Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Plemenářský zákon
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
(27.01.2017 14:35)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]Prenasim z http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Dulezi...#pid170514
(27.01.2017 14:10)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]... A vůbec raději nezmiňuji způsob, jakým byl ten trik proveden. Ten by měl vadit každému, kdo se pere za rovné podmínky a deklaruje, že neužívá dvojího metru.
Jiří
Jiri, je otazka, zda to je trik... Pokud by to bylo procesne nelegalni, ustavni soud to smete.
Ale budiz.
Ze Ti ale obdobny trik nevadil, kdyz jej pred lety rada PSNV pouzila pri novelizaci vlastni smernice o vzdelavani, kterou chtela omezit pusobeni lektoru, kteri malo delali pro PSNV - aby je odstrihla od dotaci...? V rade jsi myslim tehdy uz byl. Ale smest to musela az kontrolni komise PSNV po podnetu - prave z procesnich duvodu. Po jejich napraveni vstoupila smernice v platnost a dockala se toho, ze jeden z jejich tvurcu - ac ji nutne musel znat - ji brutalne nedodrzoval...
Doufam, ze to neodbudes Tvym prohlasenim, ze ve starych kauzach se odmitas hrabat... Je to paralela jako hrom - jen je adekvatne mensi ku piskovisti, ktere PSNV obhospodaruje a kde je nositelkou "legislativy". Presneji: par lidi z jejiho vedeni. Vetsine z cca 700 clenu je to jedno a troufam si tvrdit, ze o tom ani nevi a nezajimaji se o to.

Timto nijak nevyjadruji souhlas ci nesouhlas s novelou PZ!
Sice Kubo nevím, proč jsi to přesunul do tématu Plemenářskéhý zákon, když píšeš o vzdělávání, ale budiž.

A není třeba prvotní příčina toho zbytečného úřadování a kádrování s lektory v tom, že tady někdo potřebuje vést seznamy vyvolených, kteří smějí za dotace přednášet?
PSNV musela dost bojovat za "rovnost" alspoň v tom, že smí mít vlastní seznam, který musí každoročně zaslat koncem ledna Velkému bratrovi.

Nebylo by lepší, kdyby kvalitu lektora nejlépe ohodnotil pořadatel akce tím, že si ho pozve. To by mělo stačit na dotaci. Zneužití je možné vždy a má ho řešit přiměřená a férová kontrola. A nebo dotaci na vzdělávání úplně zrušit, pak by byla rovnost všech úplná.
Jirko a ostatní, prosím vemte na vědomí, že Jakub Dolinek ochořel nebezpečnou nemocí, která se nazývá Vondrákovina a projevuje se tak, že zde na VF bude trollit až do úplného utrolení všech zúčastněných. A jediné jak se zbavíme trollů je, že je přestaneme krmit. Jakékoliv vysvětlování je jen další potrava pro další trollení. Když napíšete, že Stalin byl masový vrah, tak Vám Jakub odepíše, že to není nic proti panu Vopršálkovi, který je člen PSNV a díky svému členství včera zašlápl nebohého pavoučka.
Prosím tedy nekrmte trolly a dejte Jakubovi čas aby se mohl uzdravit.
Jiri:
Sam se vyhybas odpovedi na otazku tim, ze mne jinou pokladas. Jsi vzdelan v filosofii a znas i retoriku, vis, jak odvest rec od merita veci...
Metode, kterou pouzivas, se rika trychtyr - snazis se me jim natlacit do kouta. Viz video.

Navic michas procesni a odbornou stranku veci.

K procesni - mas-li za to, ze byla proti pravidlum, napadni to. Vse ostatni je jen tluc-hubovstvi.
Ja to tak udelal s onou smernici PSNV i jinde a lze uspet. Jsou k tomu pravni prostredky.
Muj nazor je, ze to zakonem dana pravidla hry neporusilo, ale vyuzilo do krajnosti. Stejne jako pred par lety "zabrani" UCHS vcely tmave. Praktiky "soupere' jsou a byly zname, nicim neprekvapil, na nic si nehral. Byl ocekavatelny. (V paralele o smernici o vzdelani a lektorech v PSNV se to rict neda, byt jejim ucelem take bylo omezit prisun penez casti lidi.) Tvrde jdouci za svym cilem, s planem a koncepci, dlouhodobe. Souper pracuje profesionalne a oponenti se mu stavi amatersky... Ulitavaji na emocich, ukazuji svoje slabe stranky a nejsou schopni poucit se z vlastnich chyb. Voli taktiku, na kterou nemaji. Dehonestuji kohokoliv, kdo s nimi nesouhlasi.
(Pro neznale - nejsem clenem svazu. Svoje clenstvi jsem ukoncil vystoupenim kvuli nesouhlasu s internimi vecmi, ktere jsem nemohl ovlivnit, cca 5 let zpatky.)


