Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Krádež včelstev
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Mě trvalo skoro 10 let, než jsem se k tomu odhodlal. nebo spíš jinak, po postřicích v okolí se mi cca na 14 zbláznily včely a potřeboval jsem je dočasně přemístit a vzniklo přechodné, později stále lesní stanoviště.
(06.11.2018 20:00)M+M napsal(a): [ -> ]Stanoviště 2 km od vedlejší cesty po cestě lesní .Nikde se nedá odbočit a vede tam jen jedna cesta.Osobákem ,ale krokem a i tak možná urveš spodek.
To že proti tobě vyjede myslivec a nemáš se jak vyhnout je dost pravděpodobné....
Za mě naprosto připravená akce...mám info ,že se tam jednou motal grand cherokee stříbrné barvy s plzeňskou značkou...Neznáte včelaře s tímto autem?

Uprimnu sustrast .. Toto nasere cloveka,ze by v tom momente zabijal..mne ukradli 20 vcelstiev aj so stojanmi..nektoré uz aj medniky mali s medom z ovocnych stromov..marec 2014.. Cca 100 metrov od hlavnej cesty,4'00h - 4´15 ráno.. Najskor ich vylozili z remízy do pola cca 5-7 metrov a potom prifrcali dodavkou..uz bolo také šero,ze ich videl vodic autobusu..den pred tým to tam obkúkal typek na zelenej oktávii s pezinskou značkou.. Nevypatralo sa nic,aj ked policajti boli privolaní 5 h po krádeži..
Asi měli málo stop. Mně jednou ukradli přívěsný vozík. Přivolaní policajti fotili okolí a vyfotili stopu v blátě. Říkám jim že to je moje stopa a pro potvrzení jsem udělal vedle stejnou. Se slovy čím víc stop tím líp si vyfotili i tu.
Tak ono to jde mit vcelstva v lese jde ale dnes uz bohuz ne bez zabezpeceni ..to si kazdej musi vyresit sam ja si to bez fotopasti s gsm nedovedu predstavit.taky tolik vcelstev nejde nalozit do auta ve dvou hromada prace vcelku blba mira a oznaceni podle mne dobre ocihnuto na kseft a odvoz dodavkou..Jinak ze se najdou bych moc nedoufal byt to dve tri udela to "kamarad od vedle" ale tohle bylo na objednavku.....zbyly ti aspon vcely jinde nebo jsi prisel o vse??i z tohodle duvodu jednotliva stanoviste nepreplnuju..je to k vzteku a myslim ze bude po letosku to bude ve vetsim meritku hlavne z Jara....
Kohoute i přes to, že je to smutné téma, jsem po tvém příspěvku dostal záchvat smíchu i když ti policajti jsou spíš k pláči.
Mě se to stalo asi 3x. Tak jsem se naštval a objížděl širší okolí až jsem našel úly ve stejném katastru. Se zlodějem jsem si to vyříkal a pro jistotu ho naučil včelařit. Od té doby zatím dobrý.
Policajt je především úředník a chce mít klid (jako každý), tak nějaké velké úsilí od těchto dobře placených úředníků jsem nikdy neočekával a ani u mne nevynikli, po nějaké době přijde jen úřední papír, ani na záchodě se nehodí použít.

(06.11.2018 21:48)Kohout napsal(a): [ -> ]Asi měli málo stop. Mně jednou ukradli přívěsný vozík. Přivolaní policajti fotili okolí a vyfotili stopu v blátě. Říkám jim že to je moje stopa a pro potvrzení jsem udělal vedle stejnou. Se slovy čím víc stop tím líp si vyfotili i tu.
No pokud máš včely pojištěný, tak je ten papír docela důležitej.
Včely jdou pojistit?
Ano pokud jsi ve svazu, tak je máš pojištěné automaticky, platí se to z příspěvků...
Tak toto privilegium se mě naštěstí už netýká.
To jsem zrovna nemyslel, ale někdo mi říkal, že to má pojištěný. Když to máš u domu, tak se to dá prej přilepit k pojistce na domácnost. Ale ta cena tam bude tak velká, že se to nevyplatí.
Pokoušel jsem se asi před rokem několik pojišťoven požádat o pojištění včel, úlů, včelína a to jak v lese, tak i doma na zahradě. Neuspěl jsem ani u jedné z oslovených. Ani připojištění k domácnosti, chtěl jsem aspoň živel, prostě NE. Pojišťovací poradci nechtěli o včelách ani slyšet Smile

Ještě jsem zapomněl dodat, že by to šlo, pokud by se jednalo o zemědělskou činnost Smile
Svépomocný fond je právě to pojištění včelstev a vybavení. Když mi ukradli 16 včelstev dostal jsem to zaplaceno. Kdo je ve svazu a platí ze včelstva, je pojištěn !!! na krádež ,živly i na úraz související se včelařením. Možná i na odpovědnost
Ten kdo je ve svazu tak za něj platí i spolek pojištění, někde v letošním včelařství jsou i uvedeny částky vyplácené při škodní události dokonce i ceny včelstev v závislosti na ročním období, ale protože se jedná o pojištění nikdy vám nevyplatí pro vás skutečnou hodnotu zařízení a včelstev. V tom včelařství jsou uvedeny i konkrétní případy událostí. Kdo ale někdy jednal s pojišťovnou ohledně likvidace tak ví že to je jak jednat s teroristy.Big Grin, naopak při založení pojistky není nic nemožné.
Tak ze pri tychto uhynoch bude na jar cvrkot o tom nemam pochýb,ale ze uz takto skoro to začne...čerstvy oznam z FAcebooku

[Obrázky: image.png]
Videl som to tiež asi pred hodinou.
Neznámý lotr zabíjí na Opavsku včely! Vloupe se do včelína a nechá je zmrznout
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-ostr...znout.html
Citace:....Potom, co vniknul do plechového včelína, vynosil pět úlů ven na mráz. Některé včely se podařilo zachránit, zbytek uhynul. Aby toho nebylo málo, zloděj si s sebou odnesl i vybavení jako včelařské rukavice, kuřák, včelařské rozpěráky i svítilnu.
Vďaka velkej zdielačke na facebooku a dobrej práci policie sa podarilo najst po par dnoch ukradnute vcelstva priamo na zahrade zlodeja..akurat ale sa to tomu debilovi cestou sypalo,tak boli velmi poskodene,ale uz su zas doma namieste..
[Obrázky: image.png]
Referenční URL's