.
Z lesa těžko, nevím, že by ti, kteří na vše dlabou, nějak bojovali proti přemnožení mšic ...
Takže soudím, že to lze svést na nějakého soukromého chemického aktivistu (určitě Pražáka ...). Každopádně je zajímavé, že se to objeví jen někdy, pokaždé u jiného úlu a za dva dny to zmizí.
Jiří
Stát učí zemědělce neplýtvat pesticidy. Vzniknou demonstrační farmy
http://ekonomika.idnes.cz/pesticidy-zeme...nomika_kha
A možná i jednou demonstrační včelnice kde si bude SSV ověřovat, zda to co nařizuje vůbec funguje. Smile Smile

A jestli Varidol opravdu 3x po 14dnech, nebo 6x po týdnu anebo třikrát denně po jídle. .-)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Referenční URL's