Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Otevřená diskuse s představiteli ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Nebude to ani měsíc co jsem měl přednášku o moderních metodách včelaření a to v jiném okrese než jsem byl jednatelem.Na této přednášce bylo cca 40 zapálených včelarů z výjimečně zapálené ZO.
Zpětná vazba byla pro mne velmi pozitivní.Na těchto akcích jsem si nikdy nenechal proplatit ani cesták a dělal jsem jen bez nároku na jakýkoliv honorář.
U sebe provádím pravidelná včelařská setkávání,bez ohledu na spolky.
Ta zmíněná ZO je skutečnou výjimkou v přístupu-a světe div se -podporu ze svazu necítí ,ale jsou spolek,který nikoho,kdo se na nich přiživuje skutečně nepotřebuje.
Osobně jsem udělal a budu pro včelaře dělat dost i nadále-pro ty co mají zájem.
Chápu i slovní spojení "vyklidili pole" ,ale musím se minimálně za sebe ohradit.
Vyklidili pole totiž v praxi znamená jsou frustrováni z toho,že vedení svazu nekomunikuje ,strká hlavu do písku a neposkytuje všechny informace a to z důvodu,aby se zbytkem důvěřivých mohli manipulovat.
Kdo je bez viny nechť hodí kamenem.
Je zajímavé, že "nejlépe vědí, jak se teď žije utiskovaným členům ČSV" ti, kteří už dávno členy nejsou.
Ti také většinou nejvíc pomlouvají a kritizují.
Že, KaJi ?
Asi by ses měl přijet podívat k nám do Litoměřic, že to s těmi mladými opravdu jde. Předseda ZO se 145 členy 35 let, jednatel OO 34 let, každý týden "úřední hodiny výboru", na kterých může kdokoliv okamžitě cokoliv projednat, akce pro veřejnost jako např. den medu, přednášky. včelařský kroužek mládeže atd.
Prostě - jak jsi napsal: chucpe nejvyššího řádu.
Za sebe opouštím diskuse na téma CSV i jiných spolků a budu se účastnit debat o včelách.Ta spotřeba zásob je přeci důležitější než ega jedinců dohadujících se o neřešitelných otázkách.
Spolek sdružuje lidi na dobrovolném základě a se společným zájmem.Někdy to tak není(ten společný zájem) -někde jsou to včely-někdy někde koryta.
Ty Litoměřice jsem vždycky záviděl.
Pro schopné mladé lidi je efektivnější přejít do fungujícího spolku a tam se realizovat(je-li schopný a má-li vědomosti, organizační či manažerské schopnosti,dostat se do vyšších funkci), než reformovat kolos, a to s nejistým výsledkem.
(30.10.2015 23:44)Josef Křapka napsal(a): [ -> ]Jen ten zadek zvedni. Neboj se a neber ohledy. My staré struktury tu bouři přežijeme ve zdraví úměrném našemu věku a chorobám Tongue.
Pepa
No já nevím Pepo. Po jedné z předchozích konfrontací s p. Šumerou mne volal Milan H. s tím, že je pan Š. v nemocnici a je z toho špatný.
Navíc se mi přece jen nechce medializovat vše z jednání ZO už z důvodu jistého respektu a úcty k postaršímu jednateli, který jak sám říká musí s vlky vycházet (viz mé předchozí audio).
Nakonec myslím, že předchozí reakce i od jiných bývalých členů nebo i končícího předsedy ten stav dokreslují v podobném duchu, co by bylo to další audio, a vlastně by to bylo již nošení dříví do lesa.
(31.10.2015 20:03)MartinP napsal(a): [ -> ]Ano je pravda, že té byrokracie,papírování atd je hodně. Ale třeba by ti mladí vedle těchto byrokratických povinností mohli ukázat, že jde pozdvihnout i tu spolkovou činnost aby to nebylo jen o té byrokracii, když na to už těm starším nezbývají síly. O tom jsem totiž mluvil, aby ukázali vlastními činy, že jsou schopni zorganizovat přednášky, setkávání, exkurze, zájezdy atd,atd.
Pokud ukáží že toho jsou schopni věřte, že si získají mezi členy velkou podporu a že i ty "staré struktury" poté uznají, že již na toto nemají a rádi tyto mladší a aktivnější pustí k veslům.
Tady se hodně kritizuje a vystupuje. Kritika je správná a dokonce nutná, protože nás může posunout vpřed. Ovšem pokud budou ti co kritizují jen kritizovat a raději vystoupí než by svou kritiku přetavily v činy a snažili se tak věci ovlivnit a změnit k lepšímu, tak nejsou o nic lepší než ti, které kritizují.
A že existuje jakési jádro včelařů, kteří jsou ve svých názorech zastaralí tak to je pravda, ale právě proto je třeba, aby ti moderněji smýšlející převzali iniciativu a ty zatvrzelé nahradily a ne s "bojovým" pokřikem vyklidili pole.

