Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Plemenářský zákon
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
(22.12.2016 20:40)Guliver napsal(a): [ -> ]Proč v podání ČSV? Jíra Přesličků tu píše o tom, že ČSV svým návrhem a prosazením v PZ kraňky nezastupuje většinu, protože to neprojednaly v RV. Tak ať ta slova dokáže volbou pro všechny včelaře jinak lže. A klidně ať se toho ujme PSNV. Než proběhne volba můžou členové PSNV prosazovat výhody BF, bez ohledu na relevantnost, jak píše isek3. Jenomže ono to není o kraňce a buckfast ono je to o tom jestli kraňka nebo všechno. A ani do té buckfast nejde přimíchat všechno bez následků. Zatím těží z heterozního efektu s kraňkou. Takže zdůrazňuji je to o tom jestli kraňka nebo všechno.

Ano , v mém příměru v postu výše. Je to o tom zda budeme jist navždy jablka Jonathan a ostatní budou jen v knížkách. Nebo si bude na své zahradě pěstovat jakoukoliv odrůdu bude chtít a pokud bude chtít zachovat vlastnosti odrůdy co mu vyhovuje bude holt muset roubovat nebo očkovat, ale zároveň bude materiál ke vzniku nových odrůd jablek s požadovanými vlastnostmi.........a jestli bude jedno sdružení mít páky k ovládání všech nebo bude moci ovládat jen svojí sektu......takže ano o tom to je......netahal bych do toho vůbec žádné jiné spolky, ty si žádný monopol nebudují .............
Pavle Holube nemluv hlouposti a vyjádři se té volbě. Já už se k tomu dnes nevyjádřím páč musím řešit něco jiného, ale s chutí si to zitra přečtu.

Hele isek3, nech jablíčka na pokoji včely se množí jen semeny, pokud by jsi množil jablíčka jen semeny máš po odrůdě. A jestli vegetativní a inseminaci chceš stavět do jedné roviny, tak mám dotaz a inseminační přístroje pro lidové včelaře se rozdávají kde? Je to poněkud nákladné zařízení jestli je ti známo narozdíl od roubovacího nožíku. A oni ty jiné spolky se do toho tahají sami, Přeslička se do toho chce po novém roce obouvat. Ten v tom dozajista žádný vlastní zájem nemá, že jo?
Gulivere az budes najetej nepis sem mas nejakej spinavej matros protoze je nad slunce jasny co lidem na tom vadi a neni to BF registroval jsi vubec ze toto podani vadi i chovatelum Kranky?? a nemachruj tady a udelej tu anketu tady nebo snad by to hlasovani melo v patronatu CSV ??
Dobře, opět se vyjádřím stejně, speciálně pro Gulivera. Plemeno včely kraňské u nás v našem českém pojetí není ukotveno pevnými standardy. To má pro ty šmejdy zásadní význam, protože si kdykoliv mohou prohlásit kraňkou to, co budou potřebovat.
(22.12.2016 18:34)Guliver napsal(a): [ -> ]Ty prášky si vem raději dva jestli nevíš, že právo je zastoupeno zákonem a nauč se číst a vnímat, nebudeš mít potom zbytečný otázky.
Jinak Jirko Matle, když už jsi v tématu, šly by jste ( PSNV) do volby o uzákonění plemen v ČR? Uvědom si, že to že zde je kraňka, je práce obyčejných včelařů, takže tahle volba patří jim. Nebo jim možnost volby a následné zakotvení v zákonu, aby nedocházelo ke přím a byla stanovena jasná pravidla, chcete upřít?
Gulivere (pardon, oslovujete mě jménem, ale já nevím, jak Vás oslovit, neb jméno zde nemáte a já z duše nerad oslovuji jen webové přezdívky (nicky)), zbytečně to hrotíte, navíc podle mě nepřiměřenými osobními útoky, což by se ve věcné debatě stávat nemělo (je to vlastně tak trošku signál argumentační nouze). Jo, jasně, z mlada si vzpomínám, jak jsme povinně četli Lenina a to byl přesně ten způsob polemik ... Big Grin My starý struktůry nezapomínáme ... Big Grin
Odporujete si: napřed píšete o uzákonění plemen a pak o právu volby obyčejných včelařů. A ještě tomu dáte korunu tím, že kraňka je práce obyčejných včelařů. Z toho soudím, že v realitě se ještě stále neorientujete.
Nepleťte do toho PSNV, ta byla spolkem, jenž se ozval, jakkoli to bylo marné. Jakékoli uzákonění nějakých plemen je volovina. Svobodná volba na základě diskuse a obecné dohody, to je jiná ...
Zkuste v tom zákoně najít nějaký analogický příklad k tomuto včelímu přílepku.
Jiří
Pavle, pokud nebude určenej standard, nebude možno dělat jakékoliv prováděcí vyhlášky.
Zatímco zákon udělat lze. Chápete tu absurditu?
V Kašpárkově je, Milane, možné vše ...
Jiří
Však ono se to Jirko dožene...standard s pak vyhláška....ale reálně to vidīm za 2-3 roky.
A nejhorší je, že kraňkou to začíná a Árijskou rasou končí.
Jestli nám tím poslanci tak trochu nebudují cestičky k rasizmu. Tak zlehounka a nenápadně, plíživě, ale první vlaštovka. Jdou nám příkladem jak se stát zákonnými rasisty. Zatím přes plemenářský zákon, ale co bude dál. Možná první krůček. No a pak ať se nediví když to někdo zobecní začne plemenit rasu jiného druhu, posuzovat, zakazovat, eliminovat. Jó příklady táhnou a když to schvalují poslanci tak i jiným rasistům narostou křídla. Vždyť i ti jiní bodají, loupí, kříží se tu a špiní nám tu naši rasu, že?
A Milane taky se to dožene ... standard Slovana, pak vyhláška ... reálně to vidím tak 3-5 let.

