Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Miroslav Vochozka: Chápu to jako např. spánek v autě co jede, řezání dřeva po celou pracovní dobu, práce v hlučném provozu atp. Ale to chápání ještě podmíním tím, že včela je mnohem více vnímavější a citlivější k rušení než si může včelař připustit.

A co předává za informaci to jedoucí auto, nebo cirkula nebo stroje ve fabrice v podstatě lze také dékódovat sluchem opraváře (managera), nebo ve formě jedniček a nul počítačem který to auto, stroj fabriku, zpětnovazebně řídí. Proto je nejjednoduším experimentem vložit telefon do úlu a zpětnou vazbou s nějakou veličinou zapisovat a vyhodnocovat jak včela skutečně reaguje na ten který přenos paketů.

Jak signál nebo provoz je v podstatě hlukem - emisí. A to je seriózní věda, unás se tím ale v případě chovu včel by se měla zajímat SVS ve smyslu pohody a zdraví. Ve skutečnosti ale opravdu nevím jak ve věci rušení včel signály 5G postupovat aby se stala uznávanou problematikou, pokud by to bylo nutné. A VVN a VN ku se můžeme vyhnout, 5G s velkou velkou hirearchií přenosů asi těžko.
[attachment=5651]
O tom, že kravál a otřesy včelám vadí, to ví i nevčelař.
Vraťme se k 5G.
Jak píšu, včela nemá šanci rozlišit, co je 5G, nemůže si ze signálu bez dekodéru (bez počítače) vytvořit zvukové vlny.
Jak tedy mohou rádiové vlny 5G včelám vadit?
A co kravál a otřesy při zimování? Záření je samozřejmě emise, stejně jako hluk, dým či vibrace.
To máš pravdu.
Jenže netřese úlem, ani nevydává zvuky.
Miroslave,dojdi prosím tě nekam kde maj cočko a celej den svaruj jen v brylich.Pak nam sem pošly fotku jak dopadnes.Zareni je temer shodne jak od slunce a "TY NEMÁŠ HO ŠANCI ROZLIŠIT.a klidne svaruj nekde venku(pouzil jsem jen stejne naivní prirovnani jako ty). Takže nikde neni psano ze kdyz to včela neumi rozlisit ci zachytit ,neznamena to že ji to nebude škodit.
A nakonec i Mlha férově priznal ze by ohledne 5G melo dojit k vyzkumu a mereni ohledne škodlivosti.
Svařuji celkem běžně. Na to, abych poznal při přímém bliknutí do očí, že je to špatně, buňky mám. Chvíli nevidím.
Ty mozna protoze to znas,ale vsadim se stebou ze kdyz nekomu kdo to nezna das jen svareci bryle a tricko tak za celej den nic nepozna.Az vecer.To ze vcela nebo clovek na neco neraguje neznamena ze to muze hodne skodit,nebo jak bys prosim te poznal ze jsem ti na skrin dal hrnecek plutonia??Myslis zee by ti to nicim neublizilo.Proste to prirovnani reakce vcely na 5G neni moc stastne..
KTM - já nezpochybňuji, že "signál" může škodit a ve velkých výkonech nepochybně zabíjí. Příkladem je mikrovlnná trouba. Ta používá frekvenci 2,4 GHz a vše živé se v ní uvaří. Teď pozor, možná to zaujme ostatní. Hádejte na jaké frekvenci jede oblíbené WIFI? Není to náhodou také 2,4 GHz? Skvělé pro rozšiřování strachu.

Mě jen zajímá, proč se vyšiluje u 5G. Co je u 5G nebezpečnější pro včely (a vše živé) než u TV vysílání, které jede na větších výkonech nebo u staršího 4G, atd.? Zkrátka, co je na 5G tak pekelného?
Podľa mňa nič, uvidíme, čo na to povedia ľudia z okolia vysielača na ktorý bude pripojených naraz koľko, 1000 zariadení?
Co říkají lidé na sídlišti dnes, když mají "vysílač" na paneláku a k vysílači jsou připojeny tisíce telefonů?

