Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Krádež včelstev
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Budes se divit,ale nekdy zkus poprit logicke mysleni,a pozoruj krajni vcelstva,zvlast ta,na strane odkud priletaji letavky ze snusky.On pritel google mozna na stanovisti vcelstev nikdy nebyl,aby to mohl potvrdit.Nemyslim ani,ze google ma pozorovaci talent.Se mi zda,ze jednou vypadnout internet na mesic,ci dva,tak narod nebude ani vedet jak se vari caj...
Josefe, jestli je to na mě, tak jsme ve shodě, já to psal směrem k Milanovi. Máš tam SZ v jiné věci, dík.
(19.09.2018 10:37)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Pepo, tohle jsou extrémy. Myslím, že povětšinou kočování proběhne bez potíží a vzájemné nevraživosti. Ale i tak odmítám vynucování hlásit se ZO ČSV, pokud někdo někam nakočuje. Pořád v tom vidím jakési smyšlené privilegium, které si někdo někdy usmyslel a pořád přetrvává. Ale jinak, slušnost je základní vlastnost. Takže pokud bych kočoval, vyřídím si veškeré papíry a nakočuji tam, kde nebudu druhého omezovat a překážet. Ale ZO bych se nehlásil, nemám důvod.

Ale Honzíku, já jsem se o hlášení na ZO nikde a nikdy nezmiňoval. Avšak domluvit se s místními včelaři tam kde míním umístit svůj kočovný vůz, představit se, poklábosit o včelách by neměl být žádný problém. Na obci je zcela jistě znají a rádi mi na některého z nich dají i kontakt. Tím přeci chráním i své zájmy jako kočovný včelař. Co Ty na to? A je to slušnost.
Ahoj Pepa
Proč chodit na obec, když to zjistím z LPIS. Vidím kdo kde má včely a je tam na něho telefon i s mailem.
(19.09.2018 22:29)Josef Křapka napsal(a): [ -> ]Na obci je zcela jistě znají a rádi mi na některého z nich dají i kontakt.

Možná ne. GDPR. Obec projednává prodej pozemku zájemci. Protože parcela sousedí s jedním mým stanovištěm, projevil jsem také zájem o koupi. Starostka vzala na vědomí s tím, abych se s prvním zájemcem nějak dohodl na rozdělení pozemku. Nějak proto, že mi úřad nesmí dát kontakt. Nechal jsem tedy kontakt na sebe se svolením, že ho může poskytnout.
Tak dnes -11 včelstev. Policii nahlášeno.Včelstva na plastových rámcích od Žáka a nástavky od Nerada.Na některých cejch M+M.
Nejsem naivní,ale věřte mi,že kdybych tu kur.. dostal do rukou .....
Lidé zvyklí na dotační tituly si přišli pro dotaci. Poděkujme ČSV za nábor diletantů zlatokopů a za podporu ochrany našich osobních údajů. Rok 18/19 bude hodně o úhynech a sháňka po včelách značná.
To musel být nějakdo známý. Plastové rámky a nízkonástavkářská míra.. to není pro strejce ze svazu, ale pro někoho mladého nebo do Německa. Ani nepočkal až přeléčíš či do jara... divný.
(06.11.2018 17:52)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Lidé zvyklí na dotační tituly si přišli pro dotaci. Poděkujme ČSV za nábor diletantů zlatokopů a za podporu ochrany našich osobních údajů. Rok 18/19 bude hodně o úhynech a sháňka po včelách značná.

Pavle, nezlob se na mě, ale spojovat krádeže včelstev se členstvím konkrétní "partaje" je podle mého úlet. Když je člověk hovado (dámy prominou), tak bude krást, i kdyby byl ministrantem.

