Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařský spolek Moravy a Slezska z.s
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Moravák - nezlob se na mě ale lidem co nejsou schopni napsat svoje jméno do profilu tak se mi moc jim odpovídat nechce.
(25.01.2017 20:17)MartinP napsal(a): [ -> ]Jirko, chápu dobře, že po roce od založení VSMS (kde jsi jeden ze spoluzakladatelů) zakládáš další včelařský spolek?
Nebo jsi řady VSMS opustil??
Martine, můžeš uvést jediný rozumný důvod, proč by si Kobeřičtí nemohli jen tak založit vlastní včelařský spolek (tedy kromě toho, že se to svazákům nebude líbit ...)?
Jiří

(25.01.2017 22:32)Luděk Klinkovský napsal(a): [ -> ]Mě učili, že za tečkou je v těchto případech mezera. Platí to i o Ing. nebo datumu.
Mě učili, že to platí i o datu ... Big GrinTongue
S mezerami souhlas, bez mezer je to prieseršvih ... To je zásadní ...
Jiří
(25.01.2017 23:14)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]
(25.01.2017 20:17)MartinP napsal(a): [ -> ]Jirko, chápu dobře, že po roce od založení VSMS (kde jsi jeden ze spoluzakladatelů) zakládáš další včelařský spolek?
Nebo jsi řady VSMS opustil??
Martine, můžeš uvést jediný rozumný důvod, proč by si Kobeřičtí nemohli jen tak založit vlastní včelařský spolek (tedy kromě toho, že se to svazákům nebude líbit ...)?
Jiří

Jiří, svazákům je to šumafuk. To udivilo spíše mne osobně. Měl jsem za to, že Jirka a jeho okolí podporuje VSMS a nyní mne tedy překvapilo, že zakládají jiný - další spolek. Trošku mne zajímaly ty důvody, protože to nadšení při založení VSMS bylo celkem velké. Jinak mi do toho nic není.
Přeji jim ať jsou v novém spolku (spolcích) spokojeni.
(26.01.2017 6:20)MartinP napsal(a): [ -> ]. . . Trošku mne zajímaly ty důvody, protože to nadšení při založení VSMS bylo celkem velké. . . .

Martine, velké nadšení provází cokoliv nového. Po vystřízlivění, zjištění, že se bude muset makat, že to nepůjde tak snadno ... přichází realita a rychlé vystřízlivění, často následuje nové nadšení ...
Pokud tu chcete někomu mejt hlavu kvůli překlepům, tak prosím ve správném vlákně. Díky
http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Pravopis
MartinP

Dlouho jsme diskutovali s členy a jak budeme řešit otázku včelpa a ČSV. Na stole byli 4 možnosti zůstat v Čsv , vstoupit do spolku VSMAS nebo založit svůj spolek... A ta poslední možnost byla vystoupit a a nesdružovat se nikde .... z vítězila ta třetí.

Děkuji všem za postřehy z webu budu se je co nejdříve opravit.....
Zdravím přátelé

Jenom bych Vám chtěl připomenout zítřejší besedu včelařů v Karviné a chtěl bych Vás informovat plánované přednášce Martina Koblihy.
Bližší informace najdete na stránkách http://www.vcelarime-sami.cz/
Druhá beseda včelařů našeho spolku a okolí,která se uskutečnila v pátek 24.února v Medocentru se opět vydařila. Jirka Hymon si připravil prezentaci k Nařízení SVS pro rok 2017 a polopaticky vysvětlil co se vlastně chce a co se musí. V další části jsme si povídali o prvních jarních úkonech a na co se zaměřit na včelnicích. Předjaří je důležité období a včelař musí včelám pomoci v ovládání úlového prostoru a v maximální míře chránit včelstvo před chladem. Besedy se zúčastnilo 19 včelařů a byla absolutně neformální. Děkuji účastníkům za otevřenost a podněty z vlastní praxe. Dle komentářů si každý něco odnesl.

Příště se sejdeme na přednášce Martina Koblihy, který k nám přijede 18.března a přednáška bude od 9:00 hod. S ohledem na skutečnost, že chceme aby přednáška p. Koblihy byla max. dostupná pro region, tak se uskuteční v Havířově v areálu soukromé Vysoké školy sociálně – správní. Areál je dobře dostupný autem i autobusem a věříme, že včelaři regionu rádi přijdou.

