Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Diskuze o otevřené diskuzi s představiteli ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
(19.02.2014 18:36)Hyju napsal(a): [ -> ]Co jsem opravdu očekával je že ti štváči proti CSV tu opravdu jsou a budou. Ať vedení CSV udělá cokoliv dobrého nebo ať se snaží sebevíc
tak ti štváči budou jenom kritizovat a nadávat. Nic jiného asi opravdu neumí natož být nějak konstruktivní, ale to je vesměs jedno svoje lidi zde na FV známe. Ale co mě opravdu potěšilo je že zde najde pár lidí kteří jsou inteligentní a mají smířlivější názor na věc a také jiný názor něž většina zde přítomných. A tím chci říci že se nebojí svůj názor projevit i když jsou v menšině.
S davem nespokojenců ze dobře honí a pálí čarodějnice Big Grin

A tady jsi od toho davu nespokojenců dostal za pravdu ve formě těch červených palců. Tak si nestěžuj. Demokritos sice v hrobě rotuje, ale ... každý má prý právo svůj názor projevit Tongue.
JK
(17.03.2014 11:35)vlcek napsal(a): [ -> ]RE:Otevřená dikuze s představiteli ČSV
Moje představa byla,že ČSV by neměla zastupovat jednu skupinu včelařů,ale starat se oto aby včelaření mělo stoupající tendenci,aby se hlavně dobře dařilo včelám.Nikdo nemá na rozum patent a aji ten druhý může
mít pravdu.
To je můj názor F.V

Diskusi pokud nekladeš otázku tak raději sem.

Jinak já bych to formuloval jinak. ČSV je zájmová společenská organizace a tedy by se měla starat, aby se zájemců o včelaření ať už se včelstvy nebo bez, komerčních nebo hobby prostě dobře včelařilo, aby si mohly někde vypomoci, vyměnit zkušenosti týkajících se oboru = produktů, zdraví včel, legislativy atp.
Nevidím přidruženou výrobu, lobování u veterinární správy a zákonodárců jako primární činnost - spíš jen je-li ČSV vyzvána, tak podat nějaké stanovisko (asi tak jako odboráři svým zaměstnavatelům).
Rozhodně by neměla suplovat veterinární správu, zodpovědnost chovatele nebo výkonné či represivní složky státu - maximálně jak se píše u odborů vykonávat společenský dohled, aby si stát nemohl tak úplně dělat se včelaři co chce.
Hlavní by měla být ta výměna informací, vzdělávání, společné akce a případná výpomoc.
Bohužel v tomto mají jiné včelařské organizace z mého pohledu oproti některým ZO určitě navrch. Dokonce i toto fórum je do značné míry v určitém aspektu značně převyšuje.
Správně uvádíś,že ČSV je zájmovou organizací a jako taková se má primárně starat o zájmy svých členů. K tomu bezpochyby patří jednání(chceš-li lobováni) s veterinární správou a zákonodárci ve prospěch svých členů a potažmo celého oboru. Snaha o spolupráci s ostatními včelařskými organizacemi je samozřejmě namístě a je novým vedením jasně deklarována. Vzniku nových včelařských subjektů nic nebrání a pokud jim vadí dominance ČSV pak nezbývá než v rámci vlastní organizace vytvářet pro členy natolik zajímavé podmínky,které způsobí nárůst členské základny,s nímž ruku v ruce jde i růst vlivu v oboru.
Budiž. pokud je to lobování ku prospěchu svých členů a ne jen ku prospěchu vedení ČSV či ekonomických výhod z toho plynoucích jen někomu tak se s tím dá souhlasit.
Lobovat ale třeba za to aby ČSV dostala nástroj pro manipulování ve formě rozhodování o státních či krajských dotací je ovšem poněkud sporné.
Navíc by se to lobování nemělo přehánět.
Některé věci nejsou už ani tak o nějakém lobování, ale už tak nějak spíš jedou automaticky, jako např. ty krajské dotace.
Minulý týden proběhla v TV novinách krátká reportáž o včelách, šlo o aktuální stav se zimou/jarem a vyjadřoval s k tomu V. Švamberk s podtitulkem "Předseda ČSV". To je také takový příklad něčeho "automatického".
Takže ono to je a bude na nečlenech, aby se ozvaly, protože nikdo to za nás neudělá.
Na větu Karla Brücklera v Otevřené diskusi
(23.03.2014 18:16)NB1 napsal(a): [ -> ]
(17.03.2014 20:25)Karel Brückler napsal(a): [ -> ]Zdravím, nikdy nebude existovat zájem, na kterém se shodne 100% včelařů, to snad víte.