Už vidím titulky v novinách :
"Poslanecká sněmovna schválila první rasistický zákon v historie ČR, nyní jde do senátu. Budou i senátoři rasisti?"
"Rasizmus v českých zákonech. Jdou nám poslanci a senátoři příkladem?"
"Do zákonů ČR se pomalu plíží rasizmus. První vlaštovka v plemenářském zákoně. Odkud rasizmus přichází?"
"Jedna netolerance plodí další. Rasizmus napříč živočišnými druhy"
"Jak se mohou respektovat lidé z různých zemí, když se kvůli rase nejsou schopni tolerovat ani v rámci jedné země?"
"V ČR hrozí teroristické akce - kvůli rase, je uzákoněna! Jaké budou dopady?"
Demagogicky laciný příspěvek se slovy jako rasistický, Arijský ve včelařském tématu........nehodný moderátora.
Doporučuju vyhledat význam slova Rasistický a árijský a pak kritizovat užití.

v čem je to nehodné??v popření minulosti a významu slova??
KTM, podle Tebe je každý, kdo chová zvířata v čistém chovu, rasista. Big Grin Nejsi demagog.
Termín u ľudí jasný , u zvierat :čistý chov je v poriadku aj ked je divný a v prírode nie tak bežný , rasista mierne začínaš byť ak to začneš spájať s miestom a národom nejak za každú cenu a je to trocha neprirodzené . Trebars by si chcel v čechách chovať zo psov len české plemená , lebo si čech a vyšľachtili ich tvoji predkovia . Pri včelách je trocha iné ako u psov za to nekontrolované párenie . To je na lokálnych združeniach ak sa chce predísť nežiadúcemu kríženiu sa dohodnúť kde to a kde ono v rámci experimentu . Ale vyhostiť všetku inakosť za hranicu republiky s tým že ak by to bolo tu skazí to prácu predkov trocha smeruje ku rasizmu . či?
Macio 01,jak jsem napsal : Přijde se k té co má zavázané oči a drží tu váhu a váha se jí překlopí na druhou stranu,popřípadě se ta osoba
otočí o 180 %.
A je vidět,že neznáš stanovy toho vašeho..... spolku.Jedině vaše matka představená může mluvit za ten váš.......
Jen se musím usmát při představě:
Jak běhá mezi poslanci ve sněmovně Vaše Mátěr /malá zástěrečka,bílí límeček,krátká sukýnečka/,při
tom občerstvení a nalívá Dolskou medovinu .........a přitom šeptá do ouška - Jedině,jedině já jsem nejkrásnější Kraňka......
Koho budeš,volit,volit, volit???????????,
A pak jsem se probudil a zjistil,že i sen se u nás může stát zkutečností...... F.V.

