Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Plemenářský zákon
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Karle, konkretizuj pasáž v závěrech sjezdu, která je s tím v rozporu
a tedy došlo dle tebe k porušení závěru sjezdu. Já jsem našel v Hlavních směrech toto.


"zvyšování úrovně plemenného chovu včel v ČR - zvýšit úroveň chovu včely kraňské na území ČR, - - šlechtitelskou práci zaměřit na hygienické chování, vitalitu a odolnost včelstev, k tomu upravit pravidla pro činnost vyšších chovů, a kontrolu dosažených výsledků šlechtění, "
Předpokládám, že Sjezd škrtnul tu pasáž v návrhu usnesení "usilování o dominanci Kraňky".
Tedy že projevil vůli neusilovat o dominanci Kraňky.
Pokud jste o takové prkotině na Sjezdu vůbec jednali.
Jak můžeš zaznamenat, vaše vedení začalo před členskou základnou intenzívně zapírat, že ten paskvil způsobili.

http://www.vcelarstvi.cz/files/x-_sjezd/...n-2015.pdf
4. zvyšování úrovně plemenného chovu včel v ČR
- prosazovat dominantní zastoupení včely kraňské na území ČR,
- šlechtitelskou práci zaměřit na hygienické chování, vitalitu a odolnost včelstev,
- k tomu upravit pravidla pro činnost vyšších chovů, a kontrolu dosažených
výsledků šlechtění,
To je návrh pro besedy s delegáty před sjezdem. Nejsem si jistý, zda daná pasáž se dostala až do návrhu pro sjezd. Na sjezdu jsem byl, ale nedokážu si vzpomenout, zda jsme o tomto bodu nějak hlasovali, tedy, že tento bod byl zrušen až sjezdem a nebo se na sjezd vůbec nedostal. Doma zkusím pohledat v materiálech.

Ale pokud se na to podívám čistě věčně ve vztahu k návrhu, tak i kdyby tento bod byl zrušen až sjezdem, tak no to neznamenalo, že by byl vydán nějaký zákaz v tomto smyslu jednat. Naopak, pokud by to tam bylo, tak by to bylo pro svaz v tomto smyslu jednat závazné.
Já osobně nevím kdo ten návrh podal, zda to bylo skutečně jménem svazu, či to byla akce jednotlivce. Nečetl jsem v žádném zápise ani PRV, že by něco takového někdo schválil. Třeba se to ještě objeví - nevím.
Tím líp, neprošlo to ani přes besedy, asi se to členům nelíbilo, nebo jak to interpretovat.

V dopisech poslancům předsedkyně tvrdila že je to požadavek 97% včelařů v ČR které zastupuje.
Taktéž na slyšení v Senátu to opakovaně zaznělo.

No už se to asi neobjeví, distribuci dotací máte zajištěnou a nějaký paskvil v právním řádu který tady definitivně zabil chov -k tomu se už nikdo hlásit nebude.
Stejně jako k MVO SVS, zimní měli, . .. atd.
(16.02.2017 14:14)MartinP napsal(a): [ -> ]"zvyšování úrovně plemenného chovu včel v ČR - zvýšit úroveň chovu včely kraňské na území ČR, - - šlechtitelskou práci zaměřit na hygienické chování, vitalitu a odolnost včelstev, k tomu upravit pravidla pro činnost vyšších chovů, a kontrolu dosažených výsledků šlechtění, "

Dělat to má kdo?
říkají si UCHS, jestli si pamatuješ, komanči si dělali samohodnocení, no, tak to oni převzali a samohodnotí si plemenné standardy a výsledky jsou udivující.
A to se mi líbí - samohodnotící si plemenné standardy - ty si taky zavedu.
Příklady táhnou, zvlášť od tahouna v oboru.
Portál Zemědělec se zajímá o problematiku novely plemenářského zákona. Se souhlasem šéfredaktora redakce NÁŠ CHOV a KRMIVÁŘSTVÍ přikládám zmíněné články.