K odborne - stale cekam na otevreni odborne debaty, po ktere volas, abychom mohli tribit prave odborne nazory. Zatim jsem ji nezachytil, tedy pokud jsi tim "odbornem" nemyslel ono kontroverzni porovnani s holokaustem... Sam jsem nad jejim otevrenim chvili premyslel, ale necham to jinym, kteri po tom tolik volaji. Co, Jiri?

Nazor Veleby neznam, popravde me ani nezajima. Nejde o nazor odbornika, ale politika.



Bronku:
Jiri porad narazi na neferovost procesu u novely PZ. Zazil jsem - i Ty, ale Tobe to nevadilo - obdobnou situaci v PSNV. Nejde o jeji predmet (vzelavaci smernice), ale o podobu procesu. Proto presun sem. Debata zda dotace ano ci ne apod. neni podstatou veci, tou je kritika procesu, ktery v jine pozici PSNV nevadil.
Díky, teď už vím, co jsem potřeboval.Wink
Jiří
Tady to vypadá na kritiku PSNV ? Co se děje?
(10.01.2017 13:18)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]... Což je z mé strany vše. Výslech ukončen ve 12:18.
Jiří

A co ta odborna diskuze...? Angel
Nebo Ti staci (oboustranne) propagandisticke vystrelky?
Tak začni! konkrétně odborně a né odporně.
Koukam, ze uz jste na ten vyslech dva. Jeden to zkousi po dobrem a druhy zostra...
Tak to se asi brzy zase objevi i Milos Vondruska s "pendrekem" ci sveraci kazajkou, aby pripadnou debatu rychle ukoncil.
Cim to jen zavani...?

K veci:

(07.12.2016 16:27)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]... podrobnou odbornou oponenturu pozměňovacího návrhu dostali všichni poslanci do e-mailu. ...

(08.12.2016 10:52)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]Jiří, můžete prosím tu společně signovanou odbornou oponenturu zveřejnit v podobě, kterou dostali poslanci?
Takto je viditelná jen populistická TZ, mě osobně by víc zajímala ta odbornost + argumentace. ...

Bud jsem tu odbornou oponenturu urcenou poslancum prehledl anebo je - slovy P. Holuba - spise odporna a tak byla urcena jen politikum, bo pred vcelari by neobstala...?
(11.12.2016 21:51)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]... jasně řekni, že neodpovíš, i to bude odpověď.



Jinak bych chtel uvest, ze k tematu jsem jiz "vypovidal" - zejmena posledni odstavec.
Nebudu krmit trolla, proto: podrobnou informaci dostali členové PSNV, včetně argumentů. Komunikaci s poslanci chápu jako soukromou.
Věřím, že členové ostatních sdružení mají informace od sdružení svých. A ty, Kubo, stojící mimo jakékoliv sdružení, se budeš muset ptát na "ministerstvu včelařství".
Jiří
Diky za odpoved.

Je tezke odborne debatovat, kdyz odborny nazor PSNV je pouze interni ci "soukromy" - a Tvuj zrejme take...
Nechapu pak, proc ale po odborne debate volas??

A kdyz ma nekdo jiny nazor, resp. nesdili Tvuj, radeji ho oznacnis za trolla nebo jeho nazory za absurdni.
Byt kdyby "skakal, jak piskas", rad bys ho vyuzil:

(07.12.2016 21:36)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Ahoj, Kubo, ach jo ... ... ... Je škoda, že Tě to nezajímá, protože právě Tvoje preciznost v argumentaci by se hodila. ...


Odbornou debatu na dane tema povazuji za prinosnou, nicmene si ji predstavuji trochu jinak, nez poplacavani se po ramenou v uzavrene socialni bubline, kde se o nazorech par jedincu nesmi ani pochybovat, natoz s nimi polemizovat. Nebo politicko-populisticka prohlaseni.

