Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Krádež včelstev
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ďalšie ukradnuté úle na slovensku.Za 27 včelstiev hrozí páchateľovi trest max.tri roky-smiešne a zároveň smutné.
http://aktualne.atlas.sk/pachatelovi-kto...s/regiony/Sad
ZuzanaJ: Byly úly vidět ze silnice, nebo byly schované v lese? U nás to vypadá, že se krade to, co je vidět ze silnice nebo kolo čeho jdou brigádníci co stříhají vinohrady. Pokud byly zašité v lese, moje nervozita se zvýší.
obe stanovištia boli veľmi blízko asfaltových ciest (II.triedy) - pár desiatok metrov, v prípade Sekúl boli až príliš dobre viditeľné z cesty, v tom čerstvom prípade boli dosť schované v lesíku.
..ďalšia krádež včelstiev,v Modre (okr.Pezinok) zlodeji povyberali z úľov plásty obsadnuté včelami (krajné neobsadnuté nechali tak)..bližšie okolnosti nepoznám,je to čerstvá info po telefóne...
Přátelé, okradení, zatím neokradení,
dnes jsem se dozvěděl z výkupny medu, že cigoši začínají nabízet med výkupcům, že právě "vytáčí" a mají spousty medu naprodej. Takže takto se mají věci. Myslím, že je pravý čas skončit se včelařením, protože železo dochází, výkup je hlídaný a jsme coby cíl sběru na řadě. Je to smutné, ale je tomu tak. Když zapíchnu kružítko s 25km poloměrem na mapu do Hodonína a udělám kružnici, jde přibližně už o 200 ukradených včelstev za poslední měsíc a půl. Amen.
na to jsou brikety moc lenošný, med to není kolejnice nebo nějaký kábel Smile
No když kradou a objednavatel - včelař odřekne, tak to podle mne vyvařej a prodají. S ohněm a opalováním kovů a jeho opracovávání při těžbě mají přeci zkušeností dost.
(13.03.2015 10:53)gusto napsal(a): [ -> ]... zlodeji povyberali z úľov plásty obsadnuté včelami (krajné neobsadnuté nechali tak)...

Odborná robota, mne rozobral nástavky a keď zistil že sú včelstva uhynuté, tak to nechal tak.
(13.03.2015 10:53)gusto napsal(a): [ -> ]..ďalšia krádež včelstiev,v Modre (okr.Pezinok) zlodeji povyberali z úľov plásty obsadnuté včelami (krajné neobsadnuté nechali tak)..bližšie okolnosti nepoznám,je to čerstvá info po telefóne...

a kurna hned idem pozriet vcely ... naposledy som bol v pondelok.....
Hodnoceno dnešní právní mluvou nejde o krádeže, ale přemístňování předmětů volně odložených a hyzdících krásná přírodní prostředí dobrovolnými pracovníky na jejich vlastní náklady a tudíž zaslouží spíše pochvalu.
Jde o krádeže, toto bych nezlehčoval, leda žeby si to myslel objednavatel nebo přímo zloděj, že něco zavazí někde. Upozorňuji, že krádež ve včelařství je hyenismus, protože zasáhne chovatele docela hluboko.
Odstranil jsem Merkuriho příspěvek.

Má rasistický podtext a je pravděpodobné, že porušuje zákony České republiky. Při dalším opakování udělím BAN.
Podobné příspěvky zde nebudou trpěny.
Takže raději SZ? Asi bych toto téma celé dal pod kontrolované a skryté vlákno se zvláštním právem a dalším přihlášení, protože příspěvky které jsem si přečetl, přímo nebo nepřímo nabádají ke krádeži nebo obhajují nebo jsou užitečnou informací pro tuto trestnou činnost.
(14.03.2015 9:06)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Odstranil jsem Merkuriho příspěvek.

Má rasistický podtext a je pravděpodobné, že porušuje zákony České republiky. Při dalším opakování udělím BAN.
Podobné příspěvky zde nebudou trpěny.

Škoda, že si nemohu Merkuriho "závadný" příspěvek přečíst. Možná bych v jeho hodnocení nebyl tak přísný. Mám také své zkušenosti a ta "politická korektnost", kdy se bojíme některé jevy i jen pojmenovat, mě jde také proti srsti. Na druhou stranu, plně chápu admina a jeho zodpovědnost.
JK
Pravda je nekdy "rasisticka" a lez je nekdy korektni.
(14.03.2015 10:37)Josef Křapka napsal(a): [ -> ]Škoda, že si nemohu Merkuriho "závadný" příspěvek přečíst.

Příspěvek se týkal návrhu provádění manikůry kleštěma a stimulaci zubního nervu spoluobčanovi za účelem objasnění krádeže včelstev.
Přesně tak, kdo četl rychle nebo používá RSS, ten ví. A jistě uzná, že toto zde veřejně nemohlo zůstat.
Divím se, jak rychle jste hotovi s pojmenováním zloděje. Moje osobní zkušenosti z dvou objasněných případů ukazují, že zloděj může být blíž, než se zdá. V obou případech to byli místní včelaři, se kterými jsme o schůzi sedávali u jednoho stolu a oslovovali se přátelé.

To, co se nyní děje na břeclavsku, vypadá spíš na organizovanou mafii, ale nevidím důvod, proč jim nyní dávat nějakou barvu pleti. Počkejme, až budou dopadeni.

Broněk Gruna
Barva pleti prozatím nejasná, duše sytě černá.
Pokud by tomu tak bylo, musely by se přátelé opravdu mezinárodně nakazit. Nepíšu že vylučuji objednávku včelařem. Prostě se zlodějská parta pohybuje blízko přátel, kteří včely chcou tz. spolu pracují např ve vinohradě. A pokud přítel ví kam má parta zajet přesně, je to hotová věc. Hrozím se, protože se ve vinohradech v okolí zatím přestalo pracovat, ale je tu po stříhání vyvazování, smýtání, sběr.

Nejde o krádeže, ale speciální krádeže, já si myslím že podle čísel z okolí to přerostlo v rabování stanovišť. Jestli přímo nebo objednáno nepřímo včelaři přes nějakou partu je jedno. Je to podle mého názoru rabování. Když připočtu poslední Sekule, jsme už nad číslem 200 včelstev za posledních asi 7 týdnů. A to Broňku musí být organizované. Samozřejmě o závist jde především, ale zlodějina je psychická záležitost, dokud se ti sběrači nechytí, budou stále krást a nejhorší, budou se zdokonalovat.


Edit: Kdokoli kdo poznáte nebo se vám bude jevit jako známý člověk, volejte na tiskové oddělení břeclavské policie – tel. 974 632 207 nebo na mob. 724 188 879
[attachment=3271]

(14.03.2015 12:01)Bronislav Gruna napsal(a): [ -> ]Divím se, jak rychle jste hotovi s pojmenováním zloděje. Moje osobní zkušenosti z dvou objasněných případů ukazují, že zloděj může být blíž, než se zdá. V obou případech to byli místní včelaři, se kterými jsme o schůzi sedávali u jednoho stolu a oslovovali se přátelé.

To, co se nyní děje na břeclavsku, vypadá spíš na organizovanou mafii, ale nevidím důvod, proč jim nyní dávat nějakou barvu pleti. Počkejme, až budou dopadeni.

Broněk Gruna
Referenční URL's