[attachment=4669]
Na vcelarstvi.cz zminka o podpisu PZ.Jsem zvedavy jak dlouho to tam vydrzi,vzhledem k zacinajici diskuzi pod clankemSmile

Ps:jedinecna sance pro zdejsi diskutery zprznit diskuzi primo na strankach svazu...
Tak toto tam asi bude dlouho:
Norma mimo jiné stanoví, že k plemenitbě včel bude moci být využívána včela medonosná kraňská, která je původem ze Slovinska.
Do vtipu..
Ve šlechtitelském chovu je to stejné, ale v rozmnožovacím to kleslo. No chybí tam hlavní tahoun Víťa Rajsigl. Takový kšeft a on ho pustí.
Pustí? Byl vyhozen PRV ČSV bez udání důvodu co jsem tak slyšel.
A máte dalšího mučedníkaBig Grin
Mučeníka? Dobře mu tak, měl vědět mezi koho leze.

To je jako když někdo fňukal že ho vyhodili z KSČ.
(21.02.2017 21:57)Marec napsal(a): [ -> ]a je tady výroční zpráva roku 2016 - pokles prodeje matek o třetinu - že by důvod nového PZ ?
Pokles prodeje bude asi ovlivněn také poklesem poptávky. 2015 včelaři doplňovali stavy po úhynech, tj. nakupovali oddělky a matky na tvorbu oddělků. 2016 už byly stavy relativně stabilizované.

Vliv PZ se projeví až letos. Já a mých cca 700 prodaných matek už tam příští rok nebudeme. Už jsem nepodal přihlášku na rok 2017. Důvodů bylo více, každoročně jsem to zvažoval, ale nakonec rozhodly intriky kolem plemenářského zákona. Účastí na plemenářském programu bych ten marazmus nepřímo podporoval.

Budu prodávat hlavně oddělky - ty jsou konkurenceschopné i bez dotace. Moje matky Vigor budu mít je pro kamarády a několik stálých zákazníků. Získám tím drahocenný čas v sezóně, který využiji k šlechtění na odolnost k nemocem. Nechám konkurenci, ať si vzájemně měří loketní indexy. Věřím, že odolný materiál se v našich podmínkách prosadí i bez dotací a certifikátu plemenné čistoty.
Karle,jak to chápeš .........je původem ze Slovinska!!!!!!!!!!!!
Tak ,že zbytek kraňek šlechtitelského spolku který nevozí matky ze Slovinska nemůže množit?Nemá správný šlechtitelský materiál?
To by zbyl pouze p. Kašpar ,když p. Havlín již není mezi námi. F.V.
Nechci být kousavý, ale podívejte se, co zveřejnili chovatelé matek (Bratrstvo kočičí pracky) Smile, jak chovají "čisté kraňky". Jen jsem vzal pro ilustraci výsledky VÚ Dol rok 2017 a př. Cimala rok 2016.

Heslo dne: V duchu nového plemenářského zákona kupujte naše čisté kraňky!
Prosím o odpověď na dotaz: " Co to je čistá kraňka? " Jak je definována? Jsou někde stanoveny parametry čisté kraňky? Já na to odpověď neznám a nechám se poučit. Děkuji předem

No myslím, že zatím z toho mračna pršet nebude Smile))
(22.02.2017 14:42)Bronislav Gruna napsal(a): [ -> ]
(21.02.2017 21:57)Marec napsal(a): [ -> ]a je tady výroční zpráva roku 2016 - pokles prodeje matek o třetinu - že by důvod nového PZ ?
Pokles prodeje bude asi ovlivněn také poklesem poptávky. 2015 včelaři doplňovali stavy po úhynech, tj. nakupovali oddělky a matky na tvorbu oddělků. 2016 už byly stavy relativně stabilizované.

A není ten pokles způsoben menším švindlováním s dotacemi na matky?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Referenční URL's