Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Plemenářský zákon
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(10.12.2016 20:23)Viktor Švantner napsal(a): [ -> ]Text pozměňovacího návrhu byl přímo vsunut do textu usnesení zemědělského výboru, t.z. měli to tam pro jistotu 2krát.

Odkazy:
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=7&ct=616&ct1=1
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=7&ct=616&ct1=3
Zem. výbor toto usnesení označil za pozměňovací návrh a hlasovalo se o něm zřejmě en bloc.
Jiří
To se musíte zeptat v Křemencárně nebo v Dol Gunduru.
V to usneseni ale je
Citace:d o p o r u č u j e Poslanecké sněmovně PČR hlasovat ve třetím čtení o návrzích
podaných k návrhu zákona, sněmovní tisk 616/2, v následujícím pořadí:
1. návrhy legislativně technických úprav, budou-li v rozpravě ve třetím čtení předneseny,

To znamená, že je tam opět přednesli, i když to bylo staženo?
Nebo je to ještě něco jiného.
Nikoliv, bylo tam jednak usnesení zemědělského výboru a shodný pozměňovací návrh poslance Čiháka (ten byl datován 8.6.2016). Pokud se nemýlím, tak na výboru se hlasovalo 23.6.2013 a ten Čihákovo pozměňovací návrh vtělili přímo do vlastního usnesení, t.z. měli to tam 2krát.

Každopádně je to uzavřené. Není co řešit.

Pokud chcete něco změnit, obracejte se na své senátory.

Oprava tiskové chyby: Dol Guldur
Možná to trochu osvětlí?

http://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory...-holocaust

a pod článkem autoři: Jiří Přeslička a Viktor Švantner
Autoři zastupují Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ.

že by zase ČSV kontra PSNV? Nebo jen boj o peníze? Půjde opravdu jen o včelaře a včely?
Jen tak mimochodem našel někdo v článku jediné slovo o tom co BF. Že je to hybrid , uměle vytvořené plemeno? Že by zase pohled jen z jedné strany?
Tady je zřejmé, že se hraje o osobní zájmy. Oni pánové ani si neuvědomují jak tomu co v tom článku popisují jako špatné se sami podobají. Článek má jen šokovat neinformovanou veřejnost. Takové varoval nějaký František Adamec před víc jako sto lety slovy " kdo se kde zrodí tam se i hodí". Ale jelikož úprava plemenářského zákona prošla nemá smysl to už ani řešit a já jdu dělat něco užitečného.
Brr, brr, brr! Co i když já jsem mimo žádoucí genofond?
Takže jenom abysme si nějak vyjasnili výchozí pozice

Švantner/Přeslička: ať si každej chová co chce, netahejte to to do zákonů, poďme diškutovat

Oudi z ČSV/kámoši z PSP: ať si každej dělá co chcem MY, ať se ty nekraňkaři začnou trochu smekat, nekraňkaře si určíme MY, žádný diškuze

Takže než vohnouti začnou jásat nad vykonanym dobrem, ať si uvědomí že von ten pešek může v budoucnu padnout i na ně. Jinak Ještě jedna řečnická votázka pro poslední příčetný členy svazu: opravdu se chcete podílet svojí mlčící organizovaností na podobných chujovinách?
(11.12.2016 7:11)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]Tady je zřejmé, že se hraje o osobní zájmy. Oni pánové ani si neuvědomují jak tomu co v tom článku popisují jako špatné se sami podobají. Článek má jen šokovat neinformovanou veřejnost. Takové varoval nějaký František Adamec před víc jako sto lety slovy " kdo se kde zrodí tam se i hodí". Ale jelikož úprava plemenářského zákona prošla nemá smysl to už ani řešit a já jdu dělat něco užitečného.

František Adamec ale mimochodem horoval za včelu původní tudíž tmavou....
O peníze jde samozřejmě v první řadě a to Dolskejm........
Osobně sem přesvědčenej , že čim mín zákonů a předpisů, tím líp se žije a vše líp funguje.
(11.12.2016 7:11)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]Tady je zřejmé, že se hraje o osobní zájmy. Oni pánové ani si neuvědomují jak tomu co v tom článku popisují jako špatné se sami podobají. Článek má jen šokovat neinformovanou veřejnost. Takové varoval nějaký František Adamec před víc jako sto lety slovy " kdo se kde zrodí tam se i hodí". Ale jelikož úprava plemenářského zákona prošla nemá smysl to už ani řešit a já jdu dělat něco užitečného.

