Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařská váha
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Cau,
v klidu se prekonam. Upozornuju, ze se jedna o muj nazor a zkusenosti a nikoliv odrazovani od koupi toho produktu.
Mam 2 vahy, 2 srdicka, ix GSM branu.
Proti srdickum nic nemam, baterka vydrzi v poho 3 mesice dle cetnosti prenosu.
GSM brana : mam tam SIMku Sazkamobilu, internet za 80kc za mesic. Byl zjisten problem z GSM branou, behem zaruky - kdyz bylo chladno, tak to neprenaselo. Nenaskocil modem. Po upgradu (v reklamaci) firmware OK. Asi to dobry je, nejaky podezreni jsem ale jeste mel, ale aktualne se to opravdu zda OK. Uzavreno.
Vahy - prvni vaha mela senzory jen par mm nad urovni hranolu - kdyz podmet natahl vodu (vlhkost) a drevo se roztahlo tedy, doslo k opreni o hranol a zajimavy prubehy vahy. Musel jsem pod podmet dat plochace.
Druha vaha ma v senzorech sroubky (4-5mm ?), ktery se pro zmenu zarejou do dreva podmetu. OK, opet jsem si musel poradit a poresit to plochackama. U druhy vahy je jeste neco, mozna uz to maji poresene u stavajicu generace jinak a to je dylka kabelu do krabicky s elektronikou. Delka kabelu je tak kratka, ze nelze krabicku rozsroubovat pod ulem, aby se napojil USB kabel pro nabijeni !!! Prvni vaha mela elektroniku v hranolu, zboku bylo mozny nabijet bez problemu.
K vaham jeste - jejich zajimava nespolehlivost ve smyslu kalibrace - zda se mi, ze co pul roku je nutny opet kalibrovat, jinak to lita i po desitkach kg. Nevim, mozna je to normalni, necekal bych to a ja jsem jen vysirka.
Takze zaver - nikoho neodrazuju od koupi, jdete do toho, ja uz ne.
chose
Hezky vecer, rad bych zkusil dat nejakou mensi vahu pod miniplus, ,mate nekdo nejake zkusenosti?
Predem moc dekuju.
H. V.
Nejsou prosím někde přístupné grafy online vážení úlů? Dogoogluju se vždy jen k prodejcům váhy.
Koukal jsem k sousedovi za dvěma kopci (https://biouly.cz/vazeni-vcelich-ulu), abych viděl orientačně co očekávat, když přijedu o víkendu ke včelám. Ale má to nějaký výpadek. Díky.
(21.06.2022 9:38)wind napsal(a): [ -> ]Nejsou prosím někde přístupné grafy online vážení úlů? Dogoogluju se vždy jen k prodejcům váhy.
Koukal jsem k sousedovi za dvěma kopci (https://biouly.cz/vazeni-vcelich-ulu), abych viděl orientačně co očekávat, když přijedu o víkendu ke včelám. Ale má to nějaký výpadek. Díky.

tak souseda kontaktujte Smile

je to zajímavá myšlenka, ale myslím že něco jako přehledový portál s mapou a váhama asi neexistuje .. navíc by to asi nesledovali jen včelaři ..
Funguje vám včelařská váha beepad?
Viac menej áno. Minulý rok bol problém s ukončením satelitnej (či aká to je) siete. Skrachovala. Teraz to po prerobení od výrobcu funguje myslím, že na nejakej Orange sieti. Nevysiela mi info každú chvíľu, ako kedysi, ale vysiela. Ja ju mám aj v dosť od signálov izolovanej oblasti.
U nás teď ta síť zkrachovala také. Můžu si nechat za 1500 do toho namontovat něco, co poběží na Vodafonu....nezbývá než do toho jít...?
Tohle trochu naznačuje, že komerční váhy nejsou vždy to nejlepší řešení.
Koukám, že to není záležitost jen Sigfox, který jsme taky někteří u amaterských vah testovali. Vybírat podle poskytovatele připojení bude asi velmi důležitá věc. Nenažranost poskytovatelů se projevuje v plné nahotě.
Prostě krachnou.
Asi je lepší udělat vlastní síť. Nebo prostě WIFI na stanovišti
Například https://www.instructables.com/LoRaWAN-Gateway/

HW na vlastní bránu mi leží už nějakou dobu v šuplíku, ale nejsou lidi, tedy spíše čas se tomu věnovat Sad
Kdybych to tak jen uměl.....?...pro mě ideálně WiFi nebo bluetooth.... dokážete mi někdo pomoci? Kladno a okolí....určitě se domluvíme
Výrobca Beepad-u ponuka/l možnosť prerobenia váhy na wifi komunikáciu.
(30.04.2023 21:34)karelretik napsal(a): [ -> ]Kdybych to tak jen uměl.....?...pro mě ideálně WiFi nebo bluetooth.... dokážete mi někdo pomoci? Kladno a okolí....určitě se domluvíme

Nic lépe popsaného snad už asi neseženeš https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Vcela...-na-vyrobu
Tak jsem to nechal předělat na WiFi. Váhu online sice vidím, ale výrobce už od toho dal ruce pryč a např.porovnavani hmotností už nefunguje. Prý projekt ukončen....
Vážení přátelé, před několika měsíci jsem si udělal radost a zakoupil jsem úlovou váhu od firmy Bee Hive Monitoring, typ 3M. Po rozbalení, nainstalování třech AP do telefonu, jsem se pustil do díla.
Nejdříve stáhnout zelenou AP data z váhy. Asi po šesti pokusech se mi to konečně podařilo. Ono to je problém pořád. Nyní stáhnout data do žluté AP abych viděl výsledky. To se podařilo hned na první pokus. Váha ukazovala nesmysly. Kontaktoval jsem přes chat velmi arogantní osobu, která mi říkala co mám dělat. Asi po hodině a desítek a desítek screenshotů obrazovek telefonu, umístění váhy bez závaží a se závažím, restart – to se musí celé zařízení šroubovákem rozebrat, uvolnit čtyři plastové vývodky, vyfotit, smontovat, zaslat, a po dalším a dalším testování jsem to vzdal. Nabíjení váhy je též po celé demontáží zařízení!
Asi za týden jsem se jim ozval opět, a znovu screenshoty obrazovek telefonu, nastavování – opět vyhozený dlouhý čas. Potom zazněl verdikt: někde je vadný senzor, zašlete váhu k nám (na Slovensko) k reklamaci. Sundal jsem tedy hliníkové lišty, protože potom se zbytek vešel do bublinkového pytlíku a do obálky a odeslal. Po měsíci přišel e-mail, že jsem váhu rozbil já, protože jsem sundal hliníkové lišty! Že mi váhu tedy opraví, ale bude to stát dalších 20 € tj. cca 500,-Kč. Nesouhlasil jsem s opravou a tak mám váhu doma a snad se mí ji podaří opravit.
Máte někdo zkušenosti s váhami a dalšími výrobky Bee Hive Monitoring?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Referenční URL's