Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Diskuze o otevřené diskuzi s představiteli ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Vzhledem k tomu, že v tématu diskuze s představiteli ČSV by se měly klást jen otázky a představitelé by na ně měli odpovídat, ale někteří mají potřebu se k této diskuzi vyjádřit, tak zakládám toto téma. Prosím aby se o způsobu diskuse polemizovalo zde.



A hned se začnu vyjadřovat k té diskuzi. Mě na ni vadí to, že ti představitelé jaksi dokazují, że nemají svůj názor. Odpověď na otázky se jaksi nedostavuje v historicky krátké době. Vypadá to, że se bojí prezentovat vlastní názor a musí vše jaksi politicky probrat a prokonzultovat s tiskovým mluvčím. Proto se obávám, že to bude ještě dlouho monolog účastníků fóra.
Moje otázka spíše pro účastníky fóra je, zda si myslíte, že je to tak OK, nebo zda si myslíte že je to od těch představitelů poněkud srabácké, vyjádřit svůj názor eventuálně, že to vypovídá o jejích neschopnosti mít svůj názor a dostatečně pružně jej vyjádřit.
Stále čekám kdy tam členové položí ty základní otázky kdo jsme a kam jdeme?
Bude?:
Ananlýza současného stavu, příčiny, východiska, cíle, nebo se to zase do dalšího Sjezdu nějak bude vrbit až se to zase vyvrbí. Jedni budou pomlouvat druhé, pluralita bude považována za zradu atd.

To není jen vnitřní problém ČSV ale celého včelařství. Kritická a společná analýza stavu a stanovení cílů, nebo smíš smyslu. A nakonec i rozdělení a pochopení rolí i spolupráce na úkolech a výzvách.
Představ že Jednotná ČSV vše sama vyřeší? Smile

Když se podívám na různé diskuse o "smyslu" a přínosech tak se vždy dozvím Dotace a kdo jiný by ti je zařídil? Tak si nestěžuj že je něco špoatně.

Včelařímě jen pro peníze?
Vážení, prepáčte, že sa do toho miešam. Ale môj názor je tento:
Nové vedenie, už urobilo taktickú chybu, že súhlasilo oficiálne, že budú diskutovať na tomto fóre. Asi nevedeli do čoho idú. SPrávcovia fóra budú musieť poriadne strážiť aspoň toto vlákno aby sa neznížilo k urážkam a napádaniam (držím vám palce). A prvý začal Hyju...
Uvedomte si všetci: keby mali dotyčný páni odpovedať na všetky otázky, tak by nemohli nič inšie robiť len ráno vstať a do večera odpisovať. Pričom odpovede a otázky sú väčšinou ako hra s pinpongovou loptičkou. Otázka - odpoveď - otázka-odpoveď a opät otázka...
Na koľko otázok ste dsotali už odpovede? Odpovede z ich strany musia byť fundované, takže si ich musia premyslieť a pripraviť.
Držím vám všetkým palce, ať to vyjde. Pamätám si keď v časopise včelařství každý druhý mesiac na nás zízala fotka vždy iného ministra pôdohospodárstva. Až som sa čudoval redakcii, prečo nepočkajú chvíľu či ho opäť o dva mesiace nevymenia.
Ak to vedenie ČSV s vami myslí vážne, tak by toto forum mohlo povýšiť na "senát" s právoplatným hlasovaním. Koho zaujíma osud včelárstva v ČR, tak ten sa zaregistruje a môže hlasovať v aktuálnom referende. Ľudia bez ivencie zostanú stále za pecou. Akékoľvek vedenie ČSV sa môže v dôležitých záležitostiach riadiť hlasom ľudu a odľahčiť tak svoju zdpovednosť.
Nevím jakou jste měl kdo o této diskuzi s HQ svazu představu, ale když se představím na jejich místě, tak celý den jsem v práci, která mě živí, pak litám, volám a mailuji ohledně svazu, za což oficiálně nic nemám, kromě nervů, pokud to budu chtít dělat pořádně. A představa, že pak přijdu domů a místo toho, abych se odrelaxoval na další stejný den a byl chvíli s rodinou, tak se ještě shrbím na klávesnici a budu odpovídat na nějaké dotazy. No tak to by mě asi fakt nebralo. Ono většina členů chce mít neplacené vedení, no tak ho má. Sami si odpovězte na otázku, co kvalitního jste kdy dnes dostali zadarmo.
Nevím, pořád jsem nepřišel na to, proč mám někdo spravovat milionový majetek zadarmo, ve svém volném čase. Vždy se navíc najde někdo, kdo bude vykřikovat, to je podvod, to je na prokurátora.
Pak to musí dělat jen nenapravitelný naiva nebo má v merku nějaký ten "odklon" třeba přes NASA nebo tisk časopisu nebo kdoví co ještě.
Osobně si myslím, že většina včelařů má na již položené otázky nějaký názor, natož pak členové RV a jeho vedení. To jediné co brání rychle a stručně odpovědět je strach, že by se to nemuselo přátelům líbit. Prostě to berou politicky a né lidsky a to bohužel dělá z lidí figurky na šachovnici. Sice to chápu, ale přesto se mi to příčí a to proto, že ak nelze poznat skutečné charaterové vlastnosti našich představitelů no a pak to vede tam kde jsme.
Především je třeba si uvědomit, že tito tři pánové nejsou vedením ČSV. Jsou jen členy Předsednictva republikového výboru ČSV, který je exekutivou.
Zásadní rozhodnutí má právo vydávat jen Republikový výbor ČSV, který zadává PRV úkoly.

