Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Diskuze o otevřené diskuzi s představiteli ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Tak já už tedy nevím čí je to chyba spolků nebo systému ? Ale Jiří Matl já vím stoprocentně čí je to chyba jestli na to příjdeš tak mi to napiš ......
Jirka nemá čas. Musí vysoušet základy, které se mu podmáčely, když tekla voda ze střechy, kterou mu zprasili ti divní kabátníci.Big GrinBig Grin A přeber si to jak chceš,,,,

jejich svobodné vůle reformovala k lepší o.s.? Nedělali to stejné snad i naši rodiče a dědové?(176)

Teď to čeká na vás mladé, my jsme se reformovali před 40 léty, ze svobodné vůle.SleepySleepy To ty ale neznáš. Zato ti někteří, tam stále jsou.
To změní, možná až sjezd. A tam bys neměl chybět. Tady tě je škoda.
(28.01.2014 16:44)lumat napsal(a): [ -> ]Jsem „malý malovčelař“ – se čtyřmi včelstvy. Med je jen pro naši rodinu a známé – zásadně neprodávám. K medu každý ode mne dostane kopii protokolu, diplomu i další informace o medu – např. od ČSV i VÚVč.

Nechápu nač tedy takový med propagovat, který je jen pro známé zdarma?
Zdenku ještě že mám smysl pro humor Tongue
Ta druhá půlka není sranda.



Kdybych neměl stejně starýho syna, asi bys mě nadzvedl. Takhle jsem trénován a vím, že se jednou změníš.
Bez komentáře Tongue



Jak vidím tak zase celá společnost získává takové jedno barevné vidění světa a že jejich myšlenka je ta jediná a správná!!!
(28.01.2014 19:04)František Němec napsal(a): [ -> ]
(28.01.2014 16:44)lumat napsal(a): [ -> ]Jsem „malý malovčelař“ – se čtyřmi včelstvy. Med je jen pro naši rodinu a známé – zásadně neprodávám. K medu každý ode mne dostane kopii protokolu, diplomu i další informace o medu – např. od ČSV i VÚVč.

Nechápu nač tedy takový med propagovat, který je jen pro známé zdarma?

Vážený příteli,

já zase chápu, proč Vy mne nechápete. Mně ani tak nejde o to, zda "daj-li medajli, či nedaj-li medajli", mně jde především o kvalitu našeho medu. A získaná medaile je jen "stvrzenka" k certifikátu a i nevčelaře zajímá jaký med dostanou. Já náš med nemusím propagovat - zájemců mám dost. Jen mám obavy, aby v příštích ročnících "Českého medu" se neudělovala i zlatá ratolest za sklenici z křišťálového skla, zdobenou diamanty. Klidně Vám můj "stříbrný Český med" pošlu k posouzení... Proto navrhuji i další kategorii - pro "obyčejný med".
Zdraví lumat
Ještě si můžete příteli říkat známé Není důležité zvítězit, ale zůčastnit se.Shy
Buď Váš med ostatním chutná, nebo ne. Myslím, že nejaká medaile na tom moc nezmění.



Ještě aby měl Hyju co reformovat. Zatím to vypadá, že "diskusí" se to pěkně rozmělňuje. Rozděluj a panuj. Jen nevím, kdo bude vládnout. Těch adeptů je nějak moc.
(28.01.2014 19:28)Hyju napsal(a): [ -> ]Zdenku ještě že mám smysl pro humor Tongue

Jirka Matl kromě toho že je v práci tak maká s dalšími na vydání dalšího čísla eVěstníku.
Členské výhody opravdu zdarma Smile kterou dostávají členové PSNV.

Takže vydrž, nebo se taky zabav prací. Smile
(28.01.2014 17:56)Hyju napsal(a): [ -> ]Tak já už tedy nevím čí je to chyba spolků nebo systému ? Ale Jiří Matl já vím stoprocentně čí je to chyba jestli na to příjdeš tak mi to napiš ......