Martine mohl by jsi prozradit kolik jsi vlastních činů zorganizoval právě ty? Tedy kolik přednášek, setkání, exkurzí a zájezdů abych měl přehled jestli jsi i ty takovým o kterých zde píšeš? Jinak fakt ti nerozumím - často používáš výrazů proti těm co se zde vyjádří co se jim nelíbí - jako o pálení čarodějnic, bití psa apod. a teď napíšeš ke kritice, že je správná a dokonce nutná? Ty jsi zde před časem kritizoval PSNV - tak uveď i jaké činy jsi zorganizovával v PSNV.

Byla doba kdy jsem se snažil ovlivnit jak ty píšeš, ale účast na okresní konferenci mě rychle seznámila s realitou, že jedinec za ZO proti změně zástupce RV nic nezmůže, protože přichází již do předem rozhodnutého a hlasuje se jednohlasně jak za "komárů" pro člověka, který lže, porušuje MVO, nabádá k vysávání peněz v prohlídkách na MVP zfalšováním prokázání moru, vykládá si kontroly po svém a slibuje, že již kandidovat nebude a zase se tam cpe. Pod takovýma lidma prostě pracovat nebudu i když jsem měl hodně chuť pro včelaře dělat vzdělávací činnost a tobě nepřísluší mě (a ostatní, kteří vystoupili) hodnotit a psát, že jsem stejný jako ti co kritizují a zůstávají členy = on tam totiž šíleně velký rozdíl = tím, že nevystoupíš tak dáváš souhlas a když dáváš nesouhlas tak stejně ho nejsi schopen dát až tak vysoko aby jsi ovlivnil zvolení předsedy a předsednictva ČSV a tím zamezil špatnému hospodaření, vytváření dalších zbytečných papírů, nařízení apod. zhovadilin, které nepřichází od státu, ale jsou státu navrhovány právě těmito lidmi a nebo členům nařizovány přes stanovy ČSV.
(31.10.2015 20:40)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Je zajímavé, že "nejlépe vědí, jak se teď žije utiskovaným členům ČSV" ti, kteří už dávno členy nejsou.
Ti také většinou nejvíc pomlouvají a kritizují.
Že, KaJi ?

A víte pane Šumero že bych si o tom útisku, pomluvách a kritikách taky někdy rád počet? Můžete být konkrétní?
Ale jo.
Pokud se to, že když někdo začne s kritkou nazývá pomluvy a to že se mu řekne že nemá kritizovat ale jít makat útisk, já s tím nemám problém.

Škoda že si ti , co obhajují současný kritizovaný stav neuvědomují, že tím dělají ČSV medvědí službu. Ti lidi, kterým se doporučuje nekritizovat, ale makat, pak leckdy poslechnou a jdou skutečně makat tam, kde si myslí, že to má smysl.

Jen mi právě v té souvislosti nejsou jasné stesky té samé skupiny na to, že nikdo nechce makat v dolních funkcích v ČSV.

Aby bylo pochopeno, já se tady nechtěl montovat do ČSV, ale zastat se těch co tam chtějí kupodivu ještě něco měnit a místo podpory se jim tady, na schůzích a konferencích nadává.
Krátkodobě by mi mohla kontinuální krize ČSV vyhovovat, ale myslím si, že pro včelaření by bylo lepší, kdyby se ČSV místo personálních a jiných svých problémů začala věnovat problémům včel, nebo alespoň nepřekážela jiným, kteří to chtějí řešit.
Je zvláštní, jak se tu na VF stalo jakousi "módou" stavět vedle sebe pomlouvání a kritiku ... Cítíte to také tak?
Nepolemizuji o tom, že i kritika může být zároveň pomluvou (cílená sdělovaná ne-pravda, jako příklad uvedu Včelařství č. 1, snad víte, o čem mluvím ...) i neúmysleně uvedenou ne-pravdou, tam je to pak na diskusi. Ale takto zjednodušeně?
Jiří
"Normálně bych se sem už nevnucoval, ale to co napsal Pepa Křapka Vl.ŠUmera je chucpe nejvyššího řádu".

Karle, co to je to chucpe ve Tvém pojetí? Vypadá to světově. A Tvá znalost hebrejštiny aplikovaná do češiny? Neměl bys český ekvivalent tohoto výrazu?
Prosím ale správný. Děkuji.
JK
Židovsky: "Mladík je souzen pro vraždu svých rodičů a žádá soud o shovívavost, protože je sirotek.“

A nebo managorsky: "Dostali jsme firmu do průseru, tak ji z toho dostaňte, když tu kritizujete a nechtějte přidat. My už jsme si přidali a teď je to na vás, aby jste ukázali co umíte, místo kritiky."

