Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Než něčemu uvěřím, tak si to ověřím.
(13.08.2020 7:48)Frey napsal(a): [ -> ]Vcera po 8mi letech me zena vytahla pozorovat Perseidy. Lezime na dece a sledujeme oblohu. Perseidy byly 2 pres celou oblohu za hodinu. Co me vsak sokovalo byl pocet rychle leticich satelitu. Pravidelne i 5 soucasne. Napocitali jsme jich 80 za hodinu. Jsou neprehlednutelne na nizke obezne draze. Musk jich tam poslal 420 a ma jich tam byt dvanact tisic pro kseft s internetem. Vemte zname, deti a ukazte jim jeste jednou naposled hvezdy..

Tak včera dobrý, hvězdy nepopadaly. Furt na obloze drží.
Citace:Jasnost družic.

Plánovaný počet satelitů Starlink má kritiku astronomů a to kvůli viditelnosti družic. Astronomové se bojí, že satelity budou komplikovat astronomická pozorování kvůli jejich jasnosti. Protože satelity Starlink mohou samostatně měnit své oběžné dráhy, nejdou naplánovat vědecká pozorování, které by se vyhnuly přeletu satelitů.

Společnost SpaceX na krititku zareagovala tak, že všechny nově vynesené družice Starlink, počínaje misí Starlink v1-L9, která proběhla 7. srpna 2020, vybavuje speciální sluneční clonou. Sluneční clona je vyrobena ze speciální tmavé pěny, přes kterou projdou pouze rádiové vlny. Družice s touto clonou se nazývají VisorSat. Cílem je, aby družice dosáhly hodnoty 7 mag, což je hodnota, kdy družice nelze spatřit pouhým okem. SpaceX se i tak nadále snaží spolupracovat s astronomy na tom, aby se viditelnost nadále snižovala.

Vidět pouhým okem na oběžné dráze Muskovo satelity je kumšt.
pptvrzuju ze jsem je videl, v Praze, nekdy cca pred mesicem, jdu po zahrade, rikam ai to je krasne jasno, zadival jsem se na oblohu a nahodou jsem videl skutecne ten vlacke satelitu....byly jak koralky...nejdriv sem si rikal co je to za blbost, blbe vidim, ale pak jsem is vzpomenl ze se o tom cet na internetu, dokonce sem si nasel web na kterym byli casy a mista odkud to bylo dobre videt. zkusil jsem si to i vyfotit ale nez sem dobeh pro telwfon tak uz to bylo bliz obzoru u tudiz v Praze pri tom svwtwlnym znwcisteni blbejc videt. Ale videt byly.

tady treba na teto strance:

https://findstarlink.com/

ale ty drive vypustene se postupne z toho vlacku roztrhaly a ty nove uz asi /urcite nebudou videt pokud maji to specialni povrchovou upravu.

takze ty stare/drivejsi budou videt ale uz ne v tw formaci vlacku....snury koraluSmile

ted sem se dival do fotek v mobilu a videl jsem to 17/5/2021
Viděl jsi družice stoupající na oběžnou dráhu.
jojo, pravda, to si ted vybavuju, jak si to pripomnel, ze to nekde psali, ze se to roztrha az to "dojede a dostoupa" do potrebny vysky. ale stejne to byl ukaz co se jen tak nevidi.
(13.08.2021 17:56)Kohout napsal(a): [ -> ]Viděl jsi družice stoupající na oběžnou dráhu.

--------------------------------------------------------------------------- Já souhvězdÍ Kohouta
Ať se daří Zdeněk

Nejkrásnější den tvého života.
Víš,že ani ne znám i jiné souvězdi třeba Panny a to je zajimavější jak Kohout

Ať se daří Zdeněk
Máš vytříbený vkus. Jsem ve znamení panny.
Určitě už je tady mezi váma hodně očkovaných. Zajímalo by mě, kdo z vás očkovaných sledoval podivné chování včel - zvýšená nervozita, agresivita anebo snad i úhyny, no prostě všechno, co souvisí s dopady a působením 5G záření. Jako jestli se z někoho z vás stal ten 5G vysílač, jak o tom psali. Já jsem do toho prostě raději nešel, tak to nemůžu posoudit.
Zrovna včera byl článek, že T mobile do konce roku zdvojnásobí pokrytí. Při pohledu na mapu pokrytí zjistíte, že když zdvojnásobíte skoro nulu tak výsledek je opět nula. Takže mimo velkých měst nemusíte mít ještě dlouho obavy. Koncová zařízení jsou drahá, masové rozšíření nehrozí, zatím. Předpoklady některých diskutujících se nenaplňují.
Podivné chování včel rozhodně bylo. Myslím, že taky chytly covid a ztratily čich Smile na snůšku.
Očkovanej jsem, podle kamaráda, který sleduje takové ty pravdivé weby, už tu dlouho nebudu. Dává mi (všem očkovaným) půl roku až několik let.
No tak ty krabičky těch operátorů mě nezajímaj - tam je to prokazatelně jasný, že to negativní vliv mám. Na to je naprosto průkazných informací dost.
Mě zajímají vyloženě očkovaní včelaři, co se z nich staly 5G vysílače. Tam mi informace chybí a vlastní izkušenost nemám. Strašně moc mě to zajímá.

