Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Formidol
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Dobrá, nerad bych způsobil něco co by mohlo včelám teď uškodit. Desky formidolu schovám oni se nezkazí a snad ani nevyprchají. Třeba se použijí v podletí proti varoáze jestli to bude pro včely vhodnější...

To s tou křídou jsem ještě neslyšel... to ji strčím do podmetu a včely jsou už navěky zdravé? ....dělám si samozdřejmě legraci, ale docela bych se o vaší metodě něco málo přiučil Smile
Pokud používá křídu tak, jako moje mamka u králíků, resp. samic, které se nehodí do chovu... napíše křížek a hotovo.
(08.04.2017 11:00)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Jen pro malé doplnění. Já používám k omezení všech onemocnění jeden naprosto nepostradatelný přípravek a tím je docela obyčejná křída.
Může to dělat každý. ld

Leoši, řekl jsi "A", očekáváme další písmeno Smile Smile Smile (napadá mě kříž na úl, ale to asi nebude ono, co?) Smile
Proti noseme sa da pouzit aj odvar z pelinek pravy a na slovensku palina prava. K dostaniu v lekarni sacok za 1 euro
Zeptám se zkušenějších, zda doporučujete preventivně ošetřit smetenec na mezistěnách v době kdy ještě není zavíčkovaný plod? Dočetl jsem se, že smetenec do nového úlu je k této "léčbě" ideální...
Nedělal bych to.
Použij raději kys. mléčnou 15 %. 100 % úspěšnost a bez vedlejších účinků. F.V.
ano, o té jsem zde četl, to se stříká večer? Nebo jak si zajistím, že to aplikuju na všechny včely?
Kys. mléčná.
Ano, vrele doporucuji osetreni kys. mlecnou. Delam to take tak. Uz pri vytvareni oddelku, smetence holky postriknu. V zasade jeste pred pridanim matky. Bezne se da pripadne sehnat v kazde lepsi lekarne. Vicemene tam, kde jeste umi michal leky a masti. Lekarny co jsou jen presupovaci krabicek a reklam, tam nepochodite.
Ve kterem case pouzivate formidol?
Třeba v tomto.
V tomto čase už může být pozdě
Pokud ma clovek povedomi o svych vcelstvech, tak neni.
Vždy když vidím,že některé včelstvo to potřebuje.
A čas nerozhoduje,jen musíš zvolit správnou techniku. F.V.
Je samozřejmé pokud vylíhnuté včely jsme nechali a necháme bez pomoci odcházet pozdě může být, ale také nemusí Formidol dokáže včelstvo pročistit odejdou včely poškozené roztočem a zastaví se i virové onemocnění nebo nevznikne.
Nejlepší účinnost jsem měl na začátku července, ale poslední dobou kvůli snůšce nebo hicům přes 30°C, tak jsem rád když ho stihnu dát před začátkem srpna. Myslím, že nejlepší je ho použít před tvorbou zimní generace, aby infekční tlak ve včelstvu byl, co nejnižší a zimní generace, co nejzdravější.
Slo o to ze byly dost vysoke teploty a bal jsem se pozkozeni vcel.
Tak jsem si formidolem přiotrávil včely. Dal jsem ho tam večer naostro bez obalu a ráno koukám před jedním úlem a ve dnu tak půl kýblu umírajících včel, nevím jestli i s matkou, v tom množství to nešlo poznat v druhém úlu tak litr včel a malátná ještě plazící se matka myslíte že to ta matka může rozchodit? Hned jsem formidol vyhodil a úly vyvětral, i tak budu mít jedno včelstvo žebráka možná bez matky. U ostatních včelstev jen pár poškozených včel. Ještě nikdy se mi to nestalo a to dávám formidol vždycky bez obalu, podle návodu má hodně malý účinek. Tak já už s formidolem končím, vím že má hodně příznivců, ale za mne radši jedovatý, ale pro včely jistě bezpečnějsí a hlavně účinnější Gabon.
Problém není ve Formidolu, respektive kys. mravenčí, ale ve způsobu aplikace. V podstatě je tvojí neznalostí a udělal jsi chybu.
V podstatě máš pravdu, ale neřekl bych že Formidol neznám, jen vím že podle návodu má velmi slabou účinnost tak ho používám bez toho posledního obalu. Nikdo mi nenamluví že podle návodu účinkuje, kdybych se řídil návodem tak je to k ničemu, fakt hodně slabé, no možná tak na oddělky v jednom nástavku.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Referenční URL's