Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Otevřená diskuse s představiteli ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
(27.10.2015 19:12)MartinP napsal(a): [ -> ]Jinak jak jistě dobře víš tak CSV má přes 50 000 členů a kdyby otázky kladla jen desetina tak to abychom na odpovědi vytvořili cool centrum.

Martine stačilo by pouze na stránkách svazu předělat sekci otázky a odpovědi.
Jasně a přehledně databáze otázek a odpovědí a hlavně zachovat vše.
Věřím tomu, že do půl roku si většinu odpovědí na své dotazy v sekci najdeš a pokud ne tak se o tvou novou otázku databáze aspoň aktualizujeIdea
Milane hlavně by jste neměli tvořit dva typy zápisů z RV a předsednicta a když už dvě formy z nějakého vysvětlitelného důvodu tvoříte (třeba díky šetření papíru při zveřejnění ve Včelařství) tak by jste měli umožnit všem svým řadový členům aby si mohli k celému zápisu najít přímou cestu a né pokaždé psát zástupci aby mu tento zápis přeposlal. V tomto Vás zase PSNV předběhla a všechny zápisy jsou zveřejňovány a tím nedochází k situacím jaké byly zde zveřejňovány o ČSV.

Bránit se transparentnosti ve spolkové činnosti je prvním co vzbudí nedůvěřivost - jako tomu bylo u tvrzení proč se nesmí zveřejnit výdaje ze SF, které i za komunismu byly zpřístupněny.
(28.10.2015 7:14)NitraM napsal(a): [ -> ]Zajímavý záznam, ale právě proto nelze chtít pořád po druhých, aby se starali, ale nastoupit na místo těch (ve vší úctě) starých pánů do funkcí a začít změny prosazovat sám. Jim se do toho evidentně nechce, asi už nemají takový elán a mají v nekritické úctě zaběhlý systém, ale jestli vykonávají své funkce jako neplacené, neměl by být problém nastoupit na jejich místo. V devadesáti procentech organizací vám funkci předají okamžitě a s radostí, tak jen do toho. Jinak se to asi nezmění. Jen se připravte na to, že pak vám budou téct nervy z jiných "problémů", které dokáží lidé vymyslet, takže možná vám na řešení problému s mělí nezbyde elán taky. A vše se zatočí v kruhu.
Podstata zde není věk, ale proč mají názory jaké je mají a i od toho se odvíjí ten elán.
Jinými slovy - popřemýšlejte, kdo jim ho ubírá - že by ti vlci? A dost možná se i ze stejného důvodu nehrnou mladí do funkcí. Ono být mezi "vlky" nahoře a těmi dole s možností exekutora na krku a to za "dobré" slovo, určitě není žádná výhra. Jakou motivaci jim vedení poskytuje?
A michodem, jeden z nich je možná o desítky let mladší nez vy.
Proc tu uz nediskutuje nikdo z vedeni CSV? Bez nich tato diskuze postrada smysl.
Nediskutují. V Křemencové nemají tiskového mluvčího. Jak to tak sleduji, byl by to jen na fóru úvazek na celých 24 hodin Tongue.
JK
Pokud si dobře vzpomínám, bylo to v době předvolební, nebo těsně povolební. Moc dlouho to novému vedení nevydrželo.
Ono to vše spěje k tomu, že dnešní představitelé se nahrabou a nechají to někomu jinému. V minulosti to bylo stejné. Proč by se zdržovaly a komplikovaly zpravy o Předboji a další? Protože v tom měli namočený prsty. Jsou to všechno starý struktury, kterým nejde o lidi, ale o svý koryta. Bohužel jim ty keci dost troubů žere a ještě jim pomáhají, obhajují třeba i zde na fóru ........... No, je to smutný Sad .
PN.
Pedro promiň, ale toto jsou kecy člověka, který nic neví a jen beztrestně plive.
Dále se nemá smyls vyjadřovat.
Martine keci to jsou, souhlas. Otázka co k nim vede. A jak si se mohl přesvědčit to negativní vnímání maji i staří mazáci a funkcionáři ZO. A to o něčem svědčí a je potřeba se nad tím alespoň pozastavit a ne ignorovat.
JKL, negativní vnímání. Vždy je třeba říci v čem a potom hledat odpovědi.
Takové prohlášení jak napsal Pedro o nahrabání si atd opravdu svědčí o tom, že ten člověk neví co mluví. Ano zmínil Včelu předboj, to byl opravdu velký průšvih, ale nebyl to průšvih dnešního vedení. Vím, že se snažili ještě něco právně zachránit, ale bohužel jsou nějaké promlčecí lhuty. Otázka spíše zní, proč se o toto nepokusily předchozí vedení.
Můžu s klidným srdcem říci, že nynější vedení se opravdu snaží. Rozhodně to nedělají pro peníze (spíše se jim za ten masochismus divím) a to, že ne každé rozhodnutí je každému po vůli je při 50 000 členské základně normální (spíše by mně znervozňovalo, kdyby tomu tak nebylo).
Pravda je, že jsou věci, které by chtěly trochu více vysvětlit, ale nechtějte aby nyní před sjezdem, kdy je vedení totálně zaneprazdnené mimo běžnou práci ještě přípravou sjezdu, kdy i objíždí republiku a v diskusi s delegáty dolaďují stanovy atd. ještě každému na počkání vysvětlovali jednotlivosti.Mělí jsme setkání delegátů s předsedou,místopředsedou a tajemníkem a na všechny otázky, které jsme jim kladli odpověděli a byly to i otázky nepříjemné.
Milan Šimonovský měl zajímavý návrh na zřízení takového informačního fora, kde by nebyla přímo diskuse, ale byly tam informace k věcem, na které se lidé nejvíce ptají. To se mi velmi líbilo a myslím, že by to bylo na zvážení to realizovat.