Zveřejnění poloh našich včelnic s tím samozřejmě může souviset.
Já jako naštvanej a postiženej jedinec si říkám ...co vede k tomu,že mi ukradli včelstva?
to že jsem otevřený a ochotný poradit?
to že přijímám návštěvy na farmě?
nebo je to o tom,že si někdo našel stanoviště na portálu?
no asi je to kombinace obojího,ale pak je na zvážení to zda být otevřený ,ochotný poradit atd.
nemyslím si ,že by to byl kdokoliv jiný než včelař .
Přeji Vám,aby jste pocit ,který jsem dnes zažil nazažili.....není to nic moc
nejde o prachy ,ty budou a my ne ,ale té svini bych přál peklo.
Mě to potkalo už v červenci, vím o čem píšeš.
Když má někdo zájem, nebráním se debatě na včelnici u mě doma.
Do lesa neberu nikoho, krom mé ženy a synů tam byl jediný včelař, když jsem včely na stanoviště stěhoval, pomáhal mi s těžkou prací.
Nejsem naivní, že ho někdo nenašel a nebyl se podívat, ať náhodou nebo podle LPISu, ale lidi tam prostě nevodím.
Zrovna dnes jsem se tam podíval, pro klid duše.
V každém případě je to k vzteku.

Právě sedím u PC a upravuji HW a SW váhy o fci alarmu ...
(06.11.2018 18:28)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]
(06.11.2018 17:52)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Lidé zvyklí na dotační tituly si přišli pro dotaci. Poděkujme ČSV za nábor diletantů zlatokopů a za podporu ochrany našich osobních údajů. Rok 18/19 bude hodně o úhynech a sháňka po včelách značná.

Pavle, nezlob se na mě, ale spojovat krádeže včelstev se členstvím konkrétní "partaje" je podle mého úlet. Když je člověk hovado (dámy prominou), tak bude krást, i kdyby byl ministrantem.

Zveřejnění poloh našich včelnic s tím samozřejmě může souviset.
Nic jsem o členství nepsal, jen o dotacích pro nýmandy.
Nezlobím se na tebe, zlobím se na ty, kteří nedělají nic pro to, preventivně, aby se četnost takových událostí snižovala. To, co oni udělali (nikomu to seriózně nezdůvodnili) takovým situacím výrazně napomáhá. Přesto memohu konstatovat, že za tento případ mohou.
Je mi jasné, že jim jde jen o duše, dotace, příspěvky, atd. ale obyčejní včelaři jsou na posledním místě.
Zkus si prosadit dotace na zabezpečení včelnic ne pro nýmandy, ale pro VČELAŘE. Když nám zavařili, tak by nám mohli pomoci.
Nebylo by bez dotací lépe? Včely si na sebe umí vydělat.
M+M: a kde ti je vzali? Co to bylo za stanoviště? Myslim jestli odlehlé v lese nebo u silnice atd??
Míro je mi to moc líto. Vždycky když tu ctu jak někomu ukradli včely, tak mě to hodně zasáhne. Vůbec si nedovedu představit, že mi je někdo taky ukradne, nevím jestli bych začal znovu. Přeji ti aby jsi je našel a mohl jednat, tak jak chceš....
Stanoviště 2 km od vedlejší cesty po cestě lesní .Nikde se nedá odbočit a vede tam jen jedna cesta.Osobákem ,ale krokem a i tak možná urveš spodek.
To že proti tobě vyjede myslivec a nemáš se jak vyhnout je dost pravděpodobné....
Za mě naprosto připravená akce...mám info ,že se tam jednou motal grand cherokee stříbrné barvy s plzeňskou značkou...Neznáte včelaře s tímto autem?
(06.11.2018 19:34)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Nebylo by bez dotací lépe? Včely si na sebe umí vydělat.
Máš pravdu. Pro ně to ale zní jako rezignace a rezignovat na to, že si mohou s našimi penězi dělat svoje kšefty, to tedy ne. Když chtějí rozdávat naše peníze, tak účelně, nebo ať nerozdávají žádné.
Omluvte prosím mé podráždění, ale takové situace, jak popsal Miroslav ve mne vzbuzují pocity, jako by se to stalo mně.
ve mě Pavle taky často hoří saze a klávesnice umí upustit ventil. V každém případě je to na mrtvici. Stačí, co s člověkem udělá hromadný úhyn, natož krádež včelstev Sad
a mě se divíte, že mám 110 včelstev na hromadě......tohle je přesně ten důvod........já osobně bych nikam takhle do přírody včelstva nedal
Referenční URL's