No tak snad existují společné 100% zájmy včelařů. Třeba zdraví včelstev; dodržování prodeje medu; zájem o odstranění falšovatelů medu; dodržovat pravidla co je med atd.

Tady zřejmě NB1 pochopil slovo " zájem" jako konečný cíl. Ty se samozřejmě u většiny včelařů shodné najdou.
To, co mínil dr. Brückler je způsob provedení, tedy činnost, která k tomu cíli vede. A tady se včelaři skutečně nikdy neshodnou.

Příklad: Zdraví včel:
  1. Léčit komisionálně a povinně používat léky typu amitraz, x nechat na včelaři, čím chce léčit, pouze ho o možnostech informovat?
  2. Pálit při moru celé stanoviště, x všechno v okruhu 2 km od ohniska x 15% x jenom včelstva s klinickými příznaky ?
  3. Věnovat velké prostředky na hledání varroatolerantní včely x opustit tento směr jako neperspektivní?
  4. Rozšířit na všechny včelaře povinnost vyšetřovat měl na spad VD i na mor x přidat povinnost vyšetření na nosemózu x zrušit povinnost mít všechna tato vyšetření
  5. atd., atd.
Myslíte, že je většina včelařů schopna se na některém z navrhovaných způsobů shodnout?
Myslíte, že je většina včelařů schopna se na některém z navrhovaných způsobý shodnout?

Je hezké, že děláte předsedovi ČSV mluvčího. Smile Jeho nezkrácené vyjádření je zde.

Mé označení "zájem" nebylo konečný cíl, ale svoboda dojít k cíli dialogem a tu od svazu postrádám - zde se pořád hraje na jednotnost.

Víte mě se nejvíc líbí jak předchozí předseda VŠ se oháněl, že mluví za všechny členy BEZ TOHO ABY SE JICH ZEPTAL.

Současný předseda píše toto:
Citace:Zdravím, víte, když máte spolek o třiceti včelařů, už tam se špatně dohadujete, natož když jich tam máte třeba necelých tři sta, a ještě po celé republice. A náš svaz má několik desítek tisíc včelařů, různých názorů, způsobů včelaření, chovatele matek, velkochovatele, a vedle toho malovčelaře, víkendové včelaře atd. Takže ČSV nezastupuje nikdy jednu skupinu včelařů. A když se připravuje nějaké opatření, vždy se na řešení díváme pohledem všech těchto skupin, a hledáme řešení, které bude vyhovovat všem, anebo alespoň nebude škodit.

A k tomu, abychom ta řešení našli, slouží naše komunikace uvnitř svazu, s našimi komisemi, kluby, okresy a ZO.

KDO Z VÁS VĚŘÍ, ŽE KOMUNIKACE UVNITŘ SVAZU EXISTUJE NA VŠECH STUPNÍCH A ŘEŠENÍ VYHOVUJÍ VŠEM ANEBO ALESPOŇ NEŠKODÍ?

Nechám novému předsedovi čas na dokázání, že hledáte všichni řešení a našli jste ho s tím, že žádnou skupinu (ani jednotlivce - nečleny) včelařů nepoškodíte.

Do té doby Vám tedy na otázku neodpovím, ale není to z neslušnosti, je to jen z důvodu opatrnosti útoků co se sesypou a budete mě napadat, že Vám mám vytrhnout trn z paty a podobné argumenty.