On jenom, Aleši, Jindřich opět nepochopil napsaný text. A že to není článek, nýbrž je to převzatá TZ se dvěma kontaktními osobami. Už tu na ni byl odkaz výše.
Kdo se kde zrodí ... Ano, tady se zrodila AMM ... Ale nejde tu o výčet plemen, jak se pořád někteří snaží podsouvat, aby odvedli debatu jinam, ale o fakt, že se ve prospěch jednoho introdukovaného plemene zakazují ostatní. Jsme v tomto jediná země v Evropě ...
Navíc vše za zády včelařské (i odborné) veřejnosti. Vzpomínáte, co bylo za tyjátry s vyhláškami 197 (dotace) a 299 (nákazy včel)? A najednou paragraf, který zcela změní nastavení v oboru ve prospěch jedné skupiny - bez veřejné diskuse a za zády všech. To to skutečně nikomu nevadí? Co na to např. ŠPV, Aleši? Věděli jste o tom, že se to chystá? Diskutoval o tom s Vámi někdo? Jste přece také pravidelně zváni na jednání na SVS či MZe ... Co ostatní spolky?
Jiří
Docela mne tahle debata "baví". Ten, kdo to zosnoval, ten se vám v nové dimenzi svého bytí musí smát. Ne nahlas, ale tak nějak v klidu, pod fousy, které neměl. Až některým dojdou tyto koneskvence, snad pochopí. Snad ... Snad?!
Je to možná blbej nápad, ale, co myslíte chlapci, dočkáme se také EEvM (elektronické evidence včelích matek)? Samozřejmě za finanční prostředky samotných včelařů. Také práskačského vebu přímo na ministerstvo? Zde by se mohli uplatnit kvality mnohých duševních frustrátů. Vždyť vzor už máme. Tongue
JK
Nezávidím předsedům a jednatelům ZO ČSV.
Kdo to bude nucen odpracovat? / Kontroli,práskačství............ no ,maj už své zkušenost - nahlašování nezapojených včelařů
do spolku té většiny - ČSV/ F.V.
Když už se tu mihnul Viktor - zajímalo by mě jaký sou sankce v případě nedodržení plemenejho zákona. Můžu třeba jít do lochu, když bych měl doma nečistou včelu? Nebo to spraví nějaká ta pokutička? Nebo pokutička a pálit? Nebo jiná sankce?
všechny včely mám čisté - na česna sypu prášek Árijec
Kontroly na základě čeho? Kde je veřejně uveden plemenný standard? Kde je plemenný chov? Kde jsou zveřejněné plemenné knihy? Kde jsou dostupné plemenné matky? To si tu někdo vymyslí plemenný standard a ten budou muset všichni akceptovat? Chápete vůbec Vy z ČSV a jejich satelitů, co jste prosadili?, umíte vůbec domyslet, co to znamená, dodržet literu takto zprzněného zákona?
Vidím, že oborem vládnou naprostí diletanti!
(11.12.2016 11:15)MilkyWay napsal(a): [ -> ]Docela mne tahle debata "baví". Ten, kdo to zosnoval, ten se vám v nové dimenzi svého bytí musí smát. Ne nahlas, ale tak nějak v klidu, pod fousy, které neměl. Až některým dojdou tyto koneskvence, snad pochopí. Snad ... Snad?!

Takže Vy jste o tom jakožto ještě nedávný tajemník věděl ... Ano, tajemník je od slova tajit ... Wink Jak vono to je s tou vařící se vodou ... Aha, jo - že Boží mlýny melou ... A doufám, že ne jen hubou ...
Jiří
Klid českosvazoví rasisti začnou u nejdříve u svých členů, členů Uznaného chovatelského sdružení kraňky - až si vypálí rybník pak budou pokračovat dále. Hlavně na ty nově vstupující budou muset provést lustraci chovu a matky si budou muset nakupovat jen a pouze od certifikovaných chovů, přes evidenci a ETT, neb prodej matek nespadá pod prodej ze dvora.
Nečlenů (tedy nechovatelů čisté rasy) se to netýká, ti mohou rozchovávat co mají jen nesmí začít šlechtit a nakupovat z ciziny nic jiného než kraňku a taky nesmí obchodovat s ničím jiným než kraňkou. Ovšem genetické testy jim nikdo nenařizuje a při nákupu/prodeji/darování v ČR nikdo nepožaduje.
A nastane zde černý obchod / viz doby minulé/ .Představím vám inzerát, který bude velice častý v časopise Včelařství: Prodám vzorek
včely Kraňská /zaručený původ/ na možnost dodání vzorku dle zákona 1....... na ověření původu......
Ceny mírné - 100 kč + poštovné. Do vyprodání zásob. značka: Chov Včely Kraňské
A hned je živnost,ani na medu a oddělcích se tolik nevydělá. F.V.
Ted uz tomu rozumim uz jsem se i o tam bavil se cleny CSV dost jich s tim souhlasi to ze takovej nesmysl se stal zakonem nebude mit dlouheho trvani a bude to jenbpredevsim bic na cleny svazu,tady vubec nejde o cistotu chovu a kdo na to doplati sami poznate.

A ted mi to neda je mi jasny ze tim porusim pravidla fora to je jasny ale pro ty co to nechapou a hlavne mam vzkaz pro tebe Aleši Molčiku **************.
Referenční URL's