Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Pan tom.50, zda sa, ze doslo k nedorozumeniu. Som si takmer isty, ze som nenapisal nic, na zaklade coho by som mohol byt oznaceny za hykaca blahom nad 5G. Som si uplne isty, ze som ani nenapisal ani neurobil nic so zamerom Vas vystavit 5G vysielaniu.

Je povsimnutiahodne, ze davate do pozornosti prave knihu 1984. Zapamatal som si odtial napriklad techniku, ako kritikov zhlukovali do jednej anonymnej masy a tej pripisovali nazory, aktivity, ciele, vlastnosti. Mam podozrenie, ze sa pokusate o nieco podobne. Prosim, ukazte mi konkretne, na zaklade coho ma oznacujete za hykaca blahom v kontexte 5G.

Na priamu verejnu otazku povazujem za vhodne priamo verejne odpovedat. Zial, zase sme zapadli uplne mimo temy. Prosim adminov o zvazenie, ci tu tieto prispevky nechat naveky alebo nejak vyriesit.
Nechám to bez reakce, co jsem chtěl sdělit jsem sdělil v nějakém kontextu, víc nemám co bych k tomu dodal (ve skutečnosti už ani nevím o co přesně šlo) Možná by bylo dobré abyste vzal na vědomí, že kromě lidí, kterým tyhle technologie nevadí, někteří jsou z nich nadšení (z nějaké vaší reakce jsem usoudil, že patříte k takovým) a taky snad smějí být lidi, kteří to odmítají a cítí se tím být ohroženi.
Hoaxy o 5G využívají obchodníci se strachem, není to technologie z Marsu, říká exšéf telekomunikačního úřadu
https://www.irozhlas.cz/veda-technologie...090738_sto
Zajímavé, jenže Ti, co už mají předem jasno, si přečtou jen pár prvních řádků, předpokládám.
Vyhledávání za poslední týden. Hesla 5G, Jeseník:
[Obrázky: 11.md.png]

Titulky napříč servery: nemusíte se bát, fake news, konspirace, 5G přinášejí nové příležitosti, 5G pomoc pro seniory.. Někomu na prosazení 5G hodně záleží...
(15.06.2020 18:08)Frey napsal(a): [ -> ]Někomu na prosazení 5G hodně záleží...

Já stále nechápu, co na tom nechápeš? V současné době musí operátoři udržovat tři sítě vedle sebe a to GSM, UMTS a LTE. Ještě nedávno Cetin navíc udržoval svoji starou síť NMT, než jí vypnul. To jsou velké náklady, musíte mít smlouvy s třemi dodavateli technologií, na sajtech tři různé boxy, každý z nich žere energii, zabírá místo a hřeje (větší nároky na klimatizace), musí se držet více náhradních dílů, mít více servisáků, více školení pro ně atd. atd. atd. Navíc pokud se koukneš na střechy, tak tam vidíš tři antény pro tyto technologie, tedy pokud platíš nájem per anténa, jedná se o další náklady.
Tedy naprosto logicky by dodavatelé byli velmi rádi, kdyby se vše sjednotilo do jedné jediné technologie, která by využila přidělená frekvenční spektra co nejefektivněji a nemuseli udržovat tři paralelní sítě vedle sebe. Co je prosím na tom nepochopitelného?
..... ale on to Frey právě chápe a velice dobře. Exclamation
Strach z nového. Sítě 5G inspirují spiklenecké teorie
https://www.lidovky.cz/nazory/vokac-stra...nazory_rkj

Začíná 5G mela. Nástup superrychlé sítě v Česku bude trochu zmatek
https://www.lidovky.cz/nazory/vokac-zaci...nazory_rkj
Slovenské včely sú pred 5G asi zachránené priamo premierom Matovičom....

SR predbežne zrušila aukciu na frekvencie na prevádzkovanie mobilných sietí 5. generácie (5G) a odkladá sa na neurčito. Informoval o tom Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, ktorý ju vypísal koncom apríla.


