Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Krádež včelstev
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Když se ve vašem počítači objeví virus a začnou se v něm dít věci které vás nepotěší, také to není vina počítače, ale jen programu který ho ovládá, nebo umožňuje zlomyslnému softwaru, aby se ho zmocnil. V mém přirovnání je to stejné, i když na povrch se to může jevit jinak.
Nenamietam, s IT som sa živil, tak ten výklad mi je zrejmý, ale o justícií tvrdiť že je hard, keď každý zákon má najmenej dva výklady a každý skutok aspoň tri pomenovania by som za šťastné nepovažoval.
Riešenie - cejchovanie, ale zlodejov a kupujucich.
Zverejnit foto a adresu. (prip. cislo registracie Sad )
Napr. nova rubrika v VF Zlodeji a ich pomocnici (prekupnici a kupujuci)

P.S. Mozno aj skutocne cejchovanie (na celo), by nebolo zle.
(17.04.2015 13:08)Scipio napsal(a): [ -> ]To je problem nasej policie, prokuratury a sudov. Tresty nemaju vystrazny efekt na dalsich zlodejov. Keby tomu dovernikovi odrubali ruky tak by efekt bol, takto v podstate iba povzbudili ostatnych krivych ludi, aby kradli.Angry

Asi máš pravdu. Za krádeže v tom rozsahu u nás vraj pachateľovi hrozí väzba 6 mesiacov až 3 roky. Ale moc neverím tomu, že pôjde naozaj seieť a ak áno, je 6 mesiacov bezstarostného života pre takého človeka vlastne trestom?
Včely jsou v pohodě, ale ukradli mi fotopast. Vylezli pro ní 5m na strom kde byla uzamčená kolem stromu lankem. Lanko zůstalo neporušené, takže museli přeřezat oko na pasti. To nejspíš nebyl žádný problém, když je to z plastu. Byla to obyčejná past za cca 4 tis. Aspoň jsem se poučil a další pasti budou v tandemu s GSM bránou, upevněny v plechové skříňce a pevně přišroubovány ke stromu.
Nicméně bych zvýšil obezřetnost, aby nejdřív nešla fotopast a potom včelnice ExclamationExclamationExclamation
na to pozor,u mňa tiež pár krát obsmŕdali pred tým než mi ukradli včelstvá..do výšky na viditeľné miesto treba umiestniť makety fotopascí,funkčnú treba zašit aby nebola vidno..bez mms funkcie dnes kúpiť,znamená vyhodiť peniaze..panda uovision mms má v sebe zabudovaný gps,v prípade krádeže(ak to zlodej stihne) sa dajú súradnice vyžiadať smskou..niektoré pasce majú aj ochranu pin kódom..
(18.04.2015 1:46)ZuzanaJ napsal(a): [ -> ]
(17.04.2015 13:08)Scipio napsal(a): [ -> ]To je problem nasej policie, prokuratury a sudov. Tresty nemaju vystrazny efekt na dalsich zlodejov. Keby tomu dovernikovi odrubali ruky tak by efekt bol, takto v podstate iba povzbudili ostatnych krivych ludi, aby kradli.Angry

Asi máš pravdu. Za krádeže v tom rozsahu u nás vraj pachateľovi hrozí väzba 6 mesiacov až 3 roky. Ale moc neverím tomu, že pôjde naozaj seieť a ak áno, je 6 mesiacov bezstarostného života pre takého človeka vlastne trestom?