Hele Míro, ty seš očkovanej. Co to dělá s tebou a co se včelama? Pozoruješ něco divnýho?
Já mám dokonce čip. Ten by mohly zaregistrovat. Zkusím to.
Nevím, jestli jsem to četl tady nebo v Dikobrazu, ale čipy v současnosti na trhu chybí právě proto, že jsou všechny v očkovacích vakcínách. Takže to vliv mít určitě bude.
Že jsou čipy ve vakcínách je snad jasné. Dokonce jsem slyšel že se čipy zavádí při testování.
Já mám ale jný.
Základem škodlivosti jsou vibrace které jsou zapříčiněny rozkmitem nějakého smyslového systému v tykadlech - anténách včely. Tyto vibrace díky čidlům, a velmi členitého nervového systému antén jsou předávány mozkům a ty vyhodnocují podle učícího systému co daný rozruch může znamenat a podle toho reaguje nervová soustava. Pokud tedy zařízení implatnované do těla člověka dokáže vydávat nějakou cestou kmit okolo antén včel, včela zareaguje. Pokud NFC jednosměrný čip v ruce, který funguje na nějaké frekvenci dokáže rozvibrovat okolí čidla antén, mozek včely je přijme jako informaci a podle naučených schopností vyhodnotí co daná informace proni vtu chvíly znamená a spustí se reflex.

Otázkou je jestli to čip dokáže díky nějakým fyzikálním vlivům, další otázky jsou jak může zareagovat v případě přenosu kmitu na čidla antén dělnice, a jak trubec. Je totiž zásadní rozdíl mezi anatomií, resp. v počtech a druhu čidel na anténách mezi samčími a samičími anténami. Reflex může být nakódován při učení hlavně u dělnice jako poklidný ale i jako poplašný. Záleží zřejmě na dalších vlivech jako obsah CO2, hustota vzduchu, tlak, teplota, ostatní vzruchy, které když se včela učí, sdělují se těmito vstupními informacemi nějaké "slova".
já tedy když vytáhnu podložku ze dna abych spočet kleštíky, tak často na ní je pár včel, zejména tedˇv podletí, které tam hlídají dno zespoda. a když kleštíky spočítám, tak špejlí chci podložku očistit, a začnu ji špejlí drhnout a včely dál sedí, drbání špejlí po podložce jim nevadí, a až pak po chvíli, když jim slunce pere do očí a zorientují se, tak odletí. tak nevím, jestli jim vibrace vadí, žihadlo sem v týhle situaci zatím žádný nedostal, chovaly se přátelsky. Až budu mít čas, tak se schválně podívám do Anatomie včely od Schonfelda, jestli tam bude něco o smyslových orgánech reagujících na vibrace. Měl jsem za to, že včela vnímá světlo a pachy. Vibrace taky, ve smyslu když do ní strčím, ale myslím, že při své činnosti nepotřebuje orientaci podle vibrací a tedy asi nebude mít ani příslušné orgány vyhodnocující vibrace. Ale 100% jistý si nejsem, kouknu do knihy.
U antén včely medonosné jsou (má se zato) např. čidla typu rychlosti letu. Za tepelné změny a pohodovou nebodavou dělnici může také tykadlo, ale jde o celé "slova" složení výživy mozků včel, tz. obsah a složení žláz, reakce na podráždění, vtom je i výživa a hlavně teplota a vlhkost okolí. Anatomie a fyziologie včely je základ k této problematice okolo škodlivosti čehokoli. Už jsem to tu několikrát o tykadlech k 5G psal, ale hold někdo rád jiné příběhy.
Jo, právě o to mi jde, o ty antény. Jak moc jsou citlivý a jestli reagujou na včelaře, ze kterého se stal 5G vysílač.

Jo Tomáši, určitě si bude užitečné si o tom něco přečíst. Co tak třeba tanečky pátraček - v úle je tma, takže ostatní kolegyně se určitě neřídí tím, co vidí. A o efektivitě přenosu vibrací na prázdném díle anebo plném plodu či zásob už bylo taky napsané dost.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's