"Tajnost" odborne argumentace PSNV nechapu a tezko pro ni hledam rozumne zduvodneni.
Debatovat po schválení zákona již smysl nemá. Je to ztráta času. Jediné, co bude užitečné udělat, je dotázat se České plemenářské inspekce. Dotázat se na to, co je z pohledu ČPI kraňská včela, plemenitba, plemenné včelstvo … Odpověď už asi mají připravenou. Zeptám se ale až po podpisu PZ prezidentem. To ale nebude debata, ale postoj ČPI.
Vyhláška a standard kraňky ? Případně metodika testování?.....že už by to bylo připraveno? Big GrinBig GrinBig Grin To jste jedinej, kdo to předpokládá.
Jsou dvě varianty, buď se prováděcí předpis o včele kraňské nikde nezmíní a ta zákonná pitomost půjde do ztracena, nebo to bude velká komedie a na tu se opravdu těším.
(29.01.2017 21:54)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]Diky za odpoved.

Je tezke odborne debatovat, kdyz odborny nazor PSNV je pouze interni ci "soukromy" - a Tvuj zrejme take...
Nechapu pak, proc ale po odborne debate volas??

Jakube, jsi idealista (víc takových), ale takhle dnešní svět nefunguje. Z logiky věci, oni s Tebou diskutovat nemohou neb každý tvůj pádný argument by mohl odhalit nešvary v tolik pěstěném image PSNV. Proto Tě raději označí za trolla, aby nemuseli argumentovat k věci. Je to ovšem jen jejich názor a i on otevře mnohým oči, tak jak jsi předpokládám zamýšlel.
Odborně jste si to snad vydiskutovali vy v ČSV a taky nedáváte žádné informace na veřejnost. Nebo snad ano?Tak co se navážíte do jiných. My čekáme co nám k tomu řeknete vy, jako svazáci.

Každému je kulový do toho co kdo z nás psal senátorům nebo poslancům.
To už je pasé. A ptát se na odborné stanovisko PSNV je trochu mimo mísu, neboť nebyl čas na nějakou důkladnou přípravu. Myslím, že ani nebylo definováno, když na to tak koukám. Nebo kdy by asi tak mohlo vzniknout?
Podle mě pokud do toho nikdo nebude moc rejt,tak to vyzní do ztracena,neb ten zákon je potřeba z jiného důvodu,protože jak leží členové a jejich včely to už bohužel ČSV mockrát ukázalo,jen slepí a hluší nic nevidí a neříkají....
Jediné odborné stanovisko přednesl Veleba. Pokud k tomu můžete Vy svazáci něco doplnit, tak to udělejte.
No, když si proletím tuhle debatu, tak jsem rád, že nikomu nepatřím, jen sobě Cool
Tato debata má již 24 stránek. Na řadě z nich jsou cenné odborné argumenty, které pan Dolínek tak mocně hledá. Vše už bylo řečeno. Jen chtít je vidět a vnímat.
Ale je fakt, že ty, co rozhodli, nejvíce zaujalo odborné stanovisko pana Veleby a dalších "včelařů" v senátu. Jsou sice tací, kteří tvrdí, že je plné cílených nepravd (nikoli neznalostí, tomu nevěřím), ale nevěřte jim! Když to řekl on a ještě ten další včelař - senátor (jak ho viděl kolega Kohout u toho stánku tuším s letáčky a koblihami) a jimi dotázaní odborníci, musí to být pravda.
Odborné stanovisko PSNV jako takové je věcí její a jejich členů. Po tom je Ti, Kubo, fakt houby, nejsi člen. Sice se stále snažíš nahrávat místním dobrovolným i zaúkolovaným "zpravodajům" data a informace, ale máš smůlu. Osobně chápu, proč do této podivné společnosti žádné ze sdružení nedalo své stanovisko ...
Kubo, vždyť oba víme, že Tobě o debatu nejde.
Jiří
Myslím pane Dolínku, že se věcné diskuse nedovoláte. Tady úřaduje radní PSNV pro propagandu a radní PSNV pro inkvizici Smile))
A kdyby náhodou mělo k nějaké dojít, tak se vyskytne věta, většinou začínající oslovením křestním jménem, a pak nějakou autovkou do osobní roviny, jako např v poslední zprávě "Kubo, vždyť oba víme, že Tobě o debatu nejde" a bude to celé v háji.
Troufl jste si "odpadnout" a od pravé "víry" a to se neodpouští. Koukám že už Vás škatulkují podle příjmení nějakého odpadlického předchůdce (tuším Vondrákovina to Mlha nazval). To se běžně v padesátých letech používalo- příjmení pro zaškatulkování lidí. Jsou to jednoduché a hezké vzory Smile
Radši šetřete nervy, blíží se jaro Smile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Referenční URL's