Ještě jedno malé zamyšlení prostého vesničana. Co prodělá největší změnu při nástupu 5G? U signálu to asi nebude. Ve vzduchu budou nadále "běhat" jedničky a nuly,podobně jako dnes u starší technologie. Rychlost šíření signálu změnit nelze (rychlost světla), počet jedniček a nul je také omezen - nejdou přidávat do nekonečna.
Takže, jaké jsou ty čáry a kouzla, které zvýší rychlost odezvy a rychlost stahování? Já předpokládám, že tyhle čáry bude dělat téměř výhradně zařízení (v telefonu a samozřejmě i u poskytovatele služby)

Upozornění - toto je můj zjednodušený výklad a za škody způsobené nesprávným pochopením neručímSmile
Miroslave,

ako kde, už som videl babku, ktorá po týždni išla s motykou vykopávať ten vysielač, čo jej postavili za záhradouBig GrinBig GrinBig Grin
I pres zbesile ujistovani vsech moznych i nemoznych stran, zustal mezi lidmi selsky rozum. Boure proti testovani 5G na jesenicku:

https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/5g-t...zpravy_dik
A já myslel, že selský rozum vychází z nezvratných skutečností.
Pane Vochozko.

Posmíváte se, budiž, každý to máme nějak. Připomenu slova jedné písně že: Jen blázni se radujou, když v loďce voda jim stoupá.

Já vám jen čistě selskyrozumově připomenu, že nikotin je pruce jedovatá látka, ale nezná se jediný případ, že by cigareta někoho zabila a nezabije ani 100.000 cigaret. Ale výsledek se nemůže nedostavit, na to vemte jed, třeba ten nikotin. Ale podle vaší logiky na celém světě obaly cigaret dělají tak děsivé jen aby strašili, jasně.

Tohle forum je o včelách. Jste si úplně jistý, že včelám a mikrobům a ostatnímu živému fakt mikrovlny i v tak malých dávkách (ale furt, ve dne v noci) nevadí? To já bych tedy odvahu to tvrdit rozhodně neměl. Prostě něco je jinak než ještě před 15-20 lety. Hodně jinak. A to jinak je i v lesích, kde se nehnojí a nepesticiduje, zato tam dosáhnou mikrovlny. I elektrárny jsou odsířené a olovo z výfuků aut taky zmizelo a před 20 lety měly katalyzátory jen nemnohá auta. A stejně se něco děje, zhoršuje. Ale vás to pobavilo, snad vám to vydrží.
Jistě nezvratná zkušenost je že neexistuje zatím výzkum ze 5G neškodí či škodí.Vazne bych čekal že v dnešní době se něco nového nejdřív normálně otestujeme a pak hodí mezi lidi.Hlavne že když dneska něco co věk je potřebuje hromadu papíru od hromady úřadu třeba jen naa tep.cerpadlo.Proc by měl hluk vrtule od mojeho čerpadla tak moc vadit kdyby můj soused byl např.Miroslav Vochozka vzdit by si na ten hluk mohl zvyknout jako lidi naa tramvaj na Žižkově.Ale vid ze bys dělal všechno možné a nemožné aby tě hučící vrtule (starý aspoň 10 let ne tyy dnešní tichoslapci)vrtule v zimne budila Miroslave vid??bys si přece zvyknul ne to rozhodně ničím neškodí v Praze je večer mnohem větší hluk i vibrace.A výměník bych dal k plotu co nejblíž k tvoji ložnici a smál se ti co ti vlastně vadí.Fakt tohle nechápu.Ale obávám z neprozkoumaného se vysmyvate..
Zabúda sa na fakt, že rýchly bezdrôtový internet umožní pripojenie ďalších miliárd IoT. Pomaly sa bude pripájať každé auto, bicykel, kolobežka, nákupný vozík a skejtbord, ... všetko ovládané mobilom, real-time. To nám bude sveta žiť. Nejaké zvýšené vyžarovanie za to stojí.
Černý humor vám jde, jen co je pravda chlape!
Tomův odhad je správný, beru to už s humorem. Svůj zjednodušený, doufám srozumitelný pohled na věc už jsem popsal. Nikdo se nepokusil mě přesvědčit, že píšu bludy. Revoluce 5G není o signálu, 5G dělá hardware.Stejně jako DVB-T2!
Jestli signál včelám a všemu živému vadí? Jaké máte poznatky do teď?
(v létě se chystám k velkému televiznímu vysílači, budu sledovat, jestli je tam hmyz, včely)
Poznatky jsou takové že řada zemí zavedla testování a pozdržela zavádění 5G..I bez petic a nátlaku občanů,divné že??
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's