Podľa informácií z dvoch nezávislých zdrojov z prostredia telekomunikačných operátorov je však za tým intervencia z najvyšších vládnych miest!
Nejzajímavější by bylo vedet duvod odložení
Kdo má doma wi-fi, bojí se 5G sítí zbytečně. Ozáří ho mnohem víc, říká odborník
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kdo-ma...47ab5f122/

(21.06.2020 8:49)goro napsal(a): [ -> ]SR predbežne zrušila aukciu na frekvencie na prevádzkovanie mobilných sietí 5. generácie (5G) a odkladá sa na neurčito.
A tímto se také ruší přechod z DVB-T na DVB-T2? Pokud vláda donutila občany aby vyházeli pár let staré televize a nakoupili si nové a pak ty uvolněné frenvence nevydraží (nepřinese peníze za ně do státního rozpočtu), tak je to spíše podraz na voliče, než nějaká výhra.
Každopádně můžeš mi o tom rušení aukce poslat něco více, nemohu o tom žádnou oficiální informaci najít. Našel jsem jen info o začátku té aukce:
https://www.teleoff.gov.sk/zacina-vybero...ie-pre-5g/
Ono to s tím zastavením aukcí na Slovensku nebude tak horké. Big Grin
(22.06.2020 12:20)Mlha napsal(a): [ -> ]Kdo má doma wi-fi, bojí se 5G sítí zbytečně. Ozáří ho mnohem víc, říká odborník
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kdo-ma...47ab5f122/

Já takovým odborníkům nevěřím ani slovo!

Ten člověk ale píše něco jiného, novináři mají v úloze dezinformací velké sousto. Ten člověk na akademické půdě se snaží vysvětlit, že vlastně technologii nerozumí. viz jeho poslední odpověď. A naprosto přesně popisuje, že standardizaci 5G, 6G rorumí vedoucí jedné z pěti standardizačních skupin tak z 20%.

Citace:V posledních týdnech a měsících se kolem 5G po celém světě spustila vlna paniky…

To mi nemusíte říkat. I mně chodí do e-mailu spousta poplašných zpráv…

Jak se k tomu stavíte?

Vnímám to tak, že lidé mají málo informací. Na druhou stranu to ale celkem chápu. Spousta lidí mobilní sítě bere tak, že máte na jedné straně telefon a na straně druhé anténu, která něco vysílá. A to je vše. To je ovšem velmi malá část mobilních sítí. Mobilní sítě jsou ve skutečnosti extrémně komplexní systémy, které se ani zdaleka netýkají jen telekomunikací - tedy přenosu dat vzduchem.

Řeknu to ještě jinak. I vedoucí jedné z pěti pracovních skupin 3GPP dokonale rozumí jen řekněme dvaceti procentům celé té záležitosti, to, čemu se věnují zbylé čtyři skupiny, zná jen "zběžně". A třetině mobilních sítí už na celém světě rozumí perfektně jen pár jednotlivců. A třeba v Česku byste těžko našel někoho, kdo rozumí detailně třeba jen deseti procentům a o zbytku má alespoň přehled. Pak je těžké mít někomu za zlé, že o tom nemá všechny dostupné informace, a ještě těžší je někomu vysvětlovat, jak mobilní sítě fungují.

Prostě se dezinformace záplatuje další dezinformací o dobrodiní zesílení signálu ve spektru.

Pěkný názor je, že díky 5G budu kratší dobu ozářen. No ale silnějším signálem.

Moje poznámka 3 minuty před sodíkovým horským sluncem mi také stačí na ozáření a ztmavnutí pokožky, ale když dám tři horská slunce vedle sebe, prý mohu tak zkvalitnit signál a bude stačit pro jednu osobu 1 minuta? Nebo 30sekund? Nebo pro tři horská sluníčka vedle sebe se zkřížením paprsku stačí adekvátních expozičně 3 lidi na minutu, nebo 30 sekund, oproti jednomu horskému sluníčku? Ale odborník to ví a tvrdí takový odborný pohled ...

Citace:Čím se ale 5G a 4G liší po technické stránce? Využívá třeba jiný druh signálu? Řada lidí se totiž obává, že je příchod 5G vysílání vystaví novému záření…

Ne. Vysílaný signál je v principu hodně podobný. Jde jen o to, že je frekvenční spektrum efektivněji využíváno. A to je vlastně důvod, proč by se lidé naopak 5G bát neměli a měli by ho vítat. Když totiž chcete přenést stejné množství dat, 5G síť to udělá podstatně rychleji. To znamená, že budete ozářený mnohem kratší dobu.