Mne sa páči formulácia:"Obvinený sa dohodol o vine a treste so sudcom!" Úžasná demokratická vymoženosť! To "milujem"!SurprisedBig Grin
Dobrý den,
pracuji 13 let jako technik zabezpečovacích systémů (zaměstnanec). Dělám sice větší věci jako jsou banky, muzea, muniční sklady ....., ale poslední dobou mi vrtá hlavou, jak vymyslet kvalitní, jednoduchý ostrovní zabezpečovací systém. Takové ty upravené EZSky z Ebay, bych s čistým svědomím doporučit nemohl. Vymyslel jsem zatím na papíře zabezpečovací systém z kvalitních komponent. Jde o osvědčenou zabezpečovací ústřednu SATEL Micra, ovládanou bezdrátovou klíčenkou, nebo pomocí SMS či aplikace z mobilu s OS Android. Jedním magnetickým kontaktem a 4 vstupy pro drátové čidla. Hlídání nástavků, by se dalo udělat provlečením drátů mezi plodišťními nástavky a dvojítým vyvážením smyčky, aby to nešlo obejít pouhým vyzkratováním. Systém lze rozšířit o 4 drátové čidla (detektor pohybu, otřesu, rozbití skla, kouře, záplavy, otevření dveří oken.....) a 8 bezdrátových detektorů.
Napájení je řešeno 7Ah akumulátorem, dobíjeným solárním panelem 10W a regulátorem. Odběr v klidu jsou necelé 2W. Na plně nabitý akumulátor 7Ah by to mělo vystačit na necelé dva dny provozu. (Pro případ poruchy panelu) Poplachy a technické události jako je např. slabý akumulátor se přenášejí prostřednictvím SMS až na 4 teL. čísla. A teď ten problém, protože se jedná o kvalitní výrobek složený z jakostních komponent, cena. V nákupu je ústředna s klíčenou, GSM bránou, 1x magnetický kontakt, akumulátor, regulátor, fotovoltaický panel 10W, nezálohovaná siréna, bez kabeláže okolo 7 tis. korun. Umím si představit, že s montáží, kabelama a cestou by se to dalo pořídit do 10 tis. korun. Což už je ale násobek té čínské skládačky. Co si o tom myslíte, byli by jste teoreticky ochotni investovat takovou to částku do ochrany včelínu, nebo kočovného vozu ? Jen se tak ptám, abych věděl, zda se s tím má vůbec smysl zabývat a něco vymýšlet.
http://www.tvnoviny.sk/videospravy/telev...zne-noviny rozkliknite si pod videom archív- "miznú úle"...
Sakra to je někde blízko Pepi Křapka.Taktéž to svědčí i o tom jací jsou lidé mezi včelaři.Klidně dám ruku do ohně že vtom musí mít prsty včelař a jsem pro zavedení tělesných trestů v tomto případě 50 ran bejkovcem.Angry
"a dále odcizil z dalších úlů, které zůstaly na místě, tři včelstva"
Zdroj: http://klatovsky.denik.cz/zlociny-a-soud...50320.html

Nový fenomén, ukradnúť iba včelstvo bez úľa, to si žiada odborníka. Treba vedieť aké rámky obeť používa, a treba na to mať "vlastné" nástavky.
Kolega měl na úlech poznamenáno, kde má nové matky. Ty mu zmizely.
Co se musí stát aby se přestaly krást včely?
afrikanizované včely
Posledních 20 dnů poznamenalo 4 včelaře z Mikulovska, byly jim vykradeny kompletně úly, tj všechny rámky, okolo 30 na včelstvo. Úly vzhledově normální, nijak nepoházené po stanovišti. Celkem vykradeno 24 úlů.
(01.05.2015 20:00)Josef Skala napsal(a): [ -> ]Sakra to je někde blízko Pepi Křapka.Taktéž to svědčí i o tom jací jsou lidé mezi včelaři.Klidně dám ruku do ohně že vtom musí mít prsty včelař a jsem pro zavedení tělesných trestů v tomto případě 50 ran bejkovcem.Angry
Ano, je to blízko. Mé to však nebyly. Do intravilánu obce si zloději dosud netroufli. Přesto, pokud by někdo viděl, že se objevili takovéto úly, dejte vědět. Postižený včelař snad bude vděčný.
[Obrázky: 044_1.jpg]
Podle včelaře jsou to údajně unikátní úly dělané na zakázku.
JK
Referenční URL's