Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Krádež včelstev
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdenku a na policii si bol?
Ano ano. budou více hlídat. daj to co bylo do celostátního pátrání, víc ale bohužel. je to pro ně moc psecifické, bez zvláštních znaků-musím udělat cejchy! všude, kam to jen jde vypálit.

(24.10.2017 13:45)KTM napsal(a): [ -> ]Zdenku doporucim ti zajdi si za mistnima myslivcema a dohodni se s nima at maj oci otevreny ono dost casto se vcely kradou v noci pokud toho berou hodne.Ja s radosti podarovavam mistni co chodej kolem vcel za tech par kilo medu se to vyplati.nevim jak u tebe ale ja sam jsem se divil kolik casu travi svym konickem.dej jim na sebe cislo a kdyz to o vanocich podporis trochou medoviny neni co resit.Neni to jistota ale je to hodne oci a usi navic co koukaj a poslouchaj..
Máme stejné myšlenky. Štěstí, že náš předseda je zároveň myslivec, takže ukol už dostal. Plus hajné kteří mají lesy v okolí pdo sebou. Prostě snažím se hlavně mezi lidi, kteří chodí okolo, aby koukali. Rozklíčoval sem aj osoby(díky nim) kteří se pohybují dost často skrz stanoviště. Sbírám střípky, bohužel zatím bezvýznamně.
Zdeňku, policie říká, že by jí cejchy pomohly?
Víš zdeňku můj pocit je že se vrátí tohle vypadá na objednávku a pokud nenajdou něco jiného vrátí se.Těd bych se snažil jim to co nejvíc znepřijemnit třeba prostě na prasáka seroubovat uly k sobě silnejsima latema pokud je mas v rade dat treba i dve tri neresit ted vzhled ale funkci klidne se muzou pripravit a vzit si dna svoje to je uciny na mistni pobudy a ne kdyz ti nekdo chce vzit vse,pokud máš přijezdovou cestu tak jako ja mezi stromama pokacel bych hned dva tri stromy pres cestu,mě s tím tady problem nedělaly jen jsem si pak drevo samozřejmě nenchal a bylo to po dohodě s nájemcem lesa a pak na pasti bylo videt jak si to znova prochazi okukovaly a zkoumaly uly ale nosit rozrevat tramky se jim nechtelo a uz se pak neukazaly..Poste ted udelej neco co jde udelat rychle a nechat mesic dva neco hodne radikálního.
co si budem povidat je to pro ne docela lehce vydelano dost penez tak jim to co nejvic zneprijemni at tahnou šmejdi...Angry
Uly jsou svazany lanama. Dna prisroubovany ke stojanum. To sesroubovani ulu k sobe neni spatny napad. sice to bude habadura, ale proste stížit, jak říkali PČR.
ad cejch,
Mno pomohli, rpostě aby to co nejvíc bylo viditelné, i pro ně. protože takhle když někde budou, nebo třeba v jiné souvislosti-nidky nevíš- taky by bylo jasně vidět, tohle není vaše pane. Takže
Bacha lana ti lehce prestipaj velkejma pakovkama to je jako zámky to je nanic chce to udelat tak aby to dělalo rámus oni chtějí klid na práci je mi jasny ze to vypada fakt na nic ale to bych neresil nejdriv zadne zabezpecit a pak holt zacni hledt jiny místo.Nemyslim si ze kdyz ma nekdo kradene uly vystavi je nekde jen tak na odiv bud budou nekde u domu nebo z dohledu tomu osobne moc neverim jak se uly ztratej je z 99% po vcelach...Já měl tak ob 3 nebo 4 uly uz nevim presně ten trámek skrz ul jeste zavitovkou dovnitr venku zavarena obrousena matka(daj se koupit i srouby s kulatou hlavou) dotazeny zevnitr ulu,měl jsem ramek venku tak se to v pohodě vešlo.dělal jsem to v pulce Listopadu a vcely vpohode nijak je to nepoznamenalo akorat byly trochu nas...y Smile
Zděnku, pak je ještě jedna možnost - mít na zimu tak velké a těžké úly jako mám já..... to nikdo neodnese.Big Grin
Jen se zeptám jsou tak těžké ze včelami a zásobami, nebo jsou panceřové z oceli.
AŤ se daří Zdeněk
No pokud vcelaris staci se podivat na Milanovo fotky a vis hned co to muze vazit a nemusis se jizlive ptat zda ma uly z ocely..Bych se Milane spis bal ze by je nekdo zkopnul vzteky ..
už si rozmyslím dávat někam fotky stanoviště,a snažit se aby to nějak vypadalo.
(25.10.2017 22:49)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]Zděnku, pak je ještě jedna možnost - mít na zimu tak velké a těžké úly jako mám já..... to nikdo neodnese.Big Grin

Milane ty tvoje snad ani odnést nejdou jak vzbuzující respekt Smile
"Milane ty tvoje snad ani odnést nejdou jak vzbuzující respekt"

To máš pravdu, nechcel by som aby ma pristihol pri krádeží chlap čo vyklada 30 kilové nástavky do dvojmetrovej výšky. Big Grin
Huh
Rozhodně to bude místní "přítel" nikdo jiný by si tu práci nedal.......bohužel.....

mstít se na včelách kor ted v zimě je naprosto stejná ubohost,jako když vám někdo objede auto klíčem.....
Angry Pro tohle nemůže mít člověk ani slov...

https://www.facebook.com/permalink.php?s...2518812371
strašný...dneska Herálec u Havlíčkova brodu krádež 6ks.....je to horší a horší, jen bych z toho nevinil ten veřejnej registr, ale zimní úhyny
Myslím, že to nelze oddělovat. Samozřejmě, úhyny. Chybí včelstva. Pokud někdo má žaludek na to, aby si je opatřil krádeží, tak má díky LPISu velmi usnadněnou práci.
Vyhovárať sa na zimné úhyny je scestné...
Co se tyce Sedlackova zehu vcelnice, je to zverstvo a odsuzuji takove ciny, ALE.. I jinde v republice bezi excesy kdy velkovcelari kocuji na stanoviste roky obsazena a prevceluji je. Bez domluvy ci slusneho slova v sousedstvi vyroste fabrika o 40vcelstvech. Domluva casto neni mozna a byl jsem svedkem i vyhruzek v podobe dovezeni dalsiho mega stanoviste. Vsechno je o komunikaci vedouci k minimalizaci rizik. Nevim jak to bylo v jeho pripade, ale nekdy se takovou prasarnou slabsi brani silnejsimu.. Proste vcelarska valka.
Ako by mala vyzerat taka dohoda? Tri roky tvoje vcely a potom tri roky moje, na striedacku? Alebo norma 100 vcelstiev v obci? Ked sa pristahuje jedenasty vcelar, dovezie iba 9 ulov a domaci si tiez dobrovolne znizia stavy z 10 na 9? Je take obmedzenie na lokalnej urovni pravne mozne?
Je nutne sa branit? Doviezol by profesional desiatky vcelstiev na miesto, kde vymru hladom?
Otazky myslim vazne, nie ako rypanie. Ja tam priestor na vyjednavanie nevidim, ale rad sa necham poucit, ako s ludmi vychadzat lepsie.
Referenční URL's