Pokud ani mnou uvedené zájmy nejsou 100% včelaři podporované tak nerozumím zájmu včelaře, který chce mít svá včelstva nemocná (nevolám o komisionálním a jednotném léčení aby jsme si rozumněli); v obchodní síťi volně prodejné napodobeniny medu; umožnění profitovat obchodníkům - falšovatelům medu atd.
(24.04.2014 10:59)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Ještě se s dovolením vrátím k už skoro zapomenuté debatě:
Pane doktore, ve vší úctě, ale jakmile se začne mluvit o příkopech, není to vlastně o nedostatku argumentů či o neochotě otevřeně a férově komunikovat?
Skutečně chcete veřejně tvrdit, že nevíte, které že to jsou ty další spolky? Vždyť jako právník jistě znáte pravidla a víte, kdo je ze zákona na zásadní jednání se "státem" zván ...
Napsal jste "nějakých jednání". To mi napovídá něco o Vašem vztahu k jednání s jinými sdruženími ...
Chápu, že argumentujete principem teritoriality, ale chápu to jen jako pověstný úkrok stranou. Nebyl přece problém informovat ostatní a požádat je předem odebatu a sdílet s nimi názory ... Eventuálně i diskutovat o tom, jak je do systému začlenit ...

Jiří

Již delší dobu při čtení některých příspěvků si všímám, že je vedení ČSV dáváno za vinu, že málo komunikuje s dalšími sdruženími v oboru.
Bral bych tu kritiku v případě, že je vedení ČSV oslovováno k jednání o různých tématech a ono na tyto výzvy nereflektovalo. Jenže ze zde psaných příspěvků se jen dočítám stížnosti na to, že vedení ČSV neoslovilo jiná sdružení (spolky) aby s nimi konzultovaly různá rozhodnutí, různé názory. Myslím, že tady je ten kámen úrazu. Tito pisatelé si stěžují, že je ČSV neoslovila, ale ptám se proč by měla?? Nemělo by to být spíše naopak, tedy tak, že tyto minoritní spolky, pokud mají nějaký odborný názor k určité věci tak by měly oslovit vedení ČSV a požádat je o schůzku na toto téma, kde si vyjasní názory na dané téma připravenými argumenty a třeba i dohodnou společný názor, který se bude poté prosazovat vůči státní správě??
Jak napsal předseda Bruckler, at se to někomu líbí či ne tak v rámci oboru je CSV hegemonem a státní správa se na něj logicky obrací, neboť struktura CSV zaručuje, že je schopna aplikovat nařízení a dohody až do poslední vesnice v rámci ČR.
Toto není schopen zaručit žádný jiný spolek v oboru.
Pokud chce být nějaký jiný spolek slyšen a chce prosazovat svoje názory, tak se o to musí sám přičinit a nečekat jen na to až jej někdo osloví. Takovémuto spolku se lehce může stát, že ho nikdo neosloví a tedy jeho názory byť by byly sebevíc podložené nikdo relevantní neuslyší.
takže vážení, je potřeba ne jen kecat tady na foru, neboť je to stejné jako v hospodě u piva, ale zvednout se od stolu, jít a vyzvat ČSV k jednání na dané konkrentní téma. Pevně věřím, že nynější vedení ČSV takovouto výzvu k jednání příjme a rádi se jí zůčastní.
Jinak pro ty, kdo o tom neví, tak například Asociace profesionálních včelařů (APV) byla na jednání na ministerstvu a vehementně tam lobovali za svoje mimo jiné ekonomické zájmy. To, že tyto ekonomické zájmy profi včelařů jsou diametrálně odlišné by možná i na úkor malo včelařů nemusím říkat. A myslím si, že je v zájmu všech spolků sdružujících malovčelaře, aby dali jasně najevo, že 90% opylení české krajiny obhospodařují právě včely malovčelařů a že by tedy bylo velkou chybou aby se prosazovaly jen ekonomické zájmy velkovčelařů.
Tímto jsem chtěl i naznačit, že i malý spolek nebo asociace jako je APV pokud je akční může být slyšen i ve staátní správě a nemusí čekat na oslovení od ČSV.
Takže jak je vidět problem není v tom, že vedení ČSV neoslovuje jiné spolky, ale v tom, že vedení jiných minoritních spolků nekoná a jen čeká až si na ně někdo zpomene. Bohužel takto můžou čekat věky a jen si stále stěžovat v hospodě u piva, že jim nikdo nevolá. Tím, ale svůj problém nevyřeší.
Martin
A mohou malí synci vědět, co se velkému bratru, honí za konkrétní témata hlavou?
Podstatné je, co se honí hlavou těm malým synkům. To se mají snažit vyřešit a v případě, že se na to sami necítí, požádat případně o spolupráci i velkého bratra.
To máš MartineP tak. Když se malí dostaví ke státní správě, je to hegemonem hodnoceno jako riziko a něco nekalého. Viz dokumety ČSV. A například doslova hysterické reakce když se státní správa dovolila nezeptat v Křemencové zda smí změnitzákon o MVP.