Jak to myslíte?

Když necháte všechny vysílače mobilní sítě vysílat přes sebe, aniž by se jakkoli koordinovaly, bude rušení mezi vysílači silné. V sítích páté generace se ale vysílače umí mnohem lépe domluvit a navzájem si neruší komunikace, které jdou od různých základnových stanic k různým uživatelům.

Zjednodušeně se dá říct, že si stanice lépe rozdělí uživatele a efektivněji je obsluhují. Síť 5G proto dokáže významně omezit rušení, a tím pádem se zvýší přenosová rychlost, aniž by bylo nutné zvyšovat úroveň vysílaného signálu. Z toho tedy vyplývá, že v síti 5G by mělo být obecně méně záření.

(22.06.2020 12:20)Mlha napsal(a): [ -> ]
(21.06.2020 8:49)goro napsal(a): [ -> ]SR predbežne zrušila aukciu na frekvencie na prevádzkovanie mobilných sietí 5. generácie (5G) a odkladá sa na neurčito.
A tímto se také ruší přechod z DVB-T na DVB-T2? Pokud vláda donutila občany aby vyházeli pár let staré televize a nakoupili si nové a pak ty uvolněné frenvence nevydraží (nepřinese peníze za ně do státního rozpočtu), tak je to spíše podraz na voliče, než nějaká výhra.
Každopádně můžeš mi o tom rušení aukce poslat něco více, nemohu o tom žádnou oficiální informaci najít. Našel jsem jen info o začátku té aukce:
https://www.teleoff.gov.sk/zacina-vybero...ie-pre-5g/

Píšou že to odložily, na jejich facebooku také nic.

Ale stále si mohu myslet že se dívám na jeden podvod za druhým, protože to není jen o vyhození televizních přijímačů, ale i kolik se musí takto vyhodit mobilních telefonů. A jak budou 5G v plné verzi, tak půjde o více telefonů protože stárnou rychleji než se modernizují vysílače. V podstatě dnes prodávaný 5G telefon je už zastaralý. Pripomíná mi to dobu PC pentia 75, než mi ho v Proca poskládali, šlo o zastaralý PC protože se do regálů dostal procesor 160Mhz (další generace) a jiné desky s jiným čipsetem s lepší a plnokrevnější PCI sběrnicí.

Tento vývoj je nejvýhodnější zaspat a tak ušetřit miliardy. (z pohledu makroekonoma)

Také mi připadá, že s 5G síť je velmi vážný nastupující konkurent wifi sítí. A kdo jmenovitě to chce nebo potřebuje?
Tak to jo uz jsem v klidu,nevedel jsem ze si budu moc 5G vysílače na noc vypnout jako naši WiFi,u nas aby deti nehráli po nocich a v klidu celou noc odpočívaly se modem ve 22 hod vypíná,kde si budu moct zažádat o stejnou věc???A dnes je toto mezi mladsima rodina az neuvěřitelně rozssirena věc,lehce se tim zabrani zbytečným dohadum o dobe pripojeni na netu u deti.
Budu se taky moct sam rozhodnout zda chci byt i pres noc vystaven 5G???
(22.06.2020 15:42)Kosta napsal(a): [ -> ]Ono to s tím zastavením aukcí na Slovensku nebude tak horké. Big Grin
tak, tak...
https://www.24hod.sk/odlozenie-elektroni...38803.html
Něco z toho článku:
Znamená to tedy, že s příchodem 5G vyroste na každém rohu nějaká stanice?
Vůbec ne. To je potřeba jen v případě těch milimetrových vln, s jejichž využitím se sice počítá, ale vůbec ne celoplošně. Je to spíše lokální řešení pro vytížená místa. (já sem to říkala)

Čím se ale 5G a 4G liší po technické stránce? Využívá třeba jiný druh signálu? Řada lidí se totiž obává, že je příchod 5G vysílání vystaví novému záření…
Ne. Vysílaný signál je v principu hodně podobný. Jde jen o to, že je frekvenční spektrum efektivněji využíváno.

