Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Vyšetření zimní měli
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Trošku mne vytočilo, že i když jsem zimní měl odevzdával osobně na SVS Jičín, tak výsledek byl sdělen pouze SVS Jičín a ZO ČSV Sobotka. Ti mi nic neřekli a kdybych se pořád nedotazoval na SVS, tak se výsledky nedozvím. Ještě jsem to jako vůl poslal jednateli ZO ČSV Sobotka, když to tak moc chtěli a nevšiml jsem si, že oni na rozdíl ode mě ty výsledky dostali přímo z laboratoře.
No a jaké ponaučení pro tento rok jsi z výsledků vyčetl?
Že ji budu odevzdávat normálně s celým Boleslavským spolkem.
To je zajímavý ponaučení...
jinak na tom tý žádancce na vyšetření je i kolonka kde se zatrhne kam se pošlou vejsledky, udělals to?
(09.03.2016 14:32)jirka.marx napsal(a): [ -> ]Že ji budu odevzdávat normálně s celým Boleslavským spolkem.

Já bych pro jistotu byl členem Svazu a taky kvůli dalšímu servisu, co říkáte? Případně bych vzal i nějakou funkci a makal pro druhé zadarmo a pekloval se s těmi, co musejí mít furt něco extra.

Nic ve zlém, to se nedalo nevytěžit, to musíte uznat.Rolleyes
Není nad ty naše "jistoty" ...Big Grin
Jiří
Já bych si klidně tvrzením že Jirka Marx coby zdravotní referent členům ZO servis poskytoval trochu natěžil z toho vytěženého.
(09.03.2016 14:47)VaT napsal(a): [ -> ]To je zajímavý ponaučení...
jinak na tom tý žádancce na vyšetření je i kolonka kde se zatrhne kam se pošlou vejsledky, udělals to?

Právě že ano, současně jsem dával i měl na vyšetření na MVP a ty výsledky mi s fakturami přišly na moji adresu Big GrinBig Grin
(09.03.2016 15:09)Kohout napsal(a): [ -> ]Já bych si klidně tvrzením že Jirka Marx coby zdravotní referent členům ZO servis poskytoval trochu natěžil z toho vytěženého.

Ale Kohoute, no tak, já o panu Marxovi nic nevím, jen jsem slyšel, že celý Boleslavský spolek vystoupil ze Svazu a tak proto "těžím", já jsem prostě pro zachování Svazu a jeho "recyklaci" než ho opouštět. Tak jsem si rýpnul a asi bblě, omlouvám se vám i panu Marxovi.
Omlouvat se netřeba, vždyť když nejde o včely je to jen sranda.
Ano omlouvat se není třeba zkazil Jste mi tím něco vtipného jedovatého. Big GrinHuhHuh
Souhlasím s Tomem....Svaz by se měl recyklovat..... Třeba na jednovrstvý toaletní papír.... Pro ruku to vyjde nastejno.Dodgy
Vy co jste vystoupili před tejdnem jste najednou moc chytrý.
(09.03.2016 16:42)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]Souhlasím s Tomem....Svaz by se měl recyklovat..... Třeba na jednovrstvý toaletní papír.... Pro ruku to vyjde nastejno.Dodgy

Prvně jsem se měl dneska důvod zasmát, ahoj Milane. Já ale fakt myslím, že nám byl Svaz ukradenej a že by se měla "ztracená vláda věcí našich, v ruce naše navrátit" když použiju parafrázi...
Navrátit - to jako že to už někdy patřilo členům?
Že se názor člena dostal výš než do hospody na členskou schůzi?
(09.03.2016 14:09)jirka.marx napsal(a): [ -> ]Trošku mne vytočilo, že i když jsem zimní měl odevzdával osobně na SVS Jičín, tak výsledek byl sdělen pouze SVS Jičín a ZO ČSV Sobotka. Ti mi nic neřekli a kdybych se pořád nedotazoval na SVS, tak se výsledky nedozvím. Ještě jsem to jako vůl poslal jednateli ZO ČSV Sobotka, když to tak moc chtěli a nevšiml jsem si, že oni na rozdíl ode mě ty výsledky dostali přímo z laboratoře.