Představitelé mají možnost některé věci ovlivnit, ale není to diktatura těchto tří pánů.
To máš s cela pravdu...vytíženost HQ je si myslím totální a někteří lidé si to neuvědomují ani vidět to nechcou. Jejich jediný záměr je neustále do všeho šťouchat nadávat a poukazovat na chyby druhých nebo celku tedy svazu. Sami nic lepšího nevymyslí ani nepříjdou.
Rád bych viděl tyto odstřelovače na druhé straně barikády ať se pravda ukáže co by vymysleli sami a já bych jenom nadával, kritizoval a nic nedělal. Velice by mě potom zajímalo jak by to asi dopadlo. Co myslíte chtěl by potom stakovým člověkem někdo jednat? Někdo kdo vede jenom monolog . A už dopředu ví jak to dopadne?
Tak že rada odemně pro takové odstřelovače ,kteří střílejí na prázdno je ,Pokud nechcete vést rozumný dialog tak radši nic nepište , proto že by jste mohli tvrdě dopadnout na zem.
(25.01.2014 8:32)JKL napsal(a): [ -> ]A hned se začnu vyjadřovat k té diskuzi. Mě na ni vadí to, že ti představitelé jaksi dokazují, że nemají svůj názor. Odpověď na otázky se jaksi nedostavuje v historicky krátké době. Vypadá to, że se bojí prezentovat vlastní názor a musí vše jaksi politicky probrat a prokonzultovat s tiskovým mluvčím. Proto se obávám, že to bude ještě dlouho monolog účastníků fóra.
Moje otázka spíše pro účastníky fóra je, zda si myslíte, že je to tak OK, nebo zda si myslíte že je to od těch představitelů poněkud srabácké, vyjádřit svůj názor eventuálně, že to vypovídá o jejích neschopnosti mít svůj názor a dostatečně pružně jej vyjádřit.

Možná jste to sami zažili, když jste nějakou funkci dostali vy a najednou cítili, že musíte něco říct nejen za sebe, ale i za Instituci, která ve vás vložila důvěru. Je to zvláštní pocit, při kterém vám v hlavě jakoby přibude další hlas, který se hodlá podílet na tom, co (ne)říkáte. Chtě nechtě ho nejde úplně potlačit a u mnoha lidí zcela přehluší hlas vlastního názoru, což bývá zpravidla institucemi velmi oceňováno.
Chci tím říci, že si nemyslím, že by představitelé Svazu neměli svůj názor. Nečeká se ale od nich, že s vámi budou jednat jako Karel, Vašek a Jarda (ačkoli se tak mohou zkoušet prezentovat), ale že budou hlasem Svazu, což jim tedy vůbec nezávidím. Důležité věci ale nebývají snadné a nejsou tu od toho, aby je zvládl každý.
No já bláhový si myslel, že to je otevřená diskuze s vlastním názorem a né oficiální stránka svazu s tiskovými prohlášeními. A těm nevhodným dotazovatelům se už vyhrožuje?
Pánové, hlavně to chce klid a nohy v teple. A trpělivost. Smile Ta přináší růže a jistě přinese i odpovědi.
Však já to Petře chápu. Jenom mi je smutno, že z té otevřené diskuze bude oficiální tlampač ČSV a opravdu otevřeně se nikdo nevyjádří.
Nezlobte se na mě ale nikdo HQ nenutil do toho jít, svrhávat VŠ a slibovat že budou diskutovat zde na fóru. Ale když už do toho šli tam snad věděli proč a museli vědět i to že včelaři jsou neinformovaní, touží vědět jak se věci mají a vyrojí se desítky otázek. A museli také vědět že je plno zastánců VŠ (kolem sebe mám většinou starší včelaře co stojí za VŠ), kteří jsou vývojem naštvaní a potřebují informace. A nejsou na vše jen sami, pokud vím mají pomocný personál sekretářku atd. Tedy není problém jí dát za úkol pročíst nějakou diskusi a vypíchnout hlavní body či jí nadiktovat odpověď. Naprosto souhlasím s Honzou, že odpovídat v jejich postavení nebude lehké a mnohdy nebudou moci 100% napsat co si o věci skutečně myslí, ale nejsou to elévové z ulice jsou to ostříleni činovníci a asi moc dobře ví co je potřeba.
Já moc dobře vím, že jít z kůží na trh je složité, dělám v představenstvu BD a těch rýpajících co nic dělat nebudou ale jen kritizovat je většina. Ale vím také, že nekomunikací a neinformováním se nic nevyřeší, jen se problémy prohloubí a lidé si vymyslí až neuvěřitelné konstrukce, které roznesou po domě. Tedy komunikovat a vysvětlovat je velmi nutné. Proto by měli být rádi za jakýkoliv komunikační kanál a hlavně za včelaře, kteří se ptají, protože když jsem se ptal např. v naší ZO na situaci tak říkali že to co si dělají ti nahoře neví a nechtějí vědět. A až to přestane zajímat i ty co se teď ptají tak bude pozdě.
Každopádně necháme tomu čas a uvidíme zdali se diskuse s představiteli ČSV rozproudí, či ne.
Petře podle některých zde na VF a co tak zaujatě čtu a přemýšlím nad tím co píšou tak my s toho vyplívá že si myslí že ty růže dřív shnijí než vykvetou. Ale můj názor je takový že to musí byt strašní pesimisti a nejsem přesvětčený že by se tihle lidi změnily.
Jediný kdo muže mít názor jsou oni a nikdo jiný a jak jim něco řekneš ta se hned bojí a myslí si že jim vyhrožuje nedej bože cenzuruje. Já jsem srdcem a duší optimista mě se proto lépe žije.
(25.01.2014 8:54)KaJi napsal(a): [ -> ]Stále čekám kdy tam členové položí ty základní otázky kdo jsme a kam jdeme?
Zapomněl jsi, Karle, ještě třetí otázku této magické triady: odkud přicházíme? ... WinkBig Grin
Já bych ji modifikaval, sice jen jemně, ale asi podstatně: a to do 3. osoby množ. čísla ...
Vyjde z toho ono pověstné Werichovo: Lidi nemůžou dělat víc, než čeho jsou schopni, protože lidi jsou lidi ... Big Grin
Jiří
Ahoj Jiří
Ta otázka magické triády čeká jenom na tebe až ji položíš. Tak se nestyď a šup tam sní. Nespoléhej prosím tě na druhé a bud aktivnější