No jo, Jirko ... Angel Co na to říct? Wink
Tak asi jen poslední sloku ze slavné písničky Leonarda Cohena ...Surprised
Jiří
Máš Ty Jirko Svatou Trpělivost.
Člen OO Uherské Hradiště:
Protest př. Františka Nešpora
Protestuji proti postupu provedení voleb, které předvedlo „nové vedení svazu“ včele s JUDr. Brücklerem.
Důvod:
Na IX. sjezdu byly schváleny Stanovy Českého svazu včelařů (dále jen Stanovy), které jsou nejvyšší organizační normou svazu, protože je schválil nejvyšší orgán svazu. Vedle členů RV hlasovalo pro jejich znění přibližně 150 delegátů sjezdu. To určuje, že do svolání dalšího sjezdu jsou Stanovy neměnné.
Je to dáno hned v II. Části Stanov, v §5, čl. 1 - „ Sjezd je nejvyšším orgánem svazu“.
Mezi sjezdy řídí činnost svazu RV. V hierarchii řízení svazu je však trvale nižším organizačním stupněm jak sjezd, a rozhodnutí RV v tomto období nesmí být v rozporu se Stanovami (opakuji vyšší organizační normou schválenou sjezdem). Při odvolání předsedy právě k porušení Stanov došlo. AK Havel&Holásek - jako nezávislý orgán - jen tuto skutečnost potvrdila. To byla realita, přesto se pokračovalo v přípravách volby na funkční místo pravoplatného předsedy.
Listopadové a lednové jednání RV udělalo z jednání IX. sjezdu frašku, a z delegátú sjezdu hlupáky. „Odvoláním“ stávajícího předsedy a následnými „volbami“ si několik sebestředných jedinců v RV (bylo jich 46), přivlastnilo právo přehlasovat delegáty sjezdu, porušit Stanovy a rozhodovat bez mandátu členské základny.
Pro zajímavost budu citovat mínění Mgr. Sciskaly o RV uvedené v příloze Včelařství 1/2014 v článku “Reakce na editoriál…..“ na str.19 v závěrečné části 5. odstavce od konce: „ to je dílo stávajících členů RV, kteří alibisticky schvalují vše co je jim předkládáno, protože si myslí, že lidé ve vedoucích funkcích jim nelžou, ničeho by nezneužili a jsou čistí jako lilie…“ konec citace. V tom má pravdu, protože členové RV ho zvolili do funkce místopředsedy.
Dále je určitě zajímavý i názor Mgr. Klimta z Kroměříže: „…mám názor, že když osobně znám situaci na RV, tak názory jiných osob nemohou být správnější ….“. Citace je z dopisu Mgr. Klimta, v kterém omlouval svou neúčast na jednání KKV ve Zlíně v prosinci.
Po předvedené frašce a znevážení jednání IX.sjezdu lze těžko dopředu odhadnout, jaký bude zájem o účast na příštím sjezdu.
Poznámka:
Mimořádná změna Stanov v důsledku vydání Občanského zákoníku je názorný příklad toho, že nižší občanská norma musí být vyšší normě podřízena. Změny Stanov proběhly jen v částech, které nebyly podporovány Občanským zákoníkem. V tomto ojedinělém případě je podle mne možné Stanovy upravit, navíc proběhlo ke změnám připomínkové řízení.
František Nešpor – ZO Ostrožská Nová Ves
Komentář: protest byl rozeslán na e-maily všech ZO, mnoho oslovených se v odpovědi připojilo k protestu, nezaznamenal jsem žádný nesouhlasný názor.
Moje poznámka: Výroční členské schůze ZO se ve většině ještě nekonaly, takže....
Takže jak to tedy je? Babo, raď!!!

Ještě dodatek:
Zpráva z e-mailu:
Vážení přátelé,
každý slušný člověk musí protestovat proti takovému způsobu uchopení moci. Někteří "nedocenění" členové RV se zhlédli v nechvalně známých pučistech ČSSD a když to nestačilo, vypomohli si dvojvládím na policejním prezidiu!?! Nechápu, jak může být advokátem člověk, který jednoduchým pohledem do stanov nepozná, že př. RNDr. Václav Švamberk je stále jediným řádně zvoleným předsedou ČSV, o.s.!!! Upozorňuji všechny členy RV, že veškeré právní kroky - např. majetkoprávní či zaměstnanecké - které provede nové samozvané vedení našeho svazu, jsou od samého počátku neplatné. Smůlu máme jen v tom, že jejich důsledky poneseme všichni. Žádám proto každého slušného člověka, kterých je v našem svazu naprostá většina, aby na všech úrovních bránil eskalaci tohoto konfliktu. Ideálním řešením by podle mého názoru bylo svolání mimořádného sjezdu ČSV, o.s., protože těžko lze předpokládat vyřešení problému na RV, kde celý problém vznikl.
S přáním hezkého dne
Ing. Jindřich PETR, jednatel ZO Litomyšl

Zpráva z e-mailu:

Vážení přátelé,
pokud se Vám stejně jako mně nelíbí chování celého RV a vše kolem toho nabízím jednoduché řešení. Namísto ustavičného psaní stanovisek, názoru a podobně bych rád vyzval ty ZO, které jsou nespokojené, aby se mi ozvaly. Podle stanov je totiž RV povinen svolat mimožádný sjezd požádá li o to více než třetina všech ZO písemně. Proto prosím ty ZO, které by se k našemu návrhu na svolání mimořádného sjezdu rády přidaly, aby se ozvaly, napsaly e-mail. Pište prosím přímo na adresu zostudenka@vcelarstvi.cz, abychom neobtěžovali ostatní na společném e.mailu. Děkuji za Vaše reakce.
S přáním hezkého dne
Ing. Miroslav Bureš, ČSV, o.s., základní organizace Studénka

