Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Otevřená diskuse s představiteli ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Myslím si, že svá 3% tu ty méněcenné spolky spolehlivě naplňují.
Pokud si vzpomínám tak tu ta nová košťata po zvolení nějaký čas odpovídala na dotazy.
Už se asi vše zametlo pod koberec a tudíž další jejich aktivita zde je zbytečná. Je nutno se soustředit na smetí co se zvíří na sjezdu a před ním.
Cestičky na MZe a SVS je také třeba před metodikou pořádně uhladit.
JKL - přečtěte si ještě jednou dobře Váš poslední příspěvek.

Bavil Vy byste se dál s někým, kdo by něco podobného napsal o Vás?
Pokud bych měl čisté svědomí tak dozajista ano. Ona totiž trpělivost růže přináší. Není nic horšího než povýšeně nosit nos nahoru a nebavit se s opozicí.
Já jsem schopen naslouchat názorům, přemýšlet o nich a respektovat a diskutovat je, a mají li opodstatnění tak to i uznám.
Bohužel v tomto vláknu bylo položeno spoustu otázek a to slušně a dokonce i přislíbena odpověď, ale pak již na ni nedošlo.
Ocenil jsem i pana předsedu diskutovat o stanovách veřejně s videem. Chápal jsem i zaneprázdnění a delší odezvy. Pozdější ignorování se mi ale nezamlouvá.

Právě z důvodu okázalosti toho přehlížení a neodpovídání zde, ale i třeba na výzvu od M.Šimonovského na rozkrytí různých kauz se tu volí vlastně metoda vyprovokovat k reakci. Je to vlastně již ze zoufalství z té neúcty vedení k členům, se kterými se nehodlají bavit.
Prosím pane Šumera zkuste se na to podívat i z tohoto pohledu prostého člena, který marně čeká na odpovědi. Děkuji.

Každá akce vyvolává reakci. Akcí je i ignorance.
(26.10.2015 23:52)JKL napsal(a): [ -> ]Je to vlastně již ze zoufalství z té neúcty vedení k členům, se kterými se nehodlají bavit.
Prosím páne Šumera zkuste se na to podívat i z tohoto pohledu prostého člena, který marně čeká na odpovědi. Děkuji.


Ono pak takovému "prostému členu" zkrátka někdy nezbývá nic jiného, než zvednout zadek od počítače a jít se zeptat vedoucích představitelů osobně. Doporučuji třeba některý z krajských aktivů. Sám jsem na jednom takovém před měsícem byl a v kladení otázek se tam nikomu nebránilo.

Je škoda, že už zde představitelé ČSV neodpovídají na dotazy, ale podívám-li se na to z jejich úhlu pohledu, příliš se jim nedivím.
Krajské aktivy jsou volne přístupné členům?
V kladení otazek se nebránilo - a byly zodpovídány?

Možná si mne vyprovokoval, zpracovat audio záznamy mých otázek a odpovědí na ně, když jsem "zved zadek" - a věř mi že někomu to nebude příliš milé.
Vedení ČSV toto fórum sleduje velmi dobře a reaguje na Vaší kritiku. Komu chodí domů Včelařství, může vysledovat pravidelnou zpětnou spojitost mezi fórem a články v časopise. Jen námátkou z větších vln nespokojenosti zde na fóru:

1. Zastaralost metodiky léčení.=========> Dvojstránka od Kamlera o nepochopení metodiky včelaři.
2. Diskuze nad články v novinách namířených proti mafii z Dolu. ============> Série oslavných článků o jejich pracovištích, tedy přesun pozornosti na významné osobnosti včelaření v ČR místo na Dol.
3. Nespokojenost s 0 reakcí odpovědných míst na úhyny. Diskuze o Formidolu. =====================> Série článků popularizujících Gabon.
4. Atd....
Ano, toho jsem si všiml a jsem si toho vědom.
Jsem rád, že alespoň touto cestou se reaguje - sice to není bezprostřední a je to tedy ovlivněno autocenzurou/korekcí názorů - prostě je to jak když odpovídá politik za stranu a vládu.
Pak se již nejedná o diskuzi, ale o předem konzultovaná tisková prohlášení. Není tedy s podivem, že se pak jako Smolík uchylují k mediální přestřelce.
(26.10.2015 20:34)MartinP napsal(a): [ -> ]Na druhou stranu tu ani nevidím, že by tu vedení jiných spolků vedlo takovouto speciální diskusi.
Takže k tomu asi tolik, bez emocí a v klidu. Smile
K vedení ČSV se již vyjadřovat nebudu jen ti můžu říct, že:

na třetí stranu PSNV speciální diskuzi nemusí véct tady, protože dokážou véct přímou diskuzi s každým jejím členem na svém interním fóru a o tom to je.
Nejedná se o spolek, který má vedení se pštrosím chováním a vždy se mi dostalo odpovědi.