Jak nazvat slušně, když na poslední chvíli dávám formální pozvání nebo výzvy k poslání dokumentů o kterém vím půl roku že je budu tvořit.
Prostě takové jednání a ne poprvé mi ukazuje že dotyčný o návrhy a komunikaci asi moc nestojí.

Proto si říkám, ano je hegemon, ať si dělá co chce a nese si za to zodpovědnost.

V podstatě státní správa není úplně neschopná. Zatím to pochopila SVS a vedoucí úloha ČSV při ošetřování včelstev proti VD skončila. Takže si myslím, že se to časem ukáže kdo co umí a nechal bych to být přirozenému vývoji.

Nevím jak odpoví "malé" organizece na tuto výzvu, ale já bych zdvořile odpověděl že pohled na datum odeslání výzvy mluví za vše, poslal bych to s kopií na MZe a vysvětlením že pokud někdo bude chtít znát můj názor tak ať dá laskavě vědět včas. Nedisponuji na rozdíl od megy dotovaného hegemona profesionálním aparátem který může takto v plné sezoně ztrácet čas.

Místo toho bych se soustředil abych byl hegemonem ve vzdělávání včelařů, v akcích a službách pro včelaře v odborné práci adt.
Tam je pole volné a určitě tam není hegemonem ČSV. Ten se stává přeborníkem ve vytváření formulářů a nepřehledných situacích a zatím si tím vystačí. Tam bych mu tu hegemonii nadále přenechal. Jistě zde tu 97% převahu cítíte. Smile
KaJi narážíš na událost. která se vztahuje k minulému vedení (viz vyhláška o MVP)
Co se týká druhého případu, tak nemám podrobné informace abych uplně hodnotil, ale mně v mém příspěvku ani tak nešlo o hodnoce konkretního jednoho kroku, ale o celkový pohled na to, kdy ti menší jen čekají až je někdo osloví. Ono pokud víte, nebo se nějak dozvíte, že CSV zpracovává nějaký materiál, ke kterému by jste chtěli také vyjádřit svůj názor tak prostě zvednout telefon, či napsat email a prostě se připomenout, že máte k tomuto také něco na srdci.
To je ten rozdíl mezi mým myšlením a pohledem a vaším. Já když něco chci, nebo se chci s někým o něčem bavit tak ho také aktivně oslovím a nečekám jestli si na mne někdo vzpomene.
Co se týká formulářů, které se nyní trochu množí tak ty vyplývají ne z výmyslu CSV, ale právě z toho, že státní správa si začíná více uvědomovat, že odpovědný je chovatel a pokud za něj něco CSV jako servisní organizace dělá tak na to potřebuje zmocnění. Je to normální v běžném životě při různé činnosti, kde někdo někoho zastupuje. Jen u včelařů jsme na to nebyli zvyklí. Jistě opět se našla vyjímka viz formulář o hlášení ošetření proti varroóze, ale to zde bylo již prodiskutováno v jiném vlákně.
Asi tak, Martin
A ten druhý případ je podobný nnulému - téměř totožný. Podle toho co jsem se dozvěděl tak minulý týden byl doručen dopis s výzvou aby do konce měsíce zaslali texty. Vyptáváním a vyzvídáním se zjistilo,že toto leží na stole jíž poměrně dlouho, stejně jako minulý případ.
Takže z tohoto pohledu není rozdíl kdo momentálně ČSV vede, přístup k ostatním je stejný.