Ještě dodám informaci o tom, že v listopadu se koná zasedání RV. Členové tedy mají možnost se obrátit na své zástupce v RV s dotazy a pokud tito nebudou znát odpovědi, tak se mohou na jednání RV informovat a poté přenést informace mezi členy.
Zeptej se p.Macháčka /až budete mít zese jednání/ jestli byl ochoten cokoliv objasnit něco z jednání RV.
Okres Šumperk ,abych nezapomněl.
To co jsi řekl na konci je zbožné přání.
Proto si myslím,že jednoduší je to přímo dát celé na vědomost a né přes X lidí.F.V.
Když je u vás taková nespokojenost s panem Macháčkem (neznám ho), tak mělí zástupci ZO ve vašem okrese na okresní konferenci navrhnout jiného kandidáta. Udělali jste to?

Jnak ještě dodám.
Přenášet informace z RV ke členům je jedna ze základních povinností člena RV. Pokud toto člen RV nedělá tak dostatečně neplní svoje povinnosti. Nechtějte po vedení aby suplovali povinnosti vašich zástupců v RV, které jste si tam sami nebo prostřednictvím svých zástupců zvolili.
Bohužel Martine, dělám cca 12 let předsedu ZO, a vidím co se děje nejen v ZO ..... . To co se děje dále mám informace od lidí, kterým mohu důvěřovat (takže ty informace bohužel mám) . O některých věcech jsem psal již dříve. Nechci se pořád ohlížet do minulosti, ale nevidím šanci na změnu. Spíše věřím, že to půjde dále do kytek a ještě zbydou oči pro pláč.
Nejde o mou osobu, já se neorganizovanosti nebojím, ale jiní se z toho .............
Pedro ok, klidně můžeme o konkrétních věcech podebatovat přes PM. Něco víš ty,něco já, třeba se nám podaří vzájemně si některé věci vyjasnit., či se dopídit odpovědí.
Havelka Jan napsal(a):Moc dlouho to novému vedení nevydrželo.

