Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Krádež včelstev
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Citace:zaručil se za něj kolektiv...

Takové zaručení ale nevylučuje občanskoprávní spor kvůli škodě. Vrcholem by bylo kdyby škoda byla uhrazena ČSV ze Svépomocného fondu.
Na sofistikovaných zlodejov by určite zabrala primitívna represia. Aj nelegálna. Platíme dane na neschopných policajtov, tak si môžeme urobiť zbierku na efektívnu domobranu. Aspoň do času, pokiaľ to tu nepreberú moslimovia...
http://www.blogovanie.com/2015/03/06/tel...slovensku/
Také mne napadlo že bych dal do vínku škodu kterou mi způsobily jako odměnu tomu, kdo poskytne přímé informace směřující k dopadení a usvědčení zloděje. Jen umne to dělá necelých 50t. Ono jak jde o peníze tak se jaksi zloděj nemůže spolehnout ani na svou zlodějskou rodinu.
(13.05.2015 6:29)ZdenekM napsal(a): [ -> ]Ach jo...
[Obrázky: CAM01187.jpg]

[Obrázky: CAM01186.jpg]
Takto postavené úľe sú ako lákadlo pre zlodejov lebo tam môže prísť ktokolvek a zobrať si čo chce.
Na takový věci nemá nikdo co hrabat. Není to jeho. Protože potom si může samozřejmě kdokoli vzít pilku a vyrubat stromy, vysypat bordel, může tam vytáhnout zádel a nasrat, ... Buď budeme myslet jako hovada nebo budeme respektovat cizí věc jako nedotknutelnou. Opět takto může polemizovat stím že si může kdokoli cokoli vzít, jen zloděj nebo naváděč do průseru čili hajzlík.
(13.05.2015 9:40)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]
(13.05.2015 6:29)ZdenekM napsal(a): [ -> ]Tak už je to i u Nás. V čase neděle 10.5 od cca 20hod do pondělka 11.5.2015 cca 15:00 Mě nějakej **** ukradl ul. Vzal ten na jednom nástavku pěkně u cestičky. Muselo to být min ve dvou lidech. Čechoslovák, nástavek dělaný na míru-jinde nikdy nebude stejný, byl akorát před rozšířením, 11 rámků s redukcí na BVD 3cm varroadno. Jen shodily cihle a polystyren na stříšce a fuč. Nic se na místě nezjistilo. Sem tak móóóc zklamanej a naštvanej.... Bezpečí je v prdeli. takže teď fotopast, nebo přesunout... nějak mě to sráží na kolena....Chtěl bych toho, ty hajzli na 5 minut..... zavřeli by zas mě... ˇAch jo...
[Obrázky: CAM01187.jpg]

[Obrázky: CAM01186.jpg]

Spíš by jsi měl napsat už zase. Zavolej A. Křovinovi z Dolánek, tomu (i mně) v té oblasti ukradli včely několikrát. Dá ti typ. On si své úly našel u dotyčného na zahradě. Škoda přes 20 tis. a stejně ho neodsoudili, zaručil se za něj kolektiv........ jako za komančů. Možná, že ale dotyčný soudruh již bude chytřejší a ten úl spálil, ale alespoň budeš vědět odkud vítr vane. LD
Ten kolektív by som označil ako organizovanú zločineckú skupinu, a obvinil by som ich zo spolupáchateľstva, a mená zverejnil....................viac by sa o to nik nepokúsil!
Bez dôkazov by si bol šašo v legislatívnom chaose - oko za oko, alebo 30:7o v kresťanskej tolerancii. Možno by zo zlodeja bol dobrý včelár??? Dajme mu úver bez úžery a bude lepší ako my...
Ano, on už lepší je, může si dojít bez nějakých zábran k Albertu Grossovi najaře pro hotová včelstva v dobu jeho nepřítomnosti a nemusí nic složitě zimovat. ...
No a potom kdo je šašo.
http://www.novinky.cz/krimi/370613-okrad...-soud.html


Prioritu v přístupu k právům poškozeného a pachatele v úterý stanovil Městský soud v Praze rozhodnutím, podle kterého zloděj musí počítat s tím, že jeho práva nebudou plně chráněna.