Já tady nehodlám brečet že malí nemají přístup ke státní správě. já jen upozorňuji, že je zbytečné mít naděje a jak hodnotím situaci. A aby jste tak okatě nelhali že jste demokratičtí a máte zájem o komunikaci s malými. Fakta mluví jasně - nemáte.
A o tom to je.
Fakta mluví i jasně o tom jak je to s tou hegemoniíí. Pokud ji hodnotím podle činnosti a efektivnosti - třeba i státních dotací tak když by náhodou třeba PSNV mělo předvést co za relativně skromný příspěvek poskytuje včelařské veřenosti za služby a to bez ohledu na člesntví, tak pak nevím, jak by dopadlo ČSV poměřováno korunama od státu. A o tom to za nějaký čas bude. V konečném důsledku se během deseti let obmění včelařská veřejnost a uvidíme. V podstatě mi vyrostlí a vychovaní v ČSV za sociku budeme menšina pamětníků. Ti noví se snad řídí rozumema ne ideologiíí.
Ten seznam odvedené práce je poměrně dlouhý a řekl bych že státu se investice do PSNV vyplácí a pokud by nebyla, tak třeba Farmář- včelař ukazuje že PSNV je schopna pro obor sehnat peníze i od EU přímo. A nestudují tam jen členové PSNV. A vybavení co akci zůstane zůstane zase všem včelařům cobudou mít chuť studovat. A nakonec i poměrně dobrovolně placené příspěvky a jejich průměrná hodnota nad minimální výší ukazuje potenciál přežít i kdyby dotace do včelařství byly zrušeny úplně. A v tom případě by myslím bylo vymalováno. Smile I s hegemonií.
Nevím co všechno zajišťuje včelařské veřejnosti ČSV, můžeš si někde udělat seznam toho co odevzdává za protihodnotu a poměřit to korunou.

Takže ještě jednou na závěr. Tady nešlo o to že my malí nemáme přístup do Křemencové, ale že tam nestojí o to aby tam někdo lezl. Aby jste nežili v iluzi a nešířili ji, že je to jinak.
Pokud by nastal problém který by byl nutný řešit s MZe - je možné tam jít přímo jako tam chodí CECH.
ALe jak vidíš, PSNV jede a nepotřebuje nikam chodit, nyní se stará o Letní školy a že jich je a přivádějí nové včelaře, vzdělávají starší, časopis vychází i bez dotace, dokonce jej zadarmo dostávají od PSNV i všichni státní veterináři, takže díky tomu jsou již poměrně lépe informování o oboru než třeba před deseti lety. Víš že třeba Včelařství nechodí na veteriny i když je tištěno ze státních dotací? Úsměvné a podle mě charakteristické. Smile
A všimni že leckde se veterináři poměrně změnili i obměnili a ví o čem to je.
Takže jak se dostat k těm co rozhodují třeba PSNV umí. Když potřebuje. Smile

A Jirkovi Matlovi jako akademickému idealistovi zyvklému na korektní diskuse a argumentace jde o prospěch celé včelařské obce. Prostě akademický idealista netrénovaný pro ring 4. cenové skupiny. Tak jej pochopte. Nepotřebuje si léčit ego, on protě je zyvklý makat pro ostatní a tohle škodění ostatním mu vadí.
Texty k čemu??
Ty to jako člen nevíš? Budou se jménem 97% vyjadřovat k situaci ve včelařství v ČR nebo něco takového.