Dva měsíce. Já se spíše divím, že tak dlouho.
Už krátce po začátku to nebyla diskuse, ale často dosti nevybíravé útoky na ČSV a jeho vedení.
Bylo to krátce po volbách a je takovým dobrým zvykem, že nová vláda má 100 dní hájení. To jsme moc nedodrželi.
Příkladem takového "dotazu" na hranici žalovatelnosti je i tento příspěvek pod Vaším citovaným.
Třeba by to bylo dopadlo jinak, kdyby se dodrželo toto.
Havelka Jan napsal(a):Pánové, nastavme si pravidla hry. Dali jsme zde prostor představitelům ČSV, aby odpovídali na položené otázky. Takže toto téma bude mít prostor pouze pro položení otázky, na které představitelé ČSV v rámci svých časových možností odpoví. Jakékoliv jiné debaty jsou zde nepřípustné. Příspěvky mimo položené otázky budeme přesouvat do jiných témat.
Martine já bohužel nesdílím tvůj optimismus,udělal jsem ti malou statistiku zvolení členů RV s dostupných zápisů,jména bez datumu není zápis na webu zřejmě zvoleni na posledním sjezdu.
Většina členů RV řídí ČSV už 10 let a výsledky znášExclamation
[Obrázky: Republikov_v_bor_SV_Page_1.jpg][Obrázky: Republikov_v_bor_SV_Page_2.jpg]
(30.10.2015 14:54)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]...
Příkladem takového "dotazu" na hranici žalovatelnosti je i tento příspěvek pod Vaším citovaným.
...
Pravda, toto není dotaz, ale konstatování zasloužilého (12 let) předsedy ZO ČSV na základě informací z interních struktur ČSV. Možná o to je to závažnější.

Kdyz uvážím vyjádření jiných dlouholetých funkcionářů ZO, třeba v tom MP3, tak musim, konstatovat, že funkcionáři ZO nemají příliš dobré mínění o vyšších složkách spolku. Dle mé zkušenosti to je již od okresu. Třeba mne zarazilo, že na vyročce ohlášené vystoupeni našeho zástupce v okrese již třetím rokem neuskutečnilo, protože se prostě bez omluvy nedostavil - asi se vyhýbá dotazům a pověřením něco výše prosazovat. V každém případě to je výraz ignorance. Proto některé příspěvky volající po předávání dotazů nahoru po "stranické" linii jsou dost idealistické. Promluvit do vrby, nebo si pokecat s hrochem přináší mnohem větší uspokojeni duše, bohužel.Dodgy
Milane,asi to není vše.Vypadl Ti Šumperk. F.V.
Vážený pane Šumero, dám klidně 200 dní hájení, ale musí obě stany hrát férovou hru. Ale bohužel férová hra ze strany vedení ČSV není a musím ač nerad říct, že o ní ani neuvažovali. Klidně žalujte, klidně ostatní s jiným názorem smažte v pekle.
Já si za svým názorem budu stát i nadále. Jen aby tu za chvilku nějaké ČSV vůbec bylo.
PN.
Zdá se, že někteří ve vedeni jsou buď přiliš naivní nebo si již sami raději nasazují růžové brýle, aby si nemuseli připustit, že již v očích těch dole překročili tu hranici společenského znemožnění sama sebe.
A bohužel to vypadá, že nemají ani dost sebereflexe aby skončili včas.
Ano - je to jen pocit, ale asi nejen můj. Je z toho trochu smutno - možná jsou to dušicky našich včelarských předků, na které v tomto období vzpomínáme, co nám připomíná, že dříve spolek vznikal z kamarádů, kteří si navzájem důvěřovalo, zatim co teď se ta důvěra nějak vytratila a změnila se na závislost na "piliřich", jako jsou dotace, léčiva a zimní měl.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Referenční URL's