Přeji Vám tedy aby to samé dokázali i představitelé ČSV a nepovažovali Vaše otázky za ztrátu času na ně odpovídat a natož Vás informovat, že odpovídat již nehodlají.
Pštrosí chování - přesně toto mne napadlo, když jsem si pročítal začátek tohoto vlákna k bodu od kterého se hlava ocitla v písku. Tedy po okamžik, kdy předseda zkonstatoval, že otázky (slušně položené) jsou složité a je potřeba čas na jejich zodpovězení. Patrně po konzultaci v radě byla doporučena metoda pštros.
A tak čekáme a diskutujeme si tu sami. Světe div se.
Jaromíre, děkujeme za přání a třeba se časem také dopracujeme k nějakému internímu foru.
Jinak jak jistě dobře víš tak CSV má přes 50 000 členů a kdyby otázky kladla jen desetina tak to abychom na odpovědi vytvořili cool centrum.
Jinak naši členové se mohou ptát a mají šanci dostat odpověď. Máme vzhledem ke své velikosti strukturu a v rámci ní by měly proudit i informace. Pravda je, že to mnohde vázne. Ale zase lidi, kteří sedí v RV tam zvolili představitelé ZO v okrese. Takže, pokud nebyli spokojeni s tím jak jejich zástupce pracuje, či je informuje, tak mohli navrhnout změnu. Zástupci v RV dostávají podrobné zápisy jak z jednání RV, tak i předsednictva a i jednotlivých výborů. Pokud by přesto něco nevěděli tak mají přímé kontakty na vedení, kde se mohou ptát a pak podat odpověď. Je to trochu přes ruku, přiznávám, ale jAk jsem psal, předsednictvo by se změnilo v cool centrum, kdyby mělo každému odpovídat přímo.
Dovolím si jen technické upozornění na drobnost, aby ve spolcích nedošlo nedopatřením ke zřizování něčeho zcela jiného...:

cool centrum = chladící centrum
call centrum = místo, kde jsou shromažďovány požadavky vyřizované za pomocí telefonu (definice z https://cs.wikipedia.org/wiki/Call_centrum
ty čísla nic neznamenají, protože tolik otázek nepřijde jako nepřišlo tady cca 3000 otázek (nebo kolik v té době mělo fórum členů) Smile a od současného předsedy ČSV mi přišel jen slib, že určitě na můj dotaz (přes email) odpoví.

Slibem nezarmoutíš v těchto případech, ale neplatí jak ukazují i jiní, kteří se též s dotazem nebo se stížností na funkcionáře z ZO,OO,RV obrátili na ústředí. A nechat si zaplatit zhotovení interního média, kde budou celé zápisy nebo audio/video záznamy z důležitých jednání pro většího výběrčího členských příspěvků musí být menší problém. Stačí chtít.
(27.10.2015 19:12)MartinP napsal(a): [ -> ]Jaromíre, děkujeme za přání a třeba se časem také dopracujeme k nějakému internímu foru.
Jinak jak jistě dobře víš tak CSV má přes 50 000 členů a kdyby otázky kladla jen desetina tak to abychom na odpovědi vytvořili cool centrum.
Jinak naši členové se mohou ptát a mají šanci dostat odpověď. Máme vzhledem ke své velikosti strukturu a v rámci ní by měly proudit i informace. Pravda je, že to mnohde vázne. Ale zase lidi, kteří sedí v RV tam zvolili představitelé ZO v okrese. Takže, pokud nebyli spokojeni s tím jak jejich zástupce pracuje, či je informuje, tak mohli navrhnout změnu. Zástupci v RV dostávají podrobné zápisy jak z jednání RV, tak i předsednictva a i jednotlivých výborů. Pokud by přesto něco nevěděli tak mají přímé kontakty na vedení, kde se mohou ptát a pak podat odpověď. Je to trochu přes ruku, přiznávám, ale jAk jsem psal, předsednictvo by se změnilo v cool centrum, kdyby mělo každému odpovídat přímo.
To ale není o počtu členů, to je o počtu problémů. To je o deseti zásadních a dalších padesáti méně podstatných. Omílá se to všude kolem dokola a ta hlava je stále v písku.
Vcelky.cz diky za opravu. Bohužel angličtina není můj kůň, ale na mobilu člověk hledá krátký výraz a česky je to dlouhé.
(27.10.2015 3:41)NitraM napsal(a): [ -> ]Ono pak takovému "prostému členu" zkrátka někdy nezbývá nic jiného, než zvednout zadek od počítače a jít se zeptat vedoucích představitelů osobně.
....

(27.10.2015 19:12)MartinP napsal(a): [ -> ]... Máme vzhledem ke své velikosti strukturu a v rámci ní by měly proudit i informace. Pravda je, že to mnohde vázne. ...

Toto je výsledek jednoho zvednutého zadku:[attachment=3679]
Je to zazipovaný MP3.
Ideální pro argumentaci na MZe co chtějí členové a funkcionáři ČVS z reálného života.

A v zásobě bych měl ještě další zvednuté zadky, ale bojím se aby ty hlavy z písku neletěly příliš rychle.

Jo a povšimněte si jak je ten MP3 otevřenou diskusí s představiteli ČSV. Kéž by to byli ti úplně nahoře.
Hm, ještě mi tam chybí......přátelé, ale z úcty k tradici..., zkrátka nedělám si už žádné iluze o tom, jak to chodí a to kdekoli. Ovšem to, že se to děje i jinde, je neomlouvá.
Zajímavý záznam, ale právě proto nelze chtít pořád po druhých, aby se starali, ale nastoupit na místo těch (ve vší úctě) starých pánů do funkcí a začít změny prosazovat sám. Jim se do toho evidentně nechce, asi už nemají takový elán a mají v nekritické úctě zaběhlý systém, ale jestli vykonávají své funkce jako neplacené, neměl by být problém nastoupit na jejich místo. V devadesáti procentech organizací vám funkci předají okamžitě a s radostí, tak jen do toho. Jinak se to asi nezmění. Jen se připravte na to, že pak vám budou téct nervy z jiných "problémů", které dokáží lidé vymyslet, takže možná vám na řešení problému s mělí nezbyde elán taky. A vše se zatočí v kruhu.
Diskuze s představiteli ČSV. A kde tedy tady jsou? Je to monolog jedné strany!
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Referenční URL's