Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařský spolek Moravy a Slezska z.s
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Odbornē včelařské překlady...
To není periodikum a navíc se prodává. Ještě ke všemu jen členům ČSV.
Jiří
Jaktože to není periodikum?....rok je taky perioda....Big Grin
(25.01.2016 20:10)MilkyWay napsal(a): [ -> ]ČSV dostává dotaci pro NNO od MZe na projekt, jehož součástí je i vzdělávání a osvěta, kam patří vydávání časopisu i dalšího periodika.
Svaz na to přispívá ze svého v poměru 70/30.
Máte na to nejaký hodnoverný dôkaz - doklad - faktúru -paragon - lejstro ? Ak nie, tak je to ohováranie ministerstva a ČSV Surprised. Vyžiadajte si účty a budete hodnoverný partner na diskusiu.
(25.01.2016 21:45)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]To není periodikum a navíc se prodává. Ještě ke všemu jen členům ČSV.
Jiří

Proč to není periodikum? Vždyť vycházejí periodicky. Mají přidělené ISSN, takže periodikem jsou.
Dobře, Martine, ale periodicita je přece 2 čísla ročně. Ale máš pravdu, i to je periodicita. Omlouvám se.
Ale dovolím si trvat na tom, že se to prodává, takže to není jen tak zadarmo. A pro nečleny to není dosažitelné. Já si to koupit nemůžu, ačkoli bych to klidně zaplatil.
A to i přesto, že je to, jak se zde tvrdí, podporováno ze státních peněz. Tedy i z mých. Tomu nerozumím.
Jiří
To nerozporuju, jen jsem se jako bývalý univerzitní knihovník ohradil proti tomu, že by to nebylo periodikum. Stejně jako je váš E věstník periodikum a taky je určený pro vnitřní potřebu Vašeho spolku. Vydávání interních periodik je běžné a náklady na jejich pořízení jsou různé a vůbec nemusí odpovídat jejich výrobní ceně.
Máš pravdu, Martine, je to periodikum. Za státní peníze, ale já si ho nemůžu koupit. Jakkoli cena je stanovena a já jsem ochoten zaplatit plnou cenu, která by odrážela náklady.
Náš e-Věstník nevzniká za státní peníze. Nevzniká vlastně za žádné peníze. Děláme si ho pro sebe a sami. I když jsou názory, že i za něj by měla být určena nějaká cena. Nevím jaká, ale vím, co je v tom práce. Právě jsme jeden poslali do světa. Report o zbýšovském Podzimním semináři odhaduji tak na 30 hodin svého života, z toho tak 20 hodin kvalifikované práce. Kolik že bere instalatér za hodinu? Big Grin
A spolupracovalo víc kolegů. Taky kvalifikovaně.
Jiří
Přiznám se, že cenu neznám. Moje žena překlady dostává jako členka ČSV zdarma, stejně jako já dostávám včelařství, takže to neřeším. Jestli o ně opravdu stojíš, tak se můžeš vrátit do svazu a předplatit si je, není to nic těžkého Smile nebudou stát moc.
Mně je tajemník zakázal posílat už dávno. Tak jsem je oželel stejně jako vedoucí funkci kdysi. Taky chtěli abych vstoupil do nějakého Svazu či co to tenkrát bylo.
Člověk prý nemá vše podřídit majetkovému prospěchu, ale má to brát s nadhledem.
Když přispívám na SOláry, mohu přispět i na Včelařství a OVP. Smile
Tunel jako tunel.
Návrat do Svazu?..Kvůli OVP...?.....tak už jen to je cena hodně přemrštěná...
Nebo můžete začít chodit do knihovny. Dost dobrá, kde takové věci mají, je Švehlova knihovna na SVS ve Slezské ulici v Praze.
(25.01.2016 22:02)Albert Gross napsal(a): [ -> ]
(25.01.2016 20:10)MilkyWay napsal(a): [ -> ]ČSV dostává dotaci pro NNO od MZe na projekt, jehož součástí je i vzdělávání a osvěta, kam patří vydávání časopisu i dalšího periodika.
Svaz na to přispívá ze svého v poměru 70/30.
Máte na to nejaký hodnoverný dôkaz - doklad - faktúru -paragon - lejstro ? Ak nie, tak je to ohováranie ministerstva a ČSV Surprised. Vyžiadajte si účty a budete hodnoverný partner na diskusiu.

Si tu hraješ na BISku? Jakou fakturu nebo paragon. Ty si myslíš, že tisk časopisu je na paragon?
Rozhodnutí o poskytnutí dotace je veřejně dostupné, stejně jako podmínky dotace pro NNO.
Jenom bych Vám pánové chtěl připomenout ,že diskuze je o novém spolku....ne o časopisu a překladech poslední dobou za něco stojí jenom překlady....ale já mám tolik práce ,že si je nemám ani čas přečíst!!! Co se týká zmíněných periodik tak jsou dotované Mze a něco málo platí svaz žádná dotace by neměla být 100%. Samozřejmě pokud bude nadále přibívat jak jiných včelařských spolků nebo neorganizovaných včelařů ,tak nezbyde svazu nic jiného než tyto periodika dodávat , všem včelařům a spolků a účtovat si pouze náklady Čsv. Otázka druhá zda někdo o něco takového bude stát.Big Grin
No jen si zvykej Jirko....i v novém spolku budou staří členové....a pokud nový spolek nenabīdne minimálně to, co ten starý, tak máš na 95% smolīka.Big Grin
(25.01.2016 23:37)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]No jen si zvykej Jirko....i v novém spolku budou staří členové....a pokud nový spolek nenabīdne minimálně to, co ten starý, tak máš na 95% smolīka.Big Grin

Smolíka? V. Smolíka?
Kdybych já zakládal nějaký nový spolek, tak rozhodně tak nějak aby nebylo jednoduché do něj přejít, tedy aby v tom původním zůstala nejméně ta 1/3 členů ČSV co prý neví jestli jim důvěrník léčí varroázu nebo mor, a i z toho zbytku bych se snažil aby tam přešla jen ta aktivní část co se bude zůčastňovat aktivit.

Jinak je lepší zůstat ve starém.
Elitáři.Big Grin
člověk je doma tam kde se cítí dobře.
Smile
Myslím, že ideální je když se někde sejdou lidi co si sednou bez hledu na procenta.
Jasně,ale počet takových lidí,potažmo členů,je dost limitovaný,takže nezbývá než rezignovat na nějaké zásadní ovlivňování oboru,neřkuli čerpání dotací(s vyjímkou 1D). A to jsou věci,kterých se naše spolky,ať už stávající nebo nově vznikající,rozhodně nehodlají vzdát.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Referenční URL's