Jiří k Jiríkovi Big Grin
Přátelé neblbněme. Obdivuji odvahu zmíněné trojice jít s kůží na trh na zdejším fóru,ale obávám se,že už nyní svého rozhodnutí litují a já se jim nedivím. Pokud mají reagovat na každý dotaz a to nejlépe do deseti minut,aby se tazatel neurazil,nebudou do jara dělat nic jiného. Navíc to bude nekonečná diskuse,neboť každá odpověď vygeneruje deset nových dotazů. Takže od tohoto původně bohulibého nápadu si mnoho neslibujte.Sad
Mnozí si myslí, že zmínění představitelé nemají na práci nic jiného, než čekat jen na dotazy zde.
Oni ale mají svá civilní zaměstnání a pak ve druhé směně napravují to, co bylo napácháno v průběhu předešlých dvou letech. Tak se, prosím, nedivme, že tu nejsou od rána do večera.
Ten čas si jistě najdou, já v to věřím, ale vše má své priority.
(25.01.2014 11:20)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]Přátelé neblbněme. Obdivuji odvahu zmíněné trojice jít s kůží na trh na zdejším fóru,ale obávám se,že už nyní svého rozhodnutí litují a já se jim nedivím. Pokud mají reagovat na každý dotaz a to nejlépe do deseti minut,aby se tazatel neurazil,nebudou do jara dělat nic jiného. Navíc to bude nekonečná diskuse,neboť každá odpověď vygeneruje deset nových dotazů. Takže od tohoto původně bohulibého nápadu si mnoho neslibujte.Sad

Přesto si myslím, že to, co se tu teď děje, je užitečné. Všichni (na obou stranách) si uvědomí hloubku a rozsah toho průšvihu. A jak a co se celá léta (ne 2 roky, Petře, ale od převratu uplynulo kolik že let naděje a možnosti starý modus změnit?) zanedbávalo. Ano, Hyju, já jsem asi v tomto pesimista: tohle už těžko půjde napravit, ale to není důvod se o to nepokusit.
Jinak musím ještě namítnout jednu věc: už se tu zase šíří ty šprůchy o "rýpalech" a pod., co jen rejou a nic neudělají ..., jakmile někdo někde něco namítne ... To není věru základ pro poctivou debatu. Oni totiž ty problémy, které jim vadí a na které upozorňují, nezavinili. A kdyby jim to bylo jedno, tak sem ani psát nebudou ... Nebo pojedou podle modu: čím hůř, tím líp ... Takové jsem tu v této věci nepotkal, myslím ... Wink
Jiří
Toto jsem dal do včelařských vtipů, ale vidím, že to patří i zde. Včelař N: Nové vedení se uvolilo k diskuzi se členy. Včelař P.: A jak to jde? Včelař N: Prozatím žádná odpověď. Včelař P." Jak to? Včelař N.: Nebyla položena žádná otázka na kterou je pravdivá odpověď povolená.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Referenční URL's