A já jen dodám, frekvenční spektrum je efektivněji využíváno jen díky dostupnosti dostatečně rychlých procesorů. Prostě, před několika lety nebylo na trhu zařízení, které by dokázalo to efektivnější využívání zpracovat. Jasná hranice, kde končí 4G a začíná 5G neexistuje. Kde je potom ta hranice škodlivosti, co nám , včelám a všemu živému už vadí?

Stejného pokroku si můžete všimnou i TV vysílání i když tam signál putuje jen jednostranně. Stále stejná šířka kanálu jako u analogu, jen těch dat / programů se k vám protlačí víc. Není to díky radiovému signálu, je to jen díky rychlejším procesorům, díky pokroku na zařízení.
(22.06.2020 17:45)KTM napsal(a): [ -> ]Budu se taky moct sam rozhodnout zda chci byt i pres noc vystaven 5G???
Budu se taky moct já sám rozhodnout, zda budou kolem mě jezdit auta, na nebi létat letadla, zda budou zemědělci používat postřiky ..... ??? Proto je odpověď jasná - nemůžeš a nechápu, proč to chceš ty u záležitosti, kde není škodlivost jednoznačně potvrzena.
U aut, letadel, postřiků, atd snad nikdo o škodlivosti nepochybuje a přesto se děje to, co se děje.
Pane Vochozko.

Já nějak nerozumím a ani nechci vašim frekvencím, procesorům a jejich rychlosti. Jedno vím. Před 20 lety jsem souhlasil, aby mi děti koupily mobil. Pokrytí nebylo ještě všude, četné bilbordy kolem silnic pyšně hlásily tu i onde, že konečně "POKRYTO".

No a o dva roky později, když se i ve vsi, kde jsem měl v té době včely, objevily antény, tak tam jednomu dědkovi vymizely takhle koncem srpna včely z úlů. Lidi měli za to,, že mu je někdo otrávil. Další rok to postihlo několk dalších včelařů a zahradnictví (na které se to v prvním případě svádělo) v doletu neměli. V r 2007 uhynulo v místní MO 97% všech včelstev, i mých tehdejších 11. Jednalo se o velkou MO a padlých vč bylo přes tisíc!

Jen těžko mě přesvědčíte, že to není tím. Neznalo se to do příchodu mobilů, o virech, které napadají včely, do té doby věděli asi jen v Dole a kdo ví jestli!

A něco připomenu. V mém dětství se všichni posmívali starcům, kteří tvrdili, že ty nepamatované tehdejší nesmyslné výkyvy počasí způsobují "ty tryskáče". Starci jsou 50 let na Pravdě a dnes se o tom, že to spoluzpůsobují tryskáče, nepochybuje, jen se to bere jako nutné zlo. Zemřelým a už tehdy děsně směšným starcům se nikdo neomlouvá, ani pes neštěkne a hlavně si z toho nikdo neberete poučení.