Tohle udělat laborka mě u nás tak to jen tak neprojde. A rozhodně by to neskončilo audiencí u vrátnýho nebo nějakýho referentíka Sad. Jasně jsme zaškrtnul volby KVS a zadavatel (tedy já) a do týdne protokol doma a za další týden protokol na mor. Takže asi tak nějak.
(09.03.2016 17:18)KaJi napsal(a): [ -> ]Navrátit - to jako že to už někdy patřilo členům?
Že se názor člena dostal výš než do hospody na členskou schůzi?

Ano, před válkou došlo k podobné situaci a členům se to podařilo, proto si myslím, že by se to mohlo povést i teď. Nevím jak. Jen chci zjistit, zda je víc těch, co to nechtějí ani zkusit a nebo těch, kdo myslejí, že to těm dovedům nesmíme dovolit a nebo se aspoň pokusit o zvrátit.
Letos jsem pochopil výhodu odevzdání měli přímo na KVS. Výsledky mi přijdou dopisem do tepla domova a mohu nad nimi a jejich smysluplností v klidu meditovat. Tím chci říci, že v našem ZO, když jsem byl ještě člen i nečlen, jsem se k výsledkům nikdy nedostal.
Jasně, málem jsem vám dal palec nahoru. Ale pak jsem si, jak vy říkáte v klidu pomeditoval a dospěl jsem k následujícímu.

Žijeme v době světelného smogu, toho skutečného smogu a taky informačního. Valí se na nás odevšad "tuny" informací, z jejichž drtivé většiny se vyklubou úplné kraviny, které jsem vůbec nepotřeboval vědět, třeba že tučňákům to na ledu klouže stejně, jako lidem a nebo že Hugo Cháveze asi někdo otrávil. Takových hovadin musím za den vstřebat mraky a předkladatelé furt mění taktiku a tak se mi ne vždy podaří se informačnímu balastu vyhnout.

A stejně zbytné je pro mě vědět jak koupali mojí měl v oleji (nebo jak se to dělá, je mi to fuk) a kdo to vlastně dělal a za kolik a už vůbec mě nezajímá, jestli se to musí dělat proto, že to je pro nějaké laboratoře byznys a nebo to je nezbytná nutnost. Taky mi je fuk že to ani nemůže být objektivní, když část brouků zůstane ležet na horních loučkách spodní bedny = beden. Prostě nad tímhle nemedituju. Vlastně jsem vděčný, že mi na schůzi někdo řekne "máš to dobrý" a neotravuje mě detaily, které ani neovlivním ani nezměním. Já jsem funkcionářům vděčný.

Mívám to dobrý a stejně natírám, já potřebuju mít včely zdravé a mám včely zdravé, tečka a vše ostatní mě jen otravuje. A znám jednoho meditáře, který kliďánko vprostřed léta fumiguje oddělky a kašle na to, že mají plod, hooodně plodu. A ňáká rezistence mu žíly nerve, prodá je přece!

Víte, já taky nebádám po způsobu jak se vyrábí elektřina, kdo, kde a z čeho vlastně jsou ty waty za mýma "hodinama". Mě fakt stačí umět rozsvítit a nad ničím při tom nemedituju. Vlastně by se dalo říct, že vaše záliba je divná ne?Big GrinWink

Jo a ještě dodám. Nikdy nevytáčím vysoké plásty kde vč plodovalo a které se zúčastnily léčení a tak nemusím laborovat léčit co nejméně, aby se to nedostalo do medu. Med mám jen v nízkých, panenských anebo jen jednou na prostředku zakladených, které nebyly v úle při léčení (kromě KM, tu považuju stran reziduí za bezpečnou). Teď spíš medituju nad tím, jak si dělat mezistěny z vlastního a jen panenského vosku, právě kvůli zbytkům léčiva a nebo zda přijít na to, jak mezistěny nepotřebovat vůbec. Tohle zajímá mě. Přesněji, váhám spíš nad tím, jestli někdo zaplatí vyšší cenu za můj med když je jen z panenského a když mě to stálo nepohodlí a více úsilí a nebo je to zbytečná komplikace s názvem profesní poctivost. Zaplatí mi to někdo? Myslím, že ne!
Nemedituji, nezajímá mě jak to dělají, já vosk posílám těm co mi to umí a udělají mi to. Spíš si vyrobím elektřinu jak mezistěnu.

V případě zimní měli nejde o elektřinu ale o smog. Nikomu to nepomůže, jen to škodí a kazí ovzduší. Tam je třeba meditovat jak to omezit.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Referenční URL's