Za správnost údajů na této stránce odpovídá
Jan Weiser - administátor stránek OO Uherské Hradiště
A je to tu nezávislá agentura Havel&Holásek oprávněná k výkladu státních zákonů se nacpala do výkladu stanov, které jako jediné má právo vykládat RV a ta si to vyložila jak si to vyložila.
To že někteří toto nerespektují znamená, že nerespektují stanovy ČSV.

Citace:Stanovy Českého svazu včelařů, o. s.
§ 6
Republikový výbor
m) provádí výklad stanov

RV tedy neporušila stanovy ("Stanovy Českého svazu včelařů (dále jen Stanovy), které jsou nejvyšší organizační normou svazu, protože je schválil nejvyšší orgán svazu.") jen vyložila sporné paragrafy na kterých se členové nemohli shodnout, na což má podle stanov právo.
Ta nejednotnost je jasně demonstrována i právničkou svazu viz. dopis paní Machové ze stránek pana Kalendy.
Jediná možnost při nejednotnosti výkladu členů a právníků byla nechat podle stanov rozhodnout o tomto výkladu RV a nikoli nějakou nezávislou agenturu neuvedenou ve stanovách. To jak jsem zmínil se stalo RV rozhodla = dle § 6 stanov ČSV vyložila Exclamation

Kdo že to porušuje/nerespektuje stanovy ? Neporušil je bývalý předseda tím, že se obrátil na agenturu Havel&Holásek pro výklad, když je dle stanov naprosto jasné, kdo provádí výklad stanov?



Ale pokud se to nějaké skupině nelíbí, nechť si založí třeba ŠSV - Švamberkův svaz včelařů a odštěpí se od ČSV tak jako ZO Mladá Boleslav nebo Cech - prospěje to oboru neboť je lepší mít víc fungujících organizací než jednu nefunkční a rozhádanou.
Já bych to už nechal být. Ve vlakne dotazy na vedení jsem citoval 2 kratke pasáže z techto protestních emailů. Predseda tam jasně řekl,že stanovy porušeny nebyly a že bude zpracováno vyjádření pro ZO jelikož informací mají členové málo a to ještě jen ze včelařství, kde to byly ovšem jen názory bývalého předsedy, takže v očích obyčejných členů to může opravdu vypadat jako nějaký sprostý bezduvodný puč.
Já jen doufám,že na to vyjádření vedení pro ZO nebudeme čekat do sjezdu!
Tak s dalším rozebíráním tohoto počkejme aspon do toho vyjádření.
Jen tak na okraj já jsem si myslel,že toto vlákno je založeno pro diskuzi s představiteli ČSV. Co tak pokládat otázky na ně a ne mezi sebou
Co tak přesunout se na jiné vlákno a to nechat pro co bylo založeno.

Zdeněk
No to jsi ale o vlákno vedle.Smile
Myslím že při debatě o výkladu stanov by nemělo docházet k hodnocení osob, nebo nutnosti něco učinit dle hesla "Účel světí prostředky".
Jakmile se začne argumentovat větami typu:
každý slušný člověk musí protestovat proti ... či: Žádám proto každého slušného člověka, kterých je v našem svazu naprostá většina, aby na všech úrovních bránil ..., tak mě zamrazí ...
Taky by se to dalo napsat obráceně: každý slušný člověk přece nemůže nevidět tu hloubku rozvratu, do níž dovedlo několik minulých vedení Svaz a do níž zatáhlo de facto všechny jeho členy ...
Kdo je pak ten "slušný" a kdo ten "ne-slušný"? Z toho mi trochu běhá mráz po zádech ... Hrome, pokud chci někam patřit, kam vlastně patřím? Jsem zmaten, Gabo Zelenay by řekl, nevie, chlapec, nevie a len sa tak obzerá ... Big Grin
Jiří
Ještě k té nezávislé agentuře Havel&Holásek a jejímu zapojení jedno malé přirovnání:
Je to jako by předseda vlády ČR si najmul nezávislého právníka z Kajmanských ostrovů, aby mu dal výklad k nějakému zákonu nebo ústavě ČR místo toho aby se obrátil na zákonodárnou instituci = parlament.
Nevím jak vy, ale já osobně bych si klepal na hlavu.
Za nezávislou tu agenturu vlastně prohlásil jen bývalý předseda ... Ostatní už to označení jen převzali ...
Jiří
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Referenční URL's