To jsem myslel že na tom makáte společně a ž do poslední vesnice v ČR.
Model: pošlete do 14 dnů své podněty, přípomínky a návrhy ke zprávě o oboru, která má být sepsána na žádost MZe (není jasno k čemu přesně a v jaké podobě a formě, žádost přišla z ČSV, nikoli od státu ... ufff), my to posoudíme a případně zpracujeme do zprávy a pak Vám to přečteme, je symptomatický a myslím dobře ilustruje situaci, jak je to vše u nás nastavené a pokřivené. K dialogu musí být dva a oba se musí chtít spolu bavit ... Karel nepíše o domněnkách, on u těch jednání byl ...
Za normální situace bych to viděl takto: informace o tom, že se bude psát zpráva, tedy pozvání na společné jednání u "kulatého" stolu a probrání základních stanovisek všemi relevantními subjekty s tím, že nikdo nebude sedět za předsednickým stolem, zatímco ostatní sedí jako žáčci ve třídě (tak tomu bylo u posledního společného jednání v únoru 2013 v Hulicích, zápis z pera ČSV ZDE, fotky aranžmá pro ilustraci ZDE).
A pokud by došlo k dohodě, pak další konsekventní kroky, které jsou zřejmé a logické ...
Ano, to je ta Karlem zmiňovaná akademicko-idealistická varianta. I já se učím pragmatismu a své iluze rychle ztrácím ...
Počkejme si na konkrétní výsledky (jednání bude, Martine, žádný strach). My své členy o nich budeme samozřejmě informovat obratem, to osobně odpracuji ...
Samozřejmě (Martin má pravdu a díky, že to připomněl!), že minoritní sdružení musí dát o sobě vědět), a také dají, nebudeme sedět u telefonu jako Louis de Funès a čekat na zavolání. Ať se to hegemonovi líbí či nelíbí ...
Výsledky té hegemonie a schopnosti prosadit určitá rozhodnutí v oboru díky té rozprostraněné struktuře vidíme dostatečně v praxi, zejména v tématu zdraví našich včel ...
Jiří
Tak konečně jsem se KaJi dozvěděl na co narážíš, nebot z tvych nejasných narážek to nebylo vůbec jasné a jen to vypadalo jako trefování se do někoho na podkladu nějakých fám. Ale teď popořadě.
O tomto samozřejmě vím a musím říci že máš nektere zkreslené .
Ministerstvo oslovilo CSV aby jim zaslalo materiál, jak si predstavuje koncepci vcelarstvi a vcelareni u nás do dalších let. Ted mne nechytej za slovo nebot jsem to napsal jen vlastnimi slovy.
Tento pozadavek ministerstva vznikl jako reakce na jednani APV na ministerstvu,ktere se konalo myslim nekdy v breznu. Takže je nemožné aby tento pozadavek lezel na stole CSV pul roku jak uvádíš. To že ministerstgvo neoslovilo i PSNV není problem CSV, ale možná toho jak sam píšeš, že PSNV nemá potřebu nekam chodit a tak se muze stát že ostatni nemaji potřebu je oslovovatg a to vcetne ministerstva.
Kritizuješ že se na vás vedení CSV obrátilo až nyní, ale samo CSV má k vypracování tohoto dokumentu jen velmi omezený čas.

Jinak chci tě upozorniz, že CSV nemá za povinnost se s veškerými rozhodnutími obracet na jiné spolky. Pokud se na ně v některých záležitostech obrací tak je to jen dobrá vůle CSV.

Co se týká efektivnosti. Ano souhlasím s tebou, ze je PSNV do jisté míry efektivnější a je to i logické. Menší celek bývá zpravidla efektivnější a dokáže i pruzneji reagovat na nove skutečnosti. Ovšem zase ma mensi moznosti a většinou si musí vybrat určité dílčí problemy do kterych napne síly a je schopen v nich zaznamenat dobrý progres.
CSV jako veliká organizace se zabývá velice širokým spektrem činností v ramci oboru a přiznávám, že ne ve všem jsme tak pružní jak bychom si přáli.