To snad zná každý kdo někde pracuje, ne? -Smile
Také v tom Karle plaveš a proto se schováváš za příměry. Ale z toho si nic nedělej, mě to kdysi vysvětloval jeden kolega v práci (žid) tak, že se tento výraz používá v mnoha významech, ať již záporných, kladných i neurčitých. Od té doby se mu vyhýbám. Ne tomu kolegovi, ale ten výraz je pro mne chucpe.
JK
Proto to používám, abych neurazil. Smile Kdybych použil české slovo, mohlo by to být příliš jednoznačné. Smile

Ale všimněte se, jak se ta debata vždycky odvede od jádra problému.
Co pět let se to opakuje, pak se zjistí že je pozdě, pak že se špatně zvolilo, pak se dohaduje a soudí jak volit správně, a pět let je fuč a pak se zase najdou kritici co jsou posíláni pracovat když už je skoro pozdě, což dneska skoro je.
To už je. Karty s delegáty jsou rozdány, teď už se budou jen vyskládávat na kupu, přebíjet a trumfovat. My už jsme jen ve funkci přihlížejících kybiců, kteří mohou kdykoliv dostat přes ústa, aby nerušili hru.
(01.11.2015 8:04)NB1 napsal(a): [ -> ]Martine mohl by jsi prozradit kolik jsi vlastních činů zorganizoval právě ty? Tedy kolik přednášek, setkání, exkurzí a zájezdů abych měl přehled jestli jsi i ty takovým o kterých zde píšeš? Jinak fakt ti nerozumím - často používáš výrazů proti těm co se zde vyjádří co se jim nelíbí - jako o pálení čarodějnic, bití psa apod. a teď napíšeš ke kritice, že je správná a dokonce nutná? Ty jsi zde před časem kritizoval PSNV - tak uveď i jaké činy jsi zorganizovával v PSNV.

Byla doba kdy jsem se snažil ovlivnit jak ty píšeš, ale účast na okresní konferenci mě rychle seznámila s realitou, že jedinec za ZO proti změně zástupce RV nic nezmůže, protože přichází již do předem rozhodnutého a hlasuje se jednohlasně jak za "komárů" pro člověka, který lže, porušuje MVO, nabádá k vysávání peněz v prohlídkách na MVP zfalšováním prokázání moru, vykládá si kontroly po svém a slibuje, že již kandidovat nebude a zase se tam cpe. Pod takovýma lidma prostě pracovat nebudu i když jsem měl hodně chuť pro včelaře dělat vzdělávací činnost a tobě nepřísluší mě (a ostatní, kteří vystoupili) hodnotit a psát, že jsem stejný jako ti co kritizují a zůstávají členy = on tam totiž šíleně velký rozdíl = tím, že nevystoupíš tak dáváš souhlas a když dáváš nesouhlas tak stejně ho nejsi schopen dát až tak vysoko aby jsi ovlivnil zvolení předsedy a předsednictva ČSV a tím zamezil špatnému hospodaření, vytváření dalších zbytečných papírů, nařízení apod. zhovadilin, které nepřichází od státu, ale jsou státu navrhovány právě těmito lidmi a nebo členům nařizovány přes stanovy ČSV.

Jaromíre, pořádáme v naší ZO dvě přednášky za rok, pořádáme jeden zájezd ročně, zorganizovali jsme včelařská setkávání, loni jsme spolupracovali s muzeem Bruntál na včelařské exposici, nyní zahajujeme jednání s jednou základní školou a chtěli bychom do budoucna pokud se to podaří založit včelařský kroužek mládeže.
Jinak píšu v množném čísle, nepíšu jen já, protože co se mi opravdu podařilo je, že jsme vytvořili tým lidí, který je ochoten spolupracovat. Taže pokud má někdo nějaký dobrý nápad tak se ho snažíme realizovat. Člena informujeme pomocí webu, děláme schůze s důvěrníky. Kdokoli mi jinak může zavolat, problémy a dotazy zodpovídám a aktivně řeším.

To je i odpověď na tvou snahu. Jedinec toho opravdu většinou moc nezmůže, protože narazí. Ale pokud se ti podaří dát dohromady lidi s podobným názorem a přístupem tak je již možné leccos ovlivnit. Můžu říci, že v rámci Moravskoslezského kraje nejenže nemáme takové ty zkostnatělé zástupce v RV, ale je zde i snaha něco změnit a někam se posunout. Jezdím na jednání KKV MS kraje a musím říci, že tam určitě žádná zakonzervovaná nálada nepanuje a živě se tam diskutuje. O tom se mohl přesvědčit i předseda CSV když tu byl minulý týden.