Další beseda včelařů v Karviné bude 24.března od 17:00 hod. a zaměříme se na rozbor přednášky p. Koblihy a na připravenost na sezonu.

Václav Sciskala
Vážení přátelé

Zvu Vás na přednášku p. Martina Koblihy, pokrokového včelaře z Jihlavy, kterou organizuje Včelařský spolek Moravy a Slezska z.s. dne 18.března 2017. Přednáška se koná v Havířově, ul. Vítězslava Nezvala 801/1, areál Vysoké školy sociálně správní, Institut celoživotního vzdělávání. Začátek v 9:00 hod. Před pokládaná doba přednášky cca 4 hod.. Těším se na setkání.

S pozdravem Václav Sciskala
Vážení příznivci včelařského fóra

Tímto bych Vás chtěl upozornit na přednášku Milana Havelky na téma "Chov silných a zdravých včelstev" , kterou pořádá Včelařský spolek Moravy a Slezska z.s. přednáška se koná dne 11. listopadu 2017 od 10:00 v Domě techniky v Ostravě-Mariánské Hory. Dům techniky najdete na ulici Mariánské náměstí 480/5.

Vice informací najdete na web stránkách http://www.vcelarime-sami.cz/ nebo na http://cms.vsk.webnode.cz
Vážení přátele

Prosím zájemce o přednášku Milana Havelky ,aby četli řádně podmínky přihlášení. Důležitou informací je registrační číslo chovatele je to i váš variabilní symbol pro platbu na účet.
Jinak nebudeme umět spárovat seznam ,který vytvářím já, z účtem.!!! Prosil bych ještě kdyby jste do emailu uváděli tel. spojení na Vás pro případ nutného spojení s Vámi.
Využijte možnosti se setkat s Milanem Havelkou v Moravskoslezském kraji nemusí se dlouho opakovat. Sice máme kapacitu sálu víc než dostatečnou ,ale nenechávejte vše na poslední chvíli nemuselo by pro Vás zůstat místo. Denně se mi hlásí průměrně 3 - 5 včelařů a jestli to půjde tímto tempem , tak do 11 .11. 2017 je sál vyprodaný.

S pozdravem příjemného dne Jiří Hymon
Vážení přátelé

Připomínám Vám možnost se přihlásit na přednášku MILANA HAVELKY , která se koná dne 11.11.2017 v OSTRAVĚ !!!
Nezapomínejte mi prosím posílat reg.čísla chovatelů tyto čísla slouží jako variabilní symbol pro platbu.



Vice informací najdete na web stránkách http://www.vcelarime-sami.cz/ nebo na http://cms.vsk.webnode.cz
Vážení přátelé. V duchu naši filozofie o spolkovém životě organizujeme včelařská setkání, besedy a kurzy. Sezonu otevíral v březnu Martin Kobliha a zavírá ji Milan Havelka. Anebo zavíral a otevírá ???
Máme dobrou příležitosti uvítat člověka, který oboru věnuje hodně ze svého života a jsme rádi, že si našel čas i pro včelaře našeho regionu.
Lokalitu Domu techniky v Ostravě jsme vybrali cíleně, aby všichni z regionu to měli dostupné.
Informací není nikdy dost. Na tuto akci se opravdu těšíme a věřím, že kapacita sálu bude dostatečná.
Zveme k účasti.
Více na http://www.vcelarime-sami.cz/

Václav Sciskala, předseda VSMaS z.s.
Udělejte nějaký leták v PDF, aby se to dalo rozesílat na email, nebo sdílet na FB. Na stránkách je to samé srdíčko a počasí. Aby to bylo přehlednější. Každý klik navíc na stránkách odrazuje. Uvidíme se na přednášce, už jsme se přihlásili....
Taky přijedu. A dost se těším. Snad konečně zjistím jak vyzimovat včelstva abych pořádně využíl jarní snůšku Smile
Na prednasku se tesim.
Den pred tim, ma moje zena termin porodu.
Snad ji stihnuSmile
Ja si to dávám jako dárek ten tohodenní svátek Smile
Taky přijedu....Big Grin
Mně dvakrát stačilo.
Toho nikdy není dost, určitě na Milan připraveny nový poznatky....
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Referenční URL's