Co se týká přístupu do Křemencárny tak tady jde asi jen o tvůj subjektivní pocit. Myslím, že když nekdo projevi skutecnou vůli jít jednat s vedením CSV o konkrétních tématech tak nebude odmítnut. Prosim nekritizuj něco jen na základě domněnek.

Nechci se tu s vámi hádat, ale je třeba se na veci dívat z obou dvou stran a ne jen z té jedné ubližené.
(25.04.2014 9:20)MartinP napsal(a): [ -> ]Myslím, že když nekdo projevi skutecnou vůli jít jednat s vedením CSV o konkrétních tématech tak nebude odmítnut. Prosim nekritizuj něco jen na základě domněnek.

Nechci se tu s vámi hádat, ale je třeba se na veci dívat z obou dvou stran a ne jen z té jedné ubližené.

Martine, většinou s tvými názory na svaz nesouhlasím. Také jsem (zatím) členem, ale nikdy by mě nenapadlo svaz obhajovat tak jak to děláš ty (nebo alespoň ne v takové míře). Nicméně s tvým posledním příspěvkem docela souhlasím a býval bych se pod něj i podepsal, nebýt té výše odcitované části. Jednak není úplně pravda, že pokud někdo má vůli jednat, že nebude odmítnut. To je totiž jen tvoje domněnka. Takže podle tebe Karel kritizuje na základě domněnek, ale ty na základě domněnek obhajuješ...

A dále si myslím, že "ublížená" strana zde žádná není.
Martine, my vůbec nejsme ublížení a nebrečíme, prostě jen říkáme, že fair by to bylo jinak.
Spíš se co pracovní společnost snažíme pracovat. A že té práce je fakt dost ... Tohle nás sice brzdí, ale nemůžeme to ignorovat. Bohužel ...
Chápu tu argumentaci o ublíženosti, to je většinou tehdy, když dojdou argumenty ...
Chápu, že se to někomu nelíbí. Ještě aby se to líbilo, když se celá léta staví na jiných principech Sad ...
Ale dovedeme se o sebe postarat i přes takto nastavený systém.
Není to tu hádání, já jsem rád, že jsi to téma znovu otevřel, prostě si tu říkáme, co si o věci myslíme. A to nemůže být špatně, ne? ...
V této věci vidím spíš chybu u samotného ministerstva, které už samo mělo oslovit ostatní subjekty a v dostatečném předstihu. Díky tomu, jak pokřiveně je systém nastaven, oslovilo jen ČSV, ten pak vysloveně formálně (jak je ostatně zvyklý) oslovil nás (nevím, zda další subjekty, což zase o čemsi svědčí, protože i tu by měli mít všichni hned jasno, kdo se akce bude účastnit). To oslovení by se mohlo vykládat jako ochota k jednání, leč jeho forma a časování mluví o opaku.
Je to celé dosti nešťastné pro celý obor, ale snad se brzy kouř rozfouká a i ministerští úředníci poznají, jak se věci mají. Oni totiž nejsou hloupí a navíc to mají na triku ...
Tož uvidíme ... Wink
Jiří
Trvám na tom,že dnešní vedení má ochotu jednat a nastavim jen na nejakych doměnkách. Já osobne jsem jednal s cleny vedení CSV za poslední měsíc a pul 2x a to v rámci CSV jsem za kritika poměrů. Celé vedeni prijalo pozvání do Hradce, kde prijelo na 70 lidí.
Potom prijal pan Sciskala pozvani na okresní vyročku, kde se opět jednalo o různých tematech. Takže jak vidíš pokud je vedení osloveno tak se nevyhýbá jednání.Toť jen osobní zkusenost s nynějším vedením.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Referenční URL's