Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Krádež včelstev
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
PSNV- registr cejchů,nejlevnější možnost
ona i ta fotopast se dá ukrást
Litoměřice a tohle množství...Podle mně to šlo na objednávku za hranice což ve většině případů kdy zmizí stanoviště je všechno k ničemu (GPS,FOTOPASTI atd.).V tuhle dobu je to neobvyklé k...y jedny.
Zda se mi to, nebo se kradeze vcelstev a jejich vandalismus navysil od zverejneni stanovist v lpisu? Tolik pripadu se tu driv neresilo.

+ rada vcelaru se na schuzich zacla bat resit problemy se zemedelci, bo pry znaji jejich vcelnice..
Lpisem to není, spíš je to celkově klesající morálkou společnosti !!!
Zveřejnění tomu ale určitě napomáhá a nebo by napomáhat mohlo.

A teď dodám a zase bude zle. To je ta svoboda. Na jedné straně kraviny a buzerace s GDPR a pak už chybí málo aby zveřejnily ty svině svinutý pomalu i číslo bot včelaře!
Pak se mi někdo divte když pamatuju ještě normální dobu. Tohle, co se děje a někteří ještě hýkají nadšením, je naschvál, nasírat lidi a znevýhodňovat poctivé a nahrávat šmejdům. Plné huby že prevece je nejúčinnější a...
Ani cejch nikoho neochrání od krádeže.
Vnuk mi cejchoval rámky a úly /malůvkama, ho to bavilo a já mysle jak jsem na to vyzrál/.
Nejdříve 10 plemenáčů.
Příští rok /řekl jsem si - těžké úly ...../ čtyři včelstva. Nové úly BVD 11.
Tak jsem tam dal staré pětiletky - zůstaly ,ale včelstva se v lednu vyrojila a vzala sebou i rámky.Totálně prázdno.
Když jsem zrušil venkovní včelnici a ponechal jen vůz tak jsem jednou ráno v dubnu našel krásně udělané medocukrové těsto + neví co.
Vyklopené před vozem.
A v zimě ucpané úly a před nimi prázdnou flašku. Prázdno.
Jen jedno včelstvo ve styroduru /,nebylo z venku vidět ,výlet byl malý ,přežilo.
Jen do jara kdy začal prolet. Vražen kolík a rozbit úl.
Na fotopasti nic vidět - jen černé postavy.
Letošek v pořádku - nastražil pasti - na jednu si někdo v zimě tlápl!!!!!! F.V.
Ahoj, nějaký tip na fotopast? Aby byla na baterky, na paměťovou kartu a hlavně aby nesvítila červeně při nočním vidění.
Najdu si ji pak na Aliexpressup, ale mají jich tam tolik, že se v tom nevyznám.
Ziadnu sirokouhlu, snimace aj optika su male, lacne a nekvalitne, detaily tvare z niekolkych metrov na sirokouhlych pasciach nie je vidiet, ani na tych drahsich (v mojej cenovej kategorii za par tisic az par desiatok tisic korun). 40-60 stupnov zorneho pola, radsej menej ako viac. Chodi mi na stanoviste zver a vtaky casto tesne pred pascu, kriky sa kyvu vo vetre, falosnych poplachov mam vela. Pamatova karta pri takom vytazeni zlyhava pomerne rychlo, aj samsung evo plus vydrzal iba rok. Antena to isti. Bez anteny, iba na kartu by to aj tak nefungovalo, zlodej s ulmi zoberie aj pascu s fotkami. Teraz mam scoutguard predator, je to smejd ale svoju ulohu plni dobre. Na vzdialenost 15 metrov k ulom senzor zopne, nema s tym problem. Detaily tak akurat, aby este bolo cloveka poznat. Na vacsiu vzdialenost uz by to mohol byt problem. Na umelecke fotky zveri to nie je. Dokonale tichy. Ked sa za tmavej noci bez mesiaca divam priamo do ledky, vidim ju bliknut. Starsi ludia nevidia vobec. Podla navodu nema byt vystaveny pocasiu (muhehehe), u mna samozrejme pocasiu vystaveny je a zatial zvlada.
Pokud fotopast tak jak píše rudohor jedine s odesíláním fotek na mail či mobil a pak to slouží jen abys věděl že se tam něco děje.Normalni na kartu vůbec nic neřeší a když ji náhodou neukradnou s úly bude na fotkách prd
Kellner má kamery před barákem napojené přímo na policii. Jemu včely neukradnou. Teda jestli nějaké má.
Luďku má. Vím to.

Kamery, včely nevím.
To je síla, to abych se začal obávat o svoje holky, asi budu muset koupit nějakou fotopast.
(29.05.2019 17:27)Baktus napsal(a): [ -> ]Ahoj, nějaký tip na fotopast? Aby byla na baterky, na paměťovou kartu a hlavně aby nesvítila červeně při nočním vidění.
Najdu si ji pak na Aliexpressup, ale mají jich tam tolik, že se v tom nevyznám.

Fotopast už bych asi teď koupil nějakou na simku co mi fotku i odešle. Jak se píše výše - i fotopast ti někdo ukradne. Kdo hledá, najde. Na ali nejsou tak drahé, otázka je jak budou fungovat všeobecně a pak i v české mob. síti... (?)


Musím říct že můj případ je už pomalu dotažený do konce a vyřešený. Přeju všem podobně okradeným hodně zdaru a sílu k dořešení situace. Všem přeju aby se jim to nikdy nestalo a postiženým aby jim upadly všechny údy.. (všechny!)
Nechtěl bych být postižený. To radši ať mi včely neukradnou.
(02.06.2019 17:32)P.a.v.e.l. napsal(a): [ -> ]Všem přeju aby se jim to nikdy nestalo a postiženým aby jim upadly všechny údy.. (všechny!)

P.a.v.e.l to keď ma okradnu tak mi maju všetky údy ešte aj pohlavný odpadnuť???Big GrinBig GrinBig Grin
Ale pánové, však si dokážeme domyslet jak to Pavel myslel...Wink
Jasne. Wink Preto su tam smajlici.Big Grin
Jezis ted to ctu! Nebudu se vymlouvat. Kazdy to ma po sobe nejdriv cist a kontrolovat si to! Samozrejme to preji pachatelum ?
máte někdo zkušenosti s tímto? Nebo tímto druhým?
Referenční URL's