Jinak na okrese máme plno ZO, kde jsou ve vedení mladší a aktivní lidé. Změnilo se nám i vedení OO. Takže jak vidíš jde to.
Takže to o čem jsem psal tak trochu znám z vlastní zkušenosti. Tím ovšem netvrdím, že u nás je vše nej atd. Není, máme stále dost rezerv, ale nebojíme se je pojmenovat a snažíme se je odstraňovat.

Co se týká mně a PSNV. Já jsem nebyl v PSNV aktivní člen tak jak si to asi představuješ nebo jak jsem popsal moji činnost v ZO. Kritizoval jsem jednu konkrétní věc, ke které se již nehodlám vracet. Z PSNV jsem vystoupil, a bylo kolem toho popsáno taky dost a také se k tomu nemíním vracet.
Jen chci závěrem říci, že k PSNV necítím žádnou zášť, nemám důvod. Jen nemám rád, když někdo ( a to kdokoli) staví věci kategoricky na černou a nebo bílou. Ono to většinou totiž takto není a proto někdy reaguji na některé příspěvky, které se mi právě takto jeví.
Jinak neboj, zase se vrátím k tomu se zde nevyjadřovat. Těchto mých pár příspěvků byla jen taková ojedinělá reakce proto, aby lidé, kteří to tady čtou věděli, že je i jiný názor než ten, že je vše úplně špatně, že se nic nedělá (jen mastí vlastní kapsa jak tu bylo v jednom příspěvku uvedeno) a že je to každému jedno.
(01.11.2015 15:24)JKL napsal(a): [ -> ]To už je. Karty s delegáty jsou rozdány, teď už se budou jen vyskládávat na kupu, přebíjet a trumfovat. My už jsme jen ve funkci přihlížejících kybiců, kteří mohou kdykoliv dostat přes ústa, aby nerušili hru.

Jj. To my dříve narození ještě základní vojenskou službu pamatující, jsme znali jedno pravidlo: "Kdo zaváhá, nežere". Je však nutno proto házet flintu do žita? Zní jiné přísloví. Podívejte se jak imigranti obsazují Evropu a je jim srdečně jedno, kdo je ve kterém státě u koryt. Pěkně potichu obsadí ZO, OO a pak budou mít dostatek síly obsadit i RV atd..., jen doufám, že ti mladí a silní imigranti nebudou chtít včelařit. To by již bylo ale opravdu chucpe Tongue.
JK

PS
JKL, to není nic proti Tobě. I ta dřívější provokace byla myšlena spíše jako smeč na Tvoji přihrávku. Myslím, že Ty jsi to na rozdíl od Kaji pochopil.
Přítomné přispěvatele žádám, aby jste se přestali zaklínat Prahou, sídlo ústředí spolků si vybrali naši předci a osazenstvo Křemencárny jsou pouze zaměstnanci svazu.
Řídí je PRV a aktuální složení je,zástupce za Ostravu,Rokycany,Karlovy Vary,Mělník,Brno venkov,Karviná,Jablonec nad Nisou.

Zástupce pro Prahu je p. Lněnička, který již není zaměstnanec svazu.

Logicky vyplývá, že Praha ČSV zcela určitě neovládá.Idea
(01.11.2015 1:38)JKL napsal(a): [ -> ]
(30.10.2015 23:44)Josef Křapka napsal(a): [ -> ]Jen ten zadek zvedni. Neboj se a neber ohledy. My staré struktury tu bouři přežijeme ve zdraví úměrném našemu věku a chorobám Tongue.
Pepa
No já nevím Pepo. Po jedné z předchozích konfrontací s p. Šumerou mne volal Milan H. s tím, že je pan Š. v nemocnici a je z toho špatný.
Navíc se mi přece jen nechce medializovat vše z jednání ZO už z důvodu jistého respektu a úcty k postaršímu jednateli, který jak sám říká musí s vlky vycházet (viz mé předchozí audio).
Nakonec myslím, že předchozí reakce i od jiných bývalých členů nebo i končícího předsedy ten stav dokreslují v podobném duchu, co by bylo to další audio, a vlastně by to bylo již nošení dříví do lesa.

Je to rok zpátky kdy Vladimír Š. byl v nemocnici..... Nikoliv z důvodu konfrontace na fóru ale kvůli operaci nohy....a špatný byl z důvodu posunu termínu, že nestihne jarní prohlídky u včelek.Wink
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Referenční URL's