Několikrát jsem tady i v jiných souvislostech napsal, že je mnoho (a přibývají) škodlivých vlivů, které, když jsou vůbec zkoumány (nechce se pravdivě vyzkoumat, že škodí), tak jsou zkoumány individuálně a vůbec se nezohledňuje sčítání negativnch vlivů. Dáváte dobrý příklad s auty, která vypnout nejde a agrochemickou mafii taky vypnout nejde. Nezavádět ale 5G jde!
Zase opet vytrhavas z kontextu coz je u tebe Miroslave docela bezne delas to zametne nebo jsi linej cist zpetne na co je reagovano??moje odpoved byla v kontextu ze vedec tvrdil ze z moji vlastni WiFi dostanu vetsi davku zareni nez z 5G takze svoji vlastni WiFi dokazu JÁ ovlivnit 5G ne o tom to je.A ano ty sam se muzes rozhodnout zda chces aby kolem tebe jezdila auta nebo ne.Je hromada mist kde za celej den auto nepotkas staci se taam odstehovat.Tvoje odpoved je hodne jednoducha protoze nikdo ti nebrani se odstehovat tam kde vliv vsech veci ktere tu popisujes nebude zadnej nebo jen minimální.Jen lidska lenost a pohodlnost to nedovoli nebo ti snad nekdo brani se odstehovat treba do destnych pralesu, Aljašku nebo do neobydlenych casti Ruska kde je desne krasne???Nekdo ti to zakazal??Je to jen na tobe ...Skodlivost moji vlastni WiFi ja dokazu ovlivnit...desitky vysilacu 5 G ne.
Závěrem, ani Neskodnost 5G neni potvrzena jeste dneska mnoho lidí veri ze postrik pesticidy je neskodny veris v to i ty??
(23.06.2020 10:39)tom.50 napsal(a): [ -> ]Před 20 lety jsem souhlasil, aby mi děti koupily mobil.
No a o dva roky později, když se i ve vsi, kde jsem měl v té době včely, objevily antény, tak tam jednomu dědkovi vymizely takhle koncem srpna včely z úlů. Lidi měli za to,, že mu je někdo otrávil. Další rok to postihlo několk dalších včelařů a zahradnictví (na které se to v prvním případě svádělo) v doletu neměli. V r 2007 uhynulo v místní MO 97% všech včelstev, i mých tehdejších 11. Jednalo se o velkou MO a padlých vč bylo přes tisíc!
Nějak Ti to všechno neštymuje. EuroTel začal šířit NMT signál již v roce 1991, to jsi tehdy znal utržené sluchátko jen od Macha s Šebestovou, takže jsi to neřešil. Navíc v době NMT sítě to bylo s vyzářeným výkonem daleko horší, jak základnovky, tak koncové terminály vyzařovaly daleko větší výkon. Před 20ti lety se psal rok 2000, to již zde svítilo kromě NMT i GSM, terou provozoval v té době EuroTel, Paegas i nově vzniklý Oskar. No a v roce 2007 zde již bylo plné pokrytí jak GSM, tak i DCS od operátorů O2, T-mobile i Vodafone, jen bych rád uvedl, že co novější technologie to nižší vyzářený výkon (již jsem o tom psal, dohledej si to). Navíc na přelomu let 2002 a 2003 a také 2007 a 2008 byly úhynové roky, možná by bylo dobré zapátrat jinde. Jediná vypovídací hodnota by byla, kdyby si dědek dal každý druhý úl do Farradayovy klece a udělal nějakou statistiku úhynů v odstíněných úlech a neodstáněných. Tyhle kecy jsou o ničem.

(23.06.2020 10:39)tom.50 napsal(a): [ -> ]A něco připomenu. V mém dětství se všichni posmívali starcům, kteří tvrdili, že ty nepamatované tehdejší nesmyslné výkyvy počasí způsobují "ty tryskáče". Starci jsou 50 let na Pravdě a dnes se o tom, že to spoluzpůsobují tryskáče, nepochybuje,
Ty jsi vážně mistr v konspiračních teoriích. Ano kondenzační čára se za určitých podmínek může přeměnit v cirrus, ale je to zanedbatelné. Naopak v 50tých letech pod heslem "poručíme větru dešti" se myslelo, jak budeme takto počasí ovlivňovat a řídit a jak to nakonec dopadlo. A nezapomeň také uvést jako příčinu blezkosvod Prokopa Diviše, tomu také Přímětičtí sedláci jeho blezkosvod zničili, protože věřili, že za sucho může on. Tak zkus bojovat ještě proti belezkosvodům, ty se také významě podílejí na změně klimatu.

(23.06.2020 10:46)KTM napsal(a): [ -> ]...z moji vlastni WiFi dostanu vetsi davku zareni nez z 5G takze svoji vlastni WiFi dokazu JÁ ovlivnit 5G ne o tom to je.
Zlobivým dětm svoji WiFi možná vypneš, ale Tvoje WiFi není jediná na světě. Okolo sebe máš stovky sousedů, jejichž WiFi těžko můžeš vypínat. Nejhorší to bylo např. když firma UPC zavedla svoji službu Wi-Free a přes noc na dálku zaply včem svým klientům WiFinu na svých kabelových routerech, bez toho aby se klienta zeptaly. To pak jsi viděl desítky WiFin UPCxxx, teré svítily a rušily ostatní a horko těžko hledal nějaký volný kanál.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's