Pro JKL - Myslíš ,že první?Chyba - vzpomeń jen na pohromy na Židy........
(23.12.2016 10:43)Luděk Klinkovský napsal(a): [ -> ]Demagogicky laciný příspěvek se slovy jako rasistický, Arijský ve včelařském tématu........nehodný moderátora.
Ale vůbec ne. Přece nejsem zástupce svazu nebo poslanec co to zvěrstvo dostali do zákona. To oni s tím začali. Ptej se jich zda je hodno ČSV nějaké takové rasové omezení dávat do zákona a poslanců zda je jich hodno toto schvalovat.
Ono totiž v podstatě nepoužiji-li slovo rasistický jde o jedno a totéž - o to, že není snaha najít kompromis a pravidla koexistence různých ras natož spolků. Je již vlastně jedno je-li to na úrovni lidské nebo zvířecí (lidmi prosazované - takže tak nějak zvířecolidcké). Tato neexistující snaha či schopnost se dohodnou mezi lidmi vede ke zvěrstvům a v obou případech jde o zvěrstva v nějakém vyšším zájmu z důvodu preference rasy - ať už lidské nebo té včelí.
Proto to není demagogie, ale je to varování před zvráceností podobně uvažujících, upřednostňujících restrikci před dohodou a rovnými pravidly.
Zavírej před tím oči a za pár let to bude standard, a nejen u včel. Jeden extrém vyvolá jiný extrém. Na to nezapomínat!
Vezmu to popořadě, oslovovat mě můžeš Tomáši, Berka příjmění. Nevím co myslíš těmi osobními útoky, Jestli to, že někomu řeknu ať si vezme prášky, když je zjevné, že je to matěj co má vizi jak zde všichni oponenti do patnácti let zemřou a jeho přibrukování podobnému rasistickému pacientovy jako je JKL o zdravém rozumu moc nevypovídá ani u jednoho. To není osobní útok ani urážka to je konstatování faktu. Rovněž je konstatování faktu, že jste zbabělci a nikdy nepůjdete do přímé volby jaké plemeno si přeje většina.
A tady se dostávám k tomu kde si odporuji, že bych psal o uzákonění a potom o volbě? Si to přečti ještě jednou a všimni si slůvka následné. A tu korunu, že zavedení kraňky je hlavně dílem včelařů, to mi vysvětli jak to vlastně bylo jestliže se pletu. Já jsem tu dobu prožil, tak se nechám poučit. Je mi jasné, že informace, že zavedení kraňky probíhala dobrovolnou formou a ne žádnou vynucenou kolektivizací se nehodí do konceptu toho vyobrazení zlého výzkumného ústavu, ale s tím se budete muset smířit, že ona ta volba vlastně už jednou proběhla a včelař si mohl vybrat jestli bude mít to co má nebo ústavem nabízenou kraňku, která ovšem byla jen v omezeném množství.
A PSNV do ničeho nepletu, ta se do toho plete sama a jak jsem se dočetl, je dokonce hlavní vyjednavač za spolek chovatelů tmavé včely, kteří se nechtějí ukazovat. A to je velmi podezřelé, ačkoliv bych čekal, že se ozvou, tak nechtějí se moc ukazovat, aby nebyl o ně přílíšný zájem. Jednoznačně neco tají a tím tajemnstvím bude zjevně původ toho čemu říkají naše genyBig Grin

(22.12.2016 22:48)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]
(22.12.2016 18:34)Guliver napsal(a): [ -> ]Jinak Jirko Matle, když už jsi v tématu, šly by jste ( PSNV) do volby o uzákonění plemen v ČR? Uvědom si, že to že zde je kraňka, je práce obyčejných včelařů, takže tahle volba patří jim. Nebo jim možnost volby a následné zakotvení v zákonu, aby nedocházelo ke přím a byla stanovena jasná pravidla, chcete upřít?
Gulivere (pardon, oslovujete mě jménem, ale já nevím, jak Vás oslovit, neb jméno zde nemáte a já z duše nerad oslovuji jen webové přezdívky (nicky)), zbytečně to hrotíte, navíc podle mě nepřiměřenými osobními útoky, což by se ve věcné debatě stávat nemělo (je to vlastně tak trošku signál argumentační nouze). Jo, jasně, z mlada si vzpomínám, jak jsme povinně četli Lenina a to byl přesně ten způsob polemik ... Big Grin My starý struktůry nezapomínáme ... Big Grin
Odporujete si: napřed píšete o uzákonění plemen a pak o právu volby obyčejných včelařů. A ještě tomu dáte korunu tím, že kraňka je práce obyčejných včelařů. Z toho soudím, že v realitě se ještě stále neorientujete.
Nepleťte do toho PSNV, ta byla spolkem, jenž se ozval, jakkoli to bylo marné. Jakékoli uzákonění nějakých plemen je volovina. Svobodná volba na základě diskuse a obecné dohody, to je jiná ...
Zkuste v tom zákoně najít nějaký analogický příklad k tomuto včelímu přílepku.
Jiří
Tomasi Berko pro upresneni taky si jeste jednou preci co jsem psal a pak to zadej po ostatnich.

Psal jsem ze vetsina do 15 let umre,ne vsichni co je na tom spatneho krom toho ze je to konstatovani faktu???to neni vize to je realita tak nepodsouvej sve teze.nebo vcelari zijou naveky,navic jsi nepochopil ze to bulo konstatovani toho ze vetsine je jedno co se deje a jednaji slepe podle toho co se jim nakaze.

Znam tvoji generaci vy nesnesete oponenturu a zvlast od mladsich s odlisnym nazorem a pritom tem kdo ma problemi v dnesni dobe jste vy.navic zijete v bludu zw kdyz nekdo neco dela dele tak to automaticky dela lepe.skoda ze je mezi starsi generaci jen par osvicenych
Pane bože za coBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
to Guliver:Vámi navrhovaná volba.Proč ne?
Jen nezapomeňte hlasující seznámit se všemi poznatky a náležitostmi.Proč,o čem.Jak je to jinde ve světě a Evropě.Jaké jsou zkušenosti,atd.
A hlavně aby položená otázka pro hlasování byla čitelná. Páč moje osobní zkušenost je, že většina včelařů ani neví co plemenářský zákon je,že byl přijat pozměňovací zákon.
Ono se to potom"snadno" hlasuje,když se neví o čem.
Pěkné svátky
Od kdy je někdo, kdo dává hlasovat povinen někoho a ještě k tomu dle Vašich slov "se vším" seznamovat ? To je snad v zájmu skupin, mezi kterými se hlasuje, aby se snažili své "voliče" přesvědčit.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Referenční URL's