Soud rozhodoval v případu majitele obchodu s elektrokoly, který dostal pokutu pět tisíc korun za to, že zveřejnil na svém facebookovém profilu snímek zloděje, jenž mu ukradl bicykl. Podle verdiktu soudu ale jednal v souladu se zákonem.
Že by konečně?
Neradujte se předčasně. Pokud to nezruší vyšší soud, tak se o zrušení postará ombudsmanka.
Ombudsmanka se může vyjádřit, ale soudy nepadají do její kompetence, takže v tomto případě nic nezruší.
Ombudsman nemůže žádné rozhodnutí měnit. I kdyby chtěla, v tomto bych její vůli příliš nepředjímal, ale nemyslím, že by to bylo téma co by ji zajímalo.
A vypadá to, že proti nebude ombudsman, ale "ochránce" pravicových hodnot, svobody jednotlivce, soukromého vlastnictví, . . . atd. Igor Němec, ODS. Sad
http://www.novinky.cz/domaci/370637-fotk...-urad.html
Ombudsman nemůže nic zrušit, a už vůbec ne rozhodnutí soudu... Chválabohu za to odvážné rozhodnutí.
EÚ ???
(27.05.2015 17:08)KaJi napsal(a): [ -> ]A vypadá to, že proti nebude ombudsman, ale "ochránce" pravicových hodnot, svobody jednotlivce, soukromého vlastnictví, . . . atd. Igor Němec, ODS. Sad
http://www.novinky.cz/domaci/370637-fotk...-urad.html

..pri volbách mu to treba spočítať..
Dříve se vyvěšovali fotky zlodějů a vrahů proto aby mohli být dopadeni. V TV byly pořady jako Kriminální ústřední služba pátrá. Tam se uveřejňovali fotky pachatelů a hledaných - myslím, že i na západě je to stále běžné. Nechápu tedy proč je to nyní v rozporu s OOP.
Možná by mohli zavést, aby do doby dopadení resp. potrestání pachatele bylo možno jeho čin a tvář jako pachatele trestného činu uveřejňovat. Pak již ne - přece jen po zaslouženém trestu by se to s ním nemuselo táhnout a vlastně nutit to zopakovat.
Trochu mimo téma ale z krádežemi a ÚOOU to přímo souvisí.
Úřadu pro ochranu osobních dat je je bandou právníků kteří sedí na prameni státních peněz za polovičatou práci kterou provádí. Klidně unich projdou krádeže státních dat které vedou soukromé osoby a které převeznou ze státních rejstříků. Přitom podle paragrafu jedna, státní rejstřiky mohou vést jen soudy a veřejná zpráva. Tento úřad po vzájemné komunikaci semnou, bezvýhradně souhlasí s masivním kopírování státních rejstříků, přidávání reklamy a uveřejnění úplně cizí soukromou osobou, třeba ze Sejšel. (sorganizace.cz) Takže po upozornění, jak Min. Vnitra, tak tohoto úřadu jsou a ty se vyjádřili tak, že ústy Úřadu na ochranu osobních dat jsou tyto krádeže normální.

Zkuste zadat své ičo a budete udiveni kolik soukromých společností vede o Vás záznamy za souhlasu právníků z Úřadu pro ochranu osobních dat. Stačí zadat doménu do nic.cz a vypadne majitel serveru.
(28.05.2015 6:55)JKL napsal(a): [ -> ]Dříve se vyvěšovali fotky zlodějů a vrahů proto aby mohli být dopadeni.

Jeste drive se vyvesovaly